Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Forumda ara ara yaşanır bu durumlar. Benim Hadisim senin Hadisini döver tarzında sunulur hadisler. Ama kimse aktardığı hadisin Sahih olup olmadığına, Ulemanın konu hakkında ne deyip demediğine bakmaz. Örneğin dün aktardığım Hadisler İmam Humeyninin eserindendi. İmam Humeyni kaynaklardan almış bende İmam r.a'in kitabından aldım. Ve İmam r.a o Hadislerin şerhlerinide yapmış Hamdolsun. Belki anlatılmak istenen doğrudur ama metod ve töntem yanlış olduktan sonra neye yarar. İnsan süt temizdir içilebilir diye anlatmak istiyor fakat anlattığı aşamada farkında olmadan o sütün için kan bulaştırıyor...

Yorum

malesef....

bazi insanlarda duyuyor ama anlayamiyor
      bazilari gercekten imani kaybederim diye korkuyor, ötesini düsünmeye korkuyor, gücü yetmiyor, daha kimbilir hangi etkenler var bilmedigimiz

sonuc olarak, Allah'i bir bilip, bizim iman ettigimiz gibi iman eden insanlara "kafir" denilmesi insanin haddini asmasidir, bu nokta bile haddi asmislikken, "kafir demeyin, diyende kafirdir" denilmesi, hepten zivanadan cikmaktir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23374.msg152594#msg152594 date=1337693522]
        malesef....

bazi insanlarda duyuyor ama anlayamiyor
        bazilari gercekten imani kaybederim diye korkuyor, ötesini düsünmeye korkuyor, gücü yetmiyor, daha kimbilir hangi etkenler var bilmedigimiz

sonuc olarak, Allah'i bir bilip, bizim iman ettigimiz gibi iman eden insanlara "kafir" denilmesi insanin haddini asmasidir, bu nokta bile haddi asmislikken, "kafir demeyin, diyende kafirdir" denilmesi, hepten zivanadan cikmaktir
        [/quote]

Teşekkür ederim Bacı.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

MEŞEDİ budayı duydun araştırdın mı ?
          Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152522#msg152522 date=1337669486]
            Velayeti Fakih makamına öyle bizim istediğimiz kimse oturmuş değil arkadaşım. Zaten fiilen şia halkının taklit mercii iken yüzbinlerce şehidin kanı ile devrim gerçekleştirmiş bir evladı nebinin milyonlarca onmilyonlarca alim, fazıl, salih insanın gönül onayınında ilavesi ile ilahi yardımla bu makamı doldurmaktadır. Bu da İmam Humeyni idi, şimdi ise onun halefi İmam Ali Hamaneidir.
            [/quote]
            Mehmet efendi, bir zatı onmilyonlarca alimin onaylaması Onu meşrulaştırır mı? Allahın Ona nassla vermediği bir makama oturma hakkını verir mi?

Yorum

bu tartışma hristiyanlarda da vardı. onların bir kısmıda isa ismini duydun mu inanman gerekir yoksa cehennemliksin diyordu...

düşünsene Ali as duyunca onun hak oldugunu anlayacaksın öbürü isa öbürü krişna...

adam düşünür angi yolu seçsem cehennem şansım var ne yapacağım ???
              Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152538#msg152538 date=1337676924]
                düşünsenize bir adamı

sunni hadisini okuyacak ebubekiri sevmeyen cehenneme gider

şii hadisini okuyacak onu seven cehenneme gider.

adam karar veremiyor , adam yüzde 50 olasılıkla cayır cayır yanma ihtimali ile karşı karşıya.

hangi kararı verse ateşe gitme şansı var.

sırf birisini sevdi sevmedi diye bir adamı yakmak nasıl birşey ?
                [/quote]

bu sözlerin sahibinin tevhid kavramını kavrayamadığı ne kadar da belli.
                Tevhid sadece lailaha illallah demek değildir. Allahın iradesine tam teslimiyetle olur. O da şudur: Allahın varlık ve birliğine iman ederken, O'nun Peygamber olarak yolladığına tam iman edip tasdik etmek, İmam olarak atadığına tam iman ve teslimiyetle teslim olmak şarttır, hatta ve hatta O'nun imam a.s.a bab olarak seçtiğine dahi tam imanl ve tasdikle bağlanmak şarttır. aksi takdirde şirke düşmüş olursun. Çünkü O zatın makamını inkar edip O'nun makamına bir başkasını oturtmak Allahın iradesine kendi iradeni ortak etmek anlamına gelir ki o da şirkin Âlâsıdır.
                Allahı tanımak ve O'nu BİR'lemek O'nun irade ve kudretini derketmektir, Bu yüzden Allahı ancak İmam ile tanıyabilirsin.

