Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

[quote author=cundep link=topic=23374.msg152499#msg152499 date=1337633938]
    Ben ehlisünnet kardeşlerinizin ismini zikrettim mi?
    [/quote]

siz bizi cocuk sandiniz herhalde
    1. ehlisünnet ehlibeyt disindaki rehberlere sahiptir, dolayisi ile sözlerinizin kapsamindadir

2. "kardesleriniz" kelimesi, onlari müslüman dolayisi ile kardes görmeyisinizin kanitidir

simdi, bu kelime oyunlarindan vazgecelim, site kurallari dahilinde güzel güzel paylasima devam edelim, zahmet olacak size!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152501#msg152501 date=1337634302]

kaynak ver , ...edit... avestayı okumuşum dedikleirn yoktur
      [/quote]
      ...edit... ??? ne edep ne edep....

Yorum

kardeşlerim , benim hadis bilgim çok azdır. sizlere güzel hadislerle cevaplar yazmak isterdim ama yapamam. o yüzden kendime ait olan sözlerle şunu söylersem lütfen beni yanlış anlamayın..

bırakın kişilerin cennete mi cehenneme mi gireceğine mahşer günü Yüce Yaratıcımız Allah karar versin. buna karar vermek ne haddimize. gereksiz yere tartışmanın kimseye bi faydası yok. sadece birbirinizi kırıp günah'a giriyorsunuz. konu çok alakasız yerlere ulaşmış. benim ilk yazdığım cümlelerde de haddimi aşarcasına yorum yaptığımı farkettim. daha düzgün bir dille said nursi'nin kaplan görmediğini dile getirebilirdim. bence bu gereksiz tartışmanızı bitirin...

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152467#msg152467 date=1337628718]

doktor ; ben 120 can kurtardım ve çoğundan para almadım

cevap : önemli değil imam alinin velayetini kabul etmedin cehennemdesin ?

doktor ; o kim ? velayet ne ?

cevap : haberin yoktu ama olsun , o haberin olmadığın kişiyi kabul etmediğin için sonsuza kadar yanacaksın , kurtardığın canlar umrumuzda değil...

[/quote]
          ben sana o cehenneme gidecek demedim ben sana diyorum ki velayet olmadan o kişi cennete giremez. eğer girer diyorsan da velayetin anlamı kalmaz. aynı hak dört mezhep gibi hangisin uyarsanız uynun kurtuluşa erersiniz yada sahabeler yıldızlar gibidir hangisinin peşinden giderseniz kurtuluşa eresiniz.
          bu hadisler ne kadar mantıklı????

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
          أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152473#msg152473 date=1337630029]
            Sizin verdiğiniz kaynaklar var ya, işte bütün o kaynaklar İslam İnkılabı için geçerlidir. Çünkü İslam İnkılabı Ehlibeytten kaynaklanan bir devrimdir. Ehlibeytin buyruklarına göre yapılan bir devrimdir. Bu yüzden Ehlibeyt için söz konusu olan bütün kaynaklar İslam İnkılabı için doğal delillerdir. İslam İnkılabı Ehlibeyt yolunun devam eden çerağı, yükselen bayrağıdır.
            İslam İnkılabı Ehlibeytin devletidir. Otoritesidir. Bu sebeple ehlibeyte şiaya tabi herkes bu otoriteye itaatle yükümlüdür. Buna bütün ehlibeyt kaynakları delil olableceği gibi EL ULEMAU VERASETİL ENBİYAİ hadisi yeterlidir. Daha da anlaşılmıyorsa Velayeti Fakihle ilgili İslamda Devletle ilgili İmam Humeyninin eserine bakabilirsiniz.
            Her delil ayrıca nakli değildir. Olgular için akli delillerin de yapılması gerekir.
            [/quote]

ya fazla zorlamayın isterseniz. vehdet diyorsunuz tamam kardeşlik diyorsunuz oda tamamkarşı değiliz bu fikirlere ama bu düşünce biraz fazla ileri gider siz velayetil fakihi neredeyse ehli beytin makamına oturmuşsunuz.

