Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 5\ Hudeyfe

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 5\ Hudeyfe

sa. hudeyfe bu siteye size yazmak için üye oldum.
    ''nasıl şia oldum ''yazınızı kevser gurubundan okudum.gerçi devamını sabırsızlıkla bekliyorum,ama şunlarıda ilave ediyiyorumki;benim nazarımda gerçek bir şiasınız.yazınızın devamını sadece ben deyil bütün ailem(istanbulda tanıştıgın)sabırla beklemektedir.
    o gün hepimizin size sormak istediyi mevzuu bu gunki anlattıklarınızla alakalıydı ama bir türlü soramamıştık.şimdi siz kendi isteyinizleki anlatmaya başladınız bunun için ayrıca teşekkür ediyorum..
    ayrıca site sahibine teşekkür ediyorum.
    sa

Yorum

çok ilginç hudeyfe kardeşim
      benim de hristiyanlığı yakından -kendilerinden- tanıyamama eksikliğimi hissetmem vardı. ona tercüman oluyorsunuz hristiyanlık ve propagandası misyonerlik hakkında merak ettiklerim var... umarım bir an önce yazarsınız...

Yorum

ehlibeytinizinde kardesim; böyle bir harekata öncülük ettiginiz icin cok tesekkür ediyorum..Allah razi olsun...cok faydali oldu

hudeyfe kardesimizdende Allah razi olsun,
        yazilarinin devamini büyük bir merakla bekliyorum
        bu sayede bir cok seyin ic yüzünü yakinen deneyimlemis olanlardan ögrenmis oluyoruz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

inşaallah arkadaşların tercih sebeplerindeki ana ve tali unsurlar iyice ortaya konur ve biz de bu sayede mesajımızı kitlelere nasıl götürmeli başkalarının hidayetine vesile olabilir onu öğreniriz. sn gülistan_2 kardeşim cümlemizden Allah razı olsun... olumlu tepkiler kafamd yeni projeleri tetikliyor umarım forma yön veren büyüklerimiz de bundan razıdırlar...
          örneğin arkadaşlar şii olmakla iş yeni başlıyor dediler kesinlikle katılıyorum. ondan sonra başka bir dünyaya giriyorsunuz ve çevreniz hala eski dünya haliyle doğal olarak bazı problemler yaşıyorsunuz kendinizi sapıtmadığınız konusunda savunmaya alırken diğer yandan da bir karambole getirip gol atmayı bile düşünüyorsunuz...
          bu alanda da bir başlık açılsa nasıl olur türkiye toplumunda şii olmak ... şeklinde nasıl olur

Yorum

bence olumlu olur...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=3526.msg20383#msg20383 date=1240735440]
              inşaallah arkadaşların tercih sebeplerindeki ana ve tali unsurlar iyice ortaya konur ve biz de bu sayede mesajımızı kitlelere nasıl götürmeli başkalarının hidayetine vesile olabilir onu öğreniriz. sn gülistan_2 kardeşim cümlemizden Allah razı olsun... olumlu tepkiler kafamd yeni projeleri tetikliyor umarım forma yön veren büyüklerimiz de bundan razıdırlar...
              örneğin arkadaşlar şii olmakla iş yeni başlıyor dediler kesinlikle katılıyorum. ondan sonra başka bir dünyaya giriyorsunuz ve çevreniz hala eski dünya haliyle doğal olarak bazı problemler yaşıyorsunuz kendinizi sapıtmadığınız konusunda savunmaya alırken diğer yandan da bir karambole getirip gol atmayı bile düşünüyorsunuz...
              bu alanda da bir başlık açılsa nasıl olur türkiye toplumunda şii olmak ... şeklinde nasıl olur
              [/quote]

Bu konularda size son derece güveniyoruz. Yapabileceğinizin en güzelini yapmakla, size hayırlı ve berektli çalışmalar diliyoruz.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

"Hamd, bütün varlıkları yaratan, alemlerin Rabbı Allah'a mahsustur. Salat ve selam Allah'ın kulu, Resulü, habibi, seçkin kıldığı, O'nun sırrını koruyan, elçiliğini tebliğ eden efendimiz, peygamberimiz ve mevlamız Ebu'l Kasım Muhammed'e ve onun tertemiz, masum Ehl-i Beyti'ne olsun."

