Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131491#msg131491 date=1316095801]
    Kardeşin Qom_u_aşk iddia etti ki ne sünni ne şia kaynaklarından 12 imamların şeyhlerden ilim aldıkları kayıt olunmayip. Bu iddianın yalan olmasını aşkar ettik.

[/quote]

bu sözün uydurma olduğunu ispat edemedin. İbni Kesirden yaptığın alıntıda tahrifat yapmışsın. bunu söyledim. verdiğin linkte, İmam Zeynel Abidin a.s.'ın Aişe ve Ebu hureyreden nakilde bulunduğuna dair kırmızı yazıyla vurguladığın bölüm ibn kesirde gösterdiğin yerde yok.

tahrifatla mı ispat ediyorsun bunu orda demiştim. ve yeniden tekrar edeyim: nakilde bulunmuş olsa bile onların yani 12 imamların hocalarının olduğunu ispatlamaz. bir iki hadis nakletmek başka karşısına diz çöküp ilim okumak başka..

kaldı ki verdiğin İbn Kesirde bile bu cümle yok. varsa linkte bize göster. resmini çek görelim.. ben bakım yok çünkü.. böyle sahtekarlıkla bir su yüzüne çıkmayı amaçlıyorsan bilelim ona göre davranalım..

Yorum

Saygıdeyer kardeşlerim Allah aşkına bu adamla sohbeti uzatmayın, zaten bir şey anlamak ya da öyrenmek için buraya gelmişliyi yok, maksatı yalnızca her ne yolla olursa olsun yalanlamak, bizlerde güzel bir deyim vardır, şu anlama geliyor: sinek bir şey deyil ama mide bulandırıyor. Şimdi bu adam bir şey degil ama gerçekden mide degilde ruh bulandırıyor. Bence en iyisi sizler dogru olanları yazmaya devam edin, bu adam olmasa da gerçekleri öyrenmek isteyen birileri vardır mutlaka, ama bana sorarsanız bu adamı muhatab almayın derim, çünki hiç bir münazara adabını bilmiyor..

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131491#msg131491 date=1316095801]
        Kardeşin Qom_u_aşk iddia etti ki ne sünni ne şia kaynaklarından 12 imamların şeyhlerden ilim aldıkları kayıt olunmayip. Bu iddianın yalan olmasını aşkar ettik.[/quote]

yalanmı? sen galiba "yalan" ile "hata yapma" arasındaki farkı anlamıyorsun. öyle olsun, madem yalanı bu kadar çok seviyorsun, senin için özel: nasibiler ve yalan

Şimdi ise sen iddia edirsen ki :

hadislerde de bu konu açıkca belirtilmiştir. "imamını tanımadan ölen cahiliye ölümü ile ölmüştür" hadisi hem Şia ve hemde Sünni kaynaklarda ittifak ile gelmektedir. binaenaleyh imamı tanımak iman esaslarındandır.
        Bana tanınmış sünni kaynaklardan müsned şekilinde şu hadisi göster. Sen bu hadisi iddia ettin ki bizim kanyaklarda var:

مَنْ مَاتَ وَلَمْ يَعْرِفْ إِمَامِ زَمَانِهِ مَاتَ مِيْتَةً جَاهِلِيَّةٍ
        bu kadarı yeterli gelmezse söylersin yine yazarım: "imamını tanımadan ölen kimse cahiliye ölümü ile ölmüştür" hadisleri

belkide halen arapça öğrenmemişsindir, o yüzden senin için birini çevireyim;

حدثنا عبد الله حدثني أبي ثنا أسود بن عامر انا أبو بكر عن عاصم عن أبي صالح عن معاوية قال قال رسول الله صلى الله عليه و سلم : من مات بغير إمام مات ميتة جاهلية
        ...Muaviyeden dedi ki: Rasulullah s.a.a buyurdu ki: "kim imamını tanımadan ölürse cahiliyye ölümü (meyidi gibi) ölmüştür"

hadisten sonra muhakkik diyor ki:

تعليق شعيب الأرنؤوط : حديث صحيح لغيره وهذا إسناد حسن
        Şuayb el-Arnaut: Sahih liğeyri ve bu isnad hasen.