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
            Ebu Nevves

Yorum

ALLAH'IN KULLARI ÜZERİNDEKİ HÜCCETİ ANCAK İMAM İLE GERÇEKLEŞMİŞ OLUR BABI
              l-(439) ...Davud er-Rakkî, Salih Kul (Musa b. Cafer aleyhisselâm)'dan şöyle ri­vayet etmiştir:
              «Allah'ın kulları üzerindeki hücceti (kanıtı) ancak imamın varlığı ve tanınması ile gerçekleşmiş olur.»
              2-(440) ...Hasan b. Ali el-Veşşa şöyle rivayet etmiştir:
              İmam Rıza (aleyhisselâm)’ın şöyle dediğini duydum: «Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm) şöyle derdi:
              «Allah Azze ve Celle'nin kulları üzerindeki hücceti (kanıtı) ancak imamın var­lığı ve tanınması ile gerçekleşmiş olur.»
              3-(441) ...Muhammed b. Umare, Ebül-Hasan er-Rıza (Ali b. Musa aleyhisselâm)'dan şöyle rivayet etmiştir:
              «Allah'ın kulları üzerindeki hücceti ancak imamın varlığı ve tanınması ile gerçekleşmiş olur.»
              4-(442) ...Eban b. Tağlib şöyle rivayet etmiştir:
              Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm) buyurdu ki: «Yaratılıştan önce, yaratı­lışla birlikte ve yaratılıştan sonra mutlaka hüccet (peygamber veya imam) vardı.»

Usulul Kafi c.1 s.241

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’ın şöyle dediğini duydum:
                «İbn Kevva, Emir'ül-Mü'minin (Ali b. Ebu Tâlib aleyhisselâm)’ın yanma geldi ve şöyle dedi: "Ey Emir'ül-Mü'minin! "A'raf üzerinde herkesi simalarından tanıyan adamlar vardır." (A'raf, 46) âyetinin anlamı nedir?"
                Buyurdu ki: «Biz A'raf üzerinde dururuz ve bize yardım edenleri simaların­dan tanırız. Biz A'rafız ki, Allah Azze ve Celle ancak bizim aracılığımızla bilinir.
                Biz A'rafız ki, Allah Azze ve Celle kıyamet günü sırat üzerinde bizi tanıtır. Cennete ancak bizi tanıyan ve bizim tanıdığımız kimseler girerler. Cehenneme de ancak bizi tanımayan ve bizim tanımadığımız kimseler girerler.
                Allah Tebareke ve Teâlâ dileseydi, kendisini kullarına doğrudan tanıtırdı. Fa­kat bizi, kendisini bilmenin kapıları, yolu, aracısı ve izlenen yönü olarak belirledi. Kim bizim velayetimizden ayrılsa veya başkasını bize tercih ederse, kuşkusuz onlar, doğru yoldan ters yüz döndürülmüşlerdir. İnsanların sığınıp doğruyu bulmalarına ve­sile olan gerçek imamlarla, kendileri korunmaya ve yol göstericiye muhtaç olan kim­seler bir olur mu? Bizden başkasının peşine düşenler, sularını birbirinden alan ve kü­çük bir su sızıntısı akıtan çeşmelere gidip susuzluklarını gidermeye çalışan kimsele­re benzerler. Ama bizim peşimizden gelenler, Rabbinin izniyle berrak ve gür sularını akıtan, tükenmeyen ve kurumayan pınarlara giden kimselere benzerler.»

usul Kafi c.1 s.251

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152511#msg152511 date=1337661734]
                  ya fazla zorlamayın isterseniz. vehdet diyorsunuz tamam kardeşlik diyorsunuz oda tamamkarşı değiliz bu fikirlere ama bu düşünce biraz fazla ileri gider siz velayetil fakihi neredeyse ehli beytin makamına oturmuşsunuz.
                  [/quote]

