Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başbakan Erdoğan Aşura Matemine Katılacak

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=HiLaLNuR link=topic=18537.msg112803#msg112803 date=1292764792]

Biz artik size karismayalim,ama izininizle sizin alimlerinizin bu konudaki düsüncelerini aktaralim.

İran’ın önde gelen büyük alimlerinden Ayetullah Cafer Subhani,
    Aşura yas etkinliklerine katılan Türkiye Başbakanı Erdoğan’ı takdirle karşıladığını vurguladı.

Islam aleminin büyük alimi Ayetullah Subhani yayınladığı mesajda, İstanbul'da düzenlenen imam Hüseyini anma ve Aşura yası merasimine katılan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takdir ettiğini belirtti.

Kuran'ı Kerim ve Itrat'ın (Ehl-i Beyt'in) Allah Resulü'nün –s- iki değerli mirası olduğunu vurgulayan Ayetullah Subhani, müslümanların vahdeti için en iyi yolun, bu iki değerli mirasa bağlı kalmak olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ın Aşura yas etkinliklerine katılmasını "önemli ve etkileyici" bir adım olarak niteleyen Ayetullah Subhani, Erdoğan yönetiminin işbaşına geldiği günden beri İslami meselelere ve ayrımcılıkların giderilmesine ilgi gösterdiğini ve bu yüzden de Müslümanlar tarafından takdir edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mesajının sonunda Ayetullah Subhani, Erdoğan ve mesai arkadaşlarına başarılar ve Türkiye milleti ve devletine diğer İslam ülkeleri ile birlikte tüm alanlarda zafer diledi.

[/quote]

şimdi bu ayetullah tağutamı övgüler dizmiş ve takdir etmiş oluyo bu durumda ?

her cümlelerinde ...Edit... oynayanlar onlar bizim efendimiz biz onlarsız adım dahi atmayız diyenler şimdi bu ayetullah ile ayrı mı düşmüş oluyolar ?

Yorum

Ebuzer Ali a.s.'ın eleştirmediklerini eleştirdi, bağırmadıklarına bağırdı, sustuğu yerde haykırdı...

şayet o Ali a.s.'a zıt düşmüşse biz de evet...

Yorum

Alıntı: HiLaLNuR tarafından gönderildi.

Biz artik size karismayalim,ama izininizle sizin alimlerinizin bu konudaki düsüncelerini aktaralim.

İran’ın önde gelen büyük alimlerinden Ayetullah Cafer Subhani,
        Aşura yas etkinliklerine katılan Türkiye Başbakanı Erdoğan’ı takdirle karşıladığını vurguladı.

Islam aleminin büyük alimi Ayetullah Subhani yayınladığı mesajda, İstanbul'da düzenlenen imam Hüseyini anma ve Aşura yası merasimine katılan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takdir ettiğini belirtti.

Kuran'ı Kerim ve Itrat'ın (Ehl-i Beyt'in) Allah Resulü'nün –s- iki değerli mirası olduğunu vurgulayan Ayetullah Subhani, müslümanların vahdeti için en iyi yolun, bu iki değerli mirasa bağlı kalmak olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ın Aşura yas etkinliklerine katılmasını "önemli ve etkileyici" bir adım olarak niteleyen Ayetullah Subhani, Erdoğan yönetiminin işbaşına geldiği günden beri İslami meselelere ve ayrımcılıkların giderilmesine ilgi gösterdiğini ve bu yüzden de Müslümanlar tarafından takdir edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mesajının sonunda Ayetullah Subhani, Erdoğan ve mesai arkadaşlarına başarılar ve Türkiye milleti ve devletine diğer İslam ülkeleri ile birlikte tüm alanlarda zafer diledi.

şimdi bu ayetullah tağutamı övgüler dizmiş ve takdir etmiş oluyo bu durumda ?

her cümlelerinde ayetullahcılık oynayanlar onlar bizim efendimiz biz onlarsız adım dahi atmayız diyenler şimdi bu ayetullah ile ayrı mı düşmüş oluyolar ?