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم

Ey Ehl-i Beyt! Şüphesiz Allah, sa­dece sizden her türlü pisliği gidermek ve sizi tertemiz kılmak ister.

Bir sonraki hafta pazar günü gene Kiliseye gittim bu sefer Erdal isminde biri ile tanıştım. Erdal eskiden nur cemaatinden imiş hizmet evinde abilik yaparken bir Hiristiyan buna incil vermiş İncili okumuş ve Hiristiyan olmaya karar vermiş. Ailesi bu red etmiş ve evden kovmuşlar bir kaç dün parklarda yatmış. Yılmaz adında biri ile tanıştırdı Yılmaz ilk müslüman iken Hiristiyanlığı seçen kişilerden hatta aktüel dergisinde bunun hakkımda yazı çıkmış ve dinazor benzetmesi yapmışlar Kilisede bazen şakalaşırlardı dinazor derlerdi buna ( ilginç bir geçiş hikayesi var zamanı gelince anlatırım inş) Bu durum bBirir kaç hafta sürdü her hafta pazar günü kiliseye giderdim. Proğram genelde aynı idi ilkin pastör ( Rahib Protestanlar Rahib demez pastör derler Rahibliğe karşılar konumları aynı ama isimleri değişik) vaaz verirdi sonra ilahiler söylenir sonrada kutsal ekmek ile şarab ayini sonra gene ilahilerle proğram biterdi. Kiliseye gelenler ise proğram sonrası dağıtılan çay ve kurabiye yerlerdi.

Bir pazar günü Rabia ile biri yanıma geldi Rabia bana ben arapça biliyorum kuran okuduğum zaman anlardım dedi ve bir ayet okudu eleştirmeye başladı bende bu ayetin öncesini sonrasınada bakmak gerek nuzul sebebinede bakmak gerek dedim. Sonra Rabia kendince açıklamalar yapmaya başladı bende tamam o zaman haftaya ben Kur-an meali getiririm beraber bakarız. Bir sonraki hafta ve sürekli artık Kiliseye gittiğimde yanıma Kura-nda götürmeye başladım. Bu bir kaç kişiyi rahatsız etti pastör vaaz verirken biri geldi yanıma kuranda kucağımda idi bana dediki. Burası kilise cami değil bende bilyorum dedim. O zaman Kur-anın ne işi var burda dedi. Bende bunu buraya getirmem yasakmı yok dedi o zaman bırak Kur-anı nereye getireceğimi bir kuranın inanllısı olarak ben karar vereyim sen değil. Adam tamam deyip sustu. Ha bu arada Rabianın dediği ayette de baktık ama Rabianın dediği gibi çıkmadı.

