Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selamun Aleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selamun Aleyküm

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22343.msg137519#msg137519 date=1324423100]
    her zıtlıkta görüş ayrılığı vardır ki. o zaman tüm meşru halifelere isyanı görüş ayrılığı ictihad olarak nitelemen gerekmez mi?
    [/quote]

Bende görüş ayrılığı olarak görüyorum.Şayet Hz.Muavye (r.a) ile Halife Aliyle arassı açıldığını duyan bizans devleti kabettikleri toprakları almak için bunu istifade ederek savaşa çıkmaya karar vermiştir.Hz.Muaviye (r.a) ona mesaj gönderrek savaşdan men etmiştir.Mesajın başında şu yazıyor.Ben sahibimle (Yani Halife Ali yi kasdediyyor) birleşim tekar seninle savaşırız. Tam olarak ultimatom bu kdar değil devamıda var.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Muaviye'nin "görüş ve düşünce ayrılıkları" tamamen ihanet, buğz, kin, nefret ve iktidar hırsı üzerine kuruludur.
      90 yıllık Emevi iktidarında yaklaşık 85 yıl camilerde Hz.Ali (as) ve Ehli Beyt'e lanet ve küfür edilmiştir. Bunun İctihat veya görüş ayrılığıyla ne alakası var.
      Üstelik Hz. Ali'ye lanet ederken Muaviye, Hz. Ali'nin adını ağzına almamak için "Ebu Turab" lakabını kullanacaktır. Adeta Hz. Resululah (saa)'tan intikam alırcasına.
      Çünkü bu ismi İmam Ali'ye (as), Hz. Muhammed (saa) vermiştir.
      Bak güzel kardeşim bu konuda Ateist Sitelerinde bile Müslümanlarla alay ediyorlar :
      "Ya bu Müslümanlar birbirlerini asıp kesiyorlar, her türlü ihaneti ve zulmü yapıyorlar, sonra dahiç birşey olmamamış gibi her iki tarafa da Allah razı olsun diyorlar, hatta sevap bile yazıyorlar."
      Yani bu lanet olayı ve olayları değerlendirirken Mezheplere göre değil Tarihe ve İnsanlığa göre değerlendirirsen çok korkunç olaylar olduğunu müşahede edersin.
      Saygılar...
      http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

İşte onun için lanet okumayı sorgulama,tuhaf olduğunu düşünme.İmam Hüseyin (a.s) katillerine lanet etmek bizim inancımızın gereğidir.
        Biz, yada en azından ben Peygamber Efendimizin (s.a.a) ve Ehlibeyt'inin(a.s) düşmanına düşman,dostuna dost olurum.
        Henüz bilmediğin aklının hayalinin alamayacağı olaylar varken,öğreneceğin çok şeyler varken lanet etmemizin üzerine gidersen
        bir yerde tıkanıp kalırsın.Allah korusun tartışma bile çıkabilir.Bence en iyisi ilk önce oku yada bazı konularda yardımcı olalım.
        Hani senin dediğin peygamber lanet okudumu yada okurmuydu ?

Şöyle anlatayım.

İmam Hüseyin (a.s) şehid edildikten sonra mübarek başı bir sandığın içine konulup adını hatırlamadığım bir yere lanet yezidin askerleri tarafından götürülüyordu.o askerler yemek molası verip otururlarken Cebrail (a.s) yeryüzüne indi ve mübarek başı alıp göğsüne koyup ağladı.O kadar gazaba gelmişdi ki Peygamber Efendimize dönüp Ya Resululah izin ver bu halkı ve dünyayı yerle bir edeyim.
        Yüce Peygamberimiz içi kan ağlayarak Cebrail'e (a.s) engel olarak dedi ki: Bırak onlarla görülecek hesabım var dedi.
        Hani diyorsun ya Peygamber lanet edermi ?
        Bu yapılan zalimliklerin hepsinin intikamını alacak.
        Ve ilk öcü alınacak kişide Hz.Muhsin'dir.
        Hz.Muhsin kim diye soracak olursan Hz.Fatıma (s.a) annemizin daha doğmadan karnında şehit edilen oğludur.
        Senin ehli sünnet olman Peygamber efendimiz ve Ehlibeyt'ine düşman olanlara düşman olmana engel değildir.
        Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Sen şimdi Muhsini Hz.Ömer (r.a) şehit etti dersin.Tamam lanet konusu sizin inancınızmış blmiyordum , inançlar zaten sorgulanmaz.Buraya öğrenmeye geldim,bunları bilseydim soru sormaz direk tartışmaya girerdim.