Ahmed b. hanbel, "Müsned", 4/96, hadis 16922

sünni (Hanefi) alim ibni Ebul Vefa bu hadisin "Sahihi Müslim"de de olduğunu söylüyor:

وأما قوله عليه السلام فيما رواه مسلم من مات ولم يعرف إمام زمانه مات ميتة جاهلية. فان أهل الجاهلية ما كان لهم شرع ولا تمسك فيه للروافض أنه لا بد من اتباع إمام فاطمي في كل وقت.
        Muslimin rivayet ettiği hadisteki "her kim imamını tanımadan ölürse cahiliyet ölümü ile ölmüştür" hadisine gelince.....

ibni Ebul Vefa, "Tabakat el-Hanefiyye", sayfa 646

[b]Siz rafiziler sorudan kacmakta bir numarasınız.
        bana Ömer b. Hattab, Osman b. Affan ve bu gibi "pehlivanlar"ın Uhud savaşında nasıl kaçtıklarını anlata bilirmisin? yada Amr b. Asın Sıffında nasıl canını kurtarmak için soyunduğunu, Muaviyenin canını kurtarmak için nasıl Kuranı mızraklara geçirdiğini? hmm... peki ya sen kendin ve kardeşin Ebu İbrahimin 313-den nasıl kaçtığınızı anlata bilirmizin?

Ben sual verdim: 12 imam, Ali ile başlayip, Mehdi ile biten, imamete Kurani Kerimde nass var ?
        bende cevap verdim, konu henüz imamların kim olduğu, kaç kişi oldukları değil, Usuliddinden olup olmadığıdır. madem bu kadar çok istiyorsun diğer konulara geçmeği, şu halde ilk önce yazdığım ayetlere cevap ver. ayetlerdeki gibi imamı Allahın tayin ettiğini, makamının nübüvvet makamından daha üstün olduğunu, hakka hidayet eden kişi olduğunu kabul ediyormusun yoksa etmiyormusun? cevap ver, sonra geçelim diğer konuya. Allah şahid ki, ben hazırım ama asla bir konuya nokta koymadan diğerine geçmeyeceğim.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21650.msg131496#msg131496 date=1316104501]
          bu sözün uydurma olduğunu ispat edemedin. İbni Kesirden yaptığın alıntıda tahrifat yapmışsın. bunu söyledim. verdiğin linkte, İmam Zeynel Abidin a.s.'ın Aişe ve Ebu hureyreden nakilde bulunduğuna dair kırmızı yazıyla vurguladığın bölüm ibn kesirde gösterdiğin yerde yok.

tahrifatla mı ispat ediyorsun bunu orda demiştim. ve yeniden tekrar edeyim: nakilde bulunmuş olsa bile onların yani 12 imamların hocalarının olduğunu ispatlamaz. bir iki hadis nakletmek başka karşısına diz çöküp ilim okumak başka..

kaldı ki verdiğin İbn Kesirde bile bu cümle yok. varsa linkte bize göster. resmini çek görelim.. ben bakım yok çünkü.. böyle sahtekarlıkla bir su yüzüne çıkmayı amaçlıyorsan bilelim ona göre davranalım..
          [/quote]

Allah yalan konuşana lanet etsin! amin de ?

[flash=600,600]http://darulkitap.com/oku/tarih/islamtarihi/islamtarihiibnikesir/009cilt/084.htm#_Toc113034630[/flash]

Ali b. Hüseyin b. Ali b. Ebi Talib el-Kureşi el-Haşimî. Zeynelabi- adıyla tanınmıştı. Annesi Seleme adında bir ümmû veledtir. Ali da kendisinden büyük başka bir kardeşi de vardı. Babasıyla bir-"kte öldürüldü.

Biyografisini anlatacağımız bu Ali ise, babasından, amcası Hasan b- Aliden, Cabir'den, İbn Abbas'tan, Misver b. Mahreme'den, Ebu Hü-reyre'den, Safıye'den, Aişe'den ve Ümmü Seleme'den (ki bunlar Peygamber zevceleriydiler.) hadis rivayet etmiştir

Nerede tahrifat yapmışım ?

