Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20410.msg140057#msg140057 date=1326525713]
    bu ayettekiler ikinci kez dünyada yaşam şansı verilen ancak yine kötü yaşayan ve cehennemi katmerli olarak hak eden suçlulardır. feryatları cehennemden gelmektedir.

şia bu ayeti rec'at, yeniden dünyaya geliş yaşamına delil olarak gösterir.
    [/quote]

iyide Qum kardeşim
    "Beni Dünya'ya tekrar gönder! Diyen Nefs'in bu talebi kabul edilemez. Ölen kimsenin Nefs'i önünde, kıyametten sonraki Ba's-ü Ba'd-el-Mevt (ölümden sonraki dirilme) gününe kadar bir "berzah" vardır ve bu berzah aşılmaz.
    Hüseyin Hatemi, Sünni ve Şia alimlerinin dayandığı bu ayete göre rec'at yoktur nasıl olacak? Haşa Kur'an birbiri ile mi çelişmekte?

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

sveydi kardesim, verecegim link ilginizi cekebilir belki
      http://www.velayet.com/index.php?top...sg3829#msg3829

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20410.msg140057#msg140057 date=1326525713]
        bu ayettekiler ikinci kez dünyada yaşam şansı verilen ancak yine kötü yaşayan ve cehennemi katmerli olarak hak eden suçlulardır. feryatları cehennemden gelmektedir.

şia bu ayeti rec'at, yeniden dünyaya geliş yaşamına delil olarak gösterir.
        [/quote]
        ne zaman 2. kez yasama sansi verilmis?

Yorum

cundeb kardes, yukarida verdigim linke bakmanizi tavsiye ederim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

sagol kardesim. musait zamanda bakacam da bu ifadede gariplik sezdim o yuzden sordum.

Yorum

bende burada sözkonusu olmus olan ayet vb. nedenlerle o konuyu acmistim ve burada sizin sordugunuz soruyla alakali o konuda cok sey var, o yüzden tavsiye ettim

Yorum

mekzun kardeş
                tenasüha inanan kafirdir (imam Rıza a.s.)
                [quote author=sveydi link=topic=20410.msg139964#msg139964 date=1326442492]
                İmam burada hangi tenasuhten bahsetmiş? Arap Aleviliğinin inandığı yeniden doğuş Ahiret inancını, cennete ve cehennemi inkar eden türden bir şey olsaydı mesela Hintliklerdeki gibi. O zman bu hadis bizi bağlar derdim. ama imam kimin hakkında demiş ve nasıl bir tenasuhtan bahsetmiş?
                [/quote]
                böyle cevaplamış

bende hadisin tamamını yazıyorum

2-Muhammed bin Mûsa bin Mutevekkil r.a, Hüseyin bin Halid-i Sayrefî’den İmam Rıza a.s’ın şöyle buyurduğunu naklediyor: [color=rgb(255, 0, 0)]“Tenasühe inanan kâfirdir. Allah Gulat’a[1] lanet etsin ve onları rahmetinden uzaklaştırsın. Keşke Yahudî olsaydılar, keşke Mecusi olsaydılar, Hıristiyan olsaydılar, Kaderiyye olsaydılar, Murcia olsaydılar, Hururiye[2] olsaydılar! Onlarla oturup kalkmayın, dostluk kurmayın, onlardan uzaklaşın; zira Allah, onlardan uzaktır.”[/color]
                [color=rgb(255, 0, 0)]Şeyh Saduk r.a, “Uyunu Ahbariri Riza a.s”[/color]
                [1] imamlara a.s ilahlık atfeden kafirler
                [2] harici

gayem sizi rencide etmek değil
                ANCAK MÜMİNLER KARDEŞTİR mucibince
                ALLAH rızası için kendi imanınız için tekrar düşünün
                ALLAHa emanet olun

Yorum

[quote author=Abdullah link=topic=20410.msg140574#msg140574 date=1326663500]
                  mekzun kardeş
                  tenasüha inanan kafirdir (imam Rıza a.s.)böyle cevaplamış

bende hadisin tamamını yazıyorum

2-Muhammed bin Mûsa bin Mutevekkil r.a, Hüseyin bin Halid-i Sayrefî’den İmam Rıza a.s’ın şöyle buyurduğunu naklediyor: [color=rgb(255, 0, 0)]“Tenasühe inanan kâfirdir. Allah Gulat’a[1] lanet etsin ve onları rahmetinden uzaklaştırsın. Keşke Yahudî olsaydılar, keşke Mecusi olsaydılar, Hıristiyan olsaydılar, Kaderiyye olsaydılar, Murcia olsaydılar, Hururiye[2] olsaydılar! Onlarla oturup kalkmayın, dostluk kurmayın, onlardan uzaklaşın; zira Allah, onlardan uzaktır.”[/color]
                  [color=rgb(255, 0, 0)]Şeyh Saduk r.a, “Uyunu Ahbariri Riza a.s”[/color]
                  [1] imamlara a.s ilahlık atfeden kafirler
                  [2] harici

