Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Rehber (ra) İmamlara Benzetilmesine Kızdı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Rehber (ra) İmamlara Benzetilmesine Kızdı

Yusuf a.s. zamanında da Mısır ve Kenan diyarında Allah'ın iki ayrı elçisi hükmediyordu. Ancak hiç de karışıklık çıkmıyordu... Şu an da zaten şii taklit merciileri birden çok, ama karışıklık çıkıyor mu?

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=24092.msg162740#msg162740 date=1349675383]
      muhammed taki şansını zorluyorsun bilmiş ol
      [/quote]
      zorla mı cevap verdiriyoruz. İstersen cevap verme.
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=24092.msg162741#msg162741 date=1349675951]
        şu anda lübnan Nasrallah'ın eli ile rehberin emrinde nasıl yönetiliyorsa ırak veya diğer şii olan ülkelerinde tek bir lideri vardır. o da şiiliğin şimdi ki rehberi olan Ayetullah Hamanay r.a'dir. ırak ta şii yönetim kurulursa bunlar kendilerine rehber veya müçteit seçmeyecekler direk ayetullah hamaney r.a 'e bağlı olacaklar.

nasıl ki nasrallah (Allah onun ömrünü uzun etsin) rehberin razı olmayacağı hiçbir işi yapmıyor her işini rehberin onayı ve razılığını gözeterek yapıyorsa başka bir ülkede kurulabilecek olan şii yönetim de aynı olacak.
        [/quote]
        Hizbullah'ı zaten kurulduğundan beri İran desteklemiyor mu? tabiki destek aldıkları ülkeye bağlı olacaklar.

Irak'a şeriat gelse,neden Irak İran'a bağlanıyor? İran Irak'a bağlansın.

Bunu hiçbir ülke kabul etmez. Neden tutup farklı bir ülkeye bağlansınlar?

Ya da Irak'ta bir sistem oturmuş şeriat gelse bile bağlandı diyelim. Şimdi biraz farklı düşünelim. Afrika'da şiiler toplanıp bir ülke kurdu diyelim. Peki bunlar İran'a bağlanmak istemezse? Kendilerine bir fakih seçip 'iran bize bağlansın' derse?
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24092.msg162750#msg162750 date=1349701837]
          Yusuf a.s. zamanında da Mısır ve Kenan diyarında Allah'ın iki ayrı elçisi hükmediyordu. Ancak hiç de karışıklık çıkmıyordu... Şu an da zaten şii taklit merciileri birden çok, ama karışıklık çıkıyor mu?
          [/quote]
          Sana cevap vermiyorum. İstediğin kadar yaz.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24092.msg162750#msg162750 date=1349701837]
            [/quote]

öyle diyorsunuz ama Ayetullah Sistani, bayram günü hakkında hamaneyden farklı görüş belirtmiştir.. Bu önemli bir ihtilaf.. Bir kısım bayramda ya oruç tutuyor yada bir kısım oruç tutarken bayram yapıyor.

Ayetullah Sistani der ki:

Soru :Ramazan ve Kurban Bayramı günlerinde oruç tutabilir miyim?

Cevap :Ramazan ve Kurban Bayramı günlerinde oruç tutmak haramdır.

sistani.org

bir kısım günah işliyor diger kısım helal nasıl olacak bu iş, bir kısım cehenneme götürecek amel işliyor diğeri ise cennete ?

Yorum

[quote author=sist link=topic=24092.msg162760#msg162760 date=1349705628]

öyle diyorsunuz ama Ayetullah Sistani, bayram günü hakkında hamaneyden farklı görüş belirtmiştir.. Bu önemli bir ihtilaf.. Bir kısım bayramda ya oruç tutuyor yada bir kısım oruç tutarken bayram yapıyor.

sistani.org

bir kısım günah işliyor diger kısım helal nasıl olacak bu iş, bir kısım cehenneme götürecek amel işliyor diğeri ise cennete ?

[/quote]
              Benim aklıma gelen farklı şeyler de var fakat qum'a cevap vermiyorum.zaman kaybı.

Yorum

muhammed taki mende artık sana cevap vermek istemirem sen zaman gaybısan
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=24092.msg162763#msg162763 date=1349706179]
                  muhammed taki mende artık sana cevap vermek istemirem sen zaman gaybısan
                  [/quote]
                  Tamam.Verme. Beni ikna edemediğin için zaman kaybıyım,sana göre.

