Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

O anda Resulullahın yazacağı şeyler, ictihadla bulunacak şeyler olacaktı. Çünkü dinin kâmil olduğu, eksik kalmadığı âyet-i kerime ile de bildirilmişti.
    Peygamberin istegini reddetmeye bu bahane yetermi ?
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg16153#msg16153 date=1239570444]
      Nasil yaziyorsa öyle okudum,yoksa yazida baska mana varda benmi anlayamadim.?Bu olayla ilgili cok rivayetler okudum ama buna cok üzüldüm.

[/quote]

Zorla kabul ettirmek gibi bir derdimiz yok.
      İmam Rabbani olayı güzel tahlil etmiş.
      Bir art niyet olmadığını,
      Şayet Efendimiz bir vasiyet yazacaksa, buna kimsenin engel olamayacağını,
      Bu vasiyetin özü şu sözde saklı:
      Hz. Ömer, bunları düşünerek, Resulullahı o sıkıntılı anda üzmek istemedi

Buda sizi üzüyorsa artık sözüm yok.
      hayat akşamlıdır...

Yorum

Şiaların Hz.Ömeri eleştirmek için kullandıkları en önde örnek bu.
        Şayet sizinde kafanıza takılıyorsa www.sorularlaislamiyet.com bu adrese bu soruyu sorabilir ve cevabını alabilirsiniz.
        Yukardaki yorumlarda İmam Rabbaniye ait, bana değil,
        Birde bu siteye sorun.
        hayat akşamlıdır...

Yorum

[b][i]
          Ama üzdü...Istegi yerine getirilmedi cünkü...

Bakiniz benim derdim Hz.Ömer'i yargilamak degil...Ama o anda Peygamberin istegini gerceklestirseler idi biz simdi tartismayacakdik bu konuyu.Peygamber ne yazmak istemisti diye düsünmyecekdik.Ama herseyde bir hayir vardir diye düsünüyorum,yazmak nasip olsa idi belki bu seferde yazdigini degisirlerdi.

Ama bazi aleviler hz.Aliyi nasil gereginden fazla yüceltiyorlarsa sünnilerde ilk halifeler icin bunu yapiyorlar.Herkes kendi yerinde degerlidir zaten bunlara hic gerek yok.

Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Hilalnur kardeşim;
            Halen bazı şeylerin ehemmiyetini kavrayamamış gözüküyorsunuz.
            Biz Halifeleri gereğinden fazla abartılı sevmiyoruz.
            Bizzat Efendimizin sevin dediği şekilde seviyoruz.
            Cennetle müjdelenmiş olması ölçüsünde seviyoruz.
            Gökteki yıldızlar olması ölçüsünde seviyoruz.
            İslama en büyük hizmeti geçmiş olmasından dolayı seviyoruz.
            Forumlarımızda sadece sahbeler başlığı yok.
            Şayet abartılı olsa onları aktarırdık sadece.
            Efendimizden örneklerin yoğunlukta olduğu başlıklar görürsünüz.

Şialarla Ehli Sünnet arasındaki farkı kavrayın artık.
            Şialar Ehli Sünneti eleştirmek için sürekli başlık açar, en büyük gayeleri budur.
            Ehli Sünnetler ise Şiaları bu denli eleştirmek için kaynaklarını didik didik etmez.
            Biz yaşantımızın İslama uygun olmasını birinci vazife edinmiş kişileriz.
            Benim şiaları eleştiren başlığımı görebilirmisiniz. yaptığım genelde yazılanlara reddiyeler yazmaktan ibarettir.
            Bize ahirette sorulacakları bırakıp, ağır yükmlülükler verecek konularla daha çok uğraşmıyormı şialar.

buyrun objektif, tarafsız yorumunuzu alalım bunlardan sonra...

Selametle...
            hayat akşamlıdır...

