Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152457#msg152457 date=1337626027]

onlarda da alinin velayeti yokta ondan sordum
    [/quote]

onlarda hz. ALi'nin velayeti yoktu ama o dönemde Musa'nın vasisi yuşa b. Nun vardı o vasinin velayetine girmeyen de cennete giremez....

her ümmetin bir peygamberi olduğu gibi hidayete erdirenide vardır. eğer o ümmet peygambere tabi olduğunu söylüyorsa hidayet erdirecek imam'a uymak zorundadır... ona uymayan nasıl ben peygambere tabi oldum diyebilir ki????

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152458#msg152458 date=1337626361]
      onlarda hz. ALi'nin velayeti yoktu ama o dönemde Musa'nın vasisi yuşa b. Nun vardı o vasinin velayetine girmeyen de cennete giremez....

her ümmetin bir peygamberi olduğu gibi hidayete erdirenide vardır. eğer o ümmet peygambere tabi olduğunu söylüyorsa hidayet erdirecek imam'a uymak zorundadır... ona uymayan nasıl ben peygambere tabi oldum diyebilir ki????
      [/quote]

onun hakkında bilgi ulaşırsa. yoksa adamın haberi yok at adamı cehenneme...

allah insanın iyiliklerine bakmayacak sadece alinin velayetine inandı ona mı bakacak
      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

İmam Alinin Velayetine inanmanın bir gereği de bu gün Velayeti Fakihe İslam İnkılabı Rehberiyyet Makamına iman ve itaattır. Bu makama itaat etmeyen şii de olsa cehennemde yerini hazırlamalıdır.

Bu konu da tıpkı Ehlibeyte iman ve itaat gibidir. Hüccetin tamam olduğu kişiler eğer Rehberiyyet Makamına isyan ederlerse Ehlibeyti inkar gibi aynı sonuc onlar için söz konusudur.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152459#msg152459 date=1337626583]

onun hakkında bilgi ulaşırsa. yoksa adamın haberi yok at adamı cehenneme...

allah insanın iyiliklerine bakmayacak sadece alinin velayetine inandı ona mı bakacak
          [/quote]

ne yani yaptığın iylikler içinmi cennete girmeyi hedefliyorsun onu zaten yapman gerekli sırf iyilik yapıyor diye cenneti hak mı eder insan.... velayet olmadan o iyiliğin bir yarı olmaz....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152462#msg152462 date=1337627341]
            İmam Alinin Velayetine inanmanın bir gereği de bu gün Velayeti Fakihe İslam İnkılabı Rehberiyyet Makamına iman ve itaattır. Bu makama itaat etmeyen şii de olsa cehennemde yerini hazırlamalıdır.

Bu konu da tıpkı Ehlibeyte iman ve itaat gibidir. Hüccetin tamam olduğu kişiler eğer Rehberiyyet Makamına isyan ederlerse Ehlibeyti inkar gibi aynı sonuc onlar için söz konusudur.
            [/quote]

Mehmet kardeşim ben en azından söylediklerimin kaynağını veriyorum sende mümkünse bu sözlerinin kaynağını ver.....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152464#msg152464 date=1337627922]
              ne yani yaptığın iylikler içinmi cennete girmeyi hedefliyorsun onu zaten yapman gerekli sırf iyilik yapıyor diye cenneti hak mı eder insan.... velayet olmadan o iyiliğin bir yarı olmaz....
              [/quote]

doktor ; ben 120 can kurtardım ve çoğundan para almadım

cevap : önemli değil imam alinin velayetini kabul etmedin cehennemdesin ?

doktor ; o kim ? velayet ne ?

cevap : haberin yoktu ama olsun , o haberin olmadığın kişiyi kabul etmediğin için sonsuza kadar yanacaksın , kurtardığın canlar umrumuzda değil...

Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152465#msg152465 date=1337627976]
                Mehmet kardeşim ben en azından söylediklerimin kaynağını veriyorum sende mümkünse bu sözlerinin kaynağını ver.....
                [/quote]

Sizin verdiğiniz kaynaklar var ya, işte bütün o kaynaklar İslam İnkılabı için geçerlidir. Çünkü İslam İnkılabı Ehlibeytten kaynaklanan bir devrimdir. Ehlibeytin buyruklarına göre yapılan bir devrimdir. Bu yüzden Ehlibeyt için söz konusu olan bütün kaynaklar İslam İnkılabı için doğal delillerdir. İslam İnkılabı Ehlibeyt yolunun devam eden çerağı, yükselen bayrağıdır.
                İslam İnkılabı Ehlibeytin devletidir. Otoritesidir. Bu sebeple ehlibeyte şiaya tabi herkes bu otoriteye itaatle yükümlüdür. Buna bütün ehlibeyt kaynakları delil olableceği gibi EL ULEMAU VERASETİL ENBİYAİ hadisi yeterlidir. Daha da anlaşılmıyorsa Velayeti Fakihle ilgili İslamda Devletle ilgili İmam Humeyninin eserine bakabilirsiniz.
                Her delil ayrıca nakli değildir. Olgular için akli delillerin de yapılması gerekir.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Alıntı yapılan: Mehmet UFUKALP - Bugün, 22:09:01<blockquote>İmam Alinin Velayetine inanmanın bir gereği de bu gün Velayeti Fakihe İslam İnkılabı Rehberiyyet Makamına iman ve itaattır. Bu makama itaat etmeyen şii de olsa cehennemde yerini hazırlamalıdır.

