Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selamun Aleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selamun Aleyküm

Ehli Sünnete göre caiz değil diye biliyorum.İmam gazallinin bir yazısı var diye düşünüyorum.Tamam doğrudur ben yezidin yaptılarını doğru olarak kabul etmiyorum içki içen birisiydi,İmam Hüseyinide katletmesde çabasıdır.Değer verdiğimiz hocalarımız da aynılarını der sevmiyoruz ama lanet etmekde istemiyoruz.Hz.Muaviye (r.a) konusuda eshap olduğu için öyle.Seyyid Abdülkadir geylani hazretlerinin sözleride destekler nitelikte.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

o zaman sorun büyük. Peki bu Abdülkadir Geylani ve diğerlerinin doğru söylediğine, sözlerinin güvenilir olduğuna, ve taklit edilebileceklerine dair bir ayet hadis var mı? Güvenli ayetlerde lanet var ama bunlar tersini diyorlar.. bunlara nasıl güvenirsin?

Yorum

Muhterem Kardeşim Cihandar,
        Galiba Muaviye konusunda kafanız biraz karışık. Yezid 3 yıl iktidarda kalmıştır.
        Muaviye ise 20 yıl valilik + 20 yıl Krallık toplam 40 yıl çok büyük zulümler yapmıştır.
        Muaviye'nin hiç bir kabahati olmasa da Yezid'i yetiştiren, O'nu en iyi tanıyan kendisidir,
        İslam ümmetinin başına bela eden yine kendisidir. Sadece bu vebali bile O'na yeter.
        Saygılar...
        http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Alimlerin hata yapması alimlerin sözlerine inanlar için bir sorun teşviketmez. Hemde bu alim zamanın kutbu olmasıda.

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=22343.msg137504#msg137504 date=1324419878]
            Muhterem Kardeşim Cihandar,
            Galiba Muaviye konusunda kafanız biraz karışık. Yezid 3 yıl iktidarda kalmıştır.
            Muaviye ise 20 yıl valilik + 20 yıl Krallık toplam 40 yıl çok büyük zulümler yapmıştır.
            Muaviye'nin hiç bir kabahati olmasa da Yezid'i yetiştiren, O'nu en iyi tanıyan kendisidir,
            İslam ümmetinin başına bela eden yine kendisidir. Sadece bu vebali bile O'na yeter.
            Saygılar...
            [/quote]

Çoçuğunda sorun varsa kabahati niye babasına atılsın.

Yorum

Güzel Kardeşim,
              Yukarıda yazdım, bu yaramaz çocuğu yetiştiren, ayyaş olduğunu bilen en önemlisi de Yezid'i İslam ümmetinin başına bela eden kim ?
              Ayrıca, Muaviye'nin isyanı, Sıffın'da 70.000 insanın ölümüne yol açması, Hakem olayındaki işgüzarlıkları ve diğer zulümleri nedeniyle Hz. Ali (as) bizzat kendisi şu şahıslara LANET ETMİŞTİR :
              MUAVİYE
              AMR bin AS
              EBUL AVER
              DAHHAK bin KAYS
              VELİD bin UKBE
              HABİB bin MÜSLİME
              ABDULLAH bin SAD bin EBİ SARH
              ABDURRAHMAN bin HALİD bin VELİD
              Hz. Ali'nin lanet ettiği bir kimsenin İslam'da hiç bir değeri olamaz.
              Saygılar...
              http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22343.msg137506#msg137506 date=1324420127]

Çoçuğunda sorun varsa kabahati niye babasına atılsın.
                [/quote]

Selamün Aleyküm,

Israrla ve sanki dalga geçer gibi burada Muaviye'ye hazreti demenin anlamı nedir ?
                Israrla bizim lanet okumamızın üzerinde niye duruyorsun?
                Sana söylüyorum,yezid Peygamber Efendimizin (s.a.a) torununu katletmiştir.
                Bir daha,yezid Peygamber Efendimizin (s.a.a) torununu katletmiştir.

Eğer torununun başı kesilip mızrak ucuna takılıp gezdirilirse sen lanet etmezsin.
                Kötü bir benzetme oldu ama anlaman için bu yöntemi kullanmak zorundayım.

