Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İslamda Çok Eşlilik (4 Kadın) Haramdır Görüşü

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İslamda Çok Eşlilik (4 Kadın) Haramdır Görüşü

mazlumiyet kardesim;
    "karsit cümle ile neyi kastettiniz?"
    karsit cümle dediklerinizden sakin ola "kuranda böyle bir sey yoktur, varsa da zulümdür" cikarmis olmayasiniz!
    sayet böyle bir cikarim yapmamissaniz demekki cümlelerim sizin tanimlamaniz olan "karsit cümle" olmuyor!
    böyle bir cikarim yapmissaniz bu da sizin kendi yanilginiz!

bir meselenin enine boyuna konusulmasi ve detaylarina dikkat cekilmesi karsitlik anlamina geliyorsa sizin icin orasini da bilemem!

Bakin ne demissiniz: ben kadınların değil erkeklerin yaptığı yanlışı öğrenmek istiyorum
    Bir sonraki sayfa olan son yorumda ise bakin ne diyorsunuz: biz olaya kadın açısından bakıyoruz
    Burada bir celiskimi var yoksa acaba benmi sizi anlayamadim?!
    Davranışları merdivene benzetiyorsunuz bu yanlış böyle birşey olsaydı ALLAH şu ibadeti yapabilen bundan sorumludur yapamayan değil biraz daha çalışsın gibi bir şey buyururdu
    Birincisi ben bu noktada karakter egitiminden, ruhi tekamülden ve iman bilincinden bahsediyorum, siz ise amelden!!! Nice amel eden insanlarin karakter egitimi, ruhi tekamülü ve iman bilinci gelismemistir!!!
    kocasına geberesice diyen bir kadın niye yapamasın bu ya da buna benzerlerini.
    O zamanda benim dedigim noktaya geliriz sevgili kardesim
    Kocasina geberesice diyen acaba kumasina ne yapar? Bu noktada dikkat cekmek istedigim olasi sorunlar sözkonusu, insani bir takim haller ki bu haller gercektir, hayal degil, acaba siz bunlarin aksini iddia edebilirmisiniz?
    kocasına çocuğuna söylemeyen kaç kişi vardır ki bu dünyada
    siz bu sözleri kocaniza ve cocugunuza söylüyormusunuz?
    o zaman onlar kendilerini eğitsinler sonra diğerine geçsinler oh ne ala.
    Evet, aynen öyle olmali, aksi taktirde kuranin hitabi ile kaldiramayacagi yükün altina girmis ve gereken olgunlugu ve tavri sergileyememis ve yine kuranin hitabi ile hem kendisine hem baskalarina zulm edenlerden olmus olur!
    Nefis her konu da eğitilmeli belirli konularla sınırlandırılamaz
    Benim söylediklerimden sinirlamayi nasil cikardiniz anlatirmisiniz?
    Acaba sizin bu söyledikleriniz insan fitrati ve psikolojisinde neyle ve nasil izah buluyor? Yani söylediklerinizin mesnedi nedir? Merak ettim!
    Bakin bu kelime size ait „kullanilan kelimesi dogru degil bir kere“
    Ve yine bakin bu kelimede size ait: erkekler kullanmamalı ki kullansalar da onlar cezalandırılırlar biz de mükafatımızı alırız
    Kullanmamalilar! Ya kullanirlarsa o zaman „kullanilan“ olmaz mi yani karsi taraf? Sizin yazdiklariniza dayanarak o cümleyi kullandim simdi neden „dogru degil bikere“ diyorsunuz!
    ikincisi ALLAH için böyle birşeye sabredene RABB'İMİZİN yardım edeceğine inanıyorum
    buna bende inaniyorum, inanmadigima dair bir cikariminizmi var? Benim yaptigim yalnizca bunun biraz daha acilimi! Yani böyle birseye sabretmenin herkesin harci olamayacagi!
    imtihanı için sabreden daha büyük sıkıntı çeker
    kardesim; bakin kendiniz söylüyorsunuz „imtihan“ sabredeceginin garantisi varmi? Yukaridaki söylediklerinize katiliyorum fakat o bahsettiginiz „sabreden“ süphesiz kocasina „boyu devrilesice“ cocuguna „geberesice“ diyen degildir!
    Umarim düsüncelerinizi ne kadar celiskili olarak anlattiginizi ve bundan dolayi sözün uzadigini ve beni yok yere „karsit cümleler kurmak“la sucladiginizi farketmissinizdir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

mazlumiyet Kardesim,sizin dusuncelerinize bir bayan olarak hic mi hic katilmiyorum.Siz galiba esinizden cok eminsinizki bu denli anlayisli ve erkek taraftarisiniz.Ikinci ucuncu dorduncu es isteyen bosanir adam gibi istedigi kadarda evlenebilir.Biz insaniz yer yuzune inmis melekler degiliz sizin kadar hosgorulu olalim.Ben dusunuyorum da boyle bir ihtimali kendimi cok asaglanmis hissediyorum.

