Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

[quote author=gulistan_2 link=topic=23024.msg149665#msg149665 date=1336060510]
    aklı daha önce ögrenip icine sindirdiklerinden kopmaya karsi direnc gelistirdigi icin kabul etmeyenin hiçbir bahanesi kalmamıştır.

hayir, burada yaniliyorsunuz, bu cok toptanci bir hesap olur
    insanlarin hepsi bagimsiz düsünmeye alismamistir, bir kisim insanlarin düsünce yapisi ancak ona ögretilenlerden ibarettir, baska türlü düsünme sansi oldugunu aklindan bile gecirmemistir, ancak beliren sorular karsisinda, bu bilgiler ile cevap veremez duruma geldiginde, korkar, panik yapar, baska türlü düsünmeyi halen ögrenememistir, böylece, bilerek isteyerek, inad olsun diye imameti inkar etmez, ancak bir adim daha ileri gitmeye cesareti yoktur, dinden imandan edilecegini sanir
    bu uzun bir konudur, tipki hirsizlik hastaligi (kleptomani) olan insan gibi, beynin takintili bir halide diyebilirsiniz, ki insanlarin cogunda bu durum mevcuttur

En basitinden bunlara karşı bedenlerimiz onların içinde fakat ruhumuz ve gönlümüzle onlardan ayrı olmamız gerekir.

çünkü sonuçta aynı toplumda yaşıyoruz

bu cevabiniz ise öncesi icin gercek disi, sonrasi veya simdi icin gercekci
    söyle ki;
    a) "imamlara" küfreden birinden bahsediyoruz
    b) Allahin selami ile onlari selamlamaktan bahsediyoruz
    c) iste bu insanlarla bu sekilde (selamlasarak) muhatap olmak zorundaligi olusturan yasam kosullarinin (ayni toplumda yasamak ve akabi...) varligini bilerek, forumda ahkam kesmenin ve asip bicilmiyor diye adeta kafir yerine konulan insanlara karsi olusturulan davranisin hatali oldugunu böylece sergilemis oluyoruz
    [/quote]
    yukarıda yazılan şeyleri yapanlarla ilişkilerimizi sürdürmelimiyiz ve selamlaşmalımıyız demek isityosunuz yani. böyle birşey mümkün değildir. Benim için değildir.

ama sizin şahsınıza her gün veya bir defa küfreden biriyle muhatap olmanız mümkünmü bir gün bile selam vermessiniz.

demekki sizin kendi şahsınız daha önemli heralde.Ama iş masumlara gelince değişiyomu?
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

aynen sizin kastettiginiz seyi söylemek istedim
      imama küfreden birine degil selam vermek, günlük yasamin mecburiyetini düsünmek, yüzüne insan nazari ile dahi bakmam

o tiplere karsi nasil davranmamiz gerektigini sormustum
      siz de, bedenen onlarla ama ruhen ayri olmaliyiz demistiniz
      peki ya bu insanlar imamlara apacik hakaret veya küfür etmislerse? diye sormustum
      sizde ayni sekilde "hayir" dediniz
      bununla size sunu söylemek istiyorum:
      bazen siz veya sizin gibi düsünen birisi gelip, burada onlari dost edinenler kafirdir vs. hadisler falan yaziyor, onlar dediginiz zaman, onlar da cesit cesit oluyor, yukarida acikladigim tip insanlar (akil hususunda), kalkip imama küfreden insanla esit olamaz, dolayisi ile onlara karsi tutumlarimizda toptanci olmamali
      bu farki gözetmeyerek, bizleri mektebin düsmani, siiligi anlamamislar, velayetin düsmanlarini dost edinmisler ve dolayisi ile kafir olmuslar olarak tanimlayabiliyor
      bu insafsizca, düsünülmeden söylenen cirkin bir sözdür

