Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sünnilerin, Alevilere yükledikleri ithamlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sünnilerin, Alevilere yükledikleri ithamlar

SÜNNİLERİN, ALEVİ MÜSLÜMANLARA YÜKLEDİKLERİ İTHAMLAR

Alevilere türlü ithamlar yüklemek, onları kötülemek, Emevi ve Abbasilerin Hz. Ali’ye olan kin ve nefretlerinden kaynaklıyor. O kadar ki, miladi 661 yılından başlayarak uzun yıllar camilerde, Hz. Ali’ye sövgü usulü sünnet haline getiriliyor.
    Bu gerçeğin ışığında, Hz. Ali’ye bunca nefret duyan bir zihniyet, elbette onun tarafını tutanlara da, şamil olacaktır.

Aradan yıllar geçtiği halde Aleviler, sövgüye hedef olmaktan kurtulamadılar. Sünniler edindikleri yanlış bilgilerle, Alevilere hakaret etmişler, onlara aşağılayıcı adlar bulmuşlar ve onlara zarar vermekte hatırlarına ne gelmişse yapmışlardır.
    Nitekim kimi Sünni din âlimleri: “Yüzüğün sağ ele takılması, nebevi bir sünnet olmasına rağmen, Aleviler bunu uyguladıkları için, bunu terk etmek vacip olmuştur.” derler.

(Kaynak: Zamahşeri’nin Ebrâr kitabına göre, yüzüğünü sol eline ilk takıp önderlik eden Muaviye bin ebi Süfyan ...edit...

Ebu Hamit El-Azali diyor ki: “Mezarları düzleyip bırakmak, bir şeriat usulü olduğu halde, Aleviler aynı şeyi yaptıkları için, ondan vazgeçmeyi uygun gördük.”
    İbni Teymiye de: ”İslam’da müstehap sayılan birçok usul bulunduğu halde, Aleviler yapıyor diye onları bıraktık. Bu yaptığımız da gerekli değil ama Alevilere benzememek için onları terketttik . Çünkü Alevilere muhalif olmak (aykırı olmak) müstehap olmaktan daha hayırlıdır.” diyor.

(Kaynak: İbni Teymiye’nin Minhacüs-sünne eseri, cilt:2, sayfa:143)

Dikkat buyurursanız, bu terk edilen usullerin yüce peygamber’in sünnetleri cümlesinden olduğunu anlayacaksınız, ama Aleviler uyguluyor diye Sünniler bunlardan kaçıyor. Aleviler bunları yapıyor diye açık olarak Hz. Peygamber (s.a.a.v)’in sünnetlerine karşı gelmekte bir sakınca görmüyorlar. Bu kadar bağnazlık neden?
    Ancak bir nokta gözden kaçıyor, o da; Sünniler Alevilerin peygamber sünnetlerine ve onun Ehlibeyt’ine uyum sağladıklarını, farkına varmadan itiraf ediyorlar. Aynı anda da, kendilerinin Muaviye’nin sünnetlerini tercih ettiklerini ilan ediyorlar. Buna kanıt olarak Zemahşeri’nin “Ebrar” adlı kitabını kaynakça olarak gösterebiliriz.

Alevilere uymamak için yüce Peygamber (s.a.a.v)’in sünnetlerine karşı gelme geleneği Muaviye ile başlamıştır.

NOT: Prof. Dr. Muhammed et-ticani Es-semavi'nin kitabıdan alıntıdır.
    "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Ynt: Sünnilerin, Alevilere yükledikleri ithamlar

Sehabeye lanet etme o l.a kelimesini sil.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

cihandar artık muaviyeyi savunuyorsun?
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=24032.msg161582#msg161582 date=1348044594]
        cihandar artık muaviyeyi savunuyorsun?
        [/quote]

Yok öyle birşey kardeşim sünni kardeşlerimiz geliyor buraya bizde sözümüzde duralım dimi.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=24032.msg161571#msg161571 date=1348004551]
          Sehabeye lanet etme o l.a kelimesini sil.
          [/quote]
          Allah resulüne ve Ehlibeyt'ine zulmeden Muaviye sahabe değildir? Münafıklara sahabe denmez.
          "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=24032.msg161611#msg161611 date=1348071027]
            Allah resulüne ve Ehlibeyt'ine zulmeden Muaviye sahabe değildir? Münafıklara sahabe denmez.
            [/quote]

Sen öyle san.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=24032.msg161618#msg161618 date=1348074999]
              Sen öyle san.
              [/quote]
              Senin Şii olduğundan şüpheliyim.

