Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

Ne farkedecekki, ha iki aydır konuşulmayan konu ha her gün konuşulan konu bundan farklımı.

Sitenin varlık amacı kendi gibi düşünmeyenlere kafir demek, cenneti haram kılmak, amerikancı müslüman ilan etmek.

Ben kendi adıma ümmet değerleri adına kalem oynatan istisnalar hariç ortalama mesaj ve üye görmedim.

Olanı zaten bir kaşık suda boğaçak hışımla sindiriyorlar.

Yorum

[quote author=Fadlullah link=topic=3091.msg135530#msg135530 date=1321374669]
      Bismillahirrahmanirrahim..

Sözüm size değil , 2aydır üzerinde konuşulmayan konuya yeni üye olan birinin hemen daha ilk mesajında Hz.Ömer'e

tavır takındığını ve bunun üzerinde düşünülmesi gerektiğini vurguladım..Hz.Ömer bizim neznimizde büyük

sahabidir..İmam Hamanei nin fetvasından sonra hala aksine tavırların Rehber'e itaatsizlik olduğu

bilinsin..

[/quote]
      La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

Omerin fazileti

Zaman vahdet zamanıdır.imam ali maslahat geregi kıyam etmedi oyleyse bizde kuffarın islam alemini kusattıgı cagda hala omer falan boyle acıktan tartışmak ne kadar dogru? Imam Ali sustuysa islam için biz niye susmayalım

Yorum

Teşekkür ederim musavi kardeşim. İslam İnkılabının nuru sizi kuşatmış. Kafirler neredeyse bizler halifeleri tartıştığımız bir masada bizi boğazlayacak kadar azgınlaşmışken bizler ne yapıyoruz değil mi? Evet zaman vahdet zamanıdır.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ben Hz Ömer adına söylenen hadisin sıhhati hakkında uydurma yada sahihtir diye bir iddiada bulunmadımki.

Sadece Hz Ömer adına Cebrailin nübüvvet getirme hadisinin Hz Ömer adına diye yazılmasına yalan dedim. Zira bu hadisin en meşhur şekliyle şia Hz Ali adına oldugunu söylüyorlar.
            Kendi uydurmalarınıza sahip çıkın ve sünnilere yamamayın.

Bundan öte aşırı fazilet yarışına mesnet edilen hadislerin çoğunun uydurma olduguna dair, uydurma hadis hakkında çalışan ilim ehlinin yayğın kanaatleri var.

Bende bu tip hadislerin çoğunu bu şekilde değerlendiriyorum.

Kur'anla sağlaması yapılmayan, birisini, bir meşrebi, bir gurubu işaret eden pek çok hadis ,üstüne üstlükde Kur'an ayetleriyle çelişiyorsa uydurmadır.

Yazdığınız hadisleri birde bu gözle bakın ve bana sen ne düşünüyon diye sorma zahmetinde bulunmayın.

Zaten ben bunlara inanmadığım için şia değilim ve sen onun için şiasın.

sen bu taasupla hiçbirşey olamazsın zaten senin birşey olabilmen için önce kendi kaynaklarını araştırman lazım yalan diyorsun aç bak bakalım hadis kaynaklarına benmi yalan söylüyorum yoksa ehli sünnetin hadis kaynaklarımı resurullah s.a.a ye iftira ediyor sonra söz konusu fazilet ve ben gerçekte faziletlerini yani resurullahın başına getirdiği herşeyi yazdım bunlar binde bir bile değil aç islam tarihini oku ben isim vermeyecem tarafsız bi şekilde aç ve birini oku yorumlara takılma işte şu şöyleydide böyle yaptı hayır net bir şekilde kullandığı ifadelere odaklan ozamam hakikati gözlerinle göreceksin çok zor olmasa gerek bu.burda iki satır yazı görünce daha ne odluğunu anlamadan öğrenmeden araştırmadan küplere binip saldırganlaşıyorsun kimse kusura bakmasın yumuşak karınla okunan şeyler söylemeyecem ben fitne ehli değilim ama hakikatin ortaya çıkması içinde elimden ne gelirse yaparım biz hak ehli olmadan taasup ehli olursak işte ozaman kaybederiz burda inatlaşmanın bi anlamı yok kimse kimsenin mezarına girmeyecek dolayısıyla her koyun kendi bacağından asılacak benim son sözüm şu bir şey konuşmadan önce hakikat derecesini araştırında konuşun allah bizi yalancılardan teberri etsin

Yorum

Sinirlenmemek elde değil.
              Sabır,sabır,sabır.
              Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmamet ve ulema disiplini olmayan fırka hariciler ve vahhabiyattır. Vahhabiyyatın mektebi özelliği öndeszilk ve disiplinsizlik olduğu halde bu disiplinsizliği bile yine bir önderlik eşliğinde yapacak kadar bir garabet içerisindedirler.