ayni toplumda yasiyoruz, bu insanlarla iyi gecinmek mecburiyetimiz var, birakin dostlugu, akrabalarimiz var, baglarimiz var, komsularimiz ve komsuluk haklari var, amirler var, bütün bunlar yok sayilip, kendi sahsi mecburiyetlerinin kendilerini kimlerle hallesmek, görüsmek konusmak zorunda biraktigini veya taguti sistemin kendisine neresinden ne kadar bulastigini unutarak "filan filanla konustu küfre girdi" "filan taguti sistem önünde filan fiili isledi mahvoldu gitti" gibi tabirler kullanmak, akilli kisinin yapacagi davranis degildir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg149263#msg149263 date=1335864270]
        İmam Muhammed Bagır Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Allah’ın kitabından en kerim ve üstün olan ayeti çaldılar (Bismillahirrahmanirrahim’i, Tevbe suresinin Bismillah’ı günümüzdeki mushaflarda yoktur).

Kaynak: Tefsiri Nur-us Sagaleyn c. 1 s. 6 h. 12
        [/quote]
        Tövbe suresinin besmele ile başlamaması hakkında müfessirler bazı nedenler saymışlardır:

1- Bu sure ve Enfal suresi, her ikisi bir sure olarak hesap edilir. Zira Enfal suresi, verilen sözler hakkında ve Tövbe suresi ise bu sözlerin yerine getirilmemesi hakkındadır.

2- “Besmele” emniyet, sevgi ve rahmet içindir. Ama Beraat suresi emniyetin ortadan kaldırılması ile ilgilidir. Bu yüzden bu surenin başlangıcında besmele nazil olmamıştır.

Kuran’ın, İslam’ın esası ve İslam Peygamberi’nin nübüvvetinin şahitliği için ilahi bir mucize olmasından dolayı ve ayrıca çok önemli olduğundan Müslümanlar arasında Kuran’ın nakli hususunda birçok sebep oluşturmuştur. Gerekliliği çok olan her şeyin tabiidir ki nakli mütevatir olsun. İbn. Mesut’tan naklolunan ise “Haber’i Vahid” olup Şii ve Ehli Sünnet’e mensup âlimlerin çoğunluğunun görüşüne göre bu nakle istinat edilemez. Ayrıca, akli yönden, Kuran ve rivayetler yönünden Kuran’ın bir kısmının eksilmesi doğru değildir.

Birinci bölüm: Neden bu surede “Besmele” yoktur? Bu bölüme iki ayrı cevap verilmiştir:

1- Bu surenin, düşmanların verilen sözleri yerine getirmemelerinden dolayı onlara karşı beraatın açıklanması ve onlara karşı savaşın ilanı açısından sert bir üsluba sahip olması ve Allah’ın bu guruba gazabının göstergesi olarak, barış, dostluk, sevgi ve Allah’ın rahmaniyet ve rahimiyet sıfatının nişanesi olan “Besmele” ile uygun değildir. Mekarim Şirazi, Tefsir-i Numune, C.7, S.273, Birinci Baskıi Tahrani Dar’ul-Kutubi İslamiye, 1995

2- Bu yüzden de “Besmele” ile başlamamıştır. İmam Ali (a.s), bu konuda şöyle buyuruyor: “Besmele”nin gelmemesinin nedeni şudur: Bismillah aman, emniyet ve rahmet içindir. Ama Tövbe suresi emniyetin kaldırıldığına yönelik olarak nazil olmuştur. Hâkim Nişaburi, Müstedrek, C.2, S.330, Dar’ul-Mearif, Lübnan, 1406 h.k.

Bu sure hakikatte Enfal suresinin devamıdır. Zira Enfal suresi söz ve ahitler konusunda ayetler içerir ve bu surede ise ahitlerini bozanlara verilen sözlerin kaldırılması hakkındadır. Mekarim Şirazi, Tefsir-i Numune, C.7, S.273

İmam Sadık (a.s) bir rivayette şöyle buyuruyor: “Enfal ve Tövbe birdirler.” Meclisi, Bihar’ul-Envar, C.89, S.277, Muessesei El-Vefa, Lübnan, 1404 h.k.