Hiç çekinmeden söylüyorum,eğer İmam Hüseyin (a.s) katillerine lanetinin bu kadar üzerine gidip onları savunmaya
                devam edersen mesajlarımın hepsi silinmek zorunda kalınabilir.Lanet etmiyorsan etme edene muhalefet etme.
                Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

sahabe Peygamber s.a.a.'ten sonra sabit kaldı mı?:

"48- "Ben sizlerden önce havuza varacağım. Bana gelen herkes o havuzun suyundan içer ve artık susamaz. Bazı gruplar da bana gelirler ki ben onları tanırım, onlar da beni tanırlar. O arada benimle onların arasına ayrılık düşer; "Bunlar benim ashabımdır, diye seslenirim. "Sen bilmiyorsun, bunlar senden sonra ne yaptılar?" denilir Bunun üzerine bende: "Benden sonra dinimi değiştirenler uzak olsun, uzak olsun derim"

Sahih'i Buhari c.3, s.94-99. ve s. 156 ve .c .3 ,s .32 .ve Sahih-i Müslim c.7. s.66- Hadis-i Havz

Muaviyenin Ali a.s'la savaşması caiz miydi? Müslümanın meşru halifeye isyanının hükmü nedir?

Yorum

[quote author=huge link=topic=22343.msg137509#msg137509 date=1324421003]
                    Selamün Aleyküm,

Israrla ve sanki dalga geçer gibi burada Muaviye'ye hazreti demenin anlamı nedir ?
                    Israrla bizim lanet okumamızın üzerinde niye duruyorsun?
                    Sana söylüyorum,yezid Peygamber Efendimizin (s.a.a) torununu katletmiştir.

Eğer torununun başı kesilip mızrak ucuna takılıp gezdirilirse sen lanet etmezsin.
                    Kötü bir benzetme oldu ama anlaman için bu yöntemi kullanmak zorundayım.

Hiç çekinmeden söylüyorum,eğer İmam Hüseyin (a.s) katillerine lanetinin bu kadar üzerine gidip onları savunmaya
                    devam edersen mesajlarımın hepsi silinmek zorunda kalınabilir.Lanet etmiyorsan etme edene muhalefet etme.
                    [/quote]

Bakınız diğer yazılarımda da ben lanet edene muhalefet etmedim burada lanet etmenin neden sevap olduğuyla ilgili soru sordum o kadar banane ne ister lanet et isterme etme.Kardeşim ben Ehli Sünet olduğum için Hz. ile (r.a) yazmam vede söylemem lazım ben sana diyormuyum neden yazmıyorsun diye.Benim torunum öldürülecek bende yerimde oturup lanet edicem parçalarım adamı.

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=22343.msg137507#msg137507 date=1324420680]
                      Güzel Kardeşim,
                      Yukarıda yazdım, bu yaramaz çocuğu yetiştiren, ayyaş olduğunu bilen en önemlisi de Yezid'i İslam ümmetinin başına bela eden kim ?
                      Ayrıca, Muaviye'nin isyanı, Sıffın'da 70.000 insanın ölümüne yol açması, Hakem olayındaki işgüzarlıkları ve diğer zulümleri nedeniyle Hz. Ali (as) bizzat kendisi şu şahıslara LANET ETMİŞTİR :
                      MUAVİYE
                      AMR bin AS
                      EBUL AVER
                      DAHHAK bin KAYS
                      VELİD bin UKBE
                      HABİB bin MÜSLİME
                      ABDULLAH bin SAD bin EBİ SARH
                      ABDURRAHMAN bin HALİD bin VELİD
                      Hz. Ali'nin lanet ettiği bir kimsenin İslam'da hiç bir değeri olamaz.
                      Saygılar...
                      [/quote]

Ben Halife Ali'yle Hz.Muaviye (r.a) arasındaki olayların ictihad sorunu olduğunu düşünüyorum..

Yorum

o zaman ictihad nedir bilmiyorsun

ictihad Kur'an ve sünnette bahsedilmeyen konulardadır. Oralarda geçen konularda ictihad olmaz..

İmam Ali a.s. meşru halifeydi ve meşru halifeye isyan ictihad olarak değerlendirilemez..

yani ictihad olunca iş kurtuluyor mu.. ictihadla bir haram helale dönüşür mü? hem meşru halifeye isyan haram mı yoksa başka şey mi? ictihadla haram helal olursa o zaman din adamlarını ve hahamlarını rabler edindiler ayeti ne anlama gelir?
                        32- (...) Bize Kuteybe b. Saîd ile Muhammed b. Abbâd rivayet ettiler. Lâfız da birbirlerine yakındırlar. (Dediler ki) : Bize Hatim (bu zat İbni İsmail'dir) Bükeyr b. Mismar'dan, o da Âmir b. Sa'd b. Ebî Vak­kas'dan, o da babasından naklen rivayet etti. (Şöyle demiş) : Muâviye b. Ebî Süfyân Sa'd'a emir verdi ve :

