Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 5\ Hudeyfe

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 5\ Hudeyfe

[quote author=gulistan_2 link=topic=3526.msg22050#msg22050 date=1240960762]
    emegine saglik kardesim...ilgiyle okudum ve devamini bekleyenlerdenim
    [/quote]

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Ali Şeriatinin kitabını aldım ben düna kadar bu şahsın inançlarını eleştirir bunları müslüman dahi görmezdim hatta yengemin kardeşi sırf İmam Humeyniye karşı olan sevgisinden dolay İranı ve devrimini bana anlatıp övdüğünde ağzıma geleni söyledim olmadık hakaretler etmeye bana İranı devrimini hele hele o Humeyniyi savunma diye çıkışmıştım. ( İmama hakaret te etmiştim Rabbim beni affetsin) bu gün biz tr deki genelevlerine şiddetle karşıyız ama İran bunu islam kisvesi altında adına muta diyerek yapmakta bana bunları savunma diye adam pişman ettirmiştir savunduğuna. Ama şimdi bu inancı savunanın kitabını aldım okuyacam diye kendimi eleştirmeye başladım. Bir yandan şiddetli bir istek var okumaya kitabı ama öbür tarafım bunlar kafir bunlar bidatçı hep saçmalarlar hacca dahi farklı niyetle giderler haccın nesini anlatacak diyordu öbür yanım. Ne olursa olsun diyerek kitabı okumaya başladım okudukça da şaşırmaya başladım benim müslüman dahi görmediğim kişiler bunlarmı halbuki haccı öyle güzel anlatmış ki kuran ve sünnetin istediğini beyan etmiş sırf hacı desinler diye hacca gitmeyi kabul etmeyen biri. Kitabı bir büyük bir hayranlık ve şaşkınlıklra bitirdim sonra karar verdim ben bu inancı araştıracam araştırdıkça savunduklarım yıkılmaya başladı artık şiileride müslüman görmeye başladım. Midyattaki Aliyi aradım olanları anlattım kardeş bana bir kaç kitab tavsiye et dedim. Bana bir kaç kitab tavsiye etti Bağdat Alimlerinin Konferansı ve Ticanin kitablarını bunlarıda okudum. Bağdat alimlerinin konferansı kitabı ile karar verdim şia olmaya.

Önümde iki seçenek vardı ya daha detayları ile araştııp sonra şii olacaktım yada şii olup araştıracaktım. İkinci seçeneği seçtim. Hem araştıracak hemde yaşıyacaktım.

Bunu ilk 1 ay aileme açıklamadım ama bendeki değişimi sezmeye başladılar bende dayanamadım söyledim babam hariç çünkü memlekette idi ona dememiştim daha. Ailem tepki gösterdi derhal abdest al ve 2 rekat namaz kılıp tövbe et dediler düne kaar kiliselere gitmeme karışmayan ailem mezhep değiştirdiğim için beni dinden çıkmışlıkla itham ettiler. Namaz kılmayan abilerim karşı geldi özelllikle büyüğün bir küçüğü abimden çok çektim ki halada çekiyorum eskiye nazaran daha iyi şimdilik kendisi inancını yaşamaz ama onun yaşamadığı inancına uymadığım içinde sorunlar çıkarır.

Dayımdan çevremden hep itiraz sesleri yükseldi destekleyenlerde var yok değil her ne kadar benimsemeseler bile yengem bana destek verdi büyük abim destek verdi.

Yaz tatilinde memekete gittim babamın iran ve hizbullah konusunda tepkisini az çok bildiğimden dolayı yanıma şiilikle kitab almadım yeğenimden Yaşar Nuri Gültekinin Yaprak Dökümü romanını aldım okulda iken okuyamamıştım hem okumak hemde boş durmamak için. Namaz vakti geldiğinde abdest aldım seccadeyi serip namaza başladım ellerimi bağlamadım genelde babamın yanında bağlar dışarı çıktığında tekrar kılardım bende şaşırdım bağlamadım. Babam bana seslendi seccadeyi yanlış serdin sola doğru biraz daha kaydır namazdayım namazıda bozmak istemedim devam ettim. Namazı bitirdikten sonra bana oğlum niye ellerini bağlamadın dedi bende mecbur kaldım ben mezhep değiştirdim caferi oldum dedim Bırak bu işleri dedi ve kapattı konuyu.

Dışarı çıktı akşam eve döndü beni çağırdı bende seviniyorum bi şey demediğine aldı karşısına beni başladı bak oğlu hizbullah şöyle böyle bizim köyde hizbullah olaylarından bir kaç kişi yakalandı onları zor kurtardık anlattı anlattı baktı bende ses seda yok pek vaz geçeceğime benzemiyorum. Son sözünü söyledi BAK OĞLUM VALLAHİ BİLLAHİ TİLLAHİ EĞER BUNDAN VAZGEÇMEZSEN NE SEN BENİ TANIRSIN NEDE BEN SENİ SENDE BİLİRSİN BENİM TANIDIĞIM YETKİLİ KİŞİLER VAR ONLARA ŞİKAYET EDERİM SENİ DERİM OĞLUM İRAN AJANIDIR. Benden gene ses seda yok anladı benim vazgeçmeyeceğimi sustu 2 gün daha kaldım memlekette bu zaman zarfında benle bir kelime dahi konuşmadı ki bende konuşmadım. Gideceğim zaman elini öpüp vedalaşmak istedim elini çekti bırakmadı. Bir yıl boyunca benimle konuşmadı bayramda ben aradım konuştum sanıyor ben şafiliğe geri döndüm bende memlekete gittiğimde takiyye uyguluyorum mecburen.