[/quote]

Abdullah kardeşim verdiğin hadisin ilk başını kabul etiştim. ama şimdi devamını yazmışsın ve devamnda ben kötü bir koku alıyorum. bana tahrif edilmiş gibi geliyor. Neden dersen İmam'ın çıkıpta keşke bunlar (gulat) yahudi olsalardı yada hırıstiyan veya harici bana ilginç geldi. neyse bende sana bir hadis vereyim:
                  bu hadis konusunda fikirlerini almak isterim.

[color=rgb(51, 51, 51)]Zürare’dan: Ebu Cafer (as)’e sordum: “Bana bildir, katledilen (öldürülen) ölmüş müdür (eceli tatmış mıdır?)” Buyurdu ki: “Hayır, Ölüm ölümdür, öldürülme öldürülmedir, bunlar ayrı ayrı şeylerdir” Dedim ki: “Ama her kim öldürülürse ölmüştür” Buyurdu ki: “Allah’ın buyruğu senin sözünden daha doğrudur, Çünkü Allahu Teâlâ Kuran’da ölüm (ecel) ile öldürülmeyi birbirinden farklı kılmıştır: “O, Ölür ya da öldürülürse” (Âli İmran 144) ve buyurdu ki: “Eğer ölür ya da öldürülürseniz Allah’a götürüleceksiniz” (Âli İmran 158), ey Zürare, dediğin gibi (ölüm ile öldürülme) aynı şey değildir, ölüm/ecel ölümdür, öldürülme öldürülmedir. Allahu Azze ve Celle buyuruyor ki: “Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını kendilerine cennet verilmek üzere satın almıştır. Allahın yolunda çarpışacaklar da öldürecekler de öldürüleceklerdir. Bu, Onun kendi üzerine yüklendiği bir ahittir” (Tevbe 111) ve yine buyuruyor ki: “Her canlı ölümü/eceli tatmıştır” (Ali İmran 185) Gördün mü, öldürülen ölümü/eceli tatmamıştır, kılıçla öldürülen yatağında ölen ile bir değildir, her kim öldürülürse, muhakkak ölümü tadıncaya kadar dünyaya geri dönecektir, kurtuluşu yoktur" [/color][color=rgb(51, 51, 51)][/size](Tefsir-i Kenz’üd Dekâik C.2, S.242; İbn-i Cuma el-Arusi el-Havîzi “Tefsir-i Nûr es-Sıkleyn” C.1, S.403; Tefsir’us Sâfi C.1, S.387, Mektebet’üs Sadr Tahran 2. Bas; Tefsir’ül Burhân C.1,S.323; Allâme el-Meclisi “Bihâr’ül Envâr” kitabı C.53, S.65-66; Tefsir’ül Ayyâşi C.1, S.202; C.2, S.112; Müntehab’ul Besair)[/color]

gayem sizi rencide etmek değil
                  ANCAK MÜMİNLER KARDEŞTİR mucibince
                  ALLAH rızası için kendi imanınız için tekrar düşünün
                  ALLAHa emanet olun

Abdullah kardeşim biz Şia ile aynı tarihten aynı kökten geldik ta Son İmamlar Hasan el askeri ve Mehdi (a.sa) kadar. orada biz şiadan Niabet meselesi yüzünden ayrıldık. Biz Muhammed bin Nusayriyi beb kabul edip onun merci kabul ettik. Şia ise Vekillleri bablık akamına oturttu. Vekillerde bizim için değerli kişilerdir. şunu demek istiyorum. bizim düşünecek bir şeyimiz yok akidemiz budur, ikrar ettiklerimizdir hakkımızda yazılanlar değil. aramızdaki bir iki ufak farkı büyütüp ayrılık yaratmayın. söylentilere inanıp karşınızdakilerin düşmanlığını kazanmayın. biz Hz. ALi ve Ehlibeytin (a.s.a) velayetinde olan herkesi kardeş kabul ettiğimiz gibi sizde kabul edin.

selem limenit-tebe3el hude....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                  Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=20410.msg140608#msg140608 date=1326700954]
                    Abdullah kardeşim verdiğin hadisin ilk başını kabul etiştim. ama şimdi devamını yazmışsın ve devamnda ben kötü bir koku alıyorum. bana tahrif edilmiş gibi geliyor. Neden dersen İmam'ın çıkıpta keşke bunlar (gulat) yahudi olsalardı yada hırıstiyan veya harici bana ilginç geldi.