Kiliseye gitmelerim nerde ise 4 ayı bulmuştu kilise yetkililerden biri yanıma geldi dediki proğram sonrası ders işliyecez katılmak istermisin bende evet dedim ne dersi demeden. Derse katıldım 8 haftalık ders proğramı Alfa dersi tam değilse bile usul-u din dersi gibi. İlk konu Allahı tanımak idi. Yılmaz her katılımcıya birer kağıt verdi ve dersi anlatmaya başladı dersin özet olarak ana hatlarını kağıda yazmış ordan takip ediliyordu. Ders bitiminden sonra iki guruba ayırdılar. Kafaya takılan sorular ve dersle alakalı sorular sorulması için. Ben Yılmazın gurubuna düştüm. İlkin Yılmaz anlatmaya başladı nasıl Hiristiyan olduğunu. Eniştesi hasta imiş bir çok doktora götürmüşler iyileşmemiş sonra bu hastalığın ruhsal olduğunu anlamışlar hocalara götürmüşler şifa bulmamış. En son bir Rahibin yanına götürmüşler iyileşmiş bundan dolayı Hiristiyan oldu. Bende Yılmaz abi kusura bakma sen niye Hiristiyan oldunki halbuki en çok şifa dağıtan Hindistan dinleridir ve Budizmdir senin yerinde olsam bu mantıkla Budist olurdum. Neyse deyip sorulara geçti ilk soru Allah'ın nasıl tanımlarsınız benim elimde Kur-an herkes cevap verdi sıra bana geldi bende Kur-anı açtım İhlsa süresini okudum. Ben buna iman ediyorum dedim.

Dersler bu şekilde davm etti derste Arif adında biri ile tanıştım buda nur cemaatinden idi ilk tanıştığımda müslüman idi Erdalın arkadaşı idi ama sonra Hiristiyan olduğuna şahit oldum. Bu durum beni baya sarstı niye onlar benim kardeşimi aldılarda ben buna engel olamadım diye kedimi baya suçlamıştım. Bende karar verdim kiliseye yeni gelenlerle ilgilenecektim bi şekilde. Gözlemlerdim yeni gelen biri varsa yanına gidip tanıştıktan sonra müslüman ise kitap verir ve uyarırdım. Bir kaç kişi bu yüzden kiliseye bir daha gelmemeye başladı.

Bu yaklaşık 2 buçuk sene sürdü artık Kilisede istenmeye biri oldum yaptığım her hareket suç sayılıyordu sonrasında ikazlar geliyordu. Gittikleri başka kiliselere beni götürenler artık götürmüyordu. Norveç konsolısluğunun kilisesine götürmüşlerdi bir Hiristiyan bana istersen iltica edebilirsin dedi Norveçe gidersin bende yok ülkemden memnunum kalsın dedim. O kiliseye Norveçten biri gelmişti dolaylı yoldan planlarını anlatmaya başladılar. Aynı adam Beyazıtta bulunan bir kilisede yaptığı konuşmada aynen şunu demişti BİZİM HEDEFİMİZ İSTANBULDAKİ SURLARI YIKMAKTIR BU SURLAR İSTANBULU ÇEVRELEYEN TAŞTAN SURLAR DEĞİLDİR. Yani İslamı yıkmak kastı bu idi. Bu genelde hep iki ayda bir ya Norveçten ya Kanadadan ya Amerikadan biri gelirdi yada Kilise yetkililerinden biri bu ülkelere giderdi tabi yanında bir şeyler getirirdi.

Beşiktaşta bulunan kiliseye de götürmüşlerdi Kanadadan biri gelmişti yarım yamalak türkçe ile bir şeyler anlatmıştı.

İnsanları kandırma metodları çok sinsidir kime nasıl anlatacaklarını islama nasıl saldıracaklarını çok iyi bilirler.

Bir bayan gelmişti bende ilk defa gördüm dikkatimi çekti acaba müslümanmı diye düşündüm en son sırada oturdu bi öndeki sırada bir hiristiyan oturdu bir önede ben oturdum. Hiristiyan olan anlatmaya başladı ben eskiden müslümandım İslam şiddet dinidir Hiristiyanlığı seçtim Hiristiyanlıkta şiddet yoks evgi var felan filan ben dayanamadım. Bir yandan sürekli ikazlar geliyor bana kimseye karışma diye bende ne olacaksa olsun dedim döndüm hiristiyan olana dedimki. Sen eskiden müslümanmıydın evet dedi peki namaz kılıyormuydu yok dedi oruç yok eee nasıl müslümandın dedim. Sen ismen müslümandın pratikte islam yoktu sende din değiştirmene de şaşırmadım. Eğer El Kaidenin ( 11 eylül saldırısı dönemi idi) yaptığından dolayı İslamı suçluyorsan sizin sömürmediğiniz bir ülke gösterin derim bende sizin dininiz milleti sömürmeyimi emrediyor. Adam beklemediği bir cevap aldı ne diyeceğini şaşırdı kalktı gitti bayan da teşekkür etti bende bi zahmet bi daha buraya gelmeyin gördünüz değilmi neler dediklerini dedim. Ve hemen Yılmaz geldi ben sana ne dedim dedi bana bende senin adamın burda benim inancımı kötüledi bende cevap verdim ne yapayım susayımmı sen olsan ne yaparsın dedim. İkinizide uyarıyorum bir daha asla bu konulardan bahsetmeyin dedi.

