Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136078#msg136078 date=1322241907]
    Nusayri inancında haşa ali allahtır.boyle inananlar kafir ve necistir ve benim kardesim olamazlar.
    [/quote]

Güzel kardeşim,

Öncelikle seni bu sözlerinden dolayı kınıyorum.
    Nusayri inancında, -haşa- Hz. Ali Allah değildir ve Nusayriler böyle inanmazlar.

Hz. Ali (a.s); Allahın salih bir kulu, Hz. Resulullah (s.a.a.v)'ın vasisi, ümmetin de imamı ve hak halifesidir. Nusayriler (Arap Alevileri), bu şekilde inanır.
    Bu arada Nusayriler, Şia'dandır ve Şiidir.

Senden ricam kardeşlerine böyle çirkin iftiralar atma.... İftira atmak büyük bir günahtır.

* * *
    Diğer kardeşlerimiz sorularına da daha sonra müsait olduğum zaman yanıt vereceğim inşallah veya başka bir kardeşimiz de verebilir.

ALLAH BİZLERİ KURAN-I KERİM VE EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN...
    "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

siz bizim hiçbir farkımız yok diyorsunuz ama ben hala niye farklı bir fırkaymışsınız gibi algılandığınız merak ediyorum?
      madem hiçbir fark yok neden farklı bir fırka gibi görülüyorsunuz?
      [quote author=BEYZA link=topic=20410.msg135868#msg135868 date=1321733527]
      Ben de bu soruların cevabını merak ediyorum yanıtlayacak olan kardeşlerimiz var mı?
      [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim
      Elhamdu lillehi rabbil alemin vessalatu vesselamu ala seyyidil mürselin muhammedin ve ala alihi ettayyıbıyn ettahiriyn.

Beyza kardeşim,
      Sveydi kardeşimiz daha önceki iletilerde bu sorularınıza yanıt vermiş ve tekrar yanıt vermemin bir anlamı yok. Önceki iletileri okuyunuz.

[quote author=Abdullah link=topic=20410.msg136059#msg136059 date=1322207536]
      BİSMİLLAH
      bu tür vakaların sadece sizin oralarda görülmesinde sizce bir tuhaflık yokmu?
      selametle
      [/quote]

Aslında bu vakalar sadece bizim buralarda görülmüyor, bütün dünya da görülen bir şeydir ve bütün insanlar için geçerlidir.
      "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

BİSMİLLAH
        bütün dünyada ama sınırlı bazı kesimlerde demek istiyorsun herhelde
        eğer bütün insanlar tekrar dünyaya gelmiş olsaydı hepsi sizin inancınızda olurdu.
        şeytanı ne kadar tanıyorsunuz?

Yorum

Arap alevileri

Nusayri arkadaşım çok hepsi ilk başta yok mok dediler sonra ali allah dediler bizzat hasibinin kitabında yazıyor

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136109#msg136109 date=1322311158]
            Nusayri arkadaşım çok hepsi ilk başta yok mok dediler sonra ali allah dediler bizzat hasibinin kitabında yazıyor
            [/quote]

Musavi kardeşim,
            Nusayriler, Hz. Ali (a.s) için -haşa- Allahtır demez.
            Daha önce de dediğim gibi Hz. Ali (a.s); Allahın salih bir kulu, Hz. Resulullah (s.a.a.v)'ın vasisi, ümmetin de imamı ve hak halifesidir. Nusayriler (Arap Alevileri), bu şekilde inanırlar ve din adamlarımız bize bu şekilde anlatıp, öğretirler. Hiç bir Alevi din adamı bunun aksini söylemez.

Senin bahsettiğin arkadaşlar cahilliklerinden dolayı böyle birşey demiştir. Her toplumda bu tür cahil ve dini konulardan uzak insanlar vardır.

