Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 5\ Hudeyfe

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 5\ Hudeyfe

amin insaAllah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Allah hepinizden razı olsun inş.

Aliabadostu ne güzel bir dua Allah razı olsun RAHMAN YAŞARKEN ÖLÜRKEN VE DİRİLİRKEN ALİ ZİKRİNİ CÜMLE ALİ AŞIKLARIN KALBİNDEN EKSİK ETMESİN İNŞ

Anlatacağım bir kaç olay daha var onları anlatmamışım yeni fark ettim inş başka zaman
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

bekleriz kardesim.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

esselamün aleyküm merak ve sabırla bekleyeceğim inşallah en güzel dualar şüphesiz güzel olan dostlar için güzel olan mevlayadır

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=3526.msg30325#msg30325 date=1243255985]
            Hudeyfe kardeş sizin nasıl şia olduğunuzu merak edenlerden biride ben idim Allah yolunuzu açık etsin bizleri ehlibeytten bir milim bile sapmamızı nasip etmesin inş
            [/quote]

Yorum

Gercekten cok zor.benım aılem sola yakın oldugu ıcın sıkıntı olmadı.hatta şiiligi hakka daha yakın goruyorlar.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=3526.msg91830#msg91830 date=1277299864]
                Gercekten cok zor.benım aılem sola yakın oldugu ıcın sıkıntı olmadı.hatta şiiligi hakka daha yakın goruyorlar.
                [/quote]

sizin bu sözünüz bana şunu anımı anımsattı: İHL 'li yıllarımda sünni iken içinde bulunduğumuz toplumun cahiliye yapısı nedeniyle bu toplumu düzeltmek isteyen biri olarak ilmi çalışmalarıma başlamıştım. Okudğum kitapların özetini çıkarırken oralardan buna dair bilgileri çıkarıyordum. bu amaçla özet yazığım deftere geçenleri rastladım başlığı şöyle atmışım:

"günümüz insanlarını Peygamberimiz zamanındaki cahiliye toplumu seviyesine çıkaralım"

yani ordaki düşüncem şuydu. Mevdudi'nin Kur'an'da 4 terim kitabını okumuş biri olarak cahiliye arapları ilah rab ibadet din gibi hayatın üzerine kurulduğu kavramların anlamlarını biliyorlardı. Tağut dendiğinde anlıyorlardı. Ama bu gün bu kavramlar ya unutulmuş ya dejenere edilerek anlamı tahrif edllmiş. Kavramların tahrif olduğu bir topluma siz Kur'anı okusanız Kur'an kavramlarıyla konuşsanız ne olacak ki, ya anlamadan bakacaklar ya da işlerine geldiği gibi anlayacaklar. Örneğin tağut kelimesini şeytan diye tahrif eden sünni bir toplumda tağutla ilgili ayetleri okusanız hiç de Kur'an'ın anlatmak istediğini anlatabilmeniz imkansızdır.

işte bu hakikatten yola çıkarak ben önce bu toplumda tahrif edilen kavramların düzeltilmesi gerektiğini düşünmüş ve sözkonusu düzeltme yapıldığında günümüz insanlarını cahiliye arapları seviyesine çıkarmış olacaktık. ancak ondan sonra dini red ya da kabul aşamasına gelebileceklerdi..

sizin söylediğiniz bana şunu gösteriyor ki, bu toplumda dindarlar dine, dinsizlerden daha uzak.. hakiki dini yaşadığınzda size, dini yaşama sahip olmayanlar (bazı zaman), dindarlara oranla daha az düşman oluyorlar..

Yorum

aynen oyle abim.dine inanan ama fazlaca baglı olmayan birisne anlatıyorum yezid muaviye ehlıbeyte yapılanlar adam hak verıyor bana.ama dındar bır sunni ise onları savunmaya baslıyor.

Yorum

ancak burda şu hataya düşmemek lazım, dine bağlı olmayanlardan bazıları, dini kaygı taşımıyorlar kendileri dine önem vermiyorlar dolayısıyla sizin anlattıklarınızı doğru gördüğünden değil zaten önemsiz (!) olan dinden bir şeyler olduğundan takmıyorlar!..

Yorum

[/quote]

BİSMİTEALA

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Sosyolist olmanın ayrıcalığı işte. Ehlibeytin izinde abi bak işte yav deyirem sana gel sende sosyolist ol gelmiyon
                      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

taassubun olmamasında bence bu.yani adam direk aklını kullanıyor.adama diyorsun muaviye hz.aliye savaş açmış yezid peygamber torununu oldurmuş ve sunnilik bu kaynkatan geliyor ve bu kişileri aklıyor.adam diyor ki akıl işi degil bu.velev ki adam dinsiz olsun bu dediği hak.cunku bu aklın mantıkın bir sonucu.

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=3526.msg93958#msg93958 date=1278279436]
                          [/quote]
                          BİSMİTEALA
                          Sosyolist olmanın ayrıcalığı işte. Ehlibeytin izinde abi bak işte yav deyirem sana gel sende sosyolist ol gelmiyon
                          [/quote]

onların arasında laik sosyete hocası Yaşar nuri bile barınamadı. Adam chp binasında koridorun bir ucundayken ta öteden koministler bağırırmış hocaaa ne işin var burda namaz geçiyo hadi camiye!.. diye

onun chpden istifasında bu tür tacizlerin etksinin daha çok olduğu söylenir..