Yorum

Peygamberimizin 10 hanımı vardı. Bazı müfessirler birer, ikişer, üçer dörder'i 1+2+3+4=10 olarak ta tefsir edebiliyor, diğer müminlerinde 10 kadar evlenebileceklerini iddia edebiliyorlar.

Ancak islam alimlerinin her mezhepten çoğunluğunun görüşü dörde kadar olduğu yönündedir. Teoride bu yol açık olsa bile İslam ümmeti %90 oranında tek evliliği esas almıştır ve realite böyledir. Ancak;

İkinci veya üçüncü bir hanımla evliliği diğer hanımların birbirlerine aşağılanma vesilesi görmelerinin islami bir mantığı yoktur. Heva ve hevesten kaynaklanan nefsi, keyfi ve indi bir değerlendirmedir. Yani peygamber hanımları peygamberin başka eşleri vardı diye bir aşağılanmayı kabullenmişlerdi mi diyeceğiz?

Olayın gerçekleşip gerçekleşmemesi ayrı bir konu, ama olaya asli açıdan bakılırsa, İslamı eleştirmeye kalkan islam düşmanlarının safına düşülmüş olmuyor mu?

Herhangi bir savaş ve büyük felaketler sonucu diyelim ki erkek nüfusu kadın nüfusunun dörtte birine tekabül ediyor. Bu durumda dört evliliğe karşı çıkanlar nasıl bir çözüm önerebilirler. Nitekim bu tür vakalar dünyada yaşanmamışta değildir.

Almanya, girdiği iki büyük dünya savaşında erkek nüfusunda korkunç kayba uğramıştı. Öyle ki Almanya Alaskaya kadın ihraç etmişti.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=10836.msg67797#msg67797 date=1262732443]
          [quote author=Apollonius link=topic=10836.msg67796#msg67796 date=1262732153]
          Sevgili kardeşim dalga geçilen Allahın ayeti değil zulümdür.

Tamam kadın erkek eşit seviyede değildir diyelim.

Hatta varsayalım kadın dünyanın en aşağılık yaratığı olsun.

Bu şekilde varsaydığınızda bile siz eğer o kişinin kalbini canını bilerek ve isteyerek acıtırsanız ve rızasını almazsanız bu zulümdür. Siz razı olmayan kadının acısını kalbine gömüp susup oturması gerektiğini düşünüyorsanız Allahı ve Kuranı anlamamışsınız demektir. Bu yolda ölürseniz Allah yoluna gitmezsiniz onu da belirteyim.
          [/quote]

Allah'ın çok evlilik hakkını verdiği için ben eğer bunu uygulayacak ve Allah'ın farz kıldığı adalete de dikkat edeceksem buna rağmen biri ezilecekse varsın ezilsin... derim.. herkes nefsini eğitsin olmaz mı.. siz baştan nasıl tedbir alır zihninize neyi emrederseniz öyle sonuç alırsınız. Çok evliliği zulüm gören bir kadın buna elbette katlanamaz.. ama katlananlar varsa bu da bunun zulüm olmadığını göstermektedir...
          [/quote]
          Bence katlanan kadin caresiz kadindir.Bu zor bir sinav hic dusunemiyorumki bir bayan mutlu bir sekilde kabullensin.Zaten imanli bir insanda esinin ustune es almaz Peygammer efendimizin zamaninda farkliydi himayaesi altina aliyordu,yani sahipleniyordu.

Yorum

Bence katlanan kadin caresiz kadindir.Bu zor bir sinav hic dusunemiyorumki bir bayan mutlu bir sekilde kabullensin.Zaten imanli bir insanda esinin ustune es almaz Peygammer efendimizin zamaninda farkliydi himayaesi altina aliyordu,yani sahipleniyordu.
            Bu mantık, mümine, saliha, sabire bir kadın mantığı değil. Bu mantık, feminist, çağın yükselen değerleri denilen batının kokuşmuş felsefesinin insan zihinlerine zerkettiği zehirlerle zehirlenmiş dimağların ürettiği düşüncelerin oluşturduğu mantıktır.

