Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152484#msg152484 date=1337632902]

ya tersi doğru çıkarsa ?
    [/quote]
    Allahı zerdüştle tanımayı mı diyorsun?

Yorum

bilgi ulasmamis olabilir
      ulasan bilgiyi anlayamiyor olabilir
      önceki ögrendigi bilgiler dogrultusunda gelismis olan kapasitesinden dolayi, baska türlü inanirsa imandan olacagindan korkuyor olabilir
      ve daha bilmedigimiz bir cok sey olabilir
      lutfen
      bu kadar kolay ve kestirme konusmayalim
      hic olmazsa böyle söylemenin bize veya karsimizdakine kazandiracagi hic birsey olmadigini anlayalim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23374.msg152485#msg152485 date=1337632937]
        tövbe ya Rabbi

iki idi üc oldu
        kardes ne bu yahu
        sizler ne kadar kestirme, ne kolay gidiyorsunuz?

bu tutumdan vazgecin artik, bunun hic mi lami cimi yoktur?
        bu ne düz mantik böyle
        [/quote]

bana mı dediniz?

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23374.msg152486#msg152486 date=1337632992]
          Allahı zerdüştle tanımayı mı diyorsun?
          [/quote]

sana ulaşan bilgi ile allahı nasıl tanırsan tanı allahı tanımışsındır gerisi hikaye
          Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23374.msg152487#msg152487 date=1337633034]
            bilgi ulasmamis olabilir
            ulasan bilgiyi anlayamiyor olabilir
            önceki ögrendigi bilgiler dogrultusunda gelismis olan kapasitesinden dolayi, baska türlü inanirsa imandan olacagindan korkuyor olabilir
            ve daha bilmedigimiz bir cok sey olabilir
            lutfen
            bu kadar kolay ve kestirme konusmayalim
            hic olmazsa böyle söylemenin bize veya karsimizdakine kazandiracagi hic birsey olmadigini anlayalim
            [/quote]

Allah insanı aklı ölçüsünde hesaba çekmeyecekmiydi? Aklı oranında amellerini değerlendirmeyecekmiydi? Ne oldu da değiştiniz?

Yorum

evet, cundep kardes size dedim

su sözünüzden dolayi:
              Allahı ehlibeyt dışındaki rehberlerle tanıyanların tümünün hükmü keza aynıdır (kafir olmustur)

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152489#msg152489 date=1337633056]

sana ulaşan bilgi ile allahı nasıl tanırsan tanı allahı tanımışsındır gerisi hikaye
                [/quote]

öyle mi diyorsunuz? Peki zerdüşt kendisinin Allah olduğunu iddia ederse (ki öyledir, hululicidir) gene Allahı tanımış olurmusun?

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23374.msg152491#msg152491 date=1337633150]
                  evet, cundep kardes size dedim

su sözünüzden dolayi:
                  Allahı ehlibeyt dışındaki rehberlerle tanıyanların tümünün hükmü keza aynıdır (kafir olmustur)
                  [/quote]

Bu kadar rahatsız oluyorsanız, benimle muhatap olmazsınız iş biter kardeşim. bu kadar basit, şikayet etmeye gerek yok.
                  Ki dediklerim de doğrudur ehlibeyt a.s.ın binlerce hadisinden kanıtlayabilirim, isterseniz.

Yorum

rahatsiz oluyorsammi?

siz rahatsiz degilsiniz yani, böyle toptan bir hüküm verirken!?

benim sahsi rahatsizligimdan ziyade, sitemiz böyle girisimlerle mücadele etmekte
                    bu söyledikleriniz ehli sünnetide kapsar, ki biz böyle düsünmüyoruz ve sitemizde bu tür söylemlere de müsade etmiyoruz!

sayet siz bu kuralimizdan rahatsizsaniz, sitemizden uzak durursunuz olur biter, sikayete gerek yok

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23374.msg152493#msg152493 date=1337633256]

Bu kadar rahatsız oluyorsanız, benimle muhatap olmazsınız iş biter kardeşim. bu kadar basit, şikayet etmeye gerek yok.
                      Ki dediklerim de doğrudur ehlibeyt a.s.ın binlerce hadisinden kanıtlayabilirim, isterseniz.
                      [/quote]

zerdüşt hululimidir hadi bunu ispatla bakalım
                      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23374.msg152495#msg152495 date=1337633407]
                        rahatsiz oluyorsammi?

siz rahatsiz degilsiniz yani, böyle toptan bir hüküm verirken!?

benim sahsi rahatsizligimdan ziyade, sitemiz böyle girisimlerle mücadele etmekte
                        bu söyledikleriniz ehli sünnetide kapsar, ki biz böyle düsünmüyoruz ve sitemizde bu tür söylemlere de müsade etmiyoruz!

sayet siz bu kuralimizdan rahatsizsaniz, sitemizden uzak durursunuz olur biter, sikayete gerek yok
                        [/quote]
                        ben tepkinizden rahatsız olmadım, alışığım. sizin sitenizin hatırı için ehlibeyt a.s.ın hadislerini görmezden gelecek değilim. kişisel atışmadan çok nasslarla cevap verseniz daha verimli olacak.

Yorum

galiba anlatamadim
                          söyle izah edeyim:

sayin üyemiz
                          sitemizde, ehlisünnet kardeslerimizin kafirligine hükmedecek paylasimlara müsade edilmemektedir.... bu tarz paylasimlariniz bundan böyle editlenecektir, tekerrür ettigi taktirde üc uyari alacak ve sonrasinda sitemize yasaklanacaksiniz

hayirli paylasimlar!!!

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23374.msg152498#msg152498 date=1337633798]
                            galiba anlatamadim
                            söyle izah edeyim:

sayin üyemiz
                            sitemizde, ehlisünnet kardeslerimizin kafirligine hükmedecek paylasimlara müsade edilmemektedir.... bu tarz paylasimlariniz bundan böyle editlenecektir, tekerrür ettigi taktirde üc uyari alacak ve sonrasinda sitemize yasaklanacaksiniz

hayirli paylasimlar!!!
                            [/quote]
                            Ben ehlisünnet kardeşlerinizin ismini zikrettim mi?

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152496#msg152496 date=1337633475]

zerdüşt hululimidir hadi bunu ispatla bakalım
                              [/quote]
                              Zerdüşt'ün insan-tanrı tezini okuyun, görürsünüz. ispatlanmış olur.

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23374.msg152500#msg152500 date=1337634179]
                                Zerdüşt'ün insan-tanrı tezini okuyun, görürsünüz. ispatlanmış olur.
                                [/quote]

kaynak ver , ...edit... avestayı okumuşum dedikleirn yoktur

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X