( Devam edecek inş)

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

emegine saglik kardesim...
                  takipteyim

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

vay, vay, vay. Bu ne ya. Demek bizim aziz kardeşimiz nelerde yaşamış. Vallaha çok ilgi çekici. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorum

Bu ülkenin gençleri ekonomik olarak rahatlamadığı müddetçe gidişat hiçte iyi değil.cebinde parası olmayan birazda imanı zayıf olan binlerce gencimiz var her an dinlerini paraya satacak kötü durumda olanlar var demekki..işte hristiyanında amacı bu ülkeyi önce ekonomik sonra ahlak yönünden çökertmek sonrası kolay zaten.fazile kredi verdi veriyorlar ve o verdikleri paranında nerde kullanılacağına onlar karar veriyor.konumuz dışında ama aklıma gelmişken yazdım..

Namaz kılmayan gençleri kandırmak özellikle para teklif ederek kandırmak onlar için zor olmasa gerek ve malesef ülkemizde her yerde cirit atıyorlar,geçenlerde kadıköyde bir maçta stat önündeki insanlara bedava incil dağıtldığı haberi çıkmıştı gazetelerde.yani bu demektirki hedef Türk gençliği..adamların bugün bu işi bitirelim dertleri yok uzun vadede yatırımlar yapıyorlar.Hudeyfe kardeşimizinde anlattığı gibi bir çok insan var bunlara katılan.Çok şükür ki Hudeyfe kardeşimiz içindeki imanın çok olmasından dolayı onlara teslim olmamış.kolay değil 2.5 sene onların içinde ayakta durabilmek..seni tebrik ediyorum kardeşiim ALLAH c.c yolunu aydınlık etsin..
                      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=3526.msg20758#msg20758 date=1240810128]
                        seni tebrik ediyorum kardeşiim ALLAH c.c yolunu aydınlık etsin..
                        [/quote]
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

"Hamd, bütün varlıkları yaratan, alemlerin Rabbı Allah'a mahsustur. Salat ve selam Allah'ın kulu, Resulü, habibi, seçkin kıldığı, O'nun sırrını koruyan, elçiliğini tebliğ eden efendimiz, peygamberimiz ve mevlamız Ebu'l Kasım Muhammed'e ve onun tertemiz, masum Ehl-i Beyti'ne olsun."

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
                          Sana iyice bildirildikten sonra da gene bu hususta seninle tartışan olursa de ki: Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı çağıralım, biz bizzat gelelim, siz de gelin. Ondan sonra da dua edelim ve Allah'ın lânetini yalancılara havale edelim ( Al-i İmran 61)