Halbuki Rasulullahın Ehli Beyti çok evlenirlerdi ki Ehli Beytin nesli çok olsun, yayılsın. İmam Hasanın bu konudaki tavrını şiilerin çok iyi bilmesi gerekir. Hatta bir adamın kızına talip olmuş, adam ise onu sana veririm ama boşamaman kaydıyla deyince, İmam Hasan; Adama bakın, kızını halka gibi boynuma geçirmek istiyor demiş.

Bu gün himayeye muhtaç kadınlar yok mudur?
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Himayeye muhtac kadinlar varsa bekar evli olmayan erkeklerde vardir.Imamlarimiz ne yapmislarsa dogrusunu yapmislardir.Peki size bir soru sormak istiyorum sizin uzerine titrediginiz kiziniz olsa ve bir Musluman ucuncu es olarak istese sizden tepkiniz ne olurdu?ama bir baba olarak cevap verin.

Yorum

[quote author=Ali Kemal link=topic=10836.msg68037#msg68037 date=1262949995]
                Himayeye muhtac kadinlar varsa bekar evli olmayan erkeklerde vardir.Imamlarimiz ne yapmislarsa dogrusunu yapmislardir.Peki size bir soru sormak istiyorum sizin uzerine titrediginiz kiziniz olsa ve bir Musluman ucuncu es olarak istese sizden tepkiniz ne olurdu?ama bir baba olarak cevap verin.
                [/quote]

1. Talip olan kimseye bağlı, 2. Kızımın iradesine bağlı.

Eğer talip olan salih bir insan ise, bunu sorun etmek doğru değildir. Tabii kızımızın özgür iradesi çerçevesinde.

İmam Hasan zamanında yaşasansa idi, İmam Hasan talip olsa idi dördüncü eş olarak, hayır diyenler sanırım çok az olurdu.

Önemli olan insanın kalitesi. Öyle insan vardır ki, insan kızını tek hanım olarak bile vermez o insana. Ama insanda vardır ki, insanın kızının dördüncü eşi olması bile insana onur verebilir.

Yorum

Imam HASANA canim kurban olsun. Onurlar ALLAH'IN seckin kullari.Ayrica tesekkur ederim cevabiniz icin.Kim nasil biliyorsa oyle yapsin.Allah c.c. insanlari ozgur yaratmis.

Yorum

Arkadaşlar. bu konuyu irdelediğim için kusuruma bakmayın ama başka bir ayet daha buldum konu ile ilgili. Ama ayeti yazmadan önce bir şey sormak istiyorum. Tarih bilgim pek olmadığı için ve şu an araştırmaya vaktim olmadığı için sormak daha kolayıma geldi.

- Hz. Fatma vefat ettiğinde Hz. Ali kaç yaşındaydı? Başka eşi var mıydı?

Ben bazı ayetlere kafam karışsa bile açıkçası Hz. Aliyi de güvendiğim için en büyük referans olarak alıyorum bu şekilde anlamaya çalışıyorum. Aklıma gelen sorular: Belki cinsel çok eşlilik yasaklanmış olabilir veya belki soyun yürümesi gibi bir sebeple sadece ehli beyte serbest bırakılmış olabilir mi acaba? Örneğin Ahzab 52-53 den sonra çok eşli olarak evlenen sahabe olmuş mu? Bu ayetten sonra peygamberimizin tekrar evlenmediğini biliyoruz. Ayrıca peygamberimizin sonraki evliliklerinin cinsel manada olmadığını da okudum (himaye). Hz. Ali ve sahabelerin tarihlerini iyi bilen birileri varsa yazabilir mi bu konuda bir şeyler?

Yorum

en fazla 33 yaşında idi. Çünkü Peygamber s.a.a.'e vahy geldiğinde (610) Ali a.s. 10 yaşında idi. Bu durumda onun doğumu 600 olmalı. Resul s.a.a. 632 yılında vefat ettiğine göre kızı da ondan sonra 2.5 ay bir başka rivayete göre 6 ay sonra vefat ettiğine göre Fatıma s.a. vefat ettiğinde İmam Ali a.s. en fazla 33 yaşında idi.

Hiç boşuna çabalamayın Resul s.a.a. o ayetten sonra evlenmemiş olsa çok evliliklerinin cinsel amaçlı olmasa bile bunlar çok evliliğe giden yolu kapatmaz. Bu serbestlik (4 eşlilik) imamlara özgü olduğuna dair ne kitapta ne Ehlibeyt rivayetlerinde bir şey görmüş değiliz. siz bulursanız bize de söyleyin. Ayetlerden de zaten böyle bir sınırlama çıkmıyor.

