Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başbakan Erdoğan Aşura Matemine Katılacak

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"Allah şahit, artık siz dünyayı selama durdurdunuz, doğruyu yaptınız ki müçtehitler, mercii taklit, İran İslam İnkılabı Rehberi en üst düzeyde adamını buraya gönderdi, selamını teyidini gönderdi, yani tasdik ediyorlar. Dost tasdikledi, düşman tasdikledi, demek ki hata bizdeymiş diyeni gördünüz mü?"

sanırız bu sözler de değerli alimimiz Selahattin Özgündüze ait..

biz bu sözlere yürekten katılıyoruz. Türkiye şiileri zeynebiyede düzenlenen aşurada kendini ispatlamış ve Rehberin selamını teyidini kazanmıştır. Buna vesile olan alimlerimizle hassaten Selahattin Özgündüzle övünmemek mümkün değildir.

Yalnız burda dikkatlerden kaçırılmaması gereken durum şudur ki Rehberimizin gönderdiği temsilci konuşmasına şu hitaplarla başladı:

Sayın Selahattin Özgündüz...

yani birilerinin dediği gibi lider falan olarak değil.. Rehbere bağlı olanların bu nokta üzerinde çok düşünmesi ve başına buyruk hareket etmemesi gerekir diye düşünmekteyiz..

Yorum

CAFERİDER tarafından 16 Aralık Perşembe günü İstanbul Halkalı'daki Aşura Meydanı'nda büyük bir yas merasimi düzenlenmişti. Başbakan Erdoğan’ın da iştirak ettiği matem merasimi, katlımı, mesajları ve nitelliğiyle dünyada büyük yankı uyandırdı.

Ehlibeyt dünyasının büyük alimlerinden Ayetullah’ül Uzma Cafer Subhani, Halkalı’daki Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılan Erdoğan’a bir mesaj gönderdi.

CAFERİDER Genel Merkezi'ne Ayetullah Sübhani’nin ofisinden gönderilen mesajın tam metni şu şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim

Türkiye Cumhuriyeti’nin Muhterem Başbakanı Sayın Receb Tayyib Erdoğan Cenaplarının Münevver Huzurlarına.

Selamlarımı sunar, Şehitlerin Efendisi Hz. Hüseyin’(aleyhisselam)in şehadet günleri münasebetiyle tesliyet ve taziyelerimi arz ederim, O aziz imamın mukaddes hedeflerini ilerletme uğruna başarılarınızı artırmasını Allahu Taala’dan dilerim.

Kur’an ve Ehl-i Beyt, Hz. Peygamber(sallallahu aleyhi ve alihi)’in kendinden sonra geride bıraktığı iki paha biçilmez emanetleridir.

Bunların ikisi de her alanda ve her yünde Müslümanların yolunu aydınlatan meşalelerdir. Bunların her ikisinin de saygınlığını korumak ve onlardan faydalanmak İslam toplumunda birlik yaratacak iki sağlam iptirler. Çünkü tüm İslam fırkaları, bazı meselelerde ihtilafları olmasıyla birlikte, bu iki yadigar konusunda görüş birliği içindedirler. Kur’an-ı Mecid dağınık ümmeti helak edici bir kuyuya düşenlere benzetmekte ve onların bu kuyudan çıkıp kurtuluşa ermeleri için, Allah’ın sağlam ipine sarılmalarını emretmekte ve şöyle buyurmaktadır: “Allah’ın sağlam ipine sarılın, dağılmayın…” (Al-i İmran/103)

Buna göre, bir milyar küsur Müslüman’ın, mütecaviz süper güçler karşısında birlik sağlamalarının en güzel yolu, onların tümünün onların birlik ve bütünlüğünün mayası olan bu iki emanete bağlı kalmaktır.

Zât-i âlilerinizin bu yıl kendi ülkenizde bu mateme iştirak etmiş olmanız bir taraftan büyük önem taşımakta olup, Ehl-i Beyt’e saygılı olmaya ve onlara uymaya çağırmakta; bir diğer açıdan da Hazreti Hüseyin(a.s)’in hedeflerini savunmaktır. Bu hedeflerin başında zulme karşı çıkmak ve adalet istemek gelir ki bunlar ve insanlık toplumunun zaruretle muhtaç olduğu şeylerdir. Ali oğlu Hüseyin(a.s)’in ve Hüseynî’lerin sloganı hep “Heyhat minne’z-Zilleh” (Biz asla zillet altına girmeyiz)

Zât-i âlilerinizin hükümeti, İş başına gelmesinden itibaren geçen süre içinde başlatarak sürdürdüğü ıslahatçı hareketleriyle uluslar arası ve İslami meselelere, imtiyazları kaldırmaya tam dikkat etmekte olduğunu ve bu zeminlerde kilit vazifesi îfâ edebileceğini en güzel şekilde ortaya koymuştur.