Yorum

hilalnur bacim, seyyah kardesin verdigi su iki hadis
              "Cennetle müjdelenmiş olması ölçüsünde seviyoruz.
              Gökteki yıldızlar olması ölçüsünde seviyoruz."

bizzat ehlisünnet alimlerince reddedilmistir...detayli bilgiyi bu forumda degisik basliklarda bulabilirsin
              "hadisi serifler hakkinda" ve "sahabeler hakkinda yanlis bilinenler" baslikli konularada bakabilirsin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg16158#msg16158 date=1239571979]
                [b][i]
                Ama üzdü...Istegi yerine getirilmedi cünkü...

Bakiniz benim derdim Hz.Ömer'i yargilamak degil...Ama o anda Peygamberin istegini gerceklestirseler idi biz simdi tartismayacakdik bu konuyu.Peygamber ne yazmak istemisti diye düsünmyecekdik.Ama herseyde bir hayir vardir diye düsünüyorum,yazmak nasip olsa idi belki bu seferde yazdigini degisirlerdi.

Ama bazi aleviler hz.Aliyi nasil gereginden fazla yüceltiyorlarsa sünnilerde ilk halifeler icin bunu yapiyorlar.Herkes kendi yerinde degerlidir zaten bunlara hic gerek yok.

[/quote]
                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16062#msg16062 date=1239548307]
                  İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:
                  Resulullah vefatına yakın, (Bana kâğıt verin, size bir şeyler yazacağım) buyurunca, oradakilerden bir kısmı, kâğıt verip de rahatsız etmeyelim dedi. Hz. Ömer, vahyin son bulduğunu, Cebrail aleyhisselamın artık haber getirmeyeceğini, rey ve ictihaddan başka bir yolla ahkam çıkarılamayacağını bilmişti. O anda Resulullahın yazacağı şeyler, ictihadla bulunacak şeyler olacaktı. Çünkü dinin kâmil olduğu, eksik kalmadığı âyet-i kerime ile de bildirilmişti. Hz. Ömer, bunları düşünerek, Resulullahı o sıkıntılı anda üzmek istemedi. (Müctehidlerin kıyas ve ictihad etmeleri için, Kur’an-ı kerim kâfidir) anlamında, (Bize Kur’an yetişir) dedi. Hallerden ve işaretlerden anlamıştı ki, yazılacak ahkamın ictihadı, hadis-i şeriflerden çıkarılmayıp, Kur’an-ı kerimden çıkarılacak şeylerdi. O halde, Hz. Ömer’in konuşması, Resulullahı hastalığın şiddetli zamanında yormamak için merhamet ve şefkatinden idi. Zaten, kâğıt istemeleri de emir değil, başkalarını ictihad zahmetinden kurtarmak için idi. Çünkü, emir şeklinde olsaydı, emirleri bildirmek lâzım olduğundan, kâğıdı istemeye önem verir, isteğinden vazgeçmezdi. Resulullah, ömründe bir şey yazmamıştı. Bundan başka, (Benden sonra yoldan çıkmayasınız) buyurmuştu. Halbuki, din kâmil olmuş iken, yoldan çıkmak nasıl olabilirdi? Bununla beraber, yoldan çıkılacaksa, 23 senede durdurulmayan bir şeyi, durdurmak için bir anda ne yazılabilirdi? Sesler yükselince, Resulullah, (Çekişmeyin, Peygamberin huzurunda çekişilmez, yanımdan gidin) buyurdu ve artık, bir şey söylemedi, kâğıt kalem de istemedi. Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. Hadid suresinin onuncu âyetinde hepsi cennetlik olduğu bildirilen Eshab-ı kiram, ana babalarını, çocuklarını, ailelerini, o Servere feda etmişlerdi. Ona olan imanları, ihlasları o kadar çoktu ki, tıraş olunca, mübarek saçlarını, sakal kesintilerini yere düşmeden kapışırlar, bir kılını taşımayı, taç ve tahttan kıymetli bilirlerdi. Koca Roma ordularını yere seren, kaleleri, ülkeleri fetheden Halid ibni Velid, bütün bu başarılarının, başında taşıdığı bir sakal-ı şerif sayesinde olduğunu söylemişti. (Mektubat-ı Rabbani)
                  O sırada (Yanımdan gidin) buyurması, Refik-ı a’lâ’yı istediğini göstermektedir. (Kurret-ül ayneyn)