Nefsiniz ne kadar da hakikati kabu etmemek için çabalıyor? bu tavır sizi çok tehlikeli sonuçlara götürür...

Yorum

Ben boşuna çabalamam. Çünkü bir şeyi ispatlamaya çalışmıyorum. Doğruyu bulmaya çalışıyorum. ispata çalışsam size bir şey sormam zaten ))

Sizin bugün evlenecek çağda kızınız olsa salih bir kul gelse istese 4. eş olarak verir miydiniz? (Gönül rahatlığıyla)

Yorum

bu çok klasik bir soru oldu herkesin sorduğu. bu sorunun altında yatan düşünce ve duyguları incelesek kim bilir neler çıkar?

Mesela bu Allah'ın açık emri karşısında nefsin ya da aklın kabul edememesi sebebiyle kendisini sorgulayan vicdanı susturmak için sorulan bir soru, kendine destek olacak bir arkadaş arayış olabilir mi?...

benim değil bir kızım milyon kızım olsa sırf Rabbimin bir cevazının doğal ve hak olduğunu ispat için tamamını 4. eş olarak verirdim... Hem de göğzümü gere gere elhamdülillah ki bu yolla insanların bir helali haram sayışlarının önüne geçmenin mükafatını umarak Rabbimin rızasını umarak...

Allah sadece kendi hükmünün hakim olmasını esas kılmıştır....

Kim Allah'ın helal kıldığını haram kılabilir ki, siz bu işi şaka sanıyorsunuz galiba... Yok adaleti uygulayamazlarmış...

adaleti uygulayamazmış o yüzden bir daha evlenemezmiş.

Adaleti uygulamayı kontrol görevini Allah birinci eşe mi vermiş..

eşe düşen itaat etmektir...

çünkü böyle örnekler gereklidir. Belki bizim ülkemizde kurban olarak inek kesmek çok faziletli değildir ama hindistanda da aynı mıdır?

madem konuyu kişiselleştirdiniz o zaman ben de size kişisel bir soru sorayım

sizin bir kızınız olsa, evlenmesi gerekse ama evlenemese, sizin de ömrünüz nihayete ermek üzere olsa, giderken onu güvenebileceğiniz birine ikinci eş olarak da olsa emanet etmek istemez misiniz. onu tek başına bu dünyada mı bırakırsınız. ya da neslinizi sürdürmesi için onun kumalıktan başka yolu kalmasa... ya da kendisi istese Allah'ın helal kıldıına inandığı için...

ya da bir oğlunuz olsa ikinci eşini almadığında Allah'ın gazabına uğrayacak sorunu olsa...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=10836.msg68111#msg68111 date=1262984469]
                            benim değil bir kızım milyon kızım olsa sırf Rabbimin bir cevazının doğal ve hak olduğunu ispat için tamamını 4. eş olarak verirdim... Hem de göğzümü gere gere elhamdülillah ki bu yolla insanların bir helali haram sayışlarının önüne geçmenin mükafatını umarak Rabbimin rızasını umarak...
                            [/quote]

Aklıma takılan bir yer var. Önceden dediniz ki;

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=10836.msg67625#msg67625 date=1262645234]
                            burada daha sayamadığımız başka nedenler de mevcut olup erkeklerin sayısı her zaman için dünyada kadınlara göre % 20 azdır. Yani birebir evlendirdiğinizde her yüz kadından 20 kadın açıkta kalacaktır.
                            [/quote]

Mehmet Ufukalp arkadaş da şöyle dedi;

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10836.msg68044#msg68044 date=1262953294]
                            Herhangi bir savaş ve büyük felaketler sonucu diyelim ki erkek nüfusu kadın nüfusunun dörtte birine tekabül ediyor. Bu durumda dört evliliğe karşı çıkanlar nasıl bir çözüm önerebilirler. Nitekim bu tür vakalar dünyada yaşanmamışta değildir.

Almanya, girdiği iki büyük dünya savaşında erkek nüfusunda korkunç kayba uğramıştı. Öyle ki Almanya Alaskaya kadın ihraç etmişti.
                            [/quote]

Demek ki bu işi bir şarta bağlamışsınız. Bu şekilde allahın adaletinin tecelli ettiğini açıklamaya çalıştınız. Aslında çok mantıklı bir sebep. Fakat farkettiyseniz bu sebeplerin tamamı birer istisna. Yani özel durum oluşturur ve şu an bu kararın alınmasını gerektiren olağanüstü durumlar yok.