Yorum

Bana çok merakli siz bizi ne sayırsınız ki şu şekilde hayasızca yalan konuşuyorsunuz ?

bu kadarı yeterli gelmezse söylersin yine yazarım: "imamını tanımadan ölen kimse cahiliye ölümü ile ölmüştür" hadisleri
            belkide halen arapça öğrenmemişsindir, o yüzden senin için birini çevireyim;
            حدثنا عبد الله حدثني أبي ثنا أسود بن عامر انا أبو بكر عن عاصم عن أبي صالح عن معاوية قال قال رسول الله صلى الله عليه و سلم : من مات بغير إمام مات ميتة جاهلية
            ...Muaviyeden dedi ki: Rasulullah s.a.a buyurdu ki: "kim imamını tanımadan ölürse cahiliyye ölümü (meyidi gibi) ölmüştür"
            hadisten sonra muhakkik diyor ki:
            تعليق شعيب الأرنؤوط : حديث صحيح لغيره وهذا إسناد حسن
            Şuayb el-Arnaut: Sahih liğeyri ve bu isnad hasen.
            Ahmed b. hanbel, "Müsned", 4/96, hadis 16922
            Sen yazdığın hadis böyle tercüme olunuyor : Bize abdullah rivayet etti - bana atam rivayet etti - bize Asvad ibn Amir rivayet etti - bize Abu bakir rivayet etti - Asimden -Ebu Salihten - Muaviyeden,o dedi : Allahın resülü (sallalahu alaihi va sallam) deyip: imansız ölen cahiliye ölümü ile ölüp".

Allah yalan konuşanlara lanet etsin ! Bilerekten hadis metni tahrif edenlerede lanet etsin!

Bana hanefi alimin tabakat kitapında başka kitapa istinad ederek HATA etmesini gözüme sokma! İNKANA RACULUN, bana ehli-sünne hadis kitaplarda bu metin ile hadisi göster

من مات ولم يعرف إمام زمانه مات ميتة جاهلية

NOT : Ey Şialar gördünüz mü Elmeddinin yalanın.

Yorum

Suallara konkret cevap olmasa söhbet olmaz.

Yorum

Bana hanefi alimin tabakat kitapında başka kitapa istinad ederek HATA etmesini gözüme sokma!
                senin gözüne resim sokacağım. hazır ol vehhabi. galiba sen Abu Sufyan ordusunun konuşma şeklini özlemişsin.

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131512#msg131512 date=1316111804]
                Bana çok merakli siz bizi ne sayırsınız ki şu şekilde hayasızca yalan konuşuyorsunuz ?

Sen yazdığın hadis böyle tercüme olunuyor : Bize abdullah rivayet etti - bana atam rivayet etti - bize Asvad ibn Amir rivayet etti - bize Abu bakir rivayet etti - Asimden -Ebu Salihten - Muaviyeden,o dedi : Allahın resülü (sallalahu alaihi va sallam) deyip: imansız ölen cahiliye ölümü ile ölüp".

[b]Allah yalan konuşanlara lanet etsin ! Bilerekten hadis metni tahrif edenlerede lanet etsin![/quote]

[img width=960 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/09/imam.jpg[/img]

kör gözlerine gözlük al, sonra resime bak. bu senin kopyaladığın metin:

[/quote]

bu da benim aktardığım metin:

من مات بغير إمام مات ميتة جاهلية

hiç kırmızı ile işaretlediğim kısımları karşılaştır. bak-bakalım ikiside "imam" sözümü yoksa "iman" sözümü.

NOT : Ey Şialar gördünüz mü Elmeddinin yalanın.
                yorum yok. sadece:

Allah yalan konuşanlara lanet etsin ![/quote]

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131367#msg131367 date=1315938793]
                  [b]Bu doğru değil.

İbn Kesir " Bidayede " söyledi :

Ali b. Hüseyin b. Ali b. Ebi Talib el-Kureşi el-Haşimî. Zeynelabi- adıyla tanınmıştı. Annesi Seleme adında bir ümmû veledtir. Ali da kendisinden büyük başka bir kardeşi de vardı. Babasıyla bir-"kte öldürüldü.
                  Biyografisini anlatacağımız bu Ali ise, babasından, amcası Hasan b- Aliden, Cabir'den, İbn Abbas'tan, Misver b. Mahreme'den, Ebu Hü-reyre'den, Safıye'den, Aişe'den ve Ümmü Seleme'den (ki bunlar Pey­gamber zevceleriydiler.) hadis rivayet etmiştir.