Siz Hüseyin bin hamdan El Hasibi'nin kitaplarını okudunuz mu?
            Hüseyin bin hamdan El Hasibi'nin kitabında da böyle bir şey yazmıyor ve kitap Arapça'dır.
            Hüseyin bin hamdan El Hasibi; Ehlibeyt ilim ve irfan pınarının yetiştirdiği en yüce şahsiyetlerden biridir. Muhaddis, fıkıh ve Alevi-İslam (Şia) alimidir.

İsterseniz size Hüseyin bin hamdan El Hasibi hakkında ayrı bir başlık altında bilgi verebilirim.

Yorum

Arap aleviler

Peki verin bekliyorum mekzun

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136257#msg136257 date=1322543684]
                Peki verin bekliyorum mekzun
                [/quote]

Alimlerimiz bölümünde Hüseyin bin Hamdan el Hasibi'yle ilgili konu açtım ve linkini veriyorum.

http://www.velayet.com/index.php?topic=22247.0

Yorum

[/quote]

Selam Aleykum

Benimde bir çok Nusayri arkadaşım var. Hatta onlarla sabahtan akşama kadar iç içeyim. Biliyorum diyen insanlar bile Nusayriligin N sini bilmiyorlar ki siz kimden bu bilgiyi aldiniz? Hangi kitapta yazıyor buraya scan edermisiniz?

Bütün manevi amellerini hiçe sayarak bir Mezhebe ve o mezhebe tabi olan insanlara kafir demek mumin ve akîl bir müslümanın yapabileceği bir şey değil.

Yorum

Nusayriler

Ali allah diyen kafirdir demeyene kafir demem

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136547#msg136547 date=1323157639]
                      [/quote]

Ali'ye, "-Allah" diyen kafirdir demeyene "ben" kafir derim. Siz kafir olana mümin, mümin olanlara kafir deme ayağındasınız galiba?!!

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=20410.msg136088#msg136088 date=1322257238]

Beyza kardeşim,
                        Sveydi kardeşimiz daha önceki iletilerde bu sorularınıza yanıt vermiş ve tekrar yanıt vermemin bir anlamı yok. Önceki iletileri okuyunuz.

[/quote]

Mezkun kardeşim önceki iletilerin linkini verebilir misin yahut siz bu konuda açıklama yapabilir misiniz?
                        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=zerre link=topic=20410.msg136592#msg136592 date=1323428539]
                          Ali'ye, "-Allah" diyen kafirdir demeyene "ben" kafir derim. Siz kafir olana mümin, mümin olanlara kafir deme ayağındasınız galiba?!!
                          [/quote]

Anlamamissin ki ali Allah demiyorsa kafrir degildir dedim.ali allah diyen kisi seddeli kafirdir

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136078#msg136078 date=1322241907]
                            Nusayri inancında haşa ali allahtır.boyle inananlar kafir ve necistir ve benim kardesim olamazlar.
                            [/quote]

[/quote]

"Nusayrilik inancında Ali'ye Allah deniyor. Bizzat hasibinin kitabinda yazıyor" diyorsun. Bu yazdıklarına göre Nusayrilik inancına tabi olan biri kafirdir. Sen Nusayriliğe tabi olanları kafir diye nitelendiriyorsun. Şüpheye mahal vermeden...

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136615#msg136615 date=1323511923]
                            Anlamamissin ki ali Allah demiyorsa kafrir degildir dedim.ali allah diyen kisi seddeli kafirdir
                            [/quote]

Bence sen ne dediğini bilmiyorsun. Hatta kim olduğunuda bilmiyorsun!!! İlim kendini bilmektir. Önce kendinin kim olduğunu öğrenmeye çalış...

Yorum

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136547#msg136547 date=1323157639]
                              [/quote]

zerre musavi böyle yazmıştı.

evirip çevirmenin manası yok

nusayriler içinde gerçekten Ali (haşa)ALLAHtır diyenler varmı?

birde mekzuna sormuştum hasibi'nin reenkarnasyon hakkındaki görüşü nedir cevap yazmadı.

birde sana sorayım

hasibi'nin reenkarnasyon hakkındaki görüşü nedir?

Yorum

Nusayriler

Benim ne dedigim belli musrikler necisti

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X