Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

-(969) [color=rgb(112, 48, 160)]...Habib es-Sicistanî, Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)'[/color]dan şöyle rivayet etmiştir:

«Allah buyurmuştur ki:Ben, İslâm'da her zorba imamın velayeti altında kulluk eden bütün gruplara, mutlaka azab edeceğim. Bunların amelleri iyi ve takva sahibi olsalar da.
    Ve İslâm'da Allah tarafından yetki verilen bütün âdil imamların velayeti altında ibadet eden bütün grupları, kesinlikle affedeceğim. Bunlar kişisel olarak zulmeden, kötülük işleyen kimseler olsalar da.»

usul-u kafi c.1
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg149085#msg149085 date=1335782162]
      velayet nuru kardeş senin anlattığın şekilde olması mümkün değildir.vize alınması olayında, bir ömür boyu velayeti kabul etmemiş bir insan var ortada ve bu insan cennete girmek için müctehitten vize alıyor. olacak iş bu sence .
      kuranın hatırına diyorsun ya, konuşan ve yürüyen kuranı inkar etmiş bir insan, kuru kağıt ve mürekkebin hatırınamı cehenneme sokulmayacak bu olacak işmi yani,dinin ve kuranın sahibini inkar edecek ama yinede kuran okuduğu için affedilecek ,????

[/quote]

doğru velayeti reddeden cennetin kokusunu bile alamaz. bu konuda hadis var Ali a.s. Allah'ın açtığı bir kapıdır ondan giren mü'min çıkan kadirdir.

Yani bu kapının varlığını bilen ancak oradan çıkabilir. yine Ali a.s.'ın velayetini inkar eden kafirdir sözü, bu velayetten haberi olanlar yani delil/huccet kendine ulaşanlar içindir. Ama Ali a.s.'ın velayetinden haberi olmayanlar, tıpkı bizim isim olarak bilmediğimzden dolayı ancak sayıyla inandığımız peygamberlere dair inancımız gibidir. Allah'ın onları bağışlaması umulur.

Abdussamed'e huccetin tamamlanın tamamlanmadığını bilmiyoruz. inanç konusunda insnaların ihtilafa düştüğünü bilen mustaz'af olmaktan çıkmıştır hadisi var tamam. ama bu hadisi nasıl anlamalıyız? bir insana hep sünnilik en iyi en samimi en ihlaslı en dürüst mezhep denmişse, şiilik hep yanlış denmişse bu insan inanç konusunda insanların ihtilafını bilmiştir amam hüccet tamam mıdır? huccetin tamam olması için inançları bilen bir şii tarafından delillerin net olarak ona ulaştırılması gerekmez mi? Nitekim aynı hadisin yanında şu hadis de var ve bu hadis onu açıklıyor:

Bu gün (İmam Sadık a.s. buyuruyor) kadınlarımız kadınlara, erkeklerimiz erkeklere tebliğ etmiştir. Artık mustaz'af yoktur.

benim yetiştiğim ortamda bir tane bile şii yoktu. bize inanç konusunda insanların farklı olduğu anlatıldı. ama iki inanç var dendi hak olan maturidilik eş'arilik. şiilik sapık bir mezhep olarak tanıtıldı. ama yine inanç mezhebi. mesela sen şiisin doğuştan. hangi mezhebi kendi kaynaklarından ya da bağlılarından delilleriyle dinledin? faraza şia sapık bir inanış olaydı, doğru mezhebi bulabilir miydin? bulabilmen için doğru mezhebin bir bağlısından onun savunmasını dinlemen ya da kitaplarına ulaşman şart değil miydi? ben sana garanti veririm ki tarikatlardaki, cemaatlerdeki sünniler hayatı boyunca bir şiiyle karşılaşıp sohbet etmediler bir tane şii yazarın kitabının değil ellerine ulaşması varlığından bile haberdar olmadılar ve hiç bu gündemlerine girmedi. Şİmdi inanç konusunda bu insanların farklılığa dair bilgileri vardı diye mustazaf olmaktan çıktılar diyebilir myiiz? Eğer öyleyse sen imamete niçin inanıyorsun. Huccet olması için canlı bir imamın varlığını nasıl zorunlu görüyorsun. Allah neden: biz bir peygamber göndermeden hiç bir kavme azap etmeyiz buyuruyor?