Yorum

Sana kolay gelsin.Ben tartışmam.Tartışmak isteyen buyursun.
            Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=22343.msg137526#msg137526 date=1324424235]
              Sana kolay gelsin.
              [/quote]

Kardeş yanlış anlama inandığın değerlere hakaret etmedim etmekde istemem,biraz sıkkın gibi yazıyorsunda o yüzden.

Yorum

Hem de çok sıkkın.
                İşte bende onun için korkuyorum zaten.Bilmediğiniz konular var,olaylar var.senin bilmemen o olayların yaşanmadığı anlamına gelmez.
                niye tartışayım,neyi tartışayım.söylediğim veya söyleyeceğim herşeye muhalefet edersen dinlemezsen,ne diyeyim buna ilim denmezki.
                Neyi öğrenmeyi umuyorsun anlamadım ? senin dediklerine okey mi diyelim ?böyle birşey yok mu diyelim ?

Yorum

Tamam o zaman sizin yazdıklarınıza olumsuz cevap vermiycem sadece bilg birkimi yaparız.

Yorum

Amr bin As’ın Muaviye’ye Mektubu

Amr bin As'ın İmam Ali Aleyhisselam hakkında övgü dolu celciliye diye meşhur olan bir kasidesi vardır. Bu kasidede Gadir gününün olaylarına işaret edip O’nun velayetini tasdik ediyor. Amr bin As Mısır valisi olunca Muaviye ondan Mısır'ın vergisini istedi. O vermedi. İkinci ve üçüncü olarak mektup yazdı, Amr ise cevap olarak uzun bir kaside yazarak gönderdi. Allame Emini bu kasideyi El-Gadir kitabının ikinci cildinde nakletmiştir. Muhammed Ali Ensari’de onu çok güzel bir şekilde Farsçaya şiir halinde çevirmiştir. Biz de şimdi o şiirin tercümesini naklediyoruz.

Muaviye ey cahil adam, cahillik maskesini yüzünden kaldır. Meğer sen benim Sıffın’da ki hilemi unuttun mu? Bazı Şamlılar senin emrinle buraya geldiler. Onlara, her farz şey senin sevgin olmasa batıl iştir dedim. Bütün bu sözleri benden işitip gittiler. Cahil Şamlılar benden, acaba biz İmam Ali Aleyhisselam'ı kalbimizden silebilir miyiz? Diye sordular. Evet dedim, O’ndan daha faziletlisini bulabilirseniz eğer. İmam Ali Aleyhisselam, Osman'ın kanını dökmüş sizler de O’nun kanını dökünüz. Şam ordusu benden bunu duyunca kin ile savaşmaya başladı. Aslandan kan istemek için hepsi kayışlarını sıkıştırdılar, İmam Ali Aleyhisselam bir ejderha gibi bizleri yendi. Kuranlar’ı mızraklara vurdum, zor işi kolaylaştırdım sana. Orduya avret açmayı öğrettim ki böyle kurtuldular aslandan. Allah'ın aslanının kılıcı önünde kendimi toprağa atarak açılıp saçıldım.

Muaviye unuttun mu Devmet-ul Cendel de konaklamamı? Samiri’nin buzağısı gibi olan o akılsız ve sefih adam Ebu Musa Eşari'yi. Beni de kendisi gibi cahil ve akılsız bir buzağı sandı. Onu öylesine yumuşattım ki her ne istediysem oldu. İmam Ali Aleyhisselam'ı hilafetten azlettim yüzüğün parmaktan çıkması gibi. Sana onu giydirdim ayakkabı giymen gibi. Sen hilafetten ümitsiz olunca bana geldin. Ben seni minberin üstüne koydum ve acını öylece unuttun. Seni bu dünyada ben meşhur ettim. Bil ey ciğer yiyen Hind'in oğlu, büyük küçük her kes bilsin. Eğer benim hilem olmasaydı sen halife olamazdın. Dinimi dünyaya sattım ve kendimi büyük bir kuyuya attım. Meğer biz Gadiri Hum'da Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem'in yanında değil miydik? Allah'ın emriyle hepimize buyurdu. Bir minber yaptı develerin yüklerinden öyle ki bütün her kes O’nu gördü. İmam Ali Aleyhisselam'ın kemerinden tuttu ve hepimiz bunu gördük. İmam Ali Aleyhisselam’a Emir-el Muminin dedi ve Cebrail bunu arştan demiştir buyurdu. Ben kimin mevlası isem İmam Ali Aleyhisselam’da onun mevlasıdır o kimse ister cahil olsun, ister alim. Kim benim ahdimi kırarsa Allah’ta onun kemiklerini kırsın. Ömer gelip ne mutlu sana ey İmam Ali Aleyhisselam diyerek O’nu tebrik etti. Canı ve kalbiyle İmam Ali Aleyhisselam'ın elini öpüp ilk olarak biat etti.