Bu doğru değil.

İbn Kesir " Bidayede " söyledi :

Biyografisini anlatacağımız bu Ali ise, babasından, amcası Hasan b- Aliden, Cabir'den, İbn Abbas'tan, Misver b. Mahreme'den, Ebu Hü-reyre'den, Safıye'den, Aişe'den ve Ümmü Seleme'den (ki bunlar Pey­gamber zevceleriydiler.) hadis rivayet etmiştir.

Ve o deyib:
                  Ebu Cafer el-Bakır, birden fazla sahabeden rivayetlerde bulun­muştur.

[/quote]

burdaki linkte nerede var dediğin bölüm? bunu verdin ve burdaki kırmızı yazı ekleme

ama sonraki verdiğin linkte bu bölüm var. iki ayrı yeri birleştirmişsin..

şimdi İmam Zeynelabidin a.s.'ın Ebu hureyre ve Aişe'den rivayet ettiğini iddia ediyor İbn Kesir ki bu sünnidir bizim için hiç bir değer ifade etmez rivayeti. Ama size delil göstermek açısından biz bu konuyu yine incelemeye alalım..

şimdi sen bu delili bize 12 imamın hocaları yok ilimlerini falanca filancadan öğrenmemişlerdir. bu bakımdan diğer alimlerden ayrılmışlardır. Çünkü bunlar masum imam olup ilimlerini aynen kendileri gibi imam olan babaları vasıtasıyla Peygamberden ve dolayısıyla vahiyden almışlardır şeklindeki inancımız üzerinde konuşuyorduk. siz de bu İmam Zeynelabidin a.s.'ın yaptığı hadis rivayetlerini söyledin. Hadis rivayetiyle ilim öğrenmek aynı şey mi?

Diğer yandan biz İmam Zeynelabidin a.s.'ın Aişe ve Ebu Hureyreden hiç bir rivayet ettiğine inanmıyoruz. Bunu iddia eden İbn Kesir bu rivayetlere bir delil gösterebiliyor ispatlayabiliyor mu yoksa sadece bir uydurma iftira mı? YA da onun bu sözüne inanan sizler madem İmam'ın a.s rivayetine inanıyorsunuz o zaman bir iki örnek gösterin? Kim almış? bi kere İmam Zeynel Abidin a.s.'ında sünniler rivayet ediyorlar mı ki onun Ebu hureyre ve Aişeden rivayetini görsünler.

eğer İmam Zeynelabidin a.s. bunlardan ilim tahsil etmiş hadis ilmini bunlardan okumuşsa bu öğretim kaç yıl sürmüş ve hangi şehirde hangi medresede olmuş! buyrun sizi dinliyoruz..

ha bu arada emin olduğunuz konularda hemen lanetleşmeye kadar davet edebiliyorsunuz. bu gösteriyor ki bizim tüm yazılarımızı dikkatle okuyor ve hiç bir boşluğu/fırsatı kaçırmıyorsunuz. Buradan çıkan şu demek bizim sorularımızdan cevap vermedikleriniz, görmediğinizden değil, cevap verememenizdenmiş. bunu da anlamış olduk..

Yorum

:d Ey Şiiler Elmeddinin yalancı olduğunu ve rezil olduğunu ve Arapça zerre kadar bilmediğini inşallah subut edeceğim

Elmeddin bu yalanını sana uyan şia kardeşlerine yuttur, sen beni aptal mı sandın ?

Sen verdiyin hadis:

Buda imam Ahmedin hadisi:

İmamı tanimayan.

Ve

imamsız

Bu iki kelime arasında fark acik ve net.

Allah yalan konuşanlara lanet etsin !
                    yorum yok, sadece :
                    Allah yalan konuşanlara lanet etsin !