Uyarıların olduğu dönemde memlekete tatil için gittim hem Midyata uğrayıp Süryanilik ile Prostestanlık arasındaki farklar konusunda Süryanilerle görüşecektim hemde aile ile hasret giderecektim. Midyatta lisa arkadaşım bana eşlik etti Midyattaki ve çevresindeki bir çok kiliseye gittik İncilde adı geçen yedi büyük kiliseler olarak adlandırılan Kiliselere gittik. Gitmek isteyenlere tavsiye ederim gerçekten tarihi olarak muazzam yapıtlar Deyrul Umur ( Mor Gabrial) Deyruz Zafaran Meryem Ana Kilisesi vs Meryem ana Kilisesinin anlatıldığına göre Hz İsa doğmadan önce yıldız bilimcileri gelirler Romaya Nasırada Hz Meryemle karşılaşırlar Hz Meryeme hediyeler ikram ederler Hz Meryemde onlara Hz İsanın bir bezini verir bunlar Anıtlı köyü denilen bölgeye gelirler ve bezi 3 kişi arasında paylaşmak isterler ama bez yırtılmıyor bir türlü yakmaya karar verirler külünü paylaşacaklar yaktıklarında kül yerine 12 altın çıkar bunlar bu 12 altınıla bir manastır yaparlar. !2 bölümden oluşan bir manastır. Sonradan ilaveler yapılıp Meryem Ana Kilisesi adını verirler.

Midyat çivarında bulunan bir Kiliseye gitmek için lise arkadaşımla gidecektim. Ama lise arkadaşım yanında birini getirdi üçümüz kilisenin yolunu tuttuk Midyattan 20 kilo metre uzaklıkta münibüs 15 kilometreye kadar gidiyor gerisi ise yüriyerek gidecez dağ başında olduğundan dolayı araba oraya gitmiyor. Hz İsanın havarilerinden birinin öğrencisi tarafından yapılmış bir Kilise Münibüs bizi gideceği yere kadar bıraktı. Sonra 3 kişi yürüyerek Kiliseye gittik yolda Hiristiyanlıktan çok İslami konuları konuştuk. Lise arkadaşımın yanında getirdi şahıs ( buna takma isim bulmak gerek hakkı bulmama vesile olduğu için Ali diyelim buna ) Tamda olmasa selef bir düşünceye sahiptim şiileri müslüman dahi görmeyen bir zihniyete sahip idim. Konu mezheplerden açıldı neden mezhepler var o gün kilisede din alimlere soracağım soruları dahi unutmuştum aklım hep Ali ile yaptığımız tartışmada kaldı ben klasik bir tarikatçı biliyordum Aliyi kendiside demiyor ben şiiyim dese benden uzak dur der konuşmazdım.

Diğer gün lise arkadaşımın yanına gittim beni Aliye götürmesini istedim hıncımı alamadım düşüncelerinin batıl olduğunu anlatmam gerekirdi. Alinin yanına gittik konuyu tasavvuf ve tarikatlardan açtım Alide sürekli Mevlanadan anlatmaya başladı bende Mevlanaya ağır laflar söyledim ( Rabbim beni affetsin) Benim edepsizliğime Ali tahammül etti o anlattıkça ben bu küfürdür bu şirktir yok şöyle yok böyle dedim. Gene istediğim sonucu alamadım İstanbula geri dönmek zorunda kaldım izinim bitmesinden dolayı. Hala Alinin şii olduğunu bilmiyordum