İmam Aliye değil de Kuranı imam bilen hlarici ahmakları, bu düşünceleri etrafında kenetlenmek adına maalesef kendileri ile çelişerek kendilerine bir lider seçme saçmalığını yaşamış , ahmakların ataları niteliklerini bu günkülere miras bırakmışlardır.

Ehli sünnette öyle, şiada böyle diye herkes rastgele, kafasına göre, bağlı bulundukları alim v etaklit mercilerini de bir kenara bırakarak, dünya gündeminde onların belirledikleri stratejileri hiçe sayarak, böyle ulu orta her cahilin bulunabileceği ortamlarda, müslümanlar arasında rastgele kavgalara girişmek acaba kime ne kazandırmıştır, kazandıracaktır.

İnsanları Öz Muhammedi İslama Şiaya Ehlibeyte muhabbete kardeşliğe çağırdığımızda, bizleri sapık ilan eden, bizleri insan bile kabul etmeyenlerle mi kardeş olacağız diyen insanların sayısını çoğaltmaktan başka bir şeye yaramış mı bilmiyorum.

Hidayette tekamülü insanların iradesine bırakan Allahtır. LA İKRAHE FİDDİN. İnsanları zorla hidayet ettirme gibi bir mevzu yoktur İslamda.

İnsanlar hikmet,güzel öğüt dostluk merhamet ve muhabbet duyguları ile ancak kazanılabilir. Zaten belirli bir konu üzerinde bütün insanlara karşı hitap muhatapların kendi içerisindeki bulundukları aşamayı hiç dikkate almamanın resmidir.

Rehber, Veliyyiemri müslimin acaba hangi ihtiyaçtan dolayı Ehli Sünnetin Mukaddesatına hakaret etmeyi yasaklamıştır. Bunu söz konusu ettiği halde hala bildiğini okuyanların neye nasıl hizmet ettiğini anlamakta zorlanmaktayız.

Hakaret karşıdakinin algılamasına göre anlam kazanır. Sen hakaret etmediğini zannedebilirsin, ama karşı taraf bunu hakaret olarak algılıyorsa, mutlaka bir metod bir yöntem rivizyonuna ihtiyaç yok mudur?
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Omerin fazileti

Eyvallah ufukalp abi. Kuffar irana saldıralım diyor sunniler iranın yanındayız diyor şiilerde ugrasıyor ki yok illa dusman olun

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim..

[quote author=Musavi link=topic=3091.msg135569#msg135569 date=1321428177]
                    Eyvallah ufukalp abi. Kuffar irana saldıralım diyor sunniler iranın yanındayız diyor şiilerde ugrasıyor ki yok illa dusman olun
                    [/quote]

Musavi kardeş Allah razı olsun düşünceleriniz gidişatı bizleri sevindirmektedir..
                    La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=3091.msg135569#msg135569 date=1321428177]
                      [/quote]

Allah razı olsun kardeşim, olay bundan ibaret.

Yorum

sen bu taasupla hiçbirşey olamazsın zaten senin birşey olabilmen için önce kendi kaynaklarını araştırman lazım yalan diyorsun aç bak bakalım hadis kaynaklarına benmi yalan söylüyorum yoksa ehli sünnetin hadis kaynaklarımı resurullah s.a.a ye iftira ediyor
                        .................

Taassub, kendi söylediğini tek hakikat kabul edip, başkasının değerlerine saygı duymamak, degerlerine saldırmaktır.
                        Şimdi dön bak bakalım benmi senin değerlerine taassub körlüğü ile saldırıyorum yoksa faddallahın dediği gibi ilk mesajında düşmanlık ve ötekileştirme adına ilk mesajını bu konuya ayıraçak kadar içi kara ve maksadı ötekileştirme olan kim .?

Oldukça meşhur bir şekilde ilk devir mezhep taassubunu tahkim etme adına Hz. Ali adına cebrailin nübüvveti yanlış getirme iddialı hadis kimin adına uydurulmuş. Tek bir sünni kaynakta ve hatta şia kaynagında bile böyle bir saçmalığın olduguna zaten ben inanmıyorunm ve iddia da etmiyorum.

Ama yurdumuzda var olan hatta şu an surşiyede islam düşmanı bir sapık rejimin cehalet içinde inandığı ve aleviliğin alt başlıklarında var olan bu yanlış inançı Hz. Ömer adına yalan bir şekilde buraya ilk mesajında yazman kimin taassub içinde oldugunu gösteriyor.