— Ebû't-Türab'a [5] sövmekten seni ne menetti? dedi. O da :

sahabenin faziletleri kitabı
                        4. bab

Yorum

Muhterem Kardeşlerim, arkadaş düşünceleri silmekten falan bahsetmeyelim. Görüşünü özgürce yazsın. En azından Ehli Sünnet Sitelerinde bize uygulanan muameyei yapmayalım bik farkımız olsun.
                          Ben Halife Ali'yle Hz.Muaviye (r.a) arasındaki olayların ictihad sorunu olduğunu düşünüyorum..
                          Kardeşim, İçtihat dini konuda olur, yeni çıkan bir meslenin İslam'a uygun olup olmadığı durumlarda olur, Meşru Halifeye başkaldırmanın, zulüm yapmanın, onbinlerce insanı öldürmenin İctihatla ne ilgisi var Allah Aşkına...
                          Halife Ali'yle Hz.Muaviye (r.a)
                          Kullandığın bu tabirler bile kışkırtmaya açık sözler gibi duruyor. ama, ben Sizin art niyetli olmadığınızı, aceleyle yazdığınızı düşünüyorum.

MUAVİYE’NİN NAMAZLARDA LANET ETTİĞİ 6 KİŞİ VARDIR :
                          Hz. ALİ
                          Hz. HASAN
                          Hz. HÜSEYİN
                          ABDULLAH BİN ABBAS
                          KAYS BİN SAD
                          MALİK EŞTER
                          Size soruyorum ? Allah'ın bu seçkin kullarına Lanet etmenin neresi İctihat oluyor.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22343.msg137515#msg137515 date=1324422757]
                            o zaman ictihad nedir bilmiyorsun

ictihad Kur'an ve sünnette bahsedilmeyen konulardadır. Oralarda geçen konularda ictihad olmaz..

İmam Ali a.s. meşru halifeydi ve meşru halifeye isyan ictihad olarak değerlendirilemez..

yani ictihad olunca iş kurtuluyor mu.. ictihadla bir haram helale dönüşür mü? hem meşru halifeye isyan haram mı yoksa başka şey mi? ictihadla haram helal olursa o zaman din adamlarını ve hahamlarını rabler edindiler ayeti ne anlama gelir?
                            32- (...) Bize Kuteybe b. Saîd ile Muhammed b. Abbâd rivayet ettiler. Lâfız da birbirlerine yakındırlar. (Dediler ki) : Bize Hatim (bu zat İbni İsmail'dir) Bükeyr b. Mismar'dan, o da Âmir b. Sa'd b. Ebî Vak­kas'dan, o da babasından naklen rivayet etti. (Şöyle demiş) : Muâviye b. Ebî Süfyân Sa'd'a emir verdi ve :

— Ebû't-Türab'a [5] sövmekten seni ne menetti? dedi. O da :

sahabenin faziletleri kitabı
                            4. bab
                            [/quote]

Ben burada ictihad dediysem görüş ve düşünce ayrılıkları olarak söyledim.

Yorum

her zıtlıkta görüş ayrılığı vardır ki. o zaman tüm meşru halifelere isyanı görüş ayrılığı ictihad olarak nitelemen gerekmez mi?

yine hadiste geçer Ali hak iledir, hak Ali iledir. Ali yüzünü nereye çevirse hak o tarafa döner buyrulur.

Muaviye de bunu biliyor sizin de bilmeniz gerekir.

böyleyken Ali a.s.'dan yüz çevirip ona isyan eden onu katlettiren onunla savaşanın dinde yeri olur mu? Sahabe kelimesine kutsallığı nereden çıkarıyorsunuz? Kur'an sahabe kelimesini kafirler içn de kullanıyor:

"ashabı uhdud"
                              "ashabı cahim"
                              "ashabun nar"
                              "ashabul meş'eme" gibi daha nice kelimelerde

Yusul a.s. müşrik iki arkadaşına zindanda ey iki sahabem diye sesleniyordu: "ya sahibeyis sicn"

Peygamber s.a.a'in ashabı arasında müslüman sanılan sahabeler vardı münafıktı (tevbe suresi 101) bunları peygamber de diğer sahabe de bilmiyordu. bunlar İslamı içten yıkmaya azmetmiş münafıklardı ama bilinmedikleri için samimi müslüman ve sahabe olarak niteleniyorlardı.

yine samimi müslüman olup sonradan sapıtanlar da var dinden dönenler.. irtidat edenler, bidat çıkaranlar, birbirlerinin boynunu vurulanlar

bunların hepsi de ictihad etti dersek ortada ölçü mü kalır din mi kalır?

Yorum

Aşk Kervanı kardeşim olayı anladı.Ben o yazdım Halife Ali dememin sebebi acaba samimiler mi yoksa benciller mi diyce yazdım.Hani siz Hz.Ebu bekir için Halife Ebu bekir diyorsunuz ya sevmiyor ama benim için saygı gösteriyorsunuz bende aynısını uygulayım dedim.Kışkırtma oluyor dimi Halife Ali yazınca,Halife Ebu bekr yazınca..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X