Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 5\ Hudeyfe

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 5\ Hudeyfe

yani sen de sadizmdense mazoşizmi tercih ediyorsun..

Yorum

bizim burda bir solcu var. 62 yaşında. hem de o kadar koyu ki onca kazık yemesine rağmen hala doyamamış solculuğuna..

adam fabrikalarda hep işçi örgütlenmesi yapmış hep sendika başkanlıkları yapmış bulunuğu iş yerlerinde hep eşitlik ve özgürlüğün savaşını vermiş..

kendisine fabrika patronları büyük miktarda para ve makam teklif etmişler ama davasını satmamış. Şimdilerde bile onları anlatırken duygulanıyor kendinden geçiyor..

ne sigortası olmuş ne düzenli bir işi.. ne de mesleği..

evlenmemiş, şimdi sığıntı gibi bir yerde yaşıyor.. hasta oluyor bazen doktora gidecek parası yok..

ben diyor bu halkım için neler yaptım ama bunlar beni bu hale düşürdüler. ben bu hale düşecek adam mıydım..

ben de dedim eğer bunlardan binde birini Allah için yapmış olsaydın bu dünyada karşılığını alamasan bile ahirette almaz mıydın. şimdi ne yapacaksın? dedim. Önceden Allah inancı da yokmuş bir ataistmiş. Şimdilerde gücü azaldığı hatta bazen tamamen bittiği için Allah inancı var ama sadece inanç düzeyinde. bir sığıntı inancı yani. Emreden hayatı düzenleyen bir Allah inancı değil hala.. Bu Allah diyor benim yaptıklarımın karşılığını verecektir.. Diyorum namaz kıl belki verir. Diyor benim kalbim temiz..

buyrun tam bir mazoşist...

hak özgürlük adalet gibi kavramlar eğer Allah merkezli inançtan kaynaklanmıyor, ya da Allah'a çıkan bir yol olmuyorsa sahtekarlıktır ve hiç bir değer ifade etmezler..

Eğer bunlar bir değer olarak görünüyor, kendilerini başkalarına tercih etmek erdem gibi duruyorsa, bunun zıttı olan kendini beğenip kendini tercih etmek de ondan aşağı bir değer olarak görülemez veya böyle görmeye makul bir gerekçe yoktur.. dediğim gibi sadece insanda bulunan mazoşist ha da sadist eğilimlerin bir sonucudur bu tercihlerde etkin olan..

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=3526.msg94164#msg94164 date=1278351240]
        ben katı bir ehli sunnettense anlyışlı bir solcuyu tercih ederim.en azındna adalet duygusu var
        [/quote][quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=3526.msg94166#msg94166 date=1278351340]
        yani sen de sadizmdense mazoşizmi tercih ediyorsun..
        [/quote]

şaka bir yana;

Hak, Allah'ın bir sıfatı olan Hakk isminden gelir. Yani her şey Allah'ın mülkiyetindedir. onun hakkıdır. Ancak bu geçici olarak bu hakların kullanımını kullara emanet edebilir. Örneğin bir ev Allah'ındır. Ama Allah bunu geçici olarak kullara teslim edebilir. Bu da böylece onun hakkı olmuş olur.

Adalet de Allah'ın adl sıfatından gelip bir şeyi yerli yerine koymak demektir.

Yani bu iki kavramın Allah'a inanmayan insanlarda bulunması mümkün değildir. Ve onlar mutlak ya da mukayyet anlamda hiç bir şekilde adil ya da hak gözeten biri olmaları mümkün değildir

bu konuda sadece şii müslümanlar adil ve hakkaniyet sahipleridir.. sonuna kadar tartışabilirim...

Yorum

BİSMİTEALA

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

İslamın kapitalizme ne gibi bir yakınlığı olabilir ki aksine kapitalizmin karşısında değilmidir?

Hz Ebuzer değilmiydi Muaviyenin kapitalizmine karşı duran şimdi Hz Ebuzer bir sosyilistti diyecem hepiniz üstüme gelirsiniz en iyisi demiyeyim.

Sosyolizmin işçi adalet hak hukuk çerçevesindeki düşünceleri İslama daha yakın değilmidir? İslamın savundukları değilmidir. Dikkat ben sana sosyolizimden bahsediyorum ne oldukları belli olmayan sosyolist olduklarını iddia edip halkı sömürenlerden bahsetmiyorum.
          Adalet ve şiilik eğer hak Ali Şiasından hani Hz Zehra (s.a) dan nakledilen "BİZİM EMRETTİKLERİMİZİ YERİNE GETİREN BİZİM NEHYETTİKLERİMİZDEN UZAK DURAN KİŞİLER..........." rivayetindeki kast edilen kişiler ise amenna ama yok seninde yaptığın gibi şahıslar üzerinde tartışacaksak malesef dediğine inanasım gelmiyor.

Onun için şahısları boşver şahıslar üzerinden yorum yapmakta abestir düşünce fikir sistem üzerinden konuşulması gerek.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

bir gün herkes doğu yolu bulacak inşiallah :al.razı olsun :tesekkur
            ALİ GİBİ YİĞİT ZÜLFÜKA GİBİ KESKİN KILIN YOKTUR...

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X