[/quote]
                    kabulmu ettin
                    hüseyin hateminin yazısında geçen imam Rıza (a.s.)ın
                    tenasuha inan kafirdir.
                    hadisine öyle bir cevap yazdınki hiçte üstüne bile alınmamıştın
                    hüseyin hatemi imam Rıza (a.s.)ın hadisini kısa ele almıştı.Ben tamamını daha önce okuduğumdan tamamını bulup yazdım
                    [color=rgb(255, 0, 0)]Şeyh Saduk r.a, “Uyunu Ahbariri Riza a.s” [/color]bu yazının üstüne tıklarsan görürsün

yazdığının yazının içinde geçen ayetlerin aslı aşağıdaki gibidir

Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür ya da öldürülürse, gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim (böyle) geri dönerse, Allah'a hiçbir şekilde zarar vermiş olmayacaktır. Allah, şükredenleri mükâfatlandıracaktır. ALİ İMRAN 144

Andolsun, ölseniz de öldürülseniz de Allah'ın huzurunda toplanacaksınız. ALİ İMRAN 158

Her canlı ölümü tadacaktır. Ve ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı ise aldatma metâından başka bir şey değildir ALİ İMRAN 185

Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır.TEVBE 111

Yorum

[quote author=Abdullah link=topic=20410.msg140697#msg140697 date=1326737100]
                      kabulmu ettin
                      hüseyin hateminin yazısında geçen imam Rıza (a.s.)ın
                      tenasuha inan kafirdir.
                      hadisine öyle bir cevap yazdınki hiçte üstüne bile alınmamıştın
                      hüseyin hatemi imam Rıza (a.s.)ın hadisini kısa ele almıştı.Ben tamamını daha önce okuduğumdan tamamını bulup yazdım
                      [color=rgb(255, 0, 0)]Şeyh Saduk r.a, “Uyunu Ahbariri Riza a.s” [/color]bu yazının üstüne tıklarsan görürsün

[/quote]

Niye alınayım ki? sadece başını almışsın ve o İmamın lanetlediği tenasuh inancında cennet ve cehenemi inkar var. ben sana diyorum ki o dönemde cennet ve cehennemi inkar eden bir tenasuh itikadı varsa ve imam bu itikattakileri lanetliyorsa olabilir ben sana bizdeki yeniden doğuş inancında cennet ve cehenmi inkar etmek diye bir şey söz konusu değil dedim. hadisin devamını yazdın iyide kardeşim sormazlar mı İmam o gulatın yahudi, harici yada mecusi olmasını temenni edeceğine neden Allahtan onları ıslah etmesini temenni etmedi? İma'ın böyle bir temenni edeceğine ben inanmıyorum bu yüzden san bu hadise güvenmediğimi söylüyorum..

yazdığının yazının içinde geçen ayetlerin aslı aşağıdaki gibidir

Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür ya da öldürülürse, gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim (böyle) geri dönerse, Allah'a hiçbir şekilde zarar vermiş olmayacaktır. Allah, şükredenleri mükâfatlandıracaktır. ALİ İMRAN 144

Andolsun, ölseniz de öldürülseniz de Allah'ın huzurunda toplanacaksınız. ALİ İMRAN 158

Her canlı ölümü tadacaktır. Ve ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı ise aldatma metâından başka bir şey değildir ALİ İMRAN 185

Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır.TEVBE 111

[/size]
                      [/size]ben bu yazdığın ayetlerden verdiğim hadisile ilgli direk bir görüş göremiyorum bak kaynak var orada... [color=rgb(51, 51, 51)][/size](Tefsir-i Kenz’üd Dekâik C.2, S.242; İbn-i Cuma el-Arusi el-Havîzi “Tefsir-i Nûr es-Sıkleyn” C.1, S.403; Tefsir’us Sâfi C.1, S.387, Mektebet’üs Sadr Tahran 2. Bas; Tefsir’ül Burhân C.1,S.323; Allâme el-Meclisi “Bihâr’ül Envâr” kitabı C.53, S.65-66; Tefsir’ül Ayyâşi C.1, S.202; C.2, S.112; Müntehab’ul Besair) [/color]
                      [color=rgb(51, 51, 51)][/size][/color]
                      [color=rgb(51, 51, 51)][/size]bu kaynaklara ne diyorsun yalan mı şimdi bu hadis? açık konuş ki bende açık konuşayım.[/color]
                      [color=rgb(51, 51, 51)]
                      [/color]
                      sana bir hadis daha veriyorum acaba budamı yalan... ha bende hadis çok sen inkar et ben sana başkasını veririm.... İmam Ebu Cafer aleyhisselam buyuruyor ki: "Hiçbir mümin yoktur ki, ölümü ve öldürülüşü olmasın. Her kim ölürse diriltilip öldürülecek ve her kim öldürülürse diriltilip ölecektir." (Yani bütün müminlerin muhakkak ölüm/eceli ve öldürülüşü vardır) [/size](Allame el-Meclisi “Bihâr’ül Envâr” kitabı C.53, S.71; Tefsir’us Sâfi C.1, S.734, 1.Bas; Tefsir’ül Ayyâşi C.2, S.113; Tefsir’ül Burhân C.2, S.166; Müntehab’ül Besâir)[size=13px]

