Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selamun Aleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selamun Aleyküm

ben bimediğin konular hakkında sana bi şey demiyorum. tersine söylediklerim daha önce duydukların hakkında. onlar hakkında aklını kenara koyma. düşün incele bildiklerini birleştir diyorum

onları birleştirdiğinde "hz" ekini silebileceksin. ona hz demediğinde korkma sünnilikten atmazlar seni. ben yıllarca sünni yaşadım şiadan hiç habersizdim. ama hiç bir zaman da muaviyeye hz. demedim. çünkü akıl var mantık var. ve Kur'an bu aklımızı kullanmamızı ha bire telkin etmektedir. düşünmeyenler hakkında da çok ağır ithamlarda bulunmaktadır.

Muaviye konusunda bilmediğin bir şeyi söylemedim. insanlar Ehlibeytin çok değerli olduğunu vicdanlarına döndüğü her an teslim etmekteler. Ehlibeytle savaşanı da vicdanlarında bir yere sığdıramamaktalar.. Muaviyenin Ehlibeytle savaştığını doğru görmemekteler.

makam için savaştığı da asla inkar edilemez bir gerçek. çünkü bu din için savaşsalar o zaman bu din insanları birbirlerine düşürmüş suçlu bir din olur. bu da en kıt akıllının ulaşabileceği bir sorun

sen, ben kardeşim bu günahkar ve yarım imanlı halimizle, bir müslümana karşı savaşır mıyız? ben savaşmam. sıradan bir müslümanı öldürmek için bile elimi kaldıramam. Bu bir de Peygamberin her gün büyük insan, asla sapıtmaz dediği yanından hiç ayırmadığı Ehlibeytin 1. İmamı Ali olursa, ona karşı sen savaşabilir misin? niçin savaşamazsın bir düşün bir o manzarayı göz önüne getir.

bir kardeşin sana dese ki ben daha iyi yönetirim müslümanları sen hemen hayır ben daha iyi yöneteceğim deyip ona savaş mı açarsın. ben açmam. eğer biri yöneciliği istese bu yükü üzerimden aldı beni sorumluluktan kurtardı deyip ona yardımcı bile olurum..

ama Muaviye meşru halifeye karşı savaşmış.. yukardaki mesajlarında meşru halife olmayan osmanlılara karşı bile savaşanları kınayan ifaden vardı.. Peki Ali a.s.'a karşı savaşanlar? onlar hakkında aklın ve vicdanın ne diyor. savaşılır mı? Peygamber güvenmiş onu neslini devam ettirecek kişi kılmış....

Ebubekir meşru halife diyor ve ona karşı zekat vermeyenleri dinden çıktı diyerek savaşılacak kimseler görüyorsunuz da Muaviyeye gelince neden akan sular duruyor.

bu sizi besleyen dini kaynakların Muaviye onayından sansüründen geçmesinden olmasın sakın..

Ehlibeyt kaynaklarından dini öğrenen hiç bir insanın muaviyeyi zerrece sevdiğini göremezsin.. ki tarihe de bu uydun böylece yezidin başa geçirilişini de anlamış oluyorsun.. her şey akıl vicdan ve tarihi gerçeklerle uyumlu hale geliyor.. kapatacağın hiç bir yer olmuyor.. halı altına gizleyeceğin hiç bir pislik kalmıyor..

Elhamdulillah..

Yorum

Tamam haklısın başdan sona kadar,şayet bende o dönemde olsam aklı selim birisi olarak İmam Ali(r.a) safında olurdum.İmam Ali(r.a) benim gözüm de muaviyeden daha değerlidir.Ben ehli sünnet olduğumdan eshabı kiram olduğu için üstünü pek kurcalamıyorum çüni bize göre tehlikeli konular.
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Allah razı olsun kardeşim.. konuyu uzatma niyetinde değilim.. ama dediğini çok iyi anlıyorum.. yılların getirdiği bir birikim var.. bu insanı ister istemez etkiliyor. ve insan sadece akıllı varlık değil. aynı zamanda duyguları da ona yön veriyor sınırlıyor.