Yorum

"Sen demişsin "Bırakın bu işleri şiileirmizle halledelim" . Ben de diyorum ki amacın sorunları halletmekse git sorun olan konusmaların muhattapları ile konus."

evt birlikte halledelim çünkü ben şiilerimizin mübarek ayaklarının tozlarını yıkamaya hazırım.. onlarn canları benim canımdır, kendi canımı sıkar ama onların sıkılmasını asla istemem..

Onca eleştirilerimin arasında bir tane bile çok değerli alimlerimize bir saygısız ifadem olmamıştır. Onlar emrederler biz yaparız. Rabbim onların ilimlerini bizden esirgemesin ve ilimleri ile yolumuzu aydınlatmalarından onları uzak bizleri mahrum etmesin.. bu duayı hep ederim.. Ve en çok ettiğim dualardan birisi de Alimlerle bizi karşı karşıya getirmemesi.. Çünkü bizim böyle bir şeye gücümüz yetmez..

Ancak şu var ki şiada masumlar 14 tanedir. Alimler masum değildir. Hiç bir alimimiz de kendisinin masum olduğunu, gözü yumuk herkesin harfiyyen dediklerini kabul etmelerini istememiştir istemez de. Hiç bir ekolde olmayan eleştiri geleneği tam olarak oturmuştur şiada. Şia yıllar yılı: "buyruğumuz budur bizim sözümüze itiraz değil kurban edilir" diyen sultan ve kırallardan çok çekmiş ve hep onlar karşısında mazlumiyetle yaşamıştır. Böyle bir ekolün bir alimi tutup da kıralcılık yapar mı? Böyle bir şeyin olması mümkün değildir.

İlk şii olduğumda ben açık adres olarak halkalıya gittim. Ve çok değerli alimimim Salahattin Özgündüz ile başbaşa 4 saat kadar sohbet ettim. ben sordum o cevapladı, harika cevaplar verdi Rabbim ondan razı olsun. Benim gibi bedbaht birine bu kadar zamanı ayırdığı için.. Dedim işte şianın dik duruşu onuru budur...

Biz kimiz ki bir alimimizle sorunumuz olsun.. onlar emrederler biz yaparız..

Ancak bizim aklımız olmayan robotlar olmadığımızı, yaptıklarımızdan hesaba çekileceğimizi de biliyoruz biz. Vicdanı olanlarız biz. Masum imamların karşısına bile öyle şiiler geliyor ki öyle itiraz ediyorlar öyle sorular soruyorlar ki hadisi okurken dersiniz ne inatçı adam şimdi İmam bunu dövecek ya da paylayacak.. ama hiç de öyle olmuyor İmam sabırla öyle cevaplar veriyor ki.. işte diyorsunuz masumiyet hikmet ve vahy burdadır. bu cevaplar ancak böyle kaynaktan zuhur edebilir..

Şimdi masumların karşısına çıkıp (haşa) ahiret sualleri gibi sualler soran şianın ileri gelenlerinden örnekler varken bizim vicdanımıza uymayan, aklımıza yatmayan, Masumlardan açık ve kesin olarak gördüklerimizle çelişen hususlarda sorma sorgulama yapma hakkımız yok mu? biz aklımızı kenara atıp kayıtsız şartsız itaat edecek karakterde olsaydık sünnilikten çıkp buraya gelmez bir tasavvufçu olarak araba mal mülk sahibi olurduk hatta tarikatta en yüksek makamlarda olup bir sürü müritler edinirdik.. Ama biz dünyayı alışkanlıklarımız eski inanç ve amellerimizin hepsini attık aklımıza vicdanımıza uyduk Ehlibeytin hak mektebine sığındık..

Yanlış mı yaptık.. Burda aklımızı vicdanımızı şaşmaz ölçü Kur'an ve Ehlibeyti bir kenara mı atalım?.. Öyle diyorsanız size katılmayacağız.. Çünkü hesabımızı bizim adımıza siz vermeyeceksiniz, kendimiz vereceğiz..

"Buradan ona ulaşamazsın. Anca kendinizi tatmin edersiniz...
          Allah ıslak etsin ne diyeyim..."