İstanbula dönüşümden bir hafta sonra Kiliseye gittim Nasrani olan Ali ile süryanilik ile prostestanlık arasındaki farklar konusunda konuşurken Hakam adında biri geldi ( Bu adamdan nefret ederdim) Bana şunu dedi. Seni uyarmadılarmı hala ne tartışıyorsun bende ben kimse ile tartışmıyorum sadece sohbet ediyoruz dedim hakan gitti Yılmaza şikayet etti gene bir uyarı daha aldım. Aradan bir kaç hafta geçti Kiliseye Norveçten biri geldi proğram bitiminden sonra müslüman biri yanıma geldi şarab ve kutsal ekmetne yemiyenler genelde müslümanlar idi bu yüzden ben yemediğim için benim müslüman olduğumu tahmin etmiş. Ne hikmet ise Mevlanadan ve Mevlevilerin semah ayininden bahsetti. Ben içimden bir tarikatçı daha buna itiraz etsem olmaz Kilisedeyiz mecburen ne dedi ise haklısın doğru dedim biz konuşurken Erdal geldi oda sohbete katıldı Erdal konuyu Hiristiyanlığa çekti bende bak Erdal ben defalarca uyarı aldım Yılmazdan konuyu kapatalım dedim Erdalda eğer biri gelirse konuyu değiştiririz dedi. Bende tamam dedim Erdal inandığımız Allah bir dedi daha sözünü tamamlamadı Hakan geldi başladı söylenmeye ben sana demedimmi hala ne tartışıyorsun söylendi söylendi sonra gitti. Dışarı çıktım Erdalla bende Erdalla konulurken Norveçten gelen geldi yanımıza Erdala benle sohbet etmek istediğini söyledi bende ingilizce bilmiyorum dedim. Erdal olsun ben tercüme ederim dedi. Gene uyarı gelmesin dedim yok gelmez boş ver dedi. Norveçli olan Meryem süresinden başladı anlatmaya Hz Meryeme gelen Ruhun Kutsal Ruh olduğu falan anlattı bende Meryem süresinde geçen ayeti niye eksik alıyorsunuz bir sonraki ve öncekini okuyunuz kutsal ruhtan kasıt kimdir? Dedim etrafıma baktım Kilisedekiler dışarı çıkmış bizi seyrediyor Hakan geldi sinirli bir şekilde bana baktı sonra içeri girdi. Bende kesin Yılmazı çağıracak diyerek Erdala ben gidiyorum dedim ve çıktım.

Bir kaç ay kiliseye gitmedim her gidişimde uyarı almam canımı sıkmıştı Ama Erdal ile dışarda bazen görüşüyorduk Edebiyat vakfında gerçekleşen sohbetlere katıldık bir kaç sefer Erdalda etki oluştırduğuna şahit oldum.

Aradan bir yıl geçtikten sonra memlekete gittim izinimde ilk işim Aliyi bulmak oldu bana bir kitap verdi dediki al bu kitabı oku Ali Şeriatinin Ümmet ve İmamet kitabı ben Ali sen şiimisin dedim oda evet dedi. Bende Aliye karşı ister istemez bir saygım sevgim oluşmuştu içimde kırmak istemedim mecbur aldım kitabı okudum. Kitabı geri iade etmek için yanına gittim sonra beraber Kütüphaneye gittik. Orda Muhammed İkbalın Cavidnamesini gösterdi ben aldım Cavidnameyi içinde tasavvufi bir çok şeyler var olduğundan dolayı alay ettim Kitabı benden aldı sen bunu okuma dedi. Bende okumak istedim vermedi bende İstanbulda bulurum alır okurum. Aklımda iki isim kalmıştı Ali Şeriati ve Cavitname.

İstabula döndüğümde sahaflarda Ali Şeriatinin Cavitname kitabını aramaya başladım. Bir türlü bulamadım çünkü Cavidname Muhammed İkbalın ama bir türlü aklıma gelmiyor. Bir kitapçıya sordum bana Ali Şeriatinin böyle bir kitabı olmadığını ama Hac kitabını tavsiye edebileceğini söyledi bende Hac kitabını aldım.

Bendeki devrim bu kitabla başladı.

( Devam edecek inş)
                          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

emegine saglik kardesim...ilgiyle okudum ve devamini bekleyenlerdenim

Yorum

Zahmetlerin için Allah razı olsun Hudeyfe . Yorucu bir iş insanın kendisini yazması.
                              Ama bir kitabın ön çalışmasını yapmış oluyorsunuz herbiriniz inşAllah.
                              Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

süreç başladı mı bir kez artık sorgulama bitmez arayış tükenmez sn hudeyfe bir ara isimler baya karışık gibi çok kullanmışsınız onun dışında çok hoş bir serüven inşallah istifadeye devam ederiz...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X