Yorum

Kimsenin Kimseyi İkna etme derdi ve telaşı olmamalı. Mesele ortaya yazılmalı, karşılıklı konuşulmalı İnat ehli için bir noktadan sonra durulmalı ve İnat ehli kendi haline bırakılmalıdır. Aksi halde hem zamana, hem bildiklerine yazık etmiş olursun. Bu başlıkda detaylandırıcı anlamda konu hakkında bir çok söz yazılmış ve bilgilendirici, aydınlatıcı alıntılar yapılmıştır. Tabiri caiz ise ortaya bir bardak süt bırakılmış "Bu Süt" denmiş fakat birileri ya bu bardağın dibinde su varsa diye cevap vermiştir. Velayet-i Fakih konusunda dünden bu güne Şia'nın hassasiyetleri ortadadır. Konu hakkında verilen linkler yapılan alıntılar, yazılan yazılar okunur ise ve analiz ile insaf birleştirilir ise her hangi bir Problem kalacağını zannetmiyorum. Ayetullah Sistani (Allah Ömrünü uzun etsin) ömrü botunca Ayetullah Humeyniye ve sonrasında Ayetullah Hamanei'ye saygı duymuş ve onların Makamına toz kondurmamıştır. Hakeza Ayetullah Hasan Nasrallah içinde durum aynıdır. Hatta Ayetullah Hasan Nasrallah Seyyid Ali Hamaneinin Mukallidi olmuştur. Yine Nijeryadaki Şiilerin ve Nijerya Şiilerinin liderliğini yapan Şeyh İbrahim Zakzaki defalarca Velayet-i Fakihin önemine değindiği gibi halkının hemen hemen tamamı Seyyid Ali Hamaneyi Dini lider olarak bilmekte ve onun mukallidleri olarak yaşamaktadırlar. Ve lütfen bu noktada Merce-i Taklid konumu ile Velayet-i Fakih konumu karşılaştırılmasın. Gerçi yukarıda belirttiğim gibi, konu hakkında linklere müracaat edilirse konuya insaf ve analiz ruhu ile yaklaşılır ise sorun halledilmiş olacak.

Bağımsız Hareketlere gelince. Maalesef dün ve bu gün gösteriyor ki Rehberden, Velayet-i Fakih makamından bağımsız oluşan bütün yapı ve hareketler başarısız olmuştur. Ya yok olmuşlar ya da birilerinin emri altına girmişlerdir. Yada bölük-pörçük bir şekilde dünyanın kıyı, köşelerine dağılmış sine dövüp matem tutmakda tuttukları matemin kendilerini kurtarmasını ummaktadırlar.

Velayet-i Fakihden kopmak demek Tufeyli gibi bilerek veya bilmeyerek Siyonizm ve Emperyalizmi desteklemek yada destekleyici sözler sarfetmek demektir.

Konu hakkında "Ya şu..." "Ya bu..." "Ya şöyle olursa..." "Ya böyle olur ise..." "Ama şu..." "Ama bu..." tarzında zaman kaybettirici ve kendimce fuzuli olarak nitelendirdiğim sorular ve sözler zerrece dikkatimi çekmemektedir. Dolayısı ile bu konuda şahsımı dikkate alarak soru sormamanızı rica ediyorum.

Yorum

[quote author=sist link=topic=24092.msg162760#msg162760 date=1349705628]

sistani.org

[/quote]

konu hilal göründü mü adlı başlık altında uzun uzun gerekçeleriyle açıklandı tartışıldı. inşaAllah orada okursunuz. bu sorunuza orada cevap verdik. kısaca belirtmek gerekirse, Ayetullah Sistani'nin fetvası ufuk birliği gibi ayrıntı nedeniyle tüm dünyayı bağlamıyor.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=24092.msg162759#msg162759 date=1349705056]
                        Sana cevap vermiyorum. İstediğin kadar yaz.
                        [/quote]
                        vermiyor musun veremiyor musun?

senin amacın milleti sinir etmek. bense sinir olmuyorum sabırla ciddi mantıklı cevaplar veriyorum sen nefsine göre bunlara yanıt veremiyorsun! ondan sinir oluyorsun...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24092.msg162766#msg162766 date=1349708997]
                          Aksi halde hem zamana, hem bildiklerine yazık etmiş olursun.
                          [/quote]
                          Aynen. Ben peygamberin velayet hakkını alıp hata yapan,günah işleyebilen birine verilmesini kabul edemiyorum.Neye dayanarak verildiğini sorunca da karşıma yazılar koyuluyor ama yazılarda hiç ayet ile ispat yok.

Siz buna %100 inanmışsınız. Uzatmaya gerek yok.

Yorum

Alakasız bir gülücük bir söz tarafımca silinmiştir. Selamet ile...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24092.msg162769#msg162769 date=1349710214]
                              vermiyor musun veremiyor musun?

senin amacın milleti sinir etmek. bense sinir olmuyorum sabırla ciddi mantıklı cevaplar veriyorum sen nefsine göre bunlara yanıt veremiyorsun! ondan sinir oluyorsun...
                              [/quote]
                              cevap vermeme bile izin vermiyolar. Yapacak bir şey yok.

Yorum

Cevabınıza itirazımız yok. Gülücük ve cedelleşme tarzında sözüne mi Cevap diyorsun anlamıyorum. Sildiğim tek satırını aşağıya tekrar gözden geçirmen için kopyalıyorum. Ve cevap dediğin aşağıda ki sözün mü diye de sormuyorum. Yorumu Vicdan sahiplerine bırakıyorum. Ve konuyu artık uzatmamanı rica ediyorum.

Muhatabın olan Qom'i Aşka hitaben yazdığın ve Cevap dediğin söz:
                                İşte böyle saçma sapan konuşmaların yüzünden sana cevap yazmayacam. İstediğin kadar kışkırtmaya çalış.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X