Ynt: Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri)
[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136078#msg136078 date=1322241907]
Nusayri inancında haşa ali allahtır.boyle inananlar kafir ve necistir ve benim kardesim olamazlar.
[/quote]
Güzel kardeşim,
Öncelikle seni bu sözlerinden dolayı kınıyorum.
Nusayri inancında, -haşa- Hz. Ali Allah değildir ve Nusayriler böyle inanmazlar.
Hz. Ali (a.s); Allahın salih bir kulu, Hz. Resulullah (s.a.a.v)'ın vasisi, ümmetin de imamı ve hak halifesidir. Nusayriler (Arap Alevileri), bu şekilde inanır.
Bu arada Nusayriler, Şia'dandır ve Şiidir.
Senden ricam kardeşlerine böyle çirkin iftiralar atma.... İftira atmak büyük bir günahtır.
ALLAH BİZLERİ KURAN-I KERİM VE EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN...
[quote author=Musavi link=topic=20410.msg136078#msg136078 date=1322241907]
Nusayri inancında haşa ali allahtır.boyle inananlar kafir ve necistir ve benim kardesim olamazlar.
[/quote]
Güzel kardeşim,
Öncelikle seni bu sözlerinden dolayı kınıyorum.
Nusayri inancında, -haşa- Hz. Ali Allah değildir ve Nusayriler böyle inanmazlar.
Hz. Ali (a.s); Allahın salih bir kulu, Hz. Resulullah (s.a.a.v)'ın vasisi, ümmetin de imamı ve hak halifesidir. Nusayriler (Arap Alevileri), bu şekilde inanır.
Bu arada Nusayriler, Şia'dandır ve Şiidir.
Senden ricam kardeşlerine böyle çirkin iftiralar atma.... İftira atmak büyük bir günahtır.
* * *
Diğer kardeşlerimiz sorularına da daha sonra müsait olduğum zaman yanıt vereceğim inşallah veya başka bir kardeşimiz de verebilir.ALLAH BİZLERİ KURAN-I KERİM VE EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN...
Yorum