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=20410.msg140715#msg140715 date=1326742845]

Mekzun kardesim,
                        cevabin icin tesekkür ederim.Sen diyorsun ki caferiler ile nusayriler arasinda hic bir fark yok? isimleri baskalari koydu diyorsun. Arapca bilenler dogru mu degil mi bilir,fellah isminin arapcasi ciftci imis adanada bu insanlar ciftcilik yaptigi icin ilkin öyle anilmis.Birde Nusayr diye birinden dolayi bu isimle anilmislar galiba? Benim asil merak ettigim sizin ibadetleriniz felan da ayni mi? caferi fikhina mi uyuyorsunuz? Ayni ise neden ayri aniliyorsunuz? namazinin orucunuz? özelliklede reenkarnasyon meslesi? 24,25 aralik sizin icin bayram mi?
                        [/quote]
                        Evet, Fellah kelimesinin anlamı çiftçidir. Arap Alevileri eskiden geçimlerini topraktan yani çiftçilikten sağlarlardı. Nusayri ismi de Muhammed bin nusayr'dan dolayıdır. Muhammed bin Nusayr, Ehlibeytin 11. imamı Hz. Hasan Askeri (a.s)'nin adamı ve hemen hemen meclisinden eksik olmayan sadık bir talebesi, mürididir. Ehlibeyt ilim ve irfan pınarının yetiştirdiği bir şahsiyet olan Muhammed Bin Nusayr zamanının büyük muhaddis ve fıkıh alimidir.

Daha önce de dediğim gibi Sünni din adamları, Alevileri aşağılamak için bu şekilde anıyorlar. Biz bu lakapları reddediyor ve biz kendimizi Alevi müslüman, Şia olarak tanımlıyoruz.

Bizim ibadetlerimizde aynıdır ve caferi fıkhına da uyuyoruz. Namazımızda orucumuzda caferi kardeşlerimizle aynıdır. Konunun 1.ci sayfasına ve ilk mesaja bakarsanız daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

24 aralıktan kastınız sanırım noel... Hayır 24 aralık bizim için bayram değildir. Biz en büyük bayram olarak Gadir Hum bayramını kutlarız. Daha sonra Ramazan ve kurban bayramı gelir.

Reenkarnayon konusu; ric'at konusuyla bağlantılıdır. Biz ricat'a sizden biraz farklı olarak, daha geniş anlamda ve Kuran-ı Kerim ayetlerine dayanarak inanırız. Gerçi bu konuda sveydi kardeşim daha bilgilidir.
                        "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

başlığı açan üyemiz Mekzun, 4. sayfadan itibaren konuyla ilgisiz olduğu sebebiyle tüm mesajları silebileceğimi söyledi. yeniden bakın da eğer büyük emekler yoksa hepsini temizleyeyim. sitede önceden başka bölüme taşı seçeneği vardı. teknik görevlimiz böyle bir seçeneği getirebilirse bunları ayrı yere taşırdık konuyla ilgisiz olmayanları yani.. ancak emek harcanmış ilmi mesajları konuyla ilgisi olmasa da silmemeye çalışacağım..

Yorum

başlıktan ilgisiz ve gerginlik ifadeleri olan mesajları temizledim. umarım bundan sonra buna gerek duymayız.

eğer yanlışlıkla ilgisiz ve kopuklul görülüyorsa mesajlar arasında bu aradaki site kurallarına aykırı mesajların silinmesinden kaynaklandığı bilinmelidir.

Yorum

Qom u aşk kardeşim,
                              Konuyla ilgisiz yazıları sildiğiniz için tşk. ederim.
                              "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=20410.msg149204#msg149204 date=1335816462]
                                Qom u aşk kardeşim,
                                Konuyla ilgisiz yazıları sildiğiniz için tşk. ederim.

[/quote]

Allah razı olsun can dost

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X