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23374.msg152599#msg152599 date=1337697015]

bu sözlerin sahibinin tevhid kavramını kavrayamadığı ne kadar da belli.
                  Tevhid sadece lailaha illallah demek değildir. Allahın iradesine tam teslimiyetle olur. O da şudur: Allahın varlık ve birliğine iman ederken, O'nun Peygamber olarak yolladığına tam iman edip tasdik etmek, İmam olarak atadığına tam iman ve teslimiyetle teslim olmak şarttır, hatta ve hatta O'nun imam a.s.a bab olarak seçtiğine dahi tam imanl ve tasdikle bağlanmak şarttır. aksi takdirde şirke düşmüş olursun. Çünkü O zatın makamını inkar edip O'nun makamına bir başkasını oturtmak Allahın iradesine kendi iradeni ortak etmek anlamına gelir ki o da şirkin Âlâsıdır.
                  Allahı tanımak ve O'nu BİR'lemek O'nun irade ve kudretini derketmektir, Bu yüzden Allahı ancak İmam ile tanıyabilirsin.
                  [/quote]

yüzde yüz hikaye...

öbürüde allah ancak isa ile anlaşılır diyor ne yapacağık...

ulaşılmak için bir kula ihtiyaç duyan allaha ben inanmıyorum.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152600#msg152600 date=1337697171]

yüzde yüz hikaye...

öbürüde allah ancak isa ile anlaşılır diyor ne yapacağık...

ulaşılmak için bir kula ihtiyaç duyan allaha ben inanmıyorum.
                    [/quote]
                    İmamların foksiyonu nedir o zaman? veya peygamberlerin?

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152600#msg152600 date=1337697171]
                      ulaşılmak için bir kula ihtiyaç duyan allaha ben inanmıyorum.[/quote]

Şu Ayetler hakkında ne düşünüyoruz:

“Ey iman edenler! Allahtan sakının (takva olun), ona (ulaşmakta) vesile edinin.” Maide:35

“Resul size neyi getirdiyse onua alın, neyden sizi yasaklamışsa onu terk edin.” 7/59

“Deki: Şayet Allahı seviyorsanız, bana tabi olun” 3/31

“Deki: Allaha ve resulüne itaat edin.” 24/54

Yorum

Allah'ın, Kulları ile Kendisi arasında bir Vesile Tayin etmesi veya Allah'ı Ulaşmak için veya Allah'ı Tanımak İçin Ehl-i Beyt'e ve Peygamberlere Müracaat etmeliyiz demek Allah'ı güçsüz mü kılar? Böyle bir durumda Allah muhtaç mıdır? Böyle mi algılamalıyız? Yoksa Meselenin başka bir sırrı mı vardır?

Yorum

peygamberlere uymak allahı güçsüz bırakmaz ama peygamber veya imamların tevhid kısmıyla ilgisi yoktur.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152605#msg152605 date=1337698523]
                            peygamberlere uymak allahı güçsüz bırakmaz ama peygamber veya imamların tevhid kısmıyla ilgisi yoktur.
                            [/quote]

O zaman Usul-i Din'imizi belirleyen Ehl-i Beyt imamları Tevhid'in yanına, Nübüvvet ve İmamet'i bilinçsizce mi yerleştirdiler? (HAŞA)
                            Veya Yukarıda ki Ayetler ne anlatıyor bize?

Yorum

Birde İmzanda "Ya Ali Aleyhisselam" diye yazmışsınız...Bunu "Ya" diye başlayaraktan yazmanın sebebi nedir?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23374.msg152615#msg152615 date=1337700911]
                                Birde İmzanda "Ya Ali Aleyhisselam" diye yazmışsınız...Bunu "Ya" diye başlayaraktan yazmanın sebebi nedir?
                                [/quote]

iranda hep derler hoşuma gidiyor. ya ali demek

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X