dün Muaviye konusunu biriyle konuşuyoruz, o da hz. diyenlerden. benim çok kızdığımı biliyor ve onu hiç sevmediğimi de.. ama bir yandan da dediklerim aklına yatıyor, aslında içinde vicdanının derinliklerinde hakikate olan gitme çabasına gidemediğinden, korktuğundan bunu benle halletmek istiyor. benim (kendine göre) cesurca muaviye konusunda konuşmamdan vicdanını rahatlatacak konuşmalar yapmamdan hoşlanıyor olmalı ki bir türlü birakmadı yakamı. habire soruyor konuşuyor itiraz ediyor. Muaviyeye ölçülü olmalıyı diyor. bi ara dedim bu gün Muaviye ve yezidi savunanlar onun soyundan olanlardır.

birden patladı hakaret ediyorsun diye..

ben de dedim ki niye hakaret? hani o değerli bir sahabeydi.. neden onun soyundan olmayı kabul etmiyorsun. bundan vicdanının derinliklerinde yatan bir tiksinti ve korku mu taşıyorsun ...

dedim niye muaviye adını koymuyorsunuz çocuklarınıza madem o da değerli bir sahabe.. neden onun yanında savaşabilirdm Ali a.s'a karşı durabilirdim diyemiyorsunuz.. dedim..

tabi biraz zaman gerekiyor.. insanlara ayetleri iyi anlatmak ve çok da baskı yapmamak gerekiyor.. Sonuçta herkes layık olduğu yere doğru ilerleyecektir..

Yorum

İyi demişsin gerçekten..Benim kısmetim burasıymış...

Yorum

Allah razı olsun kardeşim.. benim kalbimde de sana karşı muhabbet oluştu. Bunda senin kızmadan hakikati sorma azmin çok etkili oldu.. Gayet güzel gidiyorsun.. İnşaAllah şiayı olduğu gibi tanırsın.. bunda katkımız olursa Rabbimize hamd sebebimiz olur.. çünkü zaten gayemiz Ehlibeyt mektebinin doğru olarak anlatılması...

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22343.msg137652#msg137652 date=1324508528]
              Tamam haklısın başdan sona kadar,şayet bende o dönemde olsam aklı selim birisi olarak İmam Ali(r.a) safında olurdum.İmam Ali(r.a) benim gözüm de muaviyeden daha değerlidir.Ben ehli sünnet olduğumdan eshabı kiram olduğu için üstünü pek kurcalamıyorum çüni bize göre tehlikeli konular.
              [/quote]

Sevgili Cihandar,

ilk önce şunu hatırlatayım,ehlibeyt aşığı insanların olduğu bu forumda Hz.Ali (a.s) efendimize r.a deme.Allah'ın kendi nurundan yarattığı bir şahsa r.a denmez.Ayrıca Hz.Ali (a.s) ile o lanetinin bırak kıyaslanması aynı cümle içinde isimleri bile zikredilmesi abesle iştigaldir.
              Senin kendine ehli sünnet demen aklını kullanamayacağın anlamına gelmez.Yani demek istediğim şudur.İslam dini kişiye özeldir
              sonuçta.Burada kimse babam anam iman etti bende edeyim demez.Yada şu hoca böyle dedi bende yapayım diye olmaz.
              Öyle olsaydı tek başına namaz ibadet olmaz topluca yapılırdı.Sen Allah'ın bize gönderdiği delillere binaen Allah inancın oluşmalı,
              kendi kanaatinle Allah'ın varlığına birliğine inanmalısın.(inanmıyorsun demiyorum ama yöntemin farklı) Bu din ata ana dini değil Allah'ın
              dinidir.Eğer ahirette babam anam böyle yapıyordu,yada atalarımdan böyle gördüm yaptım dersen kendine yazık etmiş olursun.
              Teferruatlarla olaylarla uğraşacağına Allah'ın delil olarak gönderdiği insanlara bir bak,ne demişler ne yapmışlar.
              Hz.Resulullah'ın evinde büyümüş eğitimini bizzat resulullah üstlenmiş bir şahsiyet dururken,öldüğünde bile putlara tapmış,Resulullah'ı
              gördüğü halde imana gelmemiş,hatta torununu katletmiş bir şahsa r.a demen ve ona birşey dendiğinde yada lanet okuduğumuzda
              yüreğindeki acının sebebi nedir bence sorgula.Acaba ben niye Peygamber ve ailesinin düşmanlarını neden taraf olarak kendime
              önder etmişim diye sor.Bana öyle söylediler yada ben ehli sünnetim böyle inanırım demen ne derece doğru.