Biz, Zât-i âlilerinizin ve ekibinizin İslam’ın yüce öğretileri ışığında başarılarınızın her gün geçtikçe artmasını Allahu taala’dan diliyor, Türkiye devlet ve milletinin diğer İslam ülkeleriyle birlikte her alanda başarıya ve saadete ermelerini ve başlarının yükselmesini diliyoruz.

Saygılarımla

Cafer Subhanî
      Bu ne şimdi?
      Tağut dediğiniz devletin yaptıklarını övüyor ve başarı diliğor Ayetullah Cafer Suphani
      Şimdi özür mü dileyeceksiniz?
      Yoksa bunada bir kulp mu takacaksınız?

Yorum

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

bunu da gördük ya Huseyn! bunu da yaşattılar bize. biz ki acını yüreğimizde bir kor gibi taşırken ve biz ki yezidlere kin bilerken her hücremizde, matemine çağırdılar matemine sebep olanların soyunu.

muaviyelerin kurduğu habis düzenlerin soysuz bekçileri, Ehl-i Beyt'in Gülü'nün yasını tutmaya geliyor heyhat!

keyfi, küfrî, cebri kanunların, mütekebbir, mütecaviz, münafık uygulayıcıları misafir oluyor Ehl-i Beyt'in yasına.

şeytan-ı kamilin resminin altında İnsan-ı Kamil'in yasının tutulacağı bildiriliyor heyhat! hakkın ruhuna el Fatiha.

asıl şimdi yenmeye çalışıyorlar seni, asıl şimdi zafere yaklaşıyorlar sana karşı, hakkı batılla karıştırarak ve biz izliyoruz.

affet ya Resulullah! emanetine sahip çıkmadığımız ve nuruna çekilmeye çalışılan perdeleri elimizde hazırladığımız için.

affet ya Rabbi! dininin tahrifine sessiz kaldığımız için. günah olarak bu bize yeter.

Yüzük_24 nickli vatandaş bana öyle geliyor ki senin nickindeki yüzük Amr As ın parmağına taktığı yüzük!
        Aynı Muaviye türünden sinsi ve Amr As kurnazlığında siyasetlerle seçiyorsun sözlerini.
        Ucuz ortamda fesat yayıyorsun aynı şekilde sinsice
        oysa oku bak nice büyük alimler nasıl karşılıyor olayı ve olanları bakınca belki biraz yüzün kızarırsa sende ümit var demekki tövbe et

(Sn Üyemiz: Sitemizde her ne sebeple olursa olsun bir bir üyemize hakaret edemezsiniz bu nedenle uyarı cezası aldınız.. Tekrarlanması durumunda sizi siteye yasaklamak zorunda kalacağım. Fikir ve delillerle güzel öğütle görüşlerinizi bildiriniz!..)

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Sayın Selahattin Özgündüz tr cumhuriyetin başbakanından yardım istemesini Hz Zehra'nın fedek olayına benzetmektedir. Kendileri ilim medreselerinde eğitim almış biri olarak gayet iyi bilmesi gerek. Hz Zehra halife Ebu Bekir den bir yardım falan istemedi sadece hakkı olanı istedi. Ama sayın Selahattin Özgündüzün tr cumhuriyetinden bir alacağı veya tr cumhuriyeti Selahattin Özgündüzün hakkını gasp etmiş değil ki hakkı olanını istesin ve bunu Fedek olayına benzetsin.

Kimsenin sayın Özgündüzün tr cumhuriyetinin başbakanını veya başkalarını niye çağırdı demiyor demeyede hakkı yok zaten. Proğramı düzenleyen kendisi istediğini çağırır ama bunu ehl-i beyt mektebinin risaletine uygun bir şekilde yapmakla mükellef olması gerektiğini en iyisi kendisi bilimesi gerek.