Ben ve sen yaptığımız işle kendimizi cehenneme attık. Nasıl Osman'ın kanıyla kurtuluruz o zor yerde. İmam Ali Aleyhisselam yarın mahşer günü hasmımızdır ve Allah bizi cezalandırır. Ne cevap vereceğimi ve ne gibi bir özür getireceğimi bilmiyorum. Ey Hind'in oğlu! Sen benimle ahdettin o savaş tamam olunca. Hicaz aslanlarından ümidin kesilince buraya geldin. Sen bana Mısır valiliğini verdin, ta o şirin sudan içeyim. Dinimden geçerek çalıştım, ta seni batıl olarak hilafete oturtayım. Bütün iyi adamları hapsettin. Sen emrettin her yere, ta kafileler sana gelsin. Şimdi Mısır parasını benden istiyorsun bu ne batıl düşüncedir. An o günü ki ordun köpekler gibi bağırıyordu. İmam Ali Aleyhisselam'ın eline düşmüştüler ve sesleri göğe çıkıyordu. Malik'in kılıcıyla senin askerlerinin başı kesiliyordu. Senin askerlerin nasıl Iraklılar’dan korkuyorlardı. Sen tuzağa düşmüş bir av gibi tuzaktan kurtulmak istedin. Her yeri kendine küçük gördün ve ne yapacağını bilmedin. Bana el verdin ben de hilemle o olayı rahat bitirdim. Şimdi pişman ol ki benden bunu istiyorsun. Duydum ki Utbe'ye Mısır ve Nil'i al demişsin. Allah'ın adına and olsun ki eğer böyle bir iş yaparsan. Firavun gibi Mısır’ı bırakıp, Haman gibi korkuyla gidersin. Öyle bir ordu Şama gönderirim ki senin damarlarını çekerler. Hilafetten seni çekip başka yere oturturlar. İmam Ali Aleyhisselam daha layıktır hilafete, ey cahil, rezil ve kötü adam Muaviye! Nasıl yapacaksın sen o zaman, bir sinek gibi dolaşırsın. Muaviye kötü şeylerin merkezi, İmam Ali Aleyhisselam ise fazilet ve iyiliklerin toplamıdır.

Yorum

o bildiklerini bir kenara bırak şimdilik ve oku.

Yorum

ne oldu bitiremedin mi daha okumayı ?
                        ne anladın bu mektuptan?

Yorum

Okudum Şimdi Hz.Muaviye (r.a) Amri Mısır valisi yapıyor vede mısırdan vergi istiyor oda vermeyince bu şiiri yazıyor,şiirde sıffın ve hakem olaylarındaki hileleri Amirin yapdığını o olmasaydı kazanamazdın diyor.Bu sitede bununla ilgili hadis gördüm.Amr şey diyoru muaviye kurtardım ahiretimi mahvettim diye.

Yorum

Amr bin as nasıl oluyor da halifeye kafa tutuyor sence ? muaviyenin vergi istemesine sinirleniyor.demediğini bırakmıyor.Nasıl yapabiliyor?
                            birde şunu diyeyim.hani bu mektup sahih mi ? kaynağı neresi gibi sorular sorarsan zaten peşin hükümlü olduğuna kanaat ederim şahsen.

Yorum

Konuyu takip eden arkadaşlar,acaba içinizde kaç kişi halife ömer'in muaviye'ye yazdığı mektubu okudu? o mektubu bilen varmı?

Yorum

cevap yok.size iyi geceler.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X