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=24032.msg161630#msg161630 date=1348085591]
                Senin Şii olduğundan şüpheliyim.
                [/quote]

Sen bilirsin ama ehli sünnet mukadeastına sövmek haramsa bunun peşinden vede izinden gidilir.Sövmüyoruz diyeceksiniz bunu her yerde söyliyceksiniz sonrada lanet ediceksiniz bu nasıl iştir böyle pardon doğru sen nusayridin dimi.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=24032.msg161590#msg161590 date=1348048586]
                  Yok öyle birşey kardeşim sünni kardeşlerimiz geliyor buraya bizde sözümüzde duralım dimi.
                  [/quote]

destekliyorum.

münafıklara da kafirlere de müşriklere de müslümanlara da sahabi denir.

müslüman sahabilere sövmek lanet okumak doğru değildir ve haramdır. ancak münafık müşrik ve kafir sahabilere lanet okunabilir. sünnilerin mukaddes bildiği sahbilere (İsterse Allah katında münafık olsunlar) lanet okunmaz.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24032.msg161652#msg161652 date=1348125971]
                    [/quote]

Hımm şimdi anladım, sizin tanımlamanıza göre o zaman Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a.v)'i gören Yahudi ve Hristyanlar da sahabi olmuş oluyor değil mi?

Sahabe konusunu başka başlıkta tartışmaya devam edebiliriz.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=24032.msg161641#msg161641 date=1348093722]
                      Sen bilirsin ama ehli sünnet mukadeastına sövmek haramsa bunun peşinden vede izinden gidilir.Sövmüyoruz diyeceksiniz bunu her yerde söyliyceksiniz sonrada lanet ediceksiniz bu nasıl iştir böyle pardon doğru sen nusayridin dimi.
                      [/quote]

[quote author=Qom u aşk link=topic=24032.msg161652#msg161652 date=1348125971]
                      destekliyorum.

müslüman sahabilere sövmek lanet okumak doğru değildir ve haramdır. ancak münafık müşrik ve kafir sahabilere lanet okunabilir. sünnilerin mukaddes bildiği sahbilere (İsterse Allah katında münafık olsunlar) lanet okunmaz.
                      [/quote]

Gerçekten çok acayipsiniz... sünnilerin mukaddesatına sövmek haram ama kendi dindaşlarınıza iftira atmak serbest... Neden? Sırf sizden biraz farklı inançları var diye mi? Helal olsun....

Yorum

sünni şia çatışmasını anladım da. bu sitede şia şia çatışmasını anlayamadım.
                        “Hz. Abbas (as) Fıratın suyuna değil, Fırat Hz.Abbas’ın dudaklarına hasret kaldı”

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=24032.msg161671#msg161671 date=1348141776]
                          Hımm şimdi anladım, sizin tanımlamanıza göre o zaman Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a.v)'i gören Yahudi ve Hristyanlar da sahabi olmuş oluyor değil mi?

Sahabe konusunu başka başlıkta tartışmaya devam edebiliriz.
                          [/quote]

aynen öyle. sahabe tam olarak arkadaş demek. şu anlamda arkadaş: biriyle aynı zamanı yaşayan aynı mekanı paylaşan görüşmüş olan kimseler demek. bu kelimede inanç ve yaşam önemli değil. hatta sahabe diye sadece Peygamberimiz s.a.a. zamanındakilere de denmiyor Kur'an'a göre. arkadaşın her devirde olması mümkün değil mi? Örneğin Kur'an, Yusuf a.s. zindandayken ordaki iki müşrikten Yusuf'un sahabesi diye bahsediyor: "Ya sahibeyis sicn" "Ey zindandaki iki sahabim" diyor. burdaki iki kişi müşrik olmasına rağmen Allah'ın onlara sahabe kelimesini kullanması, bize sahabe kelimesinde" inanç anlamının olmadığını göstermekte bu nedenle Peygamberimizin sahabesi dediğimizde onunla aynı zaman ve mekanı paylaşanlar akla gelir. Ki müşrik Ebu cehil Ebu leheb, ve diğer yahudi ve hiristiyanlar onunla aynı zamanda yaşadılar işte onlar Kur'an'a göre Peygamberimizin sahabesidir.
                          Ancak bunu değil sünnilere şiilere bile anlatamadık. Sünnilerin kutsal ve takvalı insan anlamında sahabe anlayışı tüm dünyayı bir virüs gibi sarmış durumda. böyle bir anlam Kur'an'a zıt. Kur'an'a göre takvalı ve faziletli bir insan da sahabe olabileceği gibi tam zıttı da sahabe olabilir, Peygamber s.a.a. zamanında yaşayanlar sahabe olabileceği gibi diğer zamanlarda da sahabe olabilir. ve Peygamber s.a.a. zamanında yaşayanlar onun sahabesi, Ali a.s. zamanında yaşayanlar onun sahabesi Musa a.s. zamanında yaşyanlar onun sahabesi Adem a.s. zamanında yaşyanlar onun sahabesi tayyip zamanında yaşyanlar tayyibin sahabesi, kılıçdaroğlu ile birlikte aynı zaman ve mekanı paylaşanlar da onun sahabesi olur. burda dini bir anlam yok zamansal ve mekansal bir anlam var. umarım anlatabilmişimdir.

