Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

[color=rgb(28, 40, 55)]Veya dişi bir kaplan, öz evlâtlarına olan şiddet-i şefkat ve himâyeyi nazara almayarak, zavallı ceylânın yavrucuğunu parçalayarak yavrularına rızık yapar. Sonra, bir avcı tarafından öldürülür. İşte, hiss-i şefkat ve himâyeye muhalefet ettiğinden, ceylâna yaptığı aynı musibete mâruz kalır. [/color][color=rgb(28, 40, 55)][/size]Kaplan gibi hayvanların helal rızıkları, ölü hayvanlardır. Sağ hayvanları öldürüp rızık yapmak, şeriat-ı fıtriyece haramdır. “(Mesnevi-i Nuriye, s.64)"Evet, âkilüllâhm hayvanların helâl rızıkları, vefat etmiş hayvanların etleridir. Hayatta olan hayvanların etleri onlara haramdır. Eğer yeseler, cezâ görürler. (ev kemâ kàl). Yani, “Boynuzsuz olan hayvanın kısâsı kıyâmette boynuzludan alınır” diye ifade-i hadîsiye gösteriyor ki: Gerçi cesetleri fenâ bulur; fakat ervahları bâkî kalan hayvânât mâbeyninde dahi, onlara münâsip bir tarzda, dâr-ı bekàda mücâzat ve mükâfatları vardır. Ona binâen, canavarlara sağ hayvanların etleri haramdır, denilebilir."( Yirmi Sekizinci Lem'a.)

kaplanlar leş yemezler ki. hem zaten leş yiyerek nasıl yaşasınlar. ve öldürmek onların içgüdüsü. Allah hem içgüdüyü vermiş hemde haram mı kılmış.
    [/color]
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Ynt: Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

said nursi'nin kaplan görmediğine adım gibi eminim. bilip bilmeden yazması kolay. etçil hayvanların bir çoğu doğası gereği avlanır. avlanmadan leş yiyen çakal gibi etçil hayvanlarda mevcut. lakin kaplanın avlanması haram demek absürtle iştikal.

Yorum

[quote author=muhendis76 link=topic=23374.msg152272#msg152272 date=1337550144]
      said nursi'nin kaplan görmediğine adım gibi eminim. bilip bilmeden yazması kolay. etçil hayvanların bir çoğu doğası gereği avlanır. avlanmadan leş yiyen çakal gibi etçil hayvanlarda mevcut. lakin kaplanın avlanması haram demek absürtle iştikal.
      [/quote]

Kaplan tam saldırıya geçiyormuş o anda haram oldugu aklına gelip bırakıyormuş avını.
      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

ufukalpin konu hakkındaki görüşlerini merak ediyorum.
        [center]
        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
        [center]
        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Aynı konuyu bizde okumuştuk. Kabullenememiştik. Bunu Üstad Bediüzzamanın talebelerinden Üstad Hizbullah Hakverdiye bizzat sordum. Üstad Hizbullah Hakverdi, Üstad Bediüzzamana saygı duyduğunu ancak bu konuda yanıldığını söyledi. Çünkü aslan kaplan bunlar taze ve temiz et severler ve tabiattaki dengeye bu şekilde hizmet ederler dedi.

Üstad Bediüzzamanın bu konudaki yanılgısı şefkati isa bir ruha sahip olması sebebiyledir. Ve bunu fıkhi bir hüküm olarak sunmuş değil, ondaki Rahman ve Rahim sıfatlarının yoğun tecellisi ile bu sonuca varmıştır.

Musavi kardeş Alllah dostları ile alay edilecek tarzda davranış insan mutluluğunun en büyük düşmanıdır. Kendinizi yeniden resetleyin bu konuda. Mutsuzluğunuzun nedenlerinden birisi bu olabilir. Samimi söylüyorum. Lütfen Hizbullah olan Üstad Bediüzzaman ile Hizbuşşeytan olan Fethullah Güleni karıştırmayın, aynı zannetmeyin.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

konu ile alakalı bir video buldum.

http://www.belgeselizle.com/belgesel...ceylan-avinda/
            [center]
            [center]

Yorum

[quote author=muhendis76 link=topic=23374.msg152272#msg152272 date=1337550144]
              [/quote]

Kardeş şeriati teşriiyye kapsamında değil, şeriati fıtriye kapsamında söylemiştir. Mecaz gibi yani.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152285#msg152285 date=1337580093]
                Aynı konuyu bizde okumuştuk. Kabullenememiştik. Bunu Üstad Bediüzzamanın talebelerinden Üstad Hizbullah Hakverdiye bizzat sordum. Üstad Hizbullah Hakverdi, Üstad Bediüzzamana saygı duyduğunu ancak bu konuda yanıldığını söyledi. Çünkü aslan kaplan bunlar taze ve temiz et severler ve tabiattaki dengeye bu şekilde hizmet ederler dedi.