Ben kendi adıma tek bir inançımı böylesi uydurmalardan devşirmekten, imanın kişiselleştirilmesinden uzagım. İmanımı belirleyen tek unsur Hz. Kur'andır ve onunla saglaması net olan efendimizin rehberliğidir. Onun içinde ümmeti şia sünni diye kutuplara ayırıp aralarında aşılmaz nefret düşmanlık, cehalet duvarları örmek yoktur. Asıl taassub içinde olanlar işte bu nefret duvarını aşılmaz kılmak adına yalan, iftira , cehalet çöplüğünden engeller örme cehaletinde bulunanlardır.

Ben sadece buna karşı çıktım ve yazdıklarının yalan oldugunu söyledim. Hamd olsun ben bilmem gereken kaynakların bende karşılığı olması gerekenler hakkında malumat sahibiyim. Bunların arasında senin ilk yazdıklarında olan tek bir satır yok. Bunların dogruluğunu kaynak bazında isbat etmek iddia sahibi olarak sana düşer.
                        Benim bilmediğim başka yerlerde birileri böyle bir kayıt düşmüşse onlarında benim iman dünyamda karşılığı yok. Dedim ya ben her sözü ançak vahiyle sağlamasını yaptıktan sonra iman dünyama alırım. Bunların içinde açıkça ümmet değerlerine aykırı bir şekilde parçayı yüçelten unsurların, düşmanlığın, nefretin, taasubun ve cehaletin yeri yok. İnsanlığımdan dolayı böyle bir tehlikeye düşeçek olmaktan azami sakınırım ve acziyetimde Rabbimden yardım dilerim.

Yorum

Kuffar irana saldıralım diyor sunniler iranın yanındayız diyor şiilerde ugrasıyor ki yok illa dusman olun.
                          ......

Küffarın tüm ümmet adına birini tutup diğerini boğmak gibi dar bir alanda hareket etmiyor.
                          Aslında aralarımızda düşmanlık ve nefret tohumları ekerek elini kıpırdatmadan bizi bize kırdırmak niyetinde.

Bu tip ötekileştirme, mezhep, meşrep usul farklılıklarıyla ümmeti parçalara ayırıp, birbirlerinin değerlerine saldıran içimizdeki beyinsizler sayesinde bir araya gelemeyeçek kadar uzaklaştırmak, cehalet, yalan ve vahiyden uzak uydurma cehaletlerle bir araya gelme imkanlarını yok etmek istiyor. Bakın sadece 23 sayfayı bulan böylesi bir konuda yazılanları okuyun nasıl bir tuzagın içinde kıvrandığımızı açıkça göreçeksiniz.

Yazaçağım yada yazılaçak her hangi makul bir açıklama çok az kimselerin viçdanında ve idrakinde karşılık bulup bu yanlıştan uzak durmanın çabasında. Bir sonra yazan bir önçekini iptal etmek, etinden parça koparır iştahla kardeşliğin imkanlarını tahrib etme hırsıyla yazma derdinde.

Dolayısıyla şianın başındaki bir müsibete islam adına karşı durmak bir sünni refleksiyle bakarsak yanlış ve eksik bir bakış olur.

Ümmetin bir ferdinin derdi tüm ümmetin derdi ve buna karşı koymak tüm müslümanların sorumluluğudur. Olaylara bu kuşatıçı bilinçle bakaçak günlerin tesini Rabbimden niyaz ediyor ve ümmete bu bilinçe ulaşaçak basiret ve liyakat niyaz ediyorum.

Yorum

Omerin fazileti

Cebrailin yanlış yaptıgı inancı ismaililerde varmış

Yorum

Cebrailin yanlış yaptıgı inancı ismaililerde varmış

Musavi kardeş yanılarak kime getirdiğini yazsanızda şahitliğiniz daha bir açıklayıçı olsa.

Yanlışlıkla Hz. Ömer'emi yoksa Hz. Aliyemi getirmiş.

Birde bu rivayeti uyduranlar ismaililer ise şianın alt başlığında degerlendirilen bir inançın yanlışının faturası niçin sünnilere kesiliyor.?

Bu sorular uzatılırda kimseye inanın zerre kadar faydası olmaz.

Bu konunun tüm sayfalarının ötekileştirme, nefret ve düşman üretme cehaleti adına yazılan her satırının ümmete faydası olmadığı gibi.

Yorum

Omerin fazileti

Ismaılı nizari kolu cebrailin yanlıslıkla aliye vermedigini soyler

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X