Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selamun Aleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selamun Aleyküm

kendi dediğinizle çelişiyorsunuz.. eğer seçimle idiyse Halife Ömer için seçim mi yapıldı? Halife Osman seçimle mi geldi? eğer atamayla ise Ebubekrin halife olarak Peygamber tarafından bırakıldığını neden ispatlamaya çalışırsınız.? eğer Peygamber onu bıraktıysa beni saide sakifesinde seçim dediğiniz olay neydi? ayrıca dha yukardaki lanet konusunu neticelendirebilmiş değiliz çünkü sorularıma cevap alamadım? ağacın lanetlenecek suçu neydi?

diğer yandan benim dediğim eğer ehlibeyt yönetici kabul edilseydi onlara Peygamberin itaat edin dediği gibi itaat edilseydi o zaman İslam'ın bu gün tüm dünyaya hakim olacağına itiraz mı ediyorsunuz? İmam Ali a.s. mı daha güçlü idi hem ilim hem cesaret açısından diğer halifeler mi? Muaviyenin yezidi başa geçirmesi İslamı yaydı mı yoksa geriletti mi? sizce fetih ordu gönderip oraya katil bir vali atamak ve karşı çıkanın başını almak mıdır yoksa Peygamberin s.a.a yaptığı gibi toplumu islamlaştırmak mıdır? Emeviler mevali politikasını gütmediler mi? arapçılık yapmadılar mı?

Peygamber Ehlibeytinin başa geçeceğini demek saltanat mıdır? İmam Ali a.s Peygaberin s.a.a. oğlu mu ki saltanat olsun. İmam Hüseyn a.s. İmam Hasan a.s'ın oğlu mu ki..

Hem Allah seçimi insanlara mı bırakmış?

yani şimdi insanlar anlaşacaklar birini başıların geçirecekler Allah'a da şunu mu diyecekler Allahım biz bunu başa seçtik, masum değil hata yapabilir ama sen bunu kabul et, buna itaat etmeyi insanlara farz kıl, itaat etmeyene haram yaz! hatta günahlarına bile ses çıkaranı isyankar, fitneci yaz! mı diyecekler.. İslam bu mu?

peki buysa o zaman deliliniz nedir? buysa Ehlibeyte uyun, benden sonra 12 halife gelecektir diye mütevatir olarak gelen tüm hadis kitaplarında bulunan hadisler ne anlama geliyor? bunların sünni hadis kitaplarında mütevatir olarak gelmesi ne anlama geliyor? siz sünni değil misiniz? 12 halife hadislerini duydunuz mu? ?Peygamberin s.a.a "BENDEN SONRA" tabiri bu zamanı kapsamaz mı, ne anlama gelmektedir?

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22343.msg137438#msg137438 date=1324368612]

Arkadaşım japonlara islam dini geleli daha 100 sene olmadıysa tapın bence[/quote]
      Bismillahirrehmanirrahim
      Değerli kardeşim kendini olumsuzladığının farkındamısın???

[quote author=Cihandar link=topic=22343.msg137438#msg137438 date=1324368612]
      Ensar ve Muhacir halifesinin kendisi seçiyordu.Bi nevi demokrasi gibi birşey
      [/quote]

Haklısın "ortaya karışık" gibi bi şey.Umarım biraz daha araştırırsın.
      Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

Napolyonun Mısır'ı feth ettiği zaman "Tanrı Muaviyeden razı olsun" demesi sence ne anlama geliyor???
        Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22343.msg137431#msg137431 date=1324338163]
          Ağaç lanetlenmiş olmasaydı cehennemde olmazdı.Sen nasıl lanetlenmiş ağaç cümlesinden emeviler anladığın gibi buda böyle...
          [/quote]
          o zaman zebani melekleri de cehennemde olduklarına göre onlara da lanetlenmiş deyin bakalım? Bu çok tehlikeli mantık, biraz sözlerimiz nereye gidiyor diye bakmalı değil miyiz. sırf karşı çıkmak içn karşı çıkmayalım..

bir de laneti yapacak olan nihayette Allah diyerek bizim lanet etmememiz sonucuna ulaşmışsınız. o zaman rahmet ve selamı da yapacak olan Allah deyip selam, salavat da getirmeyelim..

eğer son durumunu bilmiyoruz demişseniz firavunun da son durumu iman denmiş ama onu lanetliyoruz, Ebu lehebi de..

hem siz Muaviyenin son durumunu bilmiyor musunuz? son durumu yezidi halife bırakıp son nefesine kadar bunun için katliam yaptı rüşvet verdi ortam hazırladı ve öyle öldü.. Yezidin son durumu daha da belli..

Peygamberin hadislerini kabul etmiyor musunuz. hem de sünni kaynaklarda geçmekte bunlar.. isra 60 ile ilgili olarak..

her şeyi nihai olarak Allah yapıyor diye o zaman her şeyi bırakalım..