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131518#msg131518 date=1316116951]
                      :d Ey Şiiler Elmeddinin yalancı olduğunu ve rezil olduğunu ve Arapça zerre kadar bilmediğini inşallah subut edeceğim [/quote]

şimdiye kadar senin yalancı olduğunu gördük sadece. işte yukarıda ne kadar arapça bildiğini de gördük, "imam" sözünü "iman" diye çeviren sen değilmiydin? bu arada gülmeni tavsiye etmem, Ebu Yalenin bevli sonra bir yerine kaçar: ibni Cevzi: "Ebu Yale hanbelilerin üzerine öyle noktaladı ki"

Elmeddin bu yalanını sana uyan şia kardeşlerine yuttur, sen beni aptal mı sandın ?

ben sadece senin gibi vehhabilere...EDİT...

Sen verdiyin hadis:

İmamı tanimayan.

Ve

imamsız

arapça bu kadarmı biliyorsun? söylermisin nereden ve kimden kopya çekiyorsun? çünkü az önce tam bir ...EDİT... gibi "imam" sözünü "iman" diye çevirdin, şimdi de bir başka öküzlük yapıyorsun. "imamsız ölen", "imamını tanımadan ölen" bu ikisinin anlam bakımından ne kadar farkı var? mesela senin tahrif ettiğin daha doğrusu arapça bilmediğin için "Elmeddin yalan diyor" diyerek "imam" sözünü "iman" şeklinde çevirmen kadar farkı varmı yoksa?

Yorum

12 halife hadislerinde geçen 12 halife kim?

imametle ilgili nisa 41 isra 71 bakara 124 ve diğer ayetlerde geçen imamet inancını inkar edenin durumu nedir?

sünniler şerrin ve Allah'ın görüleceğinin açık delili olmamasına rağmen onlara nasıl inanıyorlar da bu açık delilleri inkar ediyorlar?

ayetlerde namazların rekat sayısı olmadığı halde neden her namazın rekatları olduğuna inanıp onların o sayıya göre kılmak şarttır diye inanıyorsun?..

işinize gelen yerde inanıp işinize gelmeyen yerde iman etmiyor musununuz?

Ama siz, birbirinizi öldüren, içinizden bir kesime karşı kötülük ve zulümde yardımlaşarak; size haram olduğu hâlde onları yurtlarından çıkaran, size esir olarak geldiklerinde ise, fidye verip kendilerini kurtaran kimselersiniz. Yoksa siz Kitab’ın (Tevrat’ın) bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rezil olmaktan başka bir şey değildir. Kıyamet gününde ise onlar azabın en şiddetlisine uğratılırlar. Çünkü Allah, yaptıklarınızdan habersiz değildir. bakara 85

Ona ayetlerimiz okunduğunda, sanki işitmiyormuş ve kulaklarında bir ağırlık varmış gibi, büyüklük taslayarak (müstekbirce) sırtını çevirir. Artık sen ona acı bir azap ile müjde ver. (Lokman Suresi, 6-7)

İnsanlardan öyleleri vardır ki: "Biz Allah'a ve ahiret gününe iman ettik" derler; oysa inanmış değillerdir.

(Sözde) Allah'ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar, yalnızca kendilerini aldatıyorlar ve şuurunda değiller.

Kalplerinde hastalık vardır. Allah da hastalıklarını arttırmıştır. Yalan söylemekte olduklarından dolayı, onlar için acı bir azab vardır.

Kendilerine: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde: "Biz sadece ıslah edicileriz" derler. Bilin ki; gerçekten, asıl fesatçılar bunlardır, ama şuurunda değildirler. (Bakara Suresi, 8-12)

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131518#msg131518 date=1316116951]

Sen verdiyin hadis:[/b]

İmamı tanimayan.

Ve

imamsız

yorum yok, sadece :

[/quote]

"imamı tanımadan" ile "imamsız" arasında ne fark var ben anlamadım?

Yorum

"imamsız ölen", "imamını tanımadan ölen" bu ikisinin anlam bakımından ne kadar farkı var?
                            İmamsız daha çok gözde görünen, devlet başkanı olan kes gibi izah oluna bilir.

İmamı tanımak ise, daha çok göze görsenmeyen, cemaatin üzünden gizli olan kese yaraşır. O da sizin 12 - ci imam.