Bak dikkat et Hz.Resulullah'ın torununu katledene r.a diyorsun.bunun farkındamısın?
              Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Mektubun devamı...........

Abdullah ibni Ömer: Evet, ben bu işe razıyım dedi. Yezit Lanetullahialeyh: Öyleyse sen babanın yaptığına razısın değil mi? Abdullah ibni Ömer: Evet dedi. Yezit Lanetullahialeyh, Abdullah’ın elini eline vurdu ve onun koluna girerek: Benimle gel, sana bir şey göstereceğim dedi ve gizli bir odaya girdiler. Odanın içinde bir sandık vardı. Yezit Lanetullahialeyh sandığı açtı ve sandığın içinden bir tabut çıkardı. Tabut (kutu) mühürlenmişti. Tabutun içerisinden bir tomar çıkardı. Tomarı açtı ve Abdullah’a sordu: Ey Abdullah! Bu yazı kimin yazısıdır? Abdullah ibni Ömer: Bu benim babamın yazısıdır. Yezit Lanetullahialeyh tomardan bir mektup seçti ve açtı, onu okumaya başladı.

"O kimse ki bizi, kılıçla İslam dinine mahkûm etti. Biz ikrar ettik ama kalplerimiz endişe ve korku içerisindeydi. Nefisler titriyor ve niyetlerimiz muzdarip idi ve gözlerimize diken batmıştı. Çünkü bizim inkâr ettiğimiz şeye bizi davet ettiği için ve O’nun kılıcından korunmak için itaat ettik. O’nun, Yemen’den gelen insanlarla bize galip gelmesinden ve bizi ortalıkta bırakmasından korktuk.

Herke O’nu istiyor ve babalarının dinini terk ediyorlardı ve gittikçe çoğalıyorlardı.Hubil’e yemin olsun, Ofsan’a yemin olsun, Lat ve Uzza’ya yemin olsun. Ömer Lat ve Uzza’ya ibadet ettiğinden beri onları asla inkar etmedi ve ben hiçbir zaman ne söz olarak ne de fiil olarak O’nu Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’i doğrulamadım. Kabe’ye dönüp ibadet etmedim (gerçekte) ve O’nun Rabbine inanmadım. Ve ben hiçbir zaman O’na selam vermedim. Ama hile ile olanlar hariç, o selamları da O’nun makamını elde etmek için, O’nun muhabbetini kazanmak için ve O’nun zararından korunmak için verdim. Ve O gerçekten büyük bir sihirle geldi bize ve Süleyman’ın, Davut’un, Musa’nın, İsa’nın, Beni İsrail’e getirdikleri sihirden daha büyük bir sihirle geldi bize. Ve onların sihirlerinin tamamıyla geldi ve onlar yaşasalardı ve Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’i görseydiler, bu sihirbazların seyyididir, ağasıdır derlerdi.

Ey Muaviye! Kendi kavminin sünnetini al ve kendi milletinin usullerine tabi ol ve geçmişlerinin yaşadıkları şeylere karşı vefalı ol. Nasıl olayım? Dersen. Onları yaşatarak, koruyarak. Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve O’nun Ehli Beyt’ini Aleyhimusselam inkar ederek. Çünkü Onlar diyorlardı ki: Bizim bir Rabbimiz var ve bu Rabb’e itaat etmek gerekir. Ve Onlar namaz ve hac diye bir şey ortaya çıkardılar ve bunları dinin temeli karar kıldılar ve Onlar bizim Rabbimiz hususunda yanılgıya düştüğümüzü zannediyorlardı.

arkası yarın
                Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

huge

bu mektubun senetlerini yazarmısın?

