Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nusayriler

Ben siiyim ama her alim denileni huccet saymam mesela aga cevad gibileri
    biz ilahi varlik degil demedik ilah degil dedik

Yorum

Ynt: Nusayriler

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136829#msg136829 date=1323786759]
      Ben siiyim ama her alim denileni huccet saymam mesela aga cevad gibileri
      biz ilahi varlik degil demedik ilah degil dedik
      [/quote]
      Ben de ilahtır demedim. ilahi varlık dedim. mahallenin delisine gidip Allah kendine ortak yaratmıştır veya falanca şahıs Allahın ortağıdır desen aklına güler.
      Anlatmak istediğimiz şey Peygamberimiz ile ehlibeytinin sıradan beşer olmadığı ilahi kudret ile şereflenmiş mümeyyez ilahi varlıklar olduğudur. İlahi kudret ancak ve ancak masum bedenlerde tecelli eder bu yüzden bütün imamlarımız masumdur ve istisnasız hepsinde ilahi kudretin izleri görülmüştür. aklı başında hiçbir alevi bunun tersini söyleyemez, söylemişse de cehaletinden ve konuya vakıf olmadığındandır ve böyle birini tekfir etmekte aceleci davranmam. ehlibeytin ilahi varlık olduğunu kabul edip hatalı sonuç çıkaran biri ehlibeytin hakikatını inkar eden milyarlarca insandan efdaldir, yeterki şer'i hükümleri ve ibadetin farziyyetini inkar etmesin.

Yorum

Nusayriler

Mumeyyizden kastin ne

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136835#msg136835 date=1323788810]
          Mumeyyizden kastin ne
          [/quote]
          Mümeyyez; seçilmiş manasına gelir.
          Fakat bu tanım bile gerçekte onların vasıflarını tanımlamakta yetersiz kalır, ama en yakın tanım gibi geliyor. Onların seçilmişlikleri yaratıldıktan sonra kazanılmış bir mümeyyezlik değil, bu özelliklerle ("mümeyyez özelliklerle&quot yaratılmış oldukları manasındadır. Adem'den binlerce yıl evvel Allahı tesbih ve tehlil etmek için yaratılmış olmaları buna delildir. Mesela "sen olmasan felekleri yaratmazdım" hadisi de buna işaret eder (bilmem kabul edermisin).
          Fakat bu tür hadisler edinmiş olduğumuz dünya görüşümüze ters düştüğü zaman onların hakikatini kavramaya çalışmadan ğulat uydurması diye elimizin tersiyle itersek gerçeği hiçbir zaman öğrenemeyiz. Bir çok alim bu hadisin sahihliğini iman etse de bu tür hadislerin dayandığı teolojik yaklaşım veya yorum onların itikad biçimleriyle uyuşmadığı için inkarına kaçmaktadırlar.
          Bazı şia alimleri de bu inkara fazla dayanamayarak inanç metodolojileriyle çatışma pahasına bu hadisleri kabul etmekte böylece şiadan çatlak sesler çıkmaktadır.

Yorum

Nusayriler

Sadece 14 masum degil tum peygamberler secilmistir

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136837#msg136837 date=1323790016]
              Sadece 14 masum degil tum peygamberler secilmistir
              [/quote]
              Kesinlikle doğru. fakat hepsi aynı derecede değillerdir. Hz. Muhammed ve ehlibeyti bu yücelik silsilesinin en tepesindedirler ulul azm peygamberlerle beraber.

Yorum

Ynt: Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)

Buyrun bu başlıkta devam edelim
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

Qumu aşk kardeşim yani bu başlık altında devam edelim demek istedim,sonuçta başlık aynı,konu içeriği aynı.
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

"Seyyid Ebû Şuayb Muhammed b. Nusayr Sâmirî Yahya b. Maîn'e: Ey Yahya! Hayatla birlikte sana bir hastalık geldiğinde veya ölümle birlikte bir felakete uğradığında; aşırı taassub için olan bu beşerî gömlekten sıyrılarak, nuranî ışıklar yaparak, temiz, temizlenmiş, yüce, bembeyaz koku ile, saf ve tertemiz kılan bu ulvî bir davetle çağır. Buna nuranî heykelleri tabi kıl ve ey delalet ile yol gösteren, kudreti ile zahir, hikmeti ile batın, kendisi ile varlığı gerekli, sıfatları ile, ismi ile konuşan! Ey O, ey her şeyi olan, evveli ve sonu olmayan ezelî! Sebeplerin sebebi, gayelerin gayesi, sonların sonu! Ey gizli sırları bilen, ey hazır, ey mevcud, ey zahir ve ey maksud olan, ey gizlenmeksizin gizli olan, ey nurundan nuruna parlayan ve nuru kendinde sönen! O nur senden başladı, sana dönüyor. Ey her nuru ortaya çıkaran, meydana çıkan! Her nura "isim", her isme mekan, her mekana makam, her makama "bab" kılan! O, O'ndan O'na yönelen "bab" ı irşad ediyor. Ve yine O'nda O'na giden "bab" a giriyor. Sen ey Emiru'n-Nahl, ey kendine yönelene yol gösteren Ali b. Ebî Tâlib! Her şey sensin, hû, yâ hû, yâ hû! Ey her şeyi kendisinden başka kimsenin bilmediği! "Sîn" ile ilgili meseleleri "selekûn, sulûken, selikûn, sâlikûn, selikin" bunlarla ilgili sorunların sordukları şeyi senden istiyorum. (13)"

"İbnu'l-Veli'yi Yüceltme" başlığı taşıyan ikinci surede ise, Hz. Ali ile ilgili şu aşırı ifadeler yer alır: "Buyur, buyur ey Emiru'n-Nahl! Ey Ali b. Ebî Tâlib! Ey her arzu edenin sevip dilediği! Ey ulûhiyeti ile ezeli olan! Ey yaratılmışların aslı! Sen bizim gizli ilahımız, açıkça imamımızsın.

Ahmet Turan, "Kitâbu'l-Mecmu'u'nun Tercümesi", Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sayı 8, Samsun 1996, s. 8-11.
                    13. Turan, "Kitâbu'l-Mecmu'u'nun Tercümesi", s. 8-9. Turan, "Kitâbu'l-Mecmu'u'nun Tercümesi", s. 9; Süleyman Efendi, a.g.e., s. 10.

Yorum

cundeb nette gezinirken şöyle bir siteye rastladım http://www.nusayrialevi.com/lofivers...x.php/f55.html
                      bu site hakkında düşünceleriniz nedir?
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=20410.msg138613#msg138613 date=1325368144]
                        cundeb nette gezinirken şöyle bir siteye rastladım http://www.nusayrialevi.com/lofivers...x.php/f55.html
                        bu site hakkında düşünceleriniz nedir?
                        [/quote]
                        bu degerlendirme icin benim secilmemin sebebi nedir?

Yorum

bi sebebi yok hutbetul beyanla alakalı bilgi ararken rastladım sitede biraz gezindim bilgilenmek için sende nusayri bir kardeşimiz olduğun için sana danışmak istedim,nusayri inançlarını yansıtan bir sitemi,referans alabilirmiyiz vs... bilgi verirsen sevinirim
                          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=20410.msg138626#msg138626 date=1325372106]
                            bi sebebi yok hutbetul beyanla alakalı bilgi ararken rastladım sitede biraz gezindim bilgilenmek için sende nusayri bir kardeşimiz olduğun için sana danışmak istedim,nusayri inançlarını yansıtan bir sitemi,referans alabilirmiyiz vs... bilgi verirsen sevinirim
                            [/quote]
                            iyi de ben nusayri oldugumu soylemedim. nusayri olmak icin ilim ve felsefesine hakim olmak gerekmiyormu?
                            bende hicbiri yok. dogal olarak degilim. ama hayatta olmak istedigim teksey Allahtan tek dilegim.
                            siteyi inceledim: cok basit sacma aptalca bir site. neo-nusayri bir zihniyete benziyor. yakistiramadim sahsen.

Yorum

ARAP ALEVİLERİNİ, KAFİR EDECEĞİNİZE VE VARSA BİLDİĞİNİZ BİR YANLIŞI DOĞRULARI İNANÇ BAZINDA GÜZEL DELİLLERLE NEDEN ANLATMIYORSUNUZ. ACABA AYNI YAKLAŞIMI EHL-İ BEYT SERGİLER MİYDİ? ARAP ALEVİSİNDE GÖRDÜĞÜNÜZ YANLIŞLARI DİKKATE BİLE ALMADAN, KONUŞUP ANLATMADAN SEN KAFİRSİN, KAFİRLER DİYEREK İNSANI DIŞLAMIŞ VE KENDİNE GÖRE HAK'DAN DAHA ÇOK UZAKLAŞTIRMIYOR MUSUN? AYNI DURUMU BİR KAÇ YIL ÖNCE SERGİLEMİŞ OLSAYDINIZ BUNA EMİN OLUN "ZERRE" HAK'KLA TANIŞMAMIŞ OLACAKTI. ZERRE BU KONUDA HAKLI KARDEŞ. SİTEMİNDEDE HAKLI, ÖFKESİNDEDE HAKLI.

Yorum

ARKADAŞIM SAVUNDUĞU ŞEY SANA GÖRE DOĞRU OLMASA BİLE ÜSLUBUN YANLIŞTIR. EĞER BİLİYORSAN DOĞRUYU GÜZELCE ANLATIRSIN. AMA KINAMA, DIŞLAMA, KAFİR ETİKETİ VURMA GİBİ BİR DURUMDAN KURTULACAKSIN. ZERRE NAMAZINDA, NİYAZINDA, EHL-İ BEYT DOSTU BİR KARDEŞİMİZDİR. KENDİSİNİ YAKİNEN TANIRIM. BİR VEYA BİR KAÇ MESELEDE SENİN GİBİ DÜŞÜNMÜYOR DİYE İNSANA BİR SINIF ETİKETİ VURMAN VEYA HAKARET ETMEN BİR TALEBEYE, BİR İLİM EHLİNE YAKIŞMAZ...VES SELAM.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X