Abdussamede ben huccetin ulaştığından şüpheliyim en azından bu konuda delilim yok. senin varsa paylaş.

hem Velayet Nuru üstadın anlattığında cennete gidecek diye bir şart da yok. Tamam müctehide git vize al demiş ama bu vize kabul edilecek mi? bu kesin mi? bilgi yok ki? belki de bu sırf çocuğunun ve onun duyurduklarının hidayeti içn onlara verilmiş bir nimettir. kim bilir? nitekim rüyalarla amel edilmez...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg149203#msg149203 date=1335814085]
        belki de bu sırf çocuğunun ve onun duyurduklarının hidayeti içn onlara verilmiş bir nimettir. kim bilir? [/quote]

7 yıl kadar önce bu meseleyi Velayet Nuru Hocamızın anlattığı gibi duymuştum ve bende aynen böyle düşünmüştüm. Belkide oğlu içindir demiştim. Yanılmıyorsam (Yanılıyorsam Hocamız düzeltsin) Duyduğum kadarı ile Abdussamedin Oğlu daha sonra Kum İslami İlimler Merkezine kaydolup orada eğitim almış. Ve yine yanılmıyorsam Abdussamedin Oğlu Necefteki İlim merkezlerinde de kısa bir süre eğitim almış. Ve yine yanılmıyorsam Abdussamed ve Oğlunun bu haberi Irak ve bazı Ortadoğu ülkelerinde bazı gazetelerde haber yapılmış.

Yorum

Selmanı Farisi şöyle rivayet eder:
          İmam Ali Aleyhisselam, Ebu Bekir’le biat edildiği gün şöyle buyurdu: Ben sadece bir konuyu demek istiyorum ve ey siz dört kişi! (Selman, Ebu Zer, Miktad, Zubeyr) Sizi Allah’a ant veriyorum. Acaba Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den şöyle buyurduğunu duymadınız mı?
          On iki kişi, altısı geçmişlerden, altısı sonrakilerden ateşten sandığın içinde cehennem kuyularının içindedirler
          . Öyle bir sandık ki ona kilit vurulmuştur. Öyle bir kuyu ki sahrası vardır. Allah-u Teala cehennemi alevlendirmek istediğinde o sahrayı kuyunun ağzından kaldırır. Cehennem o kuyunun alevinden Allah’a sığınır. Ben onların kim olduklarını Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den sorduğumda şöyle buyurdu: Öncekiler, kardeşini öldüren Hz. Âdem’in oğlu Kabil, ikincisi Firavunların Firavunu, Hz. İbrahim ile Allah konusunda çekişen Nemrut ve İsrail oğullarından iki kişi ki Asumani kitabı tahrif, nebilerin sünnetinin değiştirilmesine sebep oldular. Biri insanları Yahudi, diğeri ise insanların Nasrani olmalarına sebep oldular. Onların altıncısı İblis’tir.

Ama sonrakiler ise, Deccal ve Melune sahifesini yazan beş kişi. Ey kardeşim! Bunlar sana düşmanlık üzerine ahd ettiler ve senin aleyhine birbirlerine yardımcı olmak konusunda karar aldılar. Daha sonra onların isimlerini bir bir bana buyurdu. Salman diyor ki, biz dört kişi arz ettik ki: Doğru buyurdun biz şahadet veriyoruz ki bu konuyu Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den işitmişiz.
          Kaynak: Kitabı Süleym s. 569, Bihar-ul Envar c. 30 s. 405

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Ali Aleyhisselam şöyle buyurdu:Yakın bir zamanda evlatlarımdan biri Horasan civarında zehirletilerek şehit edilecek. O’nun adı benim adım ve babasının adı da İmran oğlunun adıdır. Bilin ki, her kim O’nuziyaret ederse, Allah onun geçmiş ve gelecek günahlarını, yıldızlar sayısı, yağmur damlaları ve ağaç yaprakları kadar olsa bile affeder.
            Kaynak: Vesail-uş Şia c. 1 s. 435

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Ali Aleyhisselam Sıffın’da insanları cihada yönlendirirken şöyle buyurdu:

Göç edin ve o kimselerle savaşın ki kendi günahlarından hiçbir şey eksilmeden onların günahlarını da omuzlarına alanın kanı için savaşanlarla. And olsun Allah’a Üçüncü kıyamete kadar onların günahlarının ağırlığını da omuzlarına alacaktır ve onların da kendi günahlarından hiçbir şey eksilmeyecektir.
              Kaynak: Tekrib-ul Maarif s. 293, Bihar-ul Envar c. 31 s. 310

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Hz. Nuh Aleyhisselam gemisinde köpek ve domuz taşıdı ama veledi zina taşımadı.Nasibi ise veledi zinadan daha şerdir.

