Ynt: Şiilere İmamet hakta Bir kac soru
görmezlikten gelme, verilen delilleri kabullenmeme, kendi inandığını (inanıyorsa) delille ortaya koymama..
bu sıfatları ben sizin gibi kullansam var ya bana ne Muhammedi ispatlayabilirsiniz ne Kur'an'ı ne de sünniliği ne Allah'ı
gerçeği aramayan ama sadece yalanlama üzerine inkar edip hakikatlerin üzerini örtenlere yapılacak bir şey yoktur.. Peygamber s.a.a. bile yapamadı..
küfür üzerini örtmek demektir görmezlikten gelmek hakikatleri saptırmak demektir..
sizin kitaplarınızda 12 halife hadisi geçiyor. bunları şerh edenler bu hadisleri 12 imam hadisleri diye adlandırıp öyle yazıyor öyle anlıyorlar. ve kim bu 12 imam diye size soruyoruz cevap yok..
e biz napalım?
görmezlikten gelme, verilen delilleri kabullenmeme, kendi inandığını (inanıyorsa) delille ortaya koymama..
bu sıfatları ben sizin gibi kullansam var ya bana ne Muhammedi ispatlayabilirsiniz ne Kur'an'ı ne de sünniliği ne Allah'ı
gerçeği aramayan ama sadece yalanlama üzerine inkar edip hakikatlerin üzerini örtenlere yapılacak bir şey yoktur.. Peygamber s.a.a. bile yapamadı..
küfür üzerini örtmek demektir görmezlikten gelmek hakikatleri saptırmak demektir..
sizin kitaplarınızda 12 halife hadisi geçiyor. bunları şerh edenler bu hadisleri 12 imam hadisleri diye adlandırıp öyle yazıyor öyle anlıyorlar. ve kim bu 12 imam diye size soruyoruz cevap yok..
e biz napalım?
Neyse, konumuza dönelim. Bilirsiniz, bir müddet forumlara yazdıktan sonra pılımı pırtımı çektim internetten. Pasif kullanıcı moduna geçtim, mecbur kalmadıkca da bu modda kalmayı yeğlerim. Kendi çapımızda Ehl-i Beyt için (belki de kendimiz için aslında) birşeyler yapmaya çalışan birisiyiz. Bu konuya baktım da, dün (13.09.2011) başıma gelen bir olayı hatırladım. Arkadaşın biriyle münazara ediyoruz karşı-karşıya, o soruyo ihtilaflı meseleyi, cevabımı kitap-sayfa, hatta bizzat yazının kendisini göstererek veriyorum. Sonunda bu kaynakları tanıdğı birisine danışacağını ve buna göre cevap vereceğini bildirip bitirdi münazarayı. Malumunuz olduğu üzere cevap yerine aklınca mektebimizi çökertecek 'DERS'lerle geldi dün. Derslere şu adresten ulaşabilirsiniz:
Yorum