[/quote]

Hani derler ya özrü kabahatinden büyük diye,seyyahın bu olayı masumlaştırarak naklettiği vasiyetin yazılmasına engel olunması olayını biz peygambere saygısızlık olarak görüyoruz ve görmeye de devam edecez..zira bunu ne ömer bin hattaba özel kinimizden nede şahsi meselemizden dolayı değil olamazda şahsi kin ve nefret bu dinin peygamberine son anında yapılan saygısızlığı dile getirmek namaz oruç hac zekat gibi FARZDIR..Peygamberin huzurunda tartışmak ve yüklsek sesle konuşmayı kuranı kerim yasaklıyor..herkese yasak bir tek ömer bin hattaba mı özel peygamber huzurunda tartışmak yada sesini yükseltmek onun emrine karşı gelmek..bakın kuranı kerimde

Necm suresi..3- Ve kendi dileğiyle söz de söylemedi.

4- Sözü, ancak vahyedilen şeyden ibaret.

Hucurat suresi..2- Ey inananlar, seslerinizi, Peygamberin sesinden daha üstün bir tarzda yükseltmeyin ve onunla, yüksek sesle konuşmayın, birbirinizle konuştuğunuz gibi, sonra yaptıklarınız mahvolup gider de anlamazsınız bile.

Ahzap suresi..36- Allah ve Resûlü, bir işe hükmetti mi erkek olsun, kadın olsun, hiçbir inananın, o işi istediği gibi yapmakta muhayyer olmasına imkân yoktur ve kim, Allah'a ve Peygamberine isyan ederse gerçekten de apaçık bir sapıklığa düşmüş, sapıtıp gitmiştir.

LÜTFEN BU AYETE BİRAZ DAHA DİKKAT TEKRAR TERKAK OKUYUN..Seyyah kardeşimizin hz Resulullahın sözüne karşı gelen ömer bin hattabın durumunu düşünün..
                  birde şu söze dikkat edin ne demiş bakalım..

(Müctehidlerin kıyas ve ictihad etmeleri için, Kur’an-ı kerim kâfidir) anlamında,(Bize Kur’an yetişir) dedi. Hallerden ve işaretlerden anlamıştı ki, yazılacak ahkamın ictihadı, hadis-i şeriflerden çıkarılmayıp, Kur’an-ı kerimden çıkarılacak şeylerdi

Yani bu lafa ne denilebilirki..dini tamamlamış ve bu dinde eksik bir şey bırakmamış olan hz Resulullah kuranının hükümlerinimi vasiyet olarak yazacaktı yani..madem öyle ömer bin hattab halifeliği zamanında kuranın hükümlerinden habersiz olduğundan bir çok yerde hz Ali onu kurtarmış yanlış hüküm vermesini engellemişti..HANİ KURAN YETERDİ ?? Neden yetmedi peki hani ilim sahibiydi ömer hani dini en iyi bilenlerden biriydi.Ehlisünnet kaynakları ömer bin hattanın dini bilgisinin fazla olmadığını peygamberin bir çok sünnetini ve kuran ayatelerini bilmediğini yazıyor..bunun sebebide Ticaretle uğraşmasından dolayı hz Resulullahın yanında bulunmayışına bağlıyorlar..
                  Neyse yani hz Resulullahın vasiyet yazmasına engel olan ömer bin hattap dır bunuda itiraf ediyorlar ama minareyi çalan kılıfını hazrılar misali olayı yumuşatarak anlatmayı uygun görüyorlar..pes vallahi pes..
                  ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Şia itikadını taşıyan sayın arkadaşlar;
                    Ben işin özünü sizlere aktardım
                    İnanıp inanmama konusunda özgürsünüz.