</blockquote>[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152465#msg152465 date=1337627976]
                  [/quote]

ben de bunun kaynağını çok merak ediyorum uzun zamandır. Allah bugün rehberiyyet makamında olan zatlara nerede ve nasıl kendi adına hükmetme yetkisi vermiştir?

Yorum

her nedense, murtazaalinin verdigi hadisler es gecilmis!
                    miktat ve huge yoksa hadislere önem vermezmi oldular? ya da o hadislerde yazanlar islerinemi gelmedi?
                    yine mousawi'nin, kuran tahrif edilmistir derken öte yandan nasil kuran ile teblig yapiyorsun demesinede ses verilmemis!?

ve sveydi kardes, sizin sözleriniz arada kaynamis gitmis, neden?
                    cünki siz, ne ahbari ne de usuli kardeslerde olmayan bir inanci tasiyorsunuz
                    o yüzden mousawi kardesimiz, sizin söylediklerinize farkli cevap vermek durumunda kaldi, meraminiz acik degildi!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152467#msg152467 date=1337628718]

doktor ; ben 120 can kurtardım ve çoğundan para almadım

cevap : önemli değil imam alinin velayetini kabul etmedin cehennemdesin ?

doktor ; o kim ? velayet ne ?

cevap : haberin yoktu ama olsun , o haberin olmadığın kişiyi kabul etmediğin için sonsuza kadar yanacaksın , kurtardığın canlar umrumuzda değil...
                      [/quote]

Amellerin kabul olması için önce itikadın sağlam olması şart. Nitekim teğabun suresi 9. ayette ve başka ayetlerde buyurduğu gibi ". Ve kim Allah'a îmân eder ve salih amel yaparsa, onun günahlarını örter. Ve orada ebediyyen kalmak üzere, altından nehirler akan cennetlere koyar. İşte bu fevz-ül azîmdir "...
                      Burada cennete girmenin ilk şartı Allaha iman tabiiki hakkıyla imandır oda Allahın vahdaniyetini kavrayıp iman etmek peygambere ve emirlerine (vasiyet velayet) gönül rızasıyla iman edip teslim olmak'tır. İstersen 120 can değil tüm insanlığı kurtar Allaha imanın sağlam değilse cennetin kokusunu duyamazsın.

Yorum

mousawi'de baska birsey demedi zaten!?
                        yukarida verdigi örnekte müslüman biri ile alakalidir
                        herhangi bir kafir icin degil

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=kerrar11 link=topic=23374.msg152340#msg152340 date=1337605298]
                          selamun aleykum

Allah ın c.c atadığı imam dışında kendine başka imam edinenlerin durumu hadislerle sabittir. araştırırsanız görürsünüz. ben söylemeyecem. söyleyiince sinirleniyor bazıları
                          [/quote]
                          Çok güzel yaklaşım, Allahı zerdüşt ile tanıyan, Allahı tanımamış ve kafir olmuştur. Allahı ehlibeyt dışındaki rehberlerle tanıyanların tümünün hükmü keza aynıdır.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23374.msg152479#msg152479 date=1337632340]
                            mousawi'de baska birsey demedi zaten!?
                            yukarida verdigi örnekte müslüman biri ile alakalidir
                            herhangi bir kafir icin degil
                            [/quote]
                            Evet kardeşim, Müslüman da olsa Ona ehlibeyt Meveddeti farzdır.

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23374.msg152482#msg152482 date=1337632797]
                              Çok güzel yaklaşım, Allahı zerdüşt ile tanıyan, Allahı tanımamış ve kafir olmuştur. Allahı ehlibeyt dışındaki rehberlerle tanıyanların tümünün hükmü keza aynıdır.
                              [/quote]bunlar dar görüşlü insanların dar görüşlü tanrı tanımlamaları

Yorum

tövbe ya Rabbi

iki idi üc oldu
                                kardes ne bu yahu
                                sizler ne kadar kestirme, ne kolay gidiyorsunuz?

bu tutumdan vazgecin artik, bunun hic mi lami cimi yoktur?
                                bu ne düz mantik böyle

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X