Yorum

şimdi İmam Zeynelabidin a.s.'ın Ebu hureyre ve Aişe'den rivayet ettiğini iddia ediyor İbn Kesir ki bu sünnidir bizim için hiç bir değer ifade etmez rivayeti.
                              Senin Sünni kitaplarına inanıp inanmamağın benim umrumda bile değil asıl konu sen dedin ki "
                              Gerek sünni gerek diğer tarihi kitaplarda geçen kesin gerçek olarak 11 tane imamın yaşadığı ve bunların alim ve diğer insanlardan farklı oldukları kesindir. hangi kitaba bakarsanız bakın 11 imam hakkında hiç bir günah, leke, insani noksanlık göremezsiniz. Bu 11 imamın hiç birinin hocasını gösteremezsiniz. Masum olmayan diğer tüm alimlerin hayat hikayelerini okuyun der ilimi şurdan okudu hadisi şundan aldı.. ama Ehlibeytin 11 imamı hakkında hiç bir zaman böyle bilgiler bulamazsınız.
                              Konu senin gibi insanlar bizim Alimimize yalan iftira atman. Senin lanete Amin dememen yalanını kabulenmendir.

şimdi sen bu delili bize 12 imamın hocaları yok ilimlerini falanca filancadan öğrenmemişlerdir. bu bakımdan diğer alimlerden ayrılmışlardır. Çünkü bunlar masum imam olup ilimlerini aynen kendileri gibi imam olan babaları vasıtasıyla Peygamberden ve dolayısıyla vahiyden almışlardır şeklindeki inancımız üzerinde konuşuyorduk. siz de bu İmam Zeynelabidin a.s.'ın yaptığı hadis rivayetlerini söyledin. Hadis rivayetiyle ilim öğrenmek aynı şey mi?

Diğer yandan biz İmam Zeynelabidin a.s.'ın Aişe ve Ebu Hureyreden hiç bir rivayet ettiğine inanmıyoruz. Bunu iddia eden İbn Kesir bu rivayetlere bir delil gösterebiliyor ispatlayabiliyor mu yoksa sadece bir uydurma iftira mı? YA da onun bu sözüne inanan sizler madem İmam'ın a.s rivayetine inanıyorsunuz o zaman bir iki örnek gösterin? Kim almış? bi kere İmam Zeynel Abidin a.s.'ında sünniler rivayet ediyorlar mı ki onun Ebu hureyre ve Aişeden rivayetini görsünler.

eğer İmam Zeynelabidin a.s. bunlardan ilim tahsil etmiş hadis ilmini bunlardan okumuşsa bu öğretim kaç yıl sürmüş ve hangi şehirde hangi medresede olmuş! buyrun sizi dinliyoruz..
                              Ya insan! Sen söyledin ki onlar ilmi hiç bir hocadan almadılar. Ve iddia ettin ki bu hem Şia hem Sünni kanyaklara göre sabittir! BEN DEDİM, VE HAMD OLSUN ALLAHA Kİ, İSPAT ETTİM. Bu iddian ak yalandı!

O ki kaldı kiminse kimlerdense hadis rivayet etmesine! Evet! Bu ele ilmin özünü o şeyhden götürmek demekti!

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131564#msg131564 date=1316150906]
                                İmamsız daha çok gözde görünen, devlet başkanı olan kes gibi izah oluna bilir.

İmamı tanımak ise, daha çok göze görsenmeyen, cemaatin üzünden gizli olan kese yaraşır. O da sizin 12 - ci imam.
                                [/quote]

hayır. imamsız ölen de bu anlama gelir, "imamı tanımadan ölen", "imamsız ölen" ne fark var ki? hem bu olarca hadisten sadece bir tanesi, yukarıda link vermiştim bu hadisin geçtiği kaynaklar için. arapça bilmediğinden dolayı örnek için birini çevirdim sadece. şimdi konuya dönelim, yazdığım ayetlere cevabın vasra buyur, yoksa o zaman imamın Allahın tayini ile oldğunu, hakk hidayet eden olduğunu, makamının nübüvvetten üstün olduğunu kabul ettiğini söyle ki, deva edelim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X