Yorum

İmam Ali Rıza babasından, onlar da Resulüllah'tan şöyle
          rivayet etmiştir:

"Kim Benim dinime sarılmak ve Benden sonra kurtuluş gemisi-
          ne binmek isterse, Ali b. Ebi Tâlib'e uysun; O'nun düşmanıyla düş-
          man, dostuyla dost olsun. Hiç şüphesiz O hem hayatımda, hem de
          Benden sonra vasim ve ümmetimin üzerindeki halifemdir. O Ben-
          den sonra her kadın ve erkek müslümanın imamıdır. Her erkek ve
          kadın müslümanın emiridir. O'nun sözü Benim sözüm, O'nun emri
          Benim emrim, O'nun nehyi Benim nehyimdir. O'na uyan Bana uy-
          muştur. O'na yardım eden, Bana yardım etmiştir. O'nu yalnız bıra-
          kan, Beni yalnız bırakmış sayılır."

Sonra şöyle devam ettiler: "Kim Benden sonra Ali'den ayrılır-
          sa, kıyamet günü o, Beni göremeyecektir. Ben de onu! Kim Ali'ye
          muhalefet ederse; Allah, Cenneti ona haram kılar ve yerini ateş ola-
          rak kararlaştırır. Kim Ali'yi yalnız bırakırsa, kıyamet günü Allah
          da onu yalnız bırakır. Kim Ali'ye yardım ederse, Allah da kıyamet
          günü ona yardım eder. Ve sorgulama sırasında hüccetini ona telkin
          eder."
          isbatul hüdat c.1 s. 504

İmam Ali a.s

Yorum

Allah Resulü Ali'ye baktı ve şöyle buyurdu:
            "Ya Ali Sen Cenneti ve (Cehennem) ateşini bölensin; Senin
            muhabbetinle iyiler kötülerden ayrılır, hayır ve şer ehli insanlar,
            mü'minlerle kafirler birbirinden ayrılır

İmam Ali a.s

Yorum

Resulullah (s.a.a): "Kim, benim vefatımdan sonra, yerime oturacak şu Ali'ye zulmederse, benim nübüvvetimi ve benden önceki peygamberlerin nübüvvetini inkâr etmiş gibi olur." Bihârü'l-Envâr, c. 27-s. 60.

İmam Ali a.s

Yorum

"ALLAHA VE RESULÜNE EZİYET EDENLERE ALLAH, DÜNYADA VE AHİRETTE LANET OKUMUŞ VE ONLARA ACI BİR AZAP HAZIRLAMIŞTIR." Ahzab 57.ayet.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=kerrar11 link=topic=23024.msg147002#msg147002 date=1334166496]
                  İmamımız Caferi Sâdık aleyhisselam buyurdu ki: “Şiilerimizin alimleri; İblis ve askerlerinin saldırdığı zayıf şiilerimizi koruyan ve İblis’in ve nasıbi askerlerinin onlara musallat olmasını engelleyenlerdir.Şiilerimizden her kim bu görevde olursa Rum’lara,Hazarlılara ve kafirlere karşı savaşanlardan binlerce kez daha üstündür.Çünkü onlar bizi sevenlerin dinini savunur.Bunlar ise sadece bedenlerini savunurlar.”
                  Avâlim ul Ulûm c3 sf 292,83.hadisi şerif
                  [/quote]

Burada alim diye geçinenler okuyorsunuz ama amel etmiyorsunuz.gerçi burada alim falan yok ama en az alim kadar fikrini beyan edenler mevcut.
                  Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Ali aleyhisselam buyurdular:“Her kim bize olan muhabbet iddiasında sadık olup olmadığını bilmak isterse kalbini imtihan etsin. Eğer hem bize, hem de düşmanımıza muhabbeti varsa, bilsin ki, bizden değil, biz de ondan değiliz. Allah ve Cebrail ve Mikail onun düşmanıdır.Ve Allah kafirlerin düşmanıdır.”Kaynak: Tevil-ul Ayat; s. 439, Bihar; c. 24, s. 317.