Biraz önce bir kızınız olsa kızınızı 4. eş olarak verebileceğinizi söylediniz.
                            Mehmet bey de kızının rızası olunca salih bir insana verebileceğini söyledi. Birisine 4. kadın olarak gitmekte olan kızın rızası alınıyorda üstüne kuma getirilen kadının neden rızası alınmıyor? Nerede Adalet?

Hazır Allahın adaleti konusunu açmışken;

31 Aralık 2007 tarihi itibariyle Türkiye nüfusu 70,586,256 kişidir.
                            Nüfusun 35,376,533'ünü erkek, 35,209,723'ünü ise kadınlar oluşturmaktadır.
                            Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi

Farkındaysanız erkek ve kadın sayısı neredeyse eşit.
                            Şimdi siz bir düşünün. Bütün memlekette herkes sizin yaptığınızı yapsın ne olur? Toplumun Her 100 erkeğinden 25'i tüm kadınları alır (1/4), geri kalan 75'i de artık avucunu mu yalar, sağa sola milletin karısına kızına mı saldırır orasını ben bilemem.

Benzeri matematiksel bir duruma sizin yanıtınız aşağıda duruyor Aynısını ben de size bu durum için soruyorum. Kendi alıntınızdan okuyunuz.

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=10836.msg67625#msg67625 date=1262645234]
                            Şimdi bu her yüz kadından 20 kadını ne yapacaksınız. bunlara hiç mi evlilik hakkı vermeyeceksiniz yoksa bunların cinsellik ve çocuk ihtiyaçlarını (en doğal olanları saydım) gidermeleri için hangi hukuki düzenlemeyi yaparsınız, bir müslüman olarak ya da sizin inandığınız din bu konuyu nasıl düzenlemiş? bunları hiç evlendirmediğinizde çünkü erkek kalmamıştır, evli kadınların hayatları tehdit altına girmeyecek midir böylece tüm toplumda içten içe bir kaynama olmayacak mıdır. Bu gün rahipler doğal olan evlenmeyi ihtiyaç diye nitelemedikleri için doğaları onlardan intikam aldı. ve lutilik türedi.. Bunun vebali kimedir?

Konuşmak kolaydır.. Dine nefsani bakmak ve şeytani kıyasla yaklaşmak da kolaydır. Ama bunu bilimsel nitelemek çok çiğliktir, acemiliktir.. en azından sizin için en hafif yargı...
                            [/quote]

Dikkat ederseniz bugün için düşünerek çok eşli olduk ama bugün sizin yazdığınız savaş durumundan daha çok bekar açıkta kaldı. Hem de hepsi erkek ve toplum için boşta kalmış kadınlardan daha tehlikeliler

Yorum

s.a
                              bir hadiseyi yaşamakla anlatmak bırbırınden cok farklıdır. ve anlatım tarzıda cok önemli. acıklamaları okurken bazen üzüldüm bazı abilerimin yazdıklarıda gercekten içaçıcı. ALLAH onlardan razı olsun..

güzel kardeşim anlatılan hadiseyı başkaları üzerinde değilde kendi üzerimizde düşünelim. yakın akrabalarınızda 2 evli olan birileri vardır. 2 hanımı olan yani. peki sorarım 2 kocası olan bi hanım duydunuzmu yada bu sizce ne kadar dogru olurdu...!!!
                              arkadasım bişeyı yazarken dikkatli yazın lutfen.. insan fıtratına aykırı olan bi tezin arkasında durmanında bi anlamı yok bence...
                              kadın ıkı kocalı olamaz bu sekılde yaratılmamıstır. femınıst yaklasımlarla duygusal bakış acısıyla yaratılmıs olan bı kanunun bozulması mumkun değildir.. nasıl ki suda 2 hıdrojen mevcutsa buda böle bı yasadır. su bır gercektırki masum ınsanları gormus olsaidik bu konuları onların yanında hıcbı zaman acabılecegımızı yada bu tur konuları dusunecek bı olusuma hızmet edebılecegımızı sanmıyorum.. onlar hayatın mektebıdırler. 4 değil daha fazla eşlide olsalar bizimde 1 değil yarım dahi eşimiz olsa onlar gibi adaletli ve mukemmel davranmamız söz konusu değildir.. önce kendımıze bakalım bız 1 kadına ne kadar ii davranıyor yada bakabılıyoruz ki adaletin mıhenk taşı olanlara dil uzatabılıyoruz. ALLAH aşkına sorumuzu sorarken bıle ne kadar samımı oldugumuza bakalım.. gercekten amel etmek ıcın mı soruyoruz yoksa farklı amaclar için mi ?? ALLAH korusun ucu döner dolaşır tekrar bıze ulaşır.. altından kalkamayacagımız amellerımıze dıkkat edelım bırılerını sırf sunada cevap versınler bunuda soylesınler dıyte yormanında bı alemı yok..
                              hepımız ehlıbeyt mektebının yeryuzunun sıratıl mustakım yolu olduguna iman ettıgımızı canı gonulden dusunuyor ve kendımıde sizide bu yola daha samımı davranmaya davet edıyorum.