Yorum

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

SELAMUNALEYKÜM

onur kardeş

Bence şimdilik tartışmalara girme niye diyeceksin burdaki kardeşlerimiz hem şiileri hem sunnileri iyi tanır.
            ama sen şiayı tanımıyorsun

12 imamı ve forumun ilgini çeken konuları oku
            sonra kafana takılan şeylerin çoğunu forumun bazı konularında göreceksin

o konularıda gözden geçir.o zaman muhatabınıda tanımış olursun

ondan sonra tartış

ALLAHa emanet

Yorum

Cihandar kardeşimiz ayrıca ehli sünneti de bilmiyor. Çünkü ehli sünneti bilseydi, ehli sünnet hadis kitaplarında muaviyenin baği ve sapık olduğuna dair FİEYİ BAĞİYE hadisini bilirdi.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Musavi, iki mesajını haddinden fazla sert olduğundan sildim..

Yorum

muhammeder resulullah vellezine meahu esiddau alel kuffari ve ruhemai beynehum...

ehli sunnet kardeslerime elbette sert olamam ama acikca islama savas acanlara sert olmaktan baska yol bulamiyorum.

Yorum

burda onlardan yok.. buraya gelen cihandar kardeşimiz bize selam vermiş, bize zararının olmadığını böylece garanti etmiş bulunuyor. o bizim misafirimizdir. bilgi sahibi olmak için geldiğini söylemiştir.. kendisini saygı ve sevgiyle ile karşıladık böyle devam edecektir inşaAllah.

Yorum

[quote author=aykut111 link=topic=22343.msg137440#msg137440 date=1324371873]
                      Bismillahirrehmanirrahim
                      Değerli kardeşim kendini olumsuzladığının farkındamısın???

Aslında ben benzetme yapmışdım burada önemli değil.[/quote]
                      Haktır Allahım Muhammed mahım
                      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Abdullah link=topic=22343.msg137445#msg137445 date=1324381408]
                        BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

SELAMUNALEYKÜM

onur kardeş

Bence şimdilik tartışmalara girme niye diyeceksin burdaki kardeşlerimiz hem şiileri hem sunnileri iyi tanır.
                        ama sen şiayı tanımıyorsun

12 imamı ve forumun ilgini çeken konuları oku
                        sonra kafana takılan şeylerin çoğunu forumun bazı konularında göreceksin

o konularıda gözden geçir.o zaman muhatabınıda tanımış olursun

ondan sonra tartış

ALLAHa emanet
                        [/quote]

Aslında ben tartışmaya girmedim.Soru sormuşdum lanetlemek sevapdır hususunda birden tartışma önü çıktı.Yoksa zaten benim bilgim o kadar da iyi değil.Bi soru soruyım dedim bana misli misli soru sormaya başladılar ben mi öğrenmye geldim başkası mı anlamadım ...

Yorum

eğer karşınızdakinin dediklerini beğenmiyorsanız o zaman onun size doğrusu nasıl olacak diye sorması doğal değil midir?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22343.msg137472#msg137472 date=1324408052]
                            burda onlardan yok.. buraya gelen cihandar kardeşimiz bize selam vermiş, bize zararının olmadığını böylece garanti etmiş bulunuyor. o bizim misafirimizdir. bilgi sahibi olmak için geldiğini söylemiştir.. kendisini saygı ve sevgiyle ile karşıladık böyle devam edecektir inşaAllah.
                            [/quote]

ALLAH razı olsun kardeşim anlayışın için teşekkür ederim.Şayet musavi arkadaşımızın sözleri küfür olmadığı müddetçe zararı olmaz diye düşünüyorum.Yani isterseniz yayınlayabilirsiniz.İslama savaş açan birisine cevap versin arkadaş şayet öyle düşünüyorsa.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22343.msg137494#msg137494 date=1324417359]
                              eğer karşınızdakinin dediklerini beğenmiyorsanız o zaman onun size doğrusu nasıl olacak diye sorması doğal değil midir?
                              [/quote]

Beğenmemekle alakası yok sadece tatmin olmadım o kadar bende daha iyi cevap vericekmi diye denedim sadece.

Yorum

hangi cevabı beğenmedin ve niçin konuşabiliriz..

lanet konusunda aklına yatmayan bilmiyorum ne de, fıkıhta hem şiada hem sünnilikte özel konu bile var: mülaane, yani lanetleşme.. çünkü ayette var..

eşinin zina ettiğini görüp 4 şahidi olmayanlar, eğer eşi inkar ediyorsa o zaman 4 kez şahitlik yaparlar sonra da yalancının üzerine Allah'ın laneti olsun derler ve ebediyyen dönmemek üzere boşanırlar.. buna lanetleşme denir..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X