İmam Ali a.s

Yorum

Hz. Ali a.s: ‘Ben Hz. Muhammedin ashabını gördüm, hiç birinizi onlar gibi görmüyorum. Saçları karmaşık ve yüzleri tozlu olarak sabahlarlardı. Akşamdan sabaha kadar secde ve kıyam halinde ibadet ederlerdi. Alınlarını ve yüzlerini Allah’ın karşısında toprağa sürerlerdi. Meadın korkusundan öylesine huzursuzdular ki sanki ateşin üstündeymiş gibiydiler. Alınları uzun secdelerden dolayı (keçilerin dizlerinin nasır bağladığı gibi) nasır bağlamıştı. Allah’ın adı geldiğinde öyle bir ağlarlardı ki, yakaları ıslanırdı, verilecek cezanın korkusundan veya ümit ettikleri mükafattan dolayı şiddetli rüzgarda titreyen ağaçlar gibiydiler.

Yorum

Hz. Ali a.s : ‘Hak yolunda yürüyen ve hak üzere ölen kardeşlerim neredeler? Nerede Ammar? Nerede Teyhan’ın oğlu? Nerde Zü’ş şehadeteyn? Birbirleriyle onlar gibi fedakarlık etmede ahdeden, başları Allah yolunda bedenlerinden ayrılıp zalimlere gönderilen kardeşler neredeler? (Hutbenin ravisi Nevf diyor ki: Burada İmam (a.s) mübarek sakalını avcuna alıp uzun süre ağladıktan sonra şöyle buyurdu Yazık! Kardeşlerim Kur’an okudular ve ona göre hüküm verdiler, ilahi farzlar üzerinde düşündüler ve onlara amel ettiler, ilahi sünnetleri yaşattılar, bidatları yokettiler, cihad davetini kabul ettiler, rehberlerine güvenip Onun peşinden gittiler.’

Yorum

imam Hasan b. Ali (a.s) söyle buyurmustur: "Baskalarina karsi, kendine nasil davranilmasini seviyorsan, öyle davran" (birahul envar, c 78, s. 116)
                          .................

emir'el Müminin imam Ali (a.s) söyle buyurmustur: "dinin diregi olan, islam cemaatini olusturan, düsmanlara karsi duran, ümmetin cogunlugu olan halki sevmeli ve onlara meyletmelisin" (nehcül belaga 53. mektup)

............

Resulullah (s.a.a) söyle buyurmustur: "dilin cikardigi fitne, kilicin vurdugu darbeden daha siddetlidir" (biharul envar c. 71 s. 286)
                          ..........

emirel müminin imam Ali (a.s) söyle buyurmustur: "siyasetin basi yumusaklik ve uyum icinde olmaktir"
                          ..........

insanlarla öyle kaynasin ki, öldügünzde size aglasinlar, sagliginizda ise özlesinler
                          nehcul belaga (suphi salih) s. 470

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

emir'el Müminin imam Ali (a.s) söyle buyurmustur: "dinin diregi olan, islam cemaatini olusturan, düsmanlara karsi duran, ümmetin cogunlugu olan halki sevmeli ve onlara meyletmelisin" (nehcül belaga 53. mektup)
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

"Aklin kemali, halkla iyi gecinmektir" (imam Hasan a.s, biharul envar c 78, s.111)
                              ............
                              "Halkin haysiyetine el uzatan (onlarin haysiyetiyle oynayan) birisini duydugunda, onun seni tanimamasina gayret göster" (imam Huseyn a.s, belagatul huseyn)
                              .............
                              "sana zarar veremeyecegini bilsen dahi kimseye düsmanlik etme, sana yarari olmayacagini zannetsen bile, hic kimseyle dostlugu birakma" (imam zeynelabidin, biharul envar c.78 s. 160
                              ........
                              "senden iyilik isteyen herkese iyilik yap. eger bu isteyen kimse, iyilige layiksa, iyiligi tm yerinde yapmis olursun. degilse, zaman sen bu iyilige layik olursun. bir adam saginda sana sövse, sonra solunda gelip senden özür dilese, kabul et"
                              (imam zeynelabidin, tuheful ukul)

Yorum

Hadislerin seçimi de insanların bünyesine göre oluyor. Ayrımcılık peşinde olanların islami vahdeti çağrıştıran, halkla iyi ilişkiler içinde olmayı öğütleyen hadislerden nasılda kaçındıkları gündemlerine getirmedikleri açık açık anlaşılıyor.
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X