Tv proğramına çıkıp sadece bir siyasi parti temsilcilerini davet etmediğini ve gerekçelerini beyan ettiğini duyduğum an merasime katılmama kararı aldım. O siyasi partiyi bende tasvip etmiyorum ki hiç birini tasvip etmiyorum hepsi aynı benim nazarımda. Eğer o siyasi parti geçmişte veya o partiye sempati duyanlar masum insanları öldürdüklerinden dolayı ise çağırılmamaksa gerekçesi. Çağırdığı siyasi partilerin sempatizanları geçmişte Maraşta Sivasta Çorumda neler yaptıklarını anlatmama gerek yok sanırım o dönemleri görmüş biri olarak eminim benden daha iyi bilir. Veya konuşmasının her paragrafında ismini zikrettiği şahısın Karaca Ahmet cem evinin yıkma girişiminde bulunduğunuda anlatmama gerek yok sanırım. Şehid ailelerini düşüneceği kadar Alevileride düşünüp aynı gerekçe ile çağırmaması gerekirdi o zaman bravo ne kadar adil bir insan derdik. Ama malesef işine geldiğinde şehid ailelerini yad etmekte işine gelmediğinde Maraş Çorum Sivas şehidlerini unutmakta veya unutmak istemektedir.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Hudeyfe kardeş Selahhattin hoca da Başbakandan aynen fedekte olduğu gibi hakkı olanı istedi.
            VE şöyle dedi benim ve benim gibi inanların vergilerinden topladığınız paraların yüzde üçünü diyanet payı olarak ayırıyorsunuz ve bu parayı bizim asimilasyonumuz ve inkarımız için kullanılmak üzere diyanet işleri başkanlığına veriyorsunuz.
            Biz eğer bu ülkenin asli vatandaşlarıysak ki öğleyiz o zaman benden alarak din hizmetleri için ayırdığın benim paramı geri istiyorum demiştir.
            Lütfen selahattin hocanın o konuşma metnini zeynebiye.com adresinden bir daha okuyun.
            Başbakanı çağırma konusuna gelince lütfen bu konuyu aşın artık ya gerçekten yakışmıyor.
            İnsan bilmediğine düşman olur cehlinden ama gerçek ortaya çıkıncada pardon demesini bilmeli büyüklük budur.
            Aeytullah Cafer suphani teşekkür mesajı yayınlıyor Ayetullah Hameneyi özel temsilci aracılığıyla selam yollayıp katılmasından dolayı memnuniyetini ve katılmış olmasının önemini vurguluyor sizler hala neyi anlatıyorsunuz.
            Kaldı ki Maraş, sivas, Malatya ve çorum olaylarını yapanları lanetliyoruz tüm emperyalist uşaklığı eden ve terörü reva görenlerle birlikte ancak bunu başbakanı savunmak adına söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın bu konuda daha çok bildiğim kadarıyla Mhp suçlanır ve bu olayla onların kadroları daha ilgilidir.
            Bu o davanın yargı kararlarında ve yargılama sürecinde daha belirgindir.

Yorum

[quote author=hakkaniyet link=topic=18537.msg113091#msg113091 date=1292973070]
              İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

bunu da gördük ya Huseyn! bunu da yaşattılar bize. biz ki acını yüreğimizde bir kor gibi taşırken ve biz ki yezidlere kin bilerken her hücremizde, matemine çağırdılar matemine sebep olanların soyunu.

muaviyelerin kurduğu habis düzenlerin soysuz bekçileri, Ehl-i Beyt'in Gülü'nün yasını tutmaya geliyor heyhat!

keyfi, küfrî, cebri kanunların, mütekebbir, mütecaviz, münafık uygulayıcıları misafir oluyor Ehl-i Beyt'in yasına.

şeytan-ı kamilin resminin altında İnsan-ı Kamil'in yasının tutulacağı bildiriliyor heyhat! hakkın ruhuna el Fatiha.

asıl şimdi yenmeye çalışıyorlar seni, asıl şimdi zafere yaklaşıyorlar sana karşı, hakkı batılla karıştırarak ve biz izliyoruz.

affet ya Resulullah! emanetine sahip çıkmadığımız ve nuruna çekilmeye çalışılan perdeleri elimizde hazırladığımız için.

affet ya Rabbi! dininin tahrifine sessiz kaldığımız için. günah olarak bu bize yeter.

Yüzük_24 nickli vatandaş bana öyle geliyor ki senin nickindeki yüzük Amr As ın parmağına taktığı yüzük!
              Aynı Muaviye türünden sinsi ve Amr As kurnazlığında siyasetlerle seçiyorsun sözlerini.
              Ucuz ortamda fesat yayıyorsun aynı şekilde sinsice
              oysa oku bak nice büyük alimler nasıl karşılıyor olayı ve olanları bakınca belki biraz yüzün kızarırsa sende ümit var demekki tövbe et

[/quote]

el insaf (eğer varsa tabi). Benzettiğiniz simalardan Allah'a sığınırım, onların oyununa gelmiş olmaktan da. yazdığımız herhangi bir mesajda herhangi bir caferi lidere (kimin lideri olursa olsun) söylenmiş bir tek söz bulabilirmisiniz? bizim her sözümüz bu sistemin bu rejimin liderlerinedir. sizin lideriniz kim önce onu belirleyin. kimi taklid ediyorsunuz, kime uyuyorsunuz, kimi savunuyorsunuz dikkat edin.

Önder kabul ettiklerimizin bu tür münafık larla ilgili yaklaşımlarını ve bunun nedenini anladığımızı ama bizlerin bu İslam düşmanlarına karşı dikkatli olmamız gerektiğini ve vurgulamaya çalıştık olmadı.

heyhat ki yine mızraklara takılmış sahife-i Kur'anlar kandırdı bizi ve eğer dikkat etmezsek o mızraklar bir süre sonra natıkı Kur'anlar takılacaktır. tüm derdimiz buydu bunu anