Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)

başlığı açan üyelerin başlığı kontrol etme ve konunun sapmaması için tedbir alma uyarı yapma hakları vardır. Lütfen daha dikkatli yazınız. Konu dışı mesajlar silinecektir..

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136736#msg136736 date=1323717927]
      Ali allah diyenlere shirk demeyelim sonra vahhabi oluruz
      [/quote]

Muhterem, üstünüze niye alındınız. Maksadım sizi eleştirmek değildi. Ben genel anlamda söyledim. söz doğru değil mi?
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=20410.msg136731#msg136731 date=1323715822]
        Şirkin bir türü de şirk olmayan şeyleri şirk olarak nitelemektir.
        [/quote]
        sayın admin, editlediğiniz kelime "gocunmak" kelimesiydi bunun türkçedeki karşılığı ise "Bir şeyden alınmak, çekinmek, kaçınmak" bunda gocunacak ne vardı, bir mağdur olarak bunun açıklamasını istiyorum.

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=20410.msg136744#msg136744 date=1323722808]
          cundep kardeş önce kendinizi bir tanıtır mısınız lütfen?
          Bu konu başlığı şirkle alakalı olmadığı için ayrı bir başlık açın dedim. gocunmakla da hiç bir ilgisi yok... Bu konuyu da ben açtım, saygılı olunuz lütfen!Musavi kardeşim,
          Hz. Ali (a.s)'ye -haşa- Allahtır diyen yoktur ve lütfen genelleme yaparak yazmayınız.
          Hangi kişiyi kastediyorsanız belirtiniz ki yanlış anlaşılmayasınız.

* * *

Ben sadece konu dışında yazılmasına karşıyım.
          Saygılar...
          [/quote]
          mekzun bey kendimi tanıtırsam beni tanıyacakmısınız?
          hem konu tek bir çizgide kalacaktır diye bir yasa yoktur tartışma adabında.

Yorum

Ynt: Nusayriler

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136717#msg136717 date=1323704304]
            Allahin hakki olan sifatlari kullarina verenler. Kullara rab ve ilah diyenler
            [/quote]
            merak ettiğim bir konu eğer Allah yarattığı bir varlığa başkalarına vermediği bazı sıfatları vermek isterse kim engelleyebilir? Allahı bu konuda sınırlayan veya ipotek altında tutan birileri veya birşeyler olabilir mi?
            bu sadece beyin veya inanç jimnastiğidir.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136736#msg136736 date=1323717927]
              Ali allah diyenlere shirk demeyelim sonra vahhabi oluruz
              [/quote]
              Hz. Ali'ye Allah diyenlere tabiiki şirk diyelim ama bir kere de şia veya sünni forumlarında domuzlara ve köpeklere hatta kilisedeki rahip'e ilah diyenlere de şirk dediğinizi görelim. bir kerecik de olsa bari.

Yorum

Nusayriler

Allah kendisinden buyuk ilah yaratabilir mi gibi bir soru. Allah kimseye boyle yetki vermez birakin shirke yol aramayi. Kuran acik tek allaha yonelin

Yorum

Nusayriler

Onlara shirk niye demeyelim elbette o saydiklarinda musrik domuza inege tapanlar necistir

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136781#msg136781 date=1323768087]
                    Allah kendisinden buyuk ilah yaratabilir mi gibi bir soru. Allah kimseye boyle yetki vermez birakin shirke yol aramayi. Kuran acik tek allaha yonelin
                    [/quote]
                    ben şirke yol aramıyorum, öyle bir çabam olsaydı açıklamaktan çekinmem. Allahın böyle bie yetkiyi kimseye vermeyeceğinr dair kanıtınız nedir?
                    yoksa Allahı kendi aklınız ölçüsünde sınırlamaya mı çalışıyorsunuz?
                    "Kuran acik tek allaha yonelin" türünden yavan cevaplarla karşılık vermeyin.
                    Allah'ın miracda hz. Muhammed ile hz.Ali'nin sesiyle konuştuğuna dair hadisi kabul ediyormusunuz?

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136782#msg136782 date=1323768243]
                      Onlara shirk niye demeyelim elbette o saydiklarinda musrik domuza inege tapanlar necistir
                      [/quote]
                      ben, islam çatısı altında olup sözde tasavvuf adı altında tasavvufu katledip, köpek, domuz insan herşeyi ilahın bir parçası sayanları kastettim.

Yorum

Nusayriler

Allahi sinirleyanlar ona ortak arayanlardir kuranda kimseye o yetki verilmedigi acik
                        tasavvufcu olug dediklerini diyenler musriktir ayni yerde olacaksiniz
                        ilahlik ve rablik allahindir baskasinda var diyenler kafirdir

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136815#msg136815 date=1323784029]
                          Allahi sinirleyanlar ona ortak arayanlardir kuranda kimseye o yetki verilmedigi acik
                          tasavvufcu olug dediklerini diyenler musriktir ayni yerde olacaksiniz
                          ilahlik ve rablik allahindir baskasinda var diyenler kafirdir
                          [/quote]
                          iyi de arkadaşım ben ne dedim de beni kafir necislerle aynı yere yolluyorsun?
                          hem ben Allaha ortak aramıyorumki, Allahın neden ortağı olsunki? Muhammedi de Ali'yi de yaratan O'dur, ama aynı Allah onlara istediği sıfat ve kudreti vermekten acizmidir? aciz dersen onu sınırlayıp küfre giren sen olursun.

Gayb ilmi Allaha mahsustur ama ehlibeyt imamlarının gayb ilmine vakıf olduğuna inanıyoruz/inanıyorsunuz. şimdi haşa ehlibeyt Allaha ortak ı oldular? işte bu selefi/vahhabi/nasıbi zihniyettir. ehlibeytten saptıkları için hakyolu yitirdiler, ama sen sanırım bir şii olarak onların yolunda ısrar ediyorsun. yazık.

Yorum

Nusayriler

Miracda oyle bir olay olmadi bunlar gulat uydurmasidir

Yorum

Nusayriler

Kudret elbette vermistir biz uluhiyyetten bahs ediyoruz burada
                              tevhidden bahsedince yine vahhabi olduk

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136817#msg136817 date=1323785136]
                                Miracda oyle bir olay olmadi bunlar gulat uydurmasidir
                                [/quote]
                                güzel de ilmi olarak detaylandırabilirmisiniz? ben buna inanan onlarca şia alimine rastladım da .

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X