Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Rehber (ra) İmamlara Benzetilmesine Kızdı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Rehber (ra) İmamlara Benzetilmesine Kızdı

Rehber (ra) İmamlara Benzetilmesine Kızdı Rehber Seyyid Ali Hamanei (ra) imamlara benzetilmesine kızdı. 2012-09-27, 12:56:39
    TAHA HABER - ]Dünya Müslüman ve mustazaflarının lideri Seyyid Ali Hamanei (ra), kendisi hakkında okunan şiir ve sloganlarda, imamlara benzetilmesine tepki gösterdi.
    Rehberin (ra) geçenlerde askerlerle görüşmesi sırasında, askerler okudukları marşlarda; “Kurtuluş gemisi”, “Bizim Nuhumuz” gibi ifadeler kullanmıştı. Rehber Seyyid Ali Hamanei (ra)konuşmasında bu ifadelerin uygun olmadığını belirterek, “İsterim ki, peygamberlerin ve imamların isimlerinin geçtiği ifadeleri, benim gibi noksan ve küçük insanların seviyesine indirmeyesiniz. “Kurtuluş Gemisi” sadece Ehlibeyt (as)’dır, bu geminin Nuh’u ise 12. İmam Hz. Mhdi’dir (af).Askerler tarafından "Canımız rehbere feda olsun!" sloganı söylendiği zaman, Rehber (ra), bu slogana itiraz ederek, "asker herhangi birinin yolunda ölmemelidir, hepimizin canı İslam'a feda olsun" ifadelerini kullandı.Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin resmi sitesinin yazdığına göre, İsfahan'da gençlerle görüşme sırasında bir genç şairin ona, "Zamanın Resulü" demesi sonrasında, Rehberin (ra), "imamların adının yanında bizim Namımızın çekilmesi beni korkuya düşürüyor.” Dediği belirtildi.Rehber konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
    Onlar ilahi nurun özüdürler, bizse karanlığın içindeyiz. Biz nereye, onların en küçük öğrencileri nereye? Biz nereye, Kerbela'da İmam Hüseyin'in (as) yanında şehit olan zenci köle nereye ? Biz onların ayağının tozu da olamayız. Lütfen böyle sözleri kullanmayın "

Ynt: Rehber (ra) İmamlara Benzetilmesine Kızdı

Ben İran'da rehber'in (haşa) imamlara benzetildiğini duymuştum ama inanmamıştım. Demek ki doğruymuş.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

bunu ancak samimi olanlar yaparlar. ona olan sevgilerini gösterebilmek için söylerler.
      türkiyede bazı şerefsiz insanlara siz mehdi misiniz diye soruluyor bunların verdiği cevaplara bakın rehbere canım feda olsun enilince rehberin verdiği cevaplara bakın.
      janam fada rahbar
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

böyle söylemlerin kesinlikle yanlış olduğunu Ali hamenei bile söylüyor. inşallah kraldan çok kralcılar bunu anlar ve ona göre davranırlar.
        "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Ey Gelem - Rehber'in (Hamaney) karşısında okunan Mersiye
          [center]
          [center]

Yorum

İslami Davet - Hoşamedi.. Hoşgeldin. Rehberimizsin Hamaney..
            [center]
            [center]

Yorum

Meşhedi Eniisn de dediği gibi Rehberin verdiği cevap bile O aziz 'in ne derece yüce olduğunun göstergesinin delilidir...

Rehber çağımızda hakkı tanıyabilmeinin en bariz halidir... O na itaat etmek kutuluşu müjdeler inanana...

"İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=24092.msg162095#msg162095 date=1348809449]
                bunu ancak samimi olanlar yaparlar. ona olan sevgilerini gösterebilmek için söylerler.
                [/quote]
                Ben de samimiyetimden ötürü imam mehdi'yi peygamber efendimizle (haşa) eşit seviyede tutayım o zaman.