Kaynak: İğab-ul Emal s. 251

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Muhammed Bagır Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Ey Cabir! Düşmanlarımızdan hacet isteme. Hatta bir içim su dahi isteme. Aksi halde cehennemden geçerken, ey filanca! Ben sana filan yerde iyilik yapmadım mı der. Sen de zor durumda kalırsın.

Kaynak: Sefinet-ul Bihar c. 1 s. 185

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’a arz olundu:
                    Akıl nedir? İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu: Onunla Rahman’a ibadet edilir ve onunla cennetler kazanılır. Ravi şöyle arz etti: Muaviye Lanetullahialeyh’de olan şey neydi öyleyse? İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu: Onda olan şey hile, kurnazlık ve şeytanettir. Akla benzer ama akıl değildir.

Kaynak: Usulu Kafi c. 1 h. 3

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Her kim sözünde veya amelinde düşmanımıza muvafık olursa bizden değildir. Bizde onlardan değiliz.

Kaynak: Vesail-uş Şia c. 18 s. 85

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Musai Kazım Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Dini maarifimizi şiilerimizden başkasından alma. Eğer şiadan yüz çevirirsen Allah’a ve resulüne ihanet edenlerden dinini öğrenmiş olursun. Allah, resulü ve melekleri onlara lanet etsin. Benim pak babalarımın benim ve kıyamete kadar ki şiilerimin laneti de onlara olsun.

Kaynak: Ricali Keşşi s. 4

İmam Ali a.s

Yorum

Muhammed bin Müslim şöyle rivayet eder:

Bir muhalif hakimin yanında idim, İmam Muhammed Bagır ve İmam Caferi Sadık Aleyhimusselam yanımdan geçtiler. Ertesi gün İmam Aleyhisselam buyurdu ki dün hangi mecliste oturmuştun? Bu hakimin bana iyilikleri dokundu bazen yanında oturuyorum diye arz ettim. İmam Aleyhisselam buyurdu ki oturduğun o meclise lanet inse ve hepinizi kapsasa neye güveneceksin?

Kaynak: Furuu Kafi c. 7 s. 410

İmam Ali a.s

Yorum

İbni Ammar şöyle rivayet eder:

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’a arz ettim: Bir adam var, sizin hadislerinizi rivayet ediyor, insanlar arasında yayılmasını sağlıyor, onların sizin taraftarlarınızın ve diğer insanların kalplerindeki yerlerini pekiştirmeye çalışıyor. Bir adamda var ki sizin şianızdır ve sadeceibadetle meşguldür ancak sizin hadislerinizi rivayet etmemektedir. Bunların hangisi daha üstündür? İmam Caferi Sadık Aleyhisselam buyurdu ki: Bizim hadislerimizi rivayet eden, onların, şialarımızın kalplerinde pekişmesi için çabalayan kimse, bin abidden daha üstündür.
                            Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 32

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Ali Aleyhisselam şöyle buyurdu:
                              Kadınların akılları güzelliklerinde, erkeklerin güzelliği ise akıllarındadır.

Kaynak: Emali Saduk s. 189, Meanil Ehbar s. 234, Nevadir-ul Ehbar s. 8

İmam Ali a.s

Yorum

Hz.İmam Hüseyin(a.s)dan ÖĞÜT.

Ben size Allah'ın takvasına sarılmaya tavsiye ediyor, azabından korku­tuyor ve nişanelerini gözünüzün önüne koyuyorum. Gelmesi sevilmeyen ve tadı kötü olan korkunç ve dehşetli ölüm gününün gelip çatmasına az kalmıştır. (O ölüm ki,) ruhunuzdan asılıp sizi amel etmek­ten tamamen koparır. Öyleyse yaşadığınız sürece onun ansızın gelecek belalarına hedefmişsiniz gibi, sıhhatinizi ganimet bilin, amel et­meye koşun. O (ölüm), sizi yerin üzerinden alıp içine bırakır, (yerin) üstünden düşürüp aşağısına salar. Ülfet ve ber­aber­likten koparıp vah­şet ve yalnızlığa atar; rahatlık ve aydınlığından yerin karanlığına ve darlığına götürür. Orası öyle bir yerdir ki ne dostlar orada ziyaret edilir, ne hastaların yanına gidilir ve ne de yardım dileyenin yardımına koşulur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X