İmam Mehdinin Gaybeti Kübrasından sonra Ulema İmametin niyabet makamında bulunmaktadır. İslam İnklabı ile Velayeti Fakih kurumu ile bu niyabet daha kapsamlı ve külli hale geldi. Bu sebeple Velayeti Fakih konusunda, asıl için geçerli her hüküm niyabet makamındakiler için de geçerlidir.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152518#msg152518 date=1337667307]
                    İmam Mehdinin Gaybeti Kübrasından sonra Ulema İmametin niyabet makamında bulunmaktadır. İslam İnklabı ile Velayeti Fakih kurumu ile bu niyabet daha kapsamlı ve külli hale geldi. Bu sebeple Velayeti Fakih konusunda, asıl için geçerli her hüküm niyabet makamındakiler için de geçerlidir.
                    [/quote]
                    Niabet makamı öyle istediğimiz herhangi birini oturtup kaldıracağımız bir makam değildir o makamın sahibinin kim olduğuma imamlar karar verir imamların oturttuğu kişiler ancak o makamın sahibidir....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152519#msg152519 date=1337667895]
                      Niabet makamı öyle istediğimiz herhangi birini oturtup kaldıracağımız bir makam değildir o makamın sahibinin kim olduğuma imamlar karar verir imamların oturttuğu kişiler ancak o makamın sahibidir....
                      [/quote]

Söyleyin o zaman imamlar neye karar vermiş. İslam ümmetinin önderliğine imamlar adına niyabet eden kimdir?
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

şuanda bir naip yoktur
                        İmam mehdi (a.f) gaybetil kübraya çekilmesinden sonra yeni bir naip ataması yapılmadı.

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152519#msg152519 date=1337667895]
                          [/quote]

Velayeti Fakih makamına öyle bizim istediğimiz kimse oturmuş değil arkadaşım. Zaten fiilen şia halkının taklit mercii iken yüzbinlerce şehidin kanı ile devrim gerçekleştirmiş bir evladı nebinin milyonlarca onmilyonlarca alim, fazıl, salih insanın gönül onayınında ilavesi ile ilahi yardımla bu makamı doldurmaktadır. Bu da İmam Humeyni idi, şimdi ise onun halefi İmam Ali Hamaneidir.

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152521#msg152521 date=1337669142]
                            şuanda bir naip yoktur
                            İmam mehdi (a.f) gaybetil kübraya çekilmesinden sonra yeni bir naip ataması yapılmadı.
                            [/quote]

Yani tıpkı ehli sünnetin iddia ettiği gibi, İmam Mehdi de islami önderliği esen yellere emanet etti ve gaybete çekildi öyle mi?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152522#msg152522 date=1337669486]
                              Velayeti Fakih makamına öyle bizim istediğimiz kimse oturmuş değil arkadaşım. Zaten fiilen şia halkının taklit mercii iken yüzbinlerce şehidin kanı ile devrim gerçekleştirmiş bir evladı nebinin milyonlarca onmilyonlarca alim, fazıl, salih insanın gönül onayınında ilavesi ile ilahi yardımla bu makamı doldurmaktadır. Bu da İmam Humeyni idi, şimdi ise onun halefi İmam Ali Hamaneidir.
                              [/quote]

Mehmet kardeşim bu senin ve belli bir şia kesiminin inancıdır saygı duyarım ama bu bahsettiğin benim şia inancımda yoktur kanıtı da yoktur. bu sadece bir yorumdur sen o makam birini oturtmuşsun bende başka birini oturturum olur biter.... bu mu???? bu şekilde olur mu?

onun liderliği altında toplanmak güzel bir şey buna bir şey demiyorum ama niabet makamını ona vermek ayrı bir şeydir....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152523#msg152523 date=1337669549]
                                Yani tıpkı ehli sünnetin iddia ettiği gibi, İmam Mehdi de islami önderliği esen yellere emanet etti ve gaybete çekildi öyle mi?
                                [/quote]
                                İmam mehdi (a.f) Naibini belirledi ve Şiaya yol gösterdi. sonra herkes yolunu seçti.... eğer bu dediğin kanunsa bana humeyni öncesinde ki naipleri saymanı isteyeceğim. sırasıyla.....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X