Eğer rehber'i görünce heyecandan napacaklarını şaşırıp öyle demedilerse; bunu diyen İranlılar (veya iranlı olmayanlar farketmez) sapıktır.
                O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=24092.msg162266#msg162266 date=1349012587]
                  O na itaat etmek kutuluşu müjdeler inanana...
                  [/quote]
                  Niye? O'nu Allah mı seçmiş yoksa Allahın seçtiği bir kişi mi seçmiş?

Haberde sözü edilenler gibi düşünmüyorsunuzdur umarım.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=24092.msg162092#msg162092 date=1348806410]
                    Ben İran'da rehber'in (haşa) imamlara benzetildiğini duymuştum ama inanmamıştım. Demek ki doğruymuş.
                    [/quote]
                    Bakalım daha duyduğum ama inanmadığım neler doğru çıkacak.

Yorum

münafıklar ve bu dinin hakikatini yıkmaya çalışanlar sadece Peygamber s.a.a. zamanında mı vardı ve bunlar kıyasıya sadece Peygamber ve İmamlarla mı mücadele etti sanıyorsunuz? öyleyse daha çok yanılgıya mahkumsunuz...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24092.msg162290#msg162290 date=1349028248]
                        münafıklar ve bu dinin hakikatini yıkmaya çalışanlar sadece Peygamber s.a.a. zamanında mı vardı ve bunlar kıyasıya sadece Peygamber ve İmamlarla mı mücadele etti sanıyorsunuz? öyleyse daha çok yanılgıya mahkumsunuz...
                        [/quote]
                        ne demeye çalışıyorsun anlamıyorum? Yani rehberi imamlara benzetenler münafık/ajan mı?

Yorum

biz rehber veya diğer müçteitlerimizi imama benzetmiyoruz. bizi imama kavuşturacak yol olarak görüyoruz.
                          Ehli Beyt a.s yolunu en iyi öğretecek kişiler müçteitlerimizdir. eğer onlara uymazsak nasıl hidayet olacağız? ben şimdiye kadar asla rehberi veya başka bir müçteidi imam derecesinde gören kişi görmedim hatta duymadım da. duyanlar nerden duymuşlar acaba?
                          iranda bile duymadım. o bizi leylaya kavuşturacak bir yoldur.
                          yolumuzda bir REBHER'dir ki biz maksadımızdan ayrılmayalım.
                          rehbersiz müçteitsiz dini Allah'ı anlamaya tanımaya çalışanların sonunu bu sitede gördük.
                          musavi gibi..veya diğerleri gibi..
                          [center]
                          [center]

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=24092.msg162266#msg162266 date=1349012587]
                            Meşhedi Eniisn de dediği gibi Rehberin verdiği cevap bile O aziz 'in ne derece yüce olduğunun göstergesinin delilidir...

Rehber çağımızda hakkı tanıyabilmeinin en bariz halidir... O na itaat etmek kutuluşu müjdeler inanana...

[/quote]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=24092.msg162327#msg162327 date=1349069531]
                              biz rehber veya diğer müçteitlerimizi imama benzetmiyoruz. bizi imama kavuşturacak yol olarak görüyoruz.
                              Ehli Beyt a.s yolunu en iyi öğretecek kişiler müçteitlerimizdir. eğer onlara uymazsak nasıl hidayet olacağız? ben şimdiye kadar asla rehberi veya başka bir müçteidi imam derecesinde gören kişi görmedim hatta duymadım da. duyanlar nerden duymuşlar acaba?
                              iranda bile duymadım. o bizi leylaya kavuşturacak bir yoldur.
                              yolumuzda bir REBHER'dir ki biz maksadımızdan ayrılmayalım.
                              rehbersiz müçteitsiz dini Allah'ı anlamaya tanımaya çalışanların sonunu bu sitede gördük.
                              musavi gibi..veya diğerleri gibi..
                              [/quote]

Maşaallah. Teşekkürler Meşhedi Kardeş.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X