Ulaşma amacım yok. Alimlerimizin her yerde gözü kulağı vardır. Yazdıklarımızın hedefine ulaştığına inanıyoruz.. Daha başka bildiklerimiz de vardır ama bunları da (iletişim hakkında) bunları burda yazmak zorunda değiliz.. Siz bizim samimi olduğumuzu bilin yeter. Çünkü bir şii kardeşim olarak benim için önemlisiniz..

Amin, Rabbimiz yanlış yoldaysak bizi affetsin ıslah etsin, yok biz değil siz yanlış yoldaysanız sizi de affetsin... Bizi Ehlibeytin şefaatine layık olacak hayata ulaştırsın...

Yorum

madem böyle ucube bi kıyas yapılmış söylenmek istenen şudur o zaman;

"Ebuzer'in tağut dediklerine İmam Ali başarılar ve zafer dilemiş, onları takdir etmiştir..

Euzubillah..

biz bunu söylemek değil imadan bile Allah'a sığınırız..

Ne ayetullah İmam Ali a.s.'dır ne de biz Ebuzeriz..

bizlerde hata olabilir biline.. ama biz onları örnek alma amacında ve gücümüzün yettiğince onları taklit peşindeyiz..

İmam Ali a.s. ıslah etmiştir. Onlara günahlardan mümkün olduğunca çıkma ve iyilikleri çoğaltma hususunda ilmini hiç esirgememiştir. Ömerin mesela savaşa çıkmamasını müslümanların ortasında değirmen taşının mili gibi toparlayıcı olmasını tavsiye etmiştir. Bu onun başarılı olması için değil miydi?..

Bu arada Sn Zeydiyye teknik bir hata ile mesajınızdan altıntı yapık cevap yazacağıma sizin mesajınızı değiştirmişim, aynısını iade ettim ama alıntı ve renklendirme bozuldu kusura bakmayın özür dilerim benden kaynaklandı hata..

Yorum

sizin tağut dediğiniz, memun'a benzettiğiniz, yezidin soyu dediğiniz, her türlü hakaret ve küfrü esirgemedeiğiniz tayyip erdoğan için ayetullah cafer sübhani başarılar dilemiş, takdir etmiş onun için zafer dilemiştir.

siz de ayetullah ile zıt kutuplarda yer aldığınız ortaya çıkınca güya aklınızca garip bi kıyas yapıp bu ayetullahı imam alinin susması ile nitelendirip kendinizide ebuzerin makamına oturtarak hakkı haykırdığınızı iddia etmişsiniz

ama ortaya çıkan asıl sonuç (bu batıl kıyasınıza göre) "haşa" ebuzerin tağut dediğiz, yezide, memuna benzettiği birisine imam alinin başarıla dilemesi takdir etmesi ve zafer dilemesidir.

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg112923#msg112923 date=1292867975]

bizlerde hata olabilir biline.. [/quote]

ha şunu bileydiniz.. biz de o hatalarını ortaya koyup düzeltmeniz için vesile olmaya çalışıyoruz.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg112923#msg112923 date=1292867975]

Bu arada Sn Zeydiyye teknik bir hata ile mesajınızdan altıntı yapık cevap yazacağıma sizin mesajınızı değiştirmişim, aynısını iade ettim ama alıntı ve renklendirme bozuldu kusura bakmayın özür dilerim benden kaynaklandı hata..
                [/quote]

sorun değil, alıştık..

Yorum

"ha şunu bileydiniz.. biz de o hatalarını ortaya koyup düzeltmeniz için vesile olmaya çalışıyoruz."

"sorun değil, alıştık.. "

rahatladınız mı? amacınız hata bulmaksa tamam bende hata var. bu sizin hatasız Ehlibeyt mektebi karşısında bi şeyler yapamadığınızdan, bizim gibi acizlerin hatalarıyla rahatlamak.. ama bunlar hakikati hiç bir şekilde örtmez..

diğer yandan şahsi olarak sormak istiyorum alıştık diyeceğiniz kadar sık hata mı yapıyorum teknik anlamda?..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg112959#msg112959 date=1292884569]
                    "ha şunu bileydiniz.. biz de o hatalarını ortaya koyup düzeltmeniz için vesile olmaya çalışıyoruz."