selam ehlıbeyt dostlarının uzerıne olsun

Yorum

Sn Apollonius:
                                "31 Aralık 2007 tarihi itibariyle Türkiye nüfusu 70,586,256 kişidir.
                                Nüfusun 35,376,533'ünü erkek, 35,209,723'ünü ise kadınlar oluşturmaktadır.
                                Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi"

bu nüfus sayısına göre siz erkeklerle kadınların eşit sayıda olduğunu mu görüyorsunuz evlilik bakımından. ben öyle görmüyorum.

bir toplumda sayı olarak kadın erkek sayısı eşit olsa da kadınlar erkeklerden dha fazla görülmelidir. ÇÜnkü erkekler 15 yaşında bayanlar 12 yaşında evlenebileceği çağa gelirler. yine kadınlar daha erken evlilik fonksiyonlarından çekildikleri için bu erkeklerin daha çok evlilik yaşında bulundukları anlamına gelir. yani kadın40'ından sonra evlilikten beklenen bazı işleri göremez ama erkekler bu yaştan çok sonrasında bile evlilikten amaç olan işleri gerçekleştirebilirler. bu da kırkından sonra kadınlardan 4 tanesini bir erkeğe verseniz bile bir şeyi değiştirmez ama 40ındaki bir erkeğe 30undaki bir bayanı verebilirsiniz. bu da evlenebilecek erkek sayısını artırmaktadır.

kaldı ki bu istatistiklere ben çok da güvenmiyorum bu cahili düzenler İslam'ın doğal yasalarını çürütmek üzere çeşitli yalanlar düzebilirler..

İslamın kuralları çağlar üstüdür. bu gün böyle oldu diye biz Kur'an'ın çok evliliğe bakışını buna göre değerlendiremeyiz.

yukardaki bizim verdiğimiz tablo bir açıklama türündendi. yoksa Allah, bu tablodan dolayı çok evliliği yasadı diye bir iddiamız hiç bir zaman olmadı bu karıştırılmasın. Biz Allah'ın dediklerini tamamen kabul eder açıklamışsa hikmetlerini de anlarız. Hikmetleri açıklanmamışsa aklımızın yettiği kadar hikmetlerini bulmaya çalışırız. Ama Allah'ın yasa koyuşu bizim aklımızın ve tespitlerin çok üstündedir bunlara göre şekillenmez...

siz bu konuyu çok fuzuli yere uzatıyorsunuz bunun nedenini anlamış değilim... bu konuda çok konuşmak bana Allah'ın ayetlerine sanki saygısızlık gibi geliyor...

"Dikkat ederseniz bugün için düşünerek çok eşli olduk ama bugün sizin yazdığınız savaş durumundan daha çok bekar açıkta kaldı. Hem de hepsi erkek ve toplum için boşta kalmış kadınlardan daha tehlikeliler Gülümseme"

şu cümleniz bile bizi anlamaya yanaşmayıp konuyu fuzuli yere uzattığınız konusunu aklımıza getirmektedir. Biz sanki çok evliliği farz demişiz.. de siz ona göre matematiksel değerlendirme yaptınız. Öyle değil ama diyelim ki dediğiniz gibi bu neyi değiştirir. Ayetin hükmü mü yanlış olur ayet mi? Yoksa Allah'a erkekleri tuttun (Haşa Binlerce kez) adaletsizlik oldu mu diyeceğiz! bu ne mantıktır...

dediğiniz gibi değildir dedik, çünkü bir kere müslümanlar kardeşlerini de düşünür ve hiç bir zaman kardeşinin evlenemeyeceği şekilde kendine çok eş almaz.

bu konuda sizi samimi görmediğim için bir daha yazmak istemiyorum hakikat olabildiğince ortaya konmuştur...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X