Yorum

Selamün Aleyküm,

mektuba inanmayacaksın senetlerine mi inanacaksın ?
                    yok senet menet..........öyle herşey ulu orta açıklanmaz.
                    gideceksin alimi bulacaksın,kendin soracaksın.
                    biraz zahmete katlan istersen.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22343.msg137659#msg137659 date=1324510148]
                      Allah razı olsun kardeşim.. benim kalbimde de sana karşı muhabbet oluştu. Bunda senin kızmadan hakikati sorma azmin çok etkili oldu.. Gayet güzel gidiyorsun.. İnşaAllah şiayı olduğu gibi tanırsın.. bunda katkımız olursa Rabbimize hamd sebebimiz olur.. çünkü zaten gayemiz Ehlibeyt mektebinin doğru olarak anlatılması...
                      [/quote]

ALLAH sizden razı olsun.Sizde anlayışlı davranmasaydınız öğrenemezdim..Mektubun devamı..

Yorum

mektubun devamı

O Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e yardımcı oldular, Selman ve Ebu Zer gibileri. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem mübarek kılındı ve O’na uyanlar dediler ki: Güya, O’na ilham oldu (vahyolundu) ve ilk beyt Bekke (Mekke) kıble karar kılındı ve alemlere hidayet oldu ve bu alemler için gerçekten bir hidayetçidir-Bakara denildi. Ve dediler ki vahy olundu ki Sen kendi yüzünü senin razı olduğun kıbleye çevireceksin, yüzünü Mescid-ul Haram’a çevir.

Onlar bundan sonra namazlarını taşa doğru dönerek kıldılar. Zaten, O’nun bu sihiri olmasaydı, Lat ve Uzza bizim üzerimizden gitmezdi ve halk Onları terk etmezdi. Ki onlar da taştan, gümüşten ve altındandı. Hayır! Lat ve Uzza’ya yemin olsun ki ben, kendi dinimizden çıkmak ve O’nun boş sihirlerine ve kuruntularına uymak için herhangi bir sebep bulamıyorum.

Gözlerini aç ve bak, kulaklarını aç ve dinle, düşün kalbinle ve aklınla. Onlar’ın durumu ne idi ve ne oldu. Lat ve Uzza’ya şükreyle...Çünkü Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den sonra Ebu Bekir, O’nun hilafetini ele geçirdi ve O’nun makamını gasbetti ve kanlarını döktü ve Onlar’ın helal ve haramlarını değiştirdik. Vacip olarak bildiklerini kendi lehimize çevirdik. Onlar Rabler’inin vacip ettiklerini ayakta tutup onun üstüne birbirlerine yardım ettiler. Mutlu ve yükselircesine bir hayat sürerken biz zahiren boyun eğiyor ve gizlide Onlar’a olan kinimizi şiddetlendiriyorduk. Ve onların kendi aşiretlerine olan kavmiyetçiliklerinden başka bir hileleri yoktu.

Ebu Bekir hilafeti ele geçirmesiyle, Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in kendi vasisini ve yardımcısını bir kenara itti. O’nu öyle övüyorlardı ki göklere çıkarıyordular ve O’nu kahraman ilan ettiler. Ve Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem O’nu kendisine enişte bile etti. Ve O’nu Haydar diye adlandırmışlardı. Sonra O kadına’da Hz. Fatime Selamullahaleyha’ya dediler ki, güya O alemlerin kadınlarının seyyidesidir ve O’nun adını Hz. Fatıma Selamullahaleyha koydular.