(Devam edecek inş)
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

emegine saglik kardesim...bir cirpida okudum yine...Allah yardimcin olsunda cabucak diger bölümüde gelsin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Maşaallah!

Beni bir dağ bile sevse musibete uğrar.

Yorum

vay be toplum bu işte görüyorsunuz hristiyan ol kiliseye git bi şey denmez ama şii oldun mu kıyamet kopar
            bu, şeytanın bu insanlara vesvesesinin dışında ne ile açıklanabilir ha bir de şianın hak olduğunu gösterir...
            bu sorunlar aynen ben de yaşadım hala da yaşamaya devam ediyorum...
            rabbim dostlarımıza kolaylık diğerlerine de akıl versin...
            devamını merakla bekleyeceğim hudeyfe kardeşim...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=3526.msg24841#msg24841 date=1241685018]
              vay be toplum bu işte görüyorsunuz hristiyan ol kiliseye git bi şey denmez ama şii oldun mu kıyamet kopar
              bu, şeytanın bu insanlara vesvesesinin dışında ne ile açıklanabilir ha bir de şianın hak olduğunu gösterir...
              bu sorunlar aynen ben de yaşadım hala da yaşamaya devam ediyorum...
              rabbim dostlarımıza kolaylık diğerlerine de akıl versin...
              devamını merakla bekleyeceğim hudeyfe kardeşim...
              [/quote]
              Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

İstanbula geri döndükten sonra ehli-sünnetin ve Şia'nın ilkin tarih külliyatlarını araştırmaya başladım Tarih-i Taberi, Siret-i İbn-i Hişam Allame Cafer Süphani Ebediyet Nuru ve Mehdi Pişva'inin İslam tarihi ve 12 İmamın Hayatı adlı eserleri okudum. Daha sonra hadis külliyatlarını araştırmaya başladım ki hala araştırıyorum. Sahih-i Buhari, Sünen-i Nesei, Sahih-i Müslim ve Müsned-i Ahmed bin Hanbeli okudum şimdilerde ise Sünen-i Tirmiziyi okuyorum.

Benim anlatacaklarım bu kadar okuyan herkesten Rahman razı olsun
                EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Allah razi olsun hudeyfe kardesim .Rabbim sizi islam ve ehlibeyt yolundan ayimasin Insallah

Yorum

Allah razi olsun kardesim....begeniyle okudum ibret dolu serüveni...Rabbim yoldan ayrilanlardan eylemesin...masumlarin sefaatine nail eylesin.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Hudeyfe kardeş sizin nasıl şia olduğunuzu merak edenlerden biride ben idim Allah yolunuzu açık etsin bizleri ehlibeytten bir milim bile sapmamızı nasip etmesin inş
                      [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=3526.msg30325#msg30325 date=1243255985]
                        Hudeyfe kardeş sizin nasıl şia olduğunuzu merak edenlerden biride ben idim Allah yolunuzu açık etsin bizleri ehlibeytten bir milim bile sapmamızı nasip etmesin inş
                        [/quote]
                        Ruhullah kardesim sira sizde sizinde sii olma sürecinizi kaleme almanizi bekliyoruz

Yorum

esselamün aleyküm rahmetullah ve bereketuhu ne mutlu hakkı söyleyen hak yolun yolcularına selam olsun RESULULLAH A ve PAK EHLİBEYTİNE kelimeler dilinden değil kalbinden dökülmüş azizan dilerim ALLAHUTEALA sana yaşarkende ALİ demeyi son nefesi verirkende ALİ demeyi tekrar kıyam ederkende ALİ demeyi nasip eder inşallah

Yorum

ALLAH razı olsun bizimle paylaştıgınız için

Rabbim 14 masumun yolundan ayırmasın bizleri inşALLAH

NOT:Ailenizin kiliseye gitmenize birşey demeyip şii olmanıza karşı çıkamasıda çok ilginç :

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=3526.msg30341#msg30341 date=1243256694]
                              [quote author=ruhullah link=topic=3526.msg30325#msg30325 date=1243255985]
                              [/quote]
                              Ruhullah kardesim sira sizde sizinde sii olma sürecinizi kaleme almanizi bekliyoruz
                              [/quote]

inşaallah segaleyn kardeşim
                              [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

allahuekber
                                hudeyfe kardeşim sünni olduğunuz dönemlerde kilisede islamiyet adına mücadele etmişsiniz bu çok önemli bir mücadele inşaallah rabbimin lutfüna mazhar olursunuz
                                siz kardeşlerimin şia oluşlarını okurken yüreğimden rabbime sonsuz şükürler ediyorum
                                inşaallah sizlerde bir başkalarına vesile olursunuz
                                rabbim sizleri kıyamet günü kevserde hatemul enbiya s.a.a.yla buluşanlardan eylesin rabbim bu dünyadada rahmetiyle sizleri kuşatsın inşaallah
                                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X