ve ısrarla vurgulamam gereken bir başka nokta bu tanımlama benim değil Kur'an'ın tanımlamasıdır. Çünkü Yusuf a.s.'ın zindandaki iki müşrik arkadaşına sahabe kelimesini kullanan ben değilim bu Kur'an'da geçiyor. Yine Kur'an'da Peygamberimiz s.a.a'in dışındaki zamanlar için ve yine Peygamber s.a.a. zamanındaki müşrikler için de sahabe kavramını kullanan yine Kur'an. ben değilim. ben var olan bu kullanımı hatırlatıyorum o kadar...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24032.msg161792#msg161792 date=1348390044]
                            aynen öyle. sahabe tam olarak arkadaş demek. şu anlamda arkadaş: biriyle aynı zamanı yaşayan aynı mekanı paylaşan görüşmüş olan kimseler demek. bu kelimede inanç ve yaşam önemli değil. hatta sahabe diye sadece Peygamberimiz s.a.a. zamanındakilere de denmiyor Kur'an'a göre. arkadaşın her devirde olması mümkün değil mi? Örneğin Kur'an, Yusuf a.s. zindandayken ordaki iki müşrikten Yusuf'un sahabesi diye bahsediyor: "Ya sahibeyis sicn" "Ey zindandaki iki sahabim" diyor. burdaki iki kişi müşrik olmasına rağmen Allah'ın onlara sahabe kelimesini kullanması, bize sahabe kelimesinde" inanç anlamının olmadığını göstermekte bu nedenle Peygamberimizin sahabesi dediğimizde onunla aynı zaman ve mekanı paylaşanlar akla gelir. Ki müşrik Ebu cehil Ebu leheb, ve diğer yahudi ve hiristiyanlar onunla aynı zamanda yaşadılar işte onlar Kur'an'a göre Peygamberimizin sahabesidir.
                            Ancak bunu değil sünnilere şiilere bile anlatamadık. Sünnilerin kutsal ve takvalı insan anlamında sahabe anlayışı tüm dünyayı bir virüs gibi sarmış durumda. böyle bir anlam Kur'an'a zıt. Kur'an'a göre takvalı ve faziletli bir insan da sahabe olabileceği gibi tam zıttı da sahabe olabilir, Peygamber s.a.a. zamanında yaşayanlar sahabe olabileceği gibi diğer zamanlarda da sahabe olabilir. ve Peygamber s.a.a. zamanında yaşayanlar onun sahabesi, Ali a.s. zamanında yaşayanlar onun sahabesi Musa a.s. zamanında yaşyanlar onun sahabesi Adem a.s. zamanında yaşyanlar onun sahabesi tayyip zamanında yaşyanlar tayyibin sahabesi, kılıçdaroğlu ile birlikte aynı zaman ve mekanı paylaşanlar da onun sahabesi olur. burda dini bir anlam yok zamansal ve mekansal bir anlam var. umarım anlatabilmişimdir.

ve ısrarla vurgulamam gereken bir başka nokta bu tanımlama benim değil Kur'an'ın tanımlamasıdır. Çünkü Yusuf a.s.'ın zindandaki iki müşrik arkadaşına sahabe kelimesini kullanan ben değilim bu Kur'an'da geçiyor. Yine Kur'an'da Peygamberimiz s.a.a'in dışındaki zamanlar için ve yine Peygamber s.a.a. zamanındaki müşrikler için de sahabe kavramını kullanan yine Kur'an. ben değilim. ben var olan bu kullanımı hatırlatıyorum o kadar...
                            [/quote]

sizin bu tanımınız ehli sünnetin sahabe tanımıdır biz alevilerde Sahabe demek Peygamberin emirlerine harfiyen uyan kişi demektir Peygambere ihanet etmeyen ona bağlı olan kişi demektir. bildiğim kadarıyla şiilerde bu şekilde inanır....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                            Ebu Nevves

Yorum

hayır tersine! asıl sizin bu dediğiniz sünni sahabe anlayışıdır. hiç bir sünni sahabe kelimesini olumsuz anlamda kullanmaz. o yüzden sahabe hakkında kötü söz sözlenmez demiyorlar mı? bizim sahabe hakkında onlardan bazılarının yanlışlarını ve ihanetlerini dile getirdiğimizde onlar neden rahatsız oluyorlar siz sahabeye saldırıyorsunuz diyorlar?

şiilerde de sahabe kutsal anlayışı yok. Kur'an'dan örnek verdim Yusuf a.s.'ın müşrik arkadaşları için Kur'an'ın sahabe kelimesini kullandığını söyledim. Şia Kur'an'a asla zıt düşmez. ancak siz Kur'anı referans alsaydınız şiiler gibi kafirlere de sahabe diyebilirdiniz. ama gördüğünüz gibi siz de Kur'an'ı bırakıp Emevilerin uydurduğu "SADECE" kutsal sahabe anlayışına kapılmışsınız...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X