Ben o zaman geldim Ebu Bekir halife olunca Hz. Fatime Selamullahaleyha’nın evine ve İmam Hasan ve Hüseyn Aleyhimusselam’ın, Hz. Zeyneb Selamullahaleyha’nın, Hz. Ümmü Gülsüm Selamullahaleyha’nın evde olduğu bir sırada, ben evin önüne geldim ve benimle birlikte Halit İbni Velit de vardı ve Gunfuz Lanetulahialeyh ve Ebu Bekir’in hizmetçisi ve seçilmiş taraftarlarımızdan bir miktar da yanımızda vardı ve ben kapıyı şiddetli bir şekilde dövmeye başladım. Hz. Fizze Selamullahaleyha cevap verdi. Ne istiyorsunuz? Ben O’na dedim ki: İmam Ali Aleyhisselam’a söyle kendi batıl fikirlerini bıraksın ve hilafet tamahıyla kendi nefsini soğutmaya çalışmasın. Çünkü bu hilafet senin için değil. Bu emr müslümanların seçtikleri kişi içindir.

daha bitmedi..............

Yorum

Selamün Aleyküm,

Sevgili arkadaşlar mektubu dikkatli okuyun,bir daha okuyun,neler olduğunu anlamaya çalışın.hepsini zaten kendileri itiraf ediyor.Peygamber ve ehlibeyt düşmanları olduklarını.

Yorum

[quote author=huge link=topic=22343.msg137674#msg137674 date=1324545188]
                            Selamün Aleyküm,

mektuba inanmayacaksın senetlerine mi inanacaksın ?
                            yok senet menet..........
                            [/quote]

ALEYKÜMSELAM

çok cahilane bir yaklaşım
                            senin bu yazdıklarından anladığım kadarıyla,sana söylenen herşeye araştırmadan hemen inanıyorsun.

öyle herşey ulu orta açıklanmaz.
                            [/quote]

niye açıklanmaz?harıl harıl mektubu yazıyorsun ama

Bak kardeşim senin burda yazdıklarını şii olmayanlarda okuyor.
                            ve senin şahsında bütün şiileri tanıdığını zannedecek.

gideceksin alimi bulacaksın,kendin soracaksın.
                            biraz zahmete katlan istersen.
                            [/quote]

senedini yazmış olsaydın soracaktım zaten

ALLAHa emanet

Yorum

[quote author=huge link=topic=22343.msg137661#msg137661 date=1324515581]
                              "O kimse ki bizi, kılıçla İslam dinine mahkûm etti. Biz ikrar ettik ama kalplerimiz endişe ve korku içerisindeydi. Nefisler titriyor ve niyetlerimiz muzdarip idi ve gözlerimize diken batmıştı. Çünkü bizim inkâr ettiğimiz şeye bizi davet ettiği için ve O’nun kılıcından korunmak için itaat ettik. O’nun, Yemen’den gelen insanlarla bize galip gelmesinden ve bizi ortalıkta bırakmasından korktuk."
                              [/quote]

Mekke döneminde Resulullah s.a.a. kime karşı kılıç kullanmıştı da halife Ömer O'nun s.a.a. kılıcının korkusundan bahsediyor ve bu yüzden itaat ettiğini söylüyor? aksine o dönemde müslümanlar kılış korkusundan çoğu zaman imanlarını saklamıyor muydu?

mektubun kaynağını bilmiyorum, senedini de bilmiyorum ve ilk kez gördüm burada ama bir insan neden yaptığı düşünülen bütün cürümleri bir mektuba yazar ve valisine gönderir? eline ne geçecektir? ayrıca bu mektuptan kaç alimin haberi var ve kaçının yok ki bu zamana kadar meşhur olmamış?

mektebi savunurken içinde şüphe barındıracak bu tür belgelere ihtiyacmız mı var? bu mektup sanki olmasını istediğimiz ve içimizden geçenleri aktardığımız bir mektup olmuş. özellikle senedi sahihse neden bütün alimlerin buna vurgu yapmadıkları da ayrı bir muamma.
                              KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Ben mua aydin hocaya sordum senedi sahih degil uydurma dedi omer zeki birisi boyle birseyler yapmaz derken bu mektubun gectigi kerrar.coma karsi beni uyardi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X