Demek istediğim şu:
                    Hz.Ömer bir yıldızdı.
                    Hz.Ömer Efendimizin övdüğü, özel duasına mazhar olduğu, Cennetle müjdelenmiş bir Sahabedir.
                    Siz ne kadar olayın seyrini değişmeye çalışsanızda.
                    Güneşi kapatmak yaptığınız edebiyatlarla mümkün değil
                    .

hayat akşamlıdır...

Yorum

........
                      . Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. H
                      ......
                      [/quote]

İçtihad hangi durumlarda yapılır beyler. Bigilendirirmisiniz.
                      Peygamber huzurunda içtihad yaplılırmı müçtehidlerce ??

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16198#msg16198 date=1239607869]
                        Şia itikadını taşıyan sayın arkadaşlar;
                        Ben işin özünü sizlere aktardım
                        İnanıp inanmama konusunda özgürsünüz.

Demek istediğim şu:
                        Hz.Ömer bir yıldızdı.
                        Hz.Ömer Efendimizin övdüğü, özel duasına mazhar olduğu, Cennetle müjdelenmiş bir Sahabedir.
                        Siz ne kadar olayın seyrini değişmeye çalışsanızda.
                        Güneşi kapatmak yaptığınız edebiyatlarla mümkün değil
                        .

[/quote]

sen aktardın diye körü körüne inanıp almamızmı gerekiyor..sen kulun sözlerini düşüncelerini yalan yanlışlarını buraya ekleyip inanmamızı ve itaat etmemizi bekliyorsun..ama ben sana kurandan ayet veriyorum bir daha oku istersen..ALLAH ın Resulü vasiyet yazmak istemiş ne yazacaksa yazar o işe hükmetmesi için ALLAH emir vermiş ama çok bilmiş ömer bin nhattab buna engel oluyor ve bu adam hezeyandadır yani sayıklıyor diyor..bak ALLAH ne buyuruyor..

Ahzap suresi..36- Allah ve Resûlü, bir işe hükmetti mi erkek olsun, kadın olsun, hiçbir inananın, o işi istediği gibi yapmakta muhayyer olmasına imkân yoktur ve kim, Allah'a ve Peygamberine isyan ederse gerçekten de apaçık bir sapıklığa düşmüş, sapıtıp gitmiştir..

Allah ve Resûlü, bir işe hükmetti mi erkek olsun, kadın olsun

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=3091.msg16204#msg16204 date=1239609846]
                          ........
                          . Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. H
                          ......
                          [/quote]

İçtihad hangi durumlarda yapılır beyler. Bigilendirirmisiniz.
                          Peygamber huzurunda içtihad yaplılırmı müçtehidlerce ??

[/quote]

Demekki hz Resulullah hayatteyken müçtehitler iş başı yapmış buda ilginçç

Yorum

ama çok bilmiş ömer bin nhattab
                            Hz.Ömer hakkında daha fazla çirkin söz söylemene sebebiyet vermemek için bu başlıktaki son yazımı yazıyorum
                            Hz.Ömere saldırmak için fırsat kolladığınızı iyi biliyorum. Buna aracı olmayacağım. O bizim için yıldızdır. Bitmiştir.
                            Kendi kendine deliller sunup devam edebilirsin.
                            .
                            hayat akşamlıdır...

Yorum

........
                              . Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. H ......
                              [/quote]

bir müçtehitin başka bir müçtehite uyması yasak olduğundan hz ömer resulullahın sözüne uymamış.
                              imam rabbaninin sözünü doğrumu anladım seyyah kardeşim

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=3091.msg16206#msg16206 date=1239610647]
                                ...ama çok bilmiş ömer bin nhattab buna engel oluyor[/quote]

Sayın Üyemiz Serdarcan! Sizi daha önce 1-2 defa farklı konularda daha uyarmıştım.

Lütfen karşınızda yazıştığınız mevcut Ehl-i sünnet Müslümanın inandığı değerlere daha saygılı olarak, alay ve kinayeden uzak bir şekilde yazışmanıza devam ediniz.

Ehl-i Beyt Ahlakına uygun bir tarzda yazışmanızı ümid ederek bu hatırlatmayı yapıyorum.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X