Üstad Bediüzzamanın bu konudaki yanılgısı şefkati isa bir ruha sahip olması sebebiyledir. Ve bunu fıkhi bir hüküm olarak sunmuş değil, ondaki Rahman ve Rahim sıfatlarının yoğun tecellisi ile bu sonuca varmıştır.

Musavi kardeş Alllah dostları ile alay edilecek tarzda davranış insan mutluluğunun en büyük düşmanıdır. Kendinizi yeniden resetleyin bu konuda. Mutsuzluğunuzun nedenlerinden birisi bu olabilir. Samimi söylüyorum. Lütfen Hizbullah olan Üstad Bediüzzaman ile Hizbuşşeytan olan Fethullah Güleni karıştırmayın, aynı zannetmeyin.
                [/quote]

Alay geçtiğim yok abi. hatırlarsanız said nursi hakkında tartışmada da size yardımcı olmuştum ve size fetva örneğini maille yollamıştım. said nursinin faydalı yazılarıda var ama yazılarının ilahi kökenli olduğunu söyleyenlere bir cevaptır bu.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152292#msg152292 date=1337590910]

Alay geçtiğim yok abi. hatırlarsanız said nursi hakkında tartışmada da size yardımcı olmuştum ve size fetva örneğini maille yollamıştım. said nursinin faydalı yazılarıda var ama yazılarının ilahi kökenli olduğunu söyleyenlere bir cevaptır bu.
                  [/quote]

Teşekkür ederim kardeşim. Üstad Bediüzzaman hataları da olan ama İslama hizmeti büyük bir Allah dostudur. Üstad Bediüzzaman remzen ve işari olarak dersini Ehlibeytten aldığını çoklukla ifade etmiştir. Zaten Ehlibeytle irtibatı olmayan hiç bir insan, hiç bir alim Allah dostu olamaz.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152293#msg152293 date=1337592353]
                    Teşekkür ederim kardeşim. Üstad Bediüzzaman hataları da olan ama İslama hizmeti büyük bir Allah dostudur. Üstad Bediüzzaman remzen ve işari olarak dersini Ehlibeytten aldığını çoklukla ifade etmiştir. Zaten Ehlibeytle irtibatı olmayan hiç bir insan, hiç bir alim Allah dostu olamaz.
                    [/quote]

saidi nursi elbette hataları olan ama faydası olan da bir alimdir. allahın varlığı ve birliği üzerinde çok durmuştur. bazıları bunun gereksiz olduğunu söylesede en önemli aşama allahı tanıtmaktır. allahı tanımayan kişi ehlibeyti hiç tanımaz veya ehlibeyt hakkında guluvve gider.
                    onun için kumda ilk önce allahı tanıyın eğer allahı tanırsanız gulat yollara hiç girmezsiniz. ama allahı tanımadan ağır hadislere girenler imanını dahi kaybedebiliyor.

Yorum

Said nursi namazı elleri bağlı mı kılıyormuş açık mı?
                      [center]
                      [center]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23374.msg152299#msg152299 date=1337594341]
                        [/quote]

said nursi şafiidir

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23374.msg152299#msg152299 date=1337594341]
                          [/quote]

Bu soruyu İslam İnkılabından İmam Humeyni ve İmam Hamaneiden habersiz başsız bir şii söyleseydi bir şeyler söylerdik. Ama siz hem İslam İnkılabını İmam Humeyni ve İmam Hamaneiyi sevdiğinizi tanıdığınızı söylüyorsunuz, hem de çok absürd anlamsız bir soru soruyorsunuz. Ne yani insan elleri bağlık namaz kılmak zorunda kalamaz mı? Eller bağlanınca insan Allahtan mı ayrılıyor yani. Ya da ellerini olduğu gibi kalplerinide esen yellere salıp, kafasına göre nasları yorumlayıp ehlibeytten uzaklaşan şiilerin ellerini salarak namaz kılmaları çok mu makbul olacak.

Yorum

peki sence Allah niye böyle bir düzen kurmuş ufukalp abi ? hayvanlar birbirlerini yeyip yaşıyor.

Yorum

soruyu sormam sizi niye bu kadar tedirgin etti.

ben said nursiyi tanımıyorum. hakkında hiçbirşey bilmiyorum ve tanımak istiyorum.
                              o yüzden bu soruyuda said nursinin adı ile açılan sayfada sormayı uygun gördüm.

said nursi ile ilgili bilmek istediğim.

namazı nasıl kılmış? sadece bunu bilmek isterim.
                              [center]
                              [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X