"sorun değil, alıştık.. "

rahatladınız mı? amacınız hata bulmaksa tamam bende hata var. bu sizin hatasız Ehlibeyt mektebi karşısında bi şeyler yapamadığınızdan, bizim gibi acizlerin hatalarıyla rahatlamak.. ama bunlar hakikati hiç bir şekilde örtmez..

diğer yandan şahsi olarak sormak istiyorum alıştık diyeceğiniz kadar sık hata mı yapıyorum teknik anlamda?..
                    [/quote]

tabi ki rahatladım, hatanızı farketmenizi sağlayıp bundan sizi geri tuttu isem ne mutlu bana.. benim derdim ehlibeyt mektebi karşısında bişiler yapmak değil zaten bu haddime de değil, benim derdim ehlibeyt mektebini şahsi hatalarıyla bulandırmaya çalışan acizlerle..

hakikati örtmek gibi bi niyetimizde hiçbir zaman olmadı aksine dediğim gibi hakikat olan ehlibeyt mektebine kendi şahsi hatalarını bulaştırıp, kendi aklınca kıyaslar yaparak, kendisini imam aliyle, ebuzerle (ra) aynı kefeye koyarak bunlar sanki ehlibeyt mektebindenmiş gibi gösterenlerle bizim sorunumuz..

ehlibeyt mektebi tertemizdir, kıyamete kadarda böyle kalacaktır.. ama şahsi hatalarını ehlibeyt mektebine yamamaya çalışanlara rabbim bi an olsun fırsat vermesin..

Yorum

Münafıkların listesini elinde tutan Huzeybe bin Yeman demiştir ki;
                      Aliyi seven mümin, sevmeyen münafıktır.
                      Bugünde asrımızın Ali'si ve yüce İslam İnkılabını seven ve sayan mümindir. tayyip olayına gelince;
                      Allaha şükür ki inanmadığı ve düşmanı olduğu değerleri savunmak zorunda kalmaktadır.
                      Allaha şükür ki Şecere-i Habise ve Melune olan atalarına laf atmak zorunda kalmıştır.
                      Allaha şükür ki Ehli Beyt gemisine binmeyenin helak olacağını itiraf etmiştir.
                      O kendisi için prim yapmaya gelmiştir.
                      Ama Allah'ın izniyle her daim İslam ve Ehli Beyt mektebi prim yapacaktır, yapmıştır.
                      Onun için tayyipte geldi geçti, Yaşasın Sevgimiz bizim, Yaşasın İslam!
                      Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                      Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                      Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                      Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

"hakikat olan ehlibeyt mektebine kendi şahsi hatalarını bulaştırıp, kendi aklınca kıyaslar yaparak, kendisini imam aliyle, ebuzerle (ra) aynı kefeye koyarak bunlar sanki ehlibeyt mektebindenmiş gibi gösterenlerle bizim sorunumuz.."

ee siz kim oluyorsunuz? bize iddia etmediğimiz makamı biçerek sonra da ordan indirmişsiniz! acaba kendinizi nerede görüyorsunuz merak ettim. yani Ali a.s. ve Ebuzer benzetmesinde yeriniz neresi kendinizi hangi dağın tepesinde görüyorsunuz merak ettim..

bir kere biz hiç bir zaman Ebuzer ya da başka biri gibiyiz demedim. Onları örnek alıyoruz. Davranışlarımızda onları yaşamaya çalışıyoruz dedim. Yaptıklarımız huccet ve mektebin görüşüdür demedim. biz hata yapabiliriz dedim.

hata yapabiliriz demem başka bu başlık altında kendimizi Ebuzere benzetmekle yanıldık Ebuzer bizm yaptığımız gibi yapmadı demek başka.. böyle bir şeyi demedim ki nereden çıkardınız bunu?..