Allah da siz nasıl onlara sevgi besliyorsunuz ki onlar sizin ezanınızı ve namazınızı alaya alırlar diyor..

bir ara sosyalistler için sevgi besleme konusunda bana da şeytan vesvese verdi ama onların iman etmeyen necis insanlar olduğunu düşündüğüm için bundan hep uzak durdum..

istersen bir başlık aç orda sosyalizmi ve sosyalistleri konuşalım?..

Yorum

BİSMİTEALA

Sosyolistler necis mi değil mi? Benim konuştuğum ve fikirlerini okuduğum vede konuşmalarını dinlediğim şahıslar pekte necis insanlara benzemiyorlardı takiyye yapıyorlardı ise onu bilmem.

Necis insanlar yokmu sosyolist düşüncede olanlar tabiki var hemde fazlasıyla var ama necis olmayanlarda var neden bunlarıda aynı katagoriye koyuyorsunuz bu İmam Ali'ye iman etmiş birinin yapacağı adil bir işmidir sorarım sana.

Sosyolizmin tüm düşüncelerini benimsemiyorum inancıma ters düşmeyen düşüncelerini benimserim sadece.

Bide işin en acı tarafı şu necis gördüğün sosyolistler zamanında senin inancında olanları az savunmadı Lübnana Filistine gidip az savaşmadılar şu sizin temiz dediğiniz kişler o dönemde yankilerin has adamları idi değilmi? Ki halada durum da bir değişme olmadı ya o da ayrı bir mevzu. Gerçi görürünürde yankilerin adamları olarak değiller ama kapı arkasında Chp'nin yeni başkanı sayın Kılıçdaroğlunun dediği gibi "MİLLETİN ÖNÜNE ONE MİNUTE KAPI ARKASINDA YES PLEASE"

Sosyolizmi savunacak kadar sosyolist değilim başlık açmana hiç gerek yok sadece bazı fikirleri savunur ve bu gün sağcı faşist olmaktansa sosyolist olmayı tercih ederim.

Yorum

Yani Sosyalizm İslama kapitalizmden daha yakın diyorsun

bu gün eski sosyalistler artık yeni kapitalist oldu. Hayatının merkezine Allah'ı koymadıktan sonra toplumu ya da parayı koymuşsun değişen ne olur? Sonuçta hepsi adalet ve özgürlük yolunda yarıyolda kesilir kendi menfaatlerinin yoluna saparları.İnsanlık için en uzun soluklu yol olan özgürlük ve adalet yolunda sadece şii müslümanlar ayakta kalabilir. Bunların dışıkdakilerin tamamı dökülür.

Sosyalizme karşı olduğumuz için bizi de faşist görme gibi bir eğilime girmeyecek kadar alternatifleri daraltmayan birikimin sahibisin.. dolayısıyla sosyalizme ne kadar karşıysam vatan millet bayrak gibi faşist sloganların oluşturduğu tağuta kulluk yoluna çıkan milliyetçiliğe de aynı şekilde karşıyım.

Hak mektep olan şiada ne eksik, adalet mi, sosyalimze muhtaç olayım, özgürlük mü yine ona muhtaç olayım, sadakat mi, milliyetçiliğe muhtaç olayım, deruni ruhi terbiye mi tasavvufa muhtaç olayım, yoksa cihad mı eksik Ehlibeyt mektebinde vahhabi selefi olayım.. Şia olmak her bakımdan beni doyurmaktadır. bu öyle bir doyum ki ne şia ile tağuta kulluğu bir tutan milliyetçilik beni bu mektep dışında başka bir arayışa ya da başkalarına özentiye sokabilmekte ne de burdaki sıhhatte bir eksiklik var..

Şayet şiilerdeki bozuk inançlılar yüzünden bu özentiye girmişsen en aptal olan sosyalistlerde bu saçmalıklar yok mu? Sosyalizm kadar aptal bir sistem daha görmedim. Çünkü kapitalistler hiç olmazsa kendileri için yaşarlar. sosyalistler kendileri için yaşayıp da dünya zevklerinden istifade edemedikleri gibi (o da ne kadar olacaksa!) toplum için çalışırlar da onun da karşılığını alamazlar? Onların durumu dünyada da rezillik ahirette de rezilliktir. Allah için iş yapmayanlara öteki dünyada hadi karşılığını, o işleri kimler için yaptıysan onlardan iste bakalım denir. o zaman ne yapacaklar? Akıl öyle bir şeydir ki sahibini ateşten kurtarır cennete taşır.

sen sağcı faşist olmaktansa sosyalist olmayı tercih ederim diyerek içindeki mazoşist duyguları doyururken ben de aptal sosyalist olmaktansa bencil bir kapitalist olup sadist ve bencil duygularımı doyurmuş olurum desem sonuçta birbirimize ne üstünlüğümüz olur ki?

Yorum

ben katı bir ehli sunnettense anlyışlı bir solcuyu tercih ederim.en azındna adalet duygusu var

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X