bizim buradaki eleştirilerimiz Ebuzere benzemekte, Ayetullahların açıklamalarının sınırı ise Ali a.s.'ın sorumluluğuna benzemekte. bu iddiamız hala sürmektedir. bundan geri adım attığımı nerede gördünüz merak etmeye başladım.. Hataya açığız demek hata yaptık demek anlamına mı gelmekte?..

bizim düşüncemiz bu kabul eder etmezsiniz sizn bileceğiniz iş demekte.. bakıyorum da bir anda kontrol amirine dönüştünüz siz kim oluyorsunuz da size bu yetkiyi verdiğimizi sanıyorsunuz..

bu işi biz alimlerimize vermiş durumdayız onlar derlerse ki bu benzetmeniz yanlış tamam deriz ama onlar demedikçe biz hataya açık da olsak hata yapmadık diye inanırız...

Yorum

birincisi ortada bir hata yok benim açımdan. beni sadece velayeti fakih bağlar ve onun tutumunun Resulullah'ın tutumuna nasıl benzediğini (münafıklar karşısında) müslümanların ise münafıklarla ilgili tutumlarında bir değişiklik olmadığını daha önceki mesajlarımda yazmıştım.

[quote author=zeydiyye link=topic=18537.msg112962#msg112962 date=1292886802]
                          tabi ki rahatladım, hatanızı farketmenizi sağlayıp bundan sizi geri tuttu isem ne mutlu bana.. benim derdim ehlibeyt mektebi karşısında bişiler yapmak değil zaten bu haddime de değil, benim derdim ehlibeyt mektebini şahsi hatalarıyla bulandırmaya çalışan acizlerle..

hakikati örtmek gibi bi niyetimizde hiçbir zaman olmadı aksine dediğim gibi hakikat olan ehlibeyt mektebine kendi şahsi hatalarını bulaştırıp, kendi aklınca kıyaslar yaparak, kendisini imam aliyle, ebuzerle (ra) aynı kefeye koyarak bunlar sanki ehlibeyt mektebindenmiş gibi gösterenlerle bizim sorunumuz..

ehlibeyt mektebi tertemizdir, kıyamete kadarda böyle kalacaktır.. ama şahsi hatalarını ehlibeyt mektebine yamamaya çalışanlara rabbim bi an olsun fırsat vermesin..

[/quote]

işin aslı sizin derdinizin ne olduğu da belli değil. ehl-i beyt mektebinden bahsedip, ayetullah sıfatına düşmanca saldırılarınız, ve yezid soyluları savunurcasına yazdıklarınız sizin daha neden bahsettiğinizin bile farkında olmadığınızı gösterir.

bizler zalimi de mazlumu da tanımak ve ifşa etmekle mükellefiz. bunun yaparken elbette Ebuzeri örnek alacağız. onun halktan biri olarak yöneticilere karşı takındığı tavrı örnek alacağız. Bizim yöneticimiz olan velayet-i fakihte İmam Ali'yi örnek alacak ve onun takındığı tavrı takınacaktır.

sizin müthiş bir çelişki bulmuş tavrınızın nedenini anlayabilmiş değilim. bu tavrımızın ehl-i beyt mektebine nasıl bir zararı vardır. ehl-i beyt mektebi ne zamandan beri tabiilerine zalime karşı susun onun zulmünü görmezden gelin demektedir.

temiz olduğuna inandığınızı söylediğiniz ehl-i beyt mektebinin şuan içinde bulunduğumuz yaşadığımız sistem ve rejimle ilgili görüşlerini sizden duymak isterim.

Kıyamı unuttuk ya Rab! Namazı batıl eyledik.

KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Ayetullah’ül Uzma Cafer Subhani, Başbakan Erdoğan’ın Şehitlerin Efendisi Hz.Hüseyn’in matem merasimine katılmasını takdirle karşıladığı mesajında, bunu Hazreti Hüseyin(a.s)’in hedeflerinden olan ve insanlık toplumunun muhtaç olduğu zulme karşı çıkma ve adaleti savunmanın bir nişanesi olarak gördüğünü belirtti.

CAFERİDER tarafından 16 Aralık Perşembe günü İstanbul Halkalı'daki Aşura Meydanı'nda büyük bir yas merasimi düzenlenmişti. Başbakan Erdoğan’ın da iştirak ettiği matem merasimi, katlımı, mesajları ve nitelliğiyle dünyada büyük yankı uyandırdı.

Ehlibeyt dünyasının büyük alimlerinden Ayetullah’ül Uzma Cafer Subhani, Halkalı’daki Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılan Erdoğan’a bir mesaj gönderdi.

Mesajın metni şu şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim

Türkiye Cumhuriyeti’nin Muhterem Başbakanı Sayın Receb Tayyib Erdoğan Cenaplarının Münevver Huzurlarına.

Selamlarımı sunar, Şehitlerin Efendisi Hz. Hüseyin’(aleyhisselam)in şehadet günleri münasebetiyle tesliyet ve taziyelerimi arz ederim, O aziz imamın mukaddes hedeflerini ilerletme uğruna başarılarınızı artırmasını Allahu Taala’dan dilerim.

Kur’an ve Ehl-i Beyt, Hz. Peygamber(sallallahu aleyhi ve alihi)’in kendinden sonra geride bıraktığı iki paha biçilmez emanetleridir.

Bunların ikisi de her alanda ve her yünde Müslümanların yolunu aydınlatan meşalelerdir. Bunların her ikisinin de saygınlığını korumak ve onlardan faydalanmak İslam toplumunda birlik yaratacak iki sağlam iptirler. Çünkü tüm İslam fırkaları, bazı meselelerde ihtilafları olmasıyla birlikte, bu iki yadigar konusunda görüş birliği içindedirler. Kur’an-ı Mecid dağınık ümmeti helak edici bir kuyuya düşenlere benzetmekte ve onların bu kuyudan çıkıp kurtuluşa ermeleri için, Allah’ın sağlam ipine sarılmalarını emretmekte ve şöyle buyurmaktadır: “Allah’ın sağlam ipine sarılın, dağılmayın…” (Al-i İmran/103)

Buna göre, bir milyar küsur Müslüman’ın, mütecaviz süper güçler karşısında birlik sağlamalarının en güzel yolu, onların tümünün onların birlik ve bütünlüğünün mayası olan bu iki emanete bağlı kalmaktır.

Zât-i âlilerinizin bu yıl kendi ülkenizde bu mateme iştirak etmiş olmanız bir taraftan büyük önem taşımakta olup, Ehl-i Beyt’e saygılı olmaya ve onlara uymaya çağırmakta; bir diğer açıdan da Hazreti Hüseyin(a.s)’in hedeflerini savunmaktır. Bu hedeflerin başında zulme karşı çıkmak ve adalet istemek gelir ki bunlar ve insanlık toplumunun zaruretle muhtaç olduğu şeylerdir. Ali oğlu Hüseyin(a.s)’in ve Hüseynî’lerin sloganı hep “Heyhat minne’z-Zilleh” (Biz asla zillet altına girmeyiz)

Zât-i âlilerinizin hükümeti, İş başına gelmesinden itibaren geçen süre içinde başlatarak sürdürdüğü ıslahatçı hareketleriyle uluslar arası ve İslami meselelere, imtiyazları kaldırmaya tam dikkat etmekte olduğunu ve bu zeminlerde kilit vazifesi îfâ edebileceğini en güzel şekilde ortaya koymuştur.

Biz, Zât-i âlilerinizin ve ekibinizin İslam’ın yüce öğretileri ışığında başarılarınızın her gün geçtikçe artmasını Allahu taala’dan diliyor, Türkiye devlet ve milletinin diğer İslam ülkeleriyle birlikte her alanda başarıya ve saadete ermelerini ve başlarının yükselmesini diliyoruz.

Saygılarımla

Cafer Subhanî

Yorum

Arabistan Şialarından Erdoğan'a Teşekkür

Arabistan Şialarından Erdoğan'a Teşekkür
                              HER GÜN AŞURA
                              HER YER KERBELA

Yorum

Erdoğan'ın Aşura programına katılması kendisi ne düşünür bilemeyiz, bilmemiz de gerekmez zaten de, ama bizim açımızdan şu gerçekleri göstermesi bakımından önemli:

Şia artık Türkiye'de ciddiye alınması gerekecek derecede sayısal bir seviyeye ulaşmıştır. Türkiyenin geleceğinde artık söz söyleyenlerin arasında şia da bulunmaktadır. Ülke yönetiminde etkin olmak isteyenler bu gücü dikkate almak zorunda kalmışlardır ve kalmaya devam edeceklerdir.

Şia'nın tek sahih ve çelişkisiz ekol olarak gelecekte kendini daha da etkin konuma getireceği, siyasilerce de artık kabul edilmiştir. Çünkü geçmişte insanlardan bir takım gerçekleri gizlemek kolaydı ve onları bir iki belam tipli hocalarla uyutabiliyordunuz ama artık öyle değil. İnternet ve alternatif haberleşme ve bilişim imkanlarıyla artık insanlar bilgiye kolay ulaşmaktalar. Bu kolaylık Ehlibeytin tek savunucusu ve tebliğcisi Şia'yı tanımaya ve kabullenmeye neden olmakta ve günden güne kendisine şii demekle iftihar edenlerin sayısı çığ gibi artmaktadır.

Artık insanlar 4 mezhep gibi dayanaksız delilsiz hurafelerin bozulduğunu görmektedirler. Ders kitaplarında 4 mezhebin yanında caferiliği de onlar gibi bir mezhep olarak gördüklerinde bu geleneksel delilsiz dayanaksız 4 hak mezhep inancını ezbelemiş olanlar şoka girmektedirler. Yakın gelecekte tüm ders kitaplarının, Kur'an Kursları, İmam Hatip Liseleri, İlahiyat Fakülteleri başta olmak üzere diğer lise ve ilköğretim okullarında da caferiliğe aykırı olmayacak şekilde düzenlenmesiyle birlikte, caferilik daha çok tanınacak ve kabul edenleri meraklıları çoğalacaktır.

Zaten halihazırda türkiye'de hanbelilik ve malikilik yok denecek kadar az, şafilik de hanefiliğin ezici kurumlaşması nedeniyle yok olmakla karşı karşıyadır. Şia ise hem dejenere olma ihtimalinden uzak olması hem de sahih sağlam yapısıyla bağlıları bulunan en ciddi ekoldür. Bu durumda türkiyede 4 mezhepten değil iki mezhepten söz edilecektir artık: Hanefilik ve Şia.

işte bu gerçekleri daha şimdiden gören siyasiler birer birer şianın yanında tünemeye başlayacaklar avuçlarını bu çevrelerle yapacakları pazarlıklar için ovuşturmaya başlayacaklardır..

Şia ise her zaman dik durmakla meşhurdur. Tarihte şia her zaman giderek kazanan taraf olmuştur. Sahteler ikide bir ayıklanmış ve zalilerle uzlaşanlar bu mektepten silinmiştir. Geriye Ehlibeytin mazlumiyetini bayraklaştırmış onun acısını bizzat içinde ve fiillerinde yaşamış, başı dik zalimlerin bir darı tanesini bile midesine indirmemiş özgür bağlıları sabit kalmıştır.

Yani sonuç olarak İmam Mehdi a.f.'in zuhur şartları oluşmakta ve insanlık diğer tüm sistem inanç ve ideolojilerden birer birer kaçarak şiaya akın etmektedir.

Adalet ayaklanmasının bir sel gibi dünyayı etkisi altına alcağı günlerin arefesindeyiz inşaAllah. Bu akıntı zaten zorunlu bir gidiştir, bizlere naslarla haberdar edilen. Bunlara sevinmekten öte kendimizi bu Ehlibeytin güçlü akıntısında bulundurabilir ve kurtarabilir miyiz, biz de bu Ehlibeyt mektebinin yücelmesinde pay sahibi kılabilir miyiz bunun yol ve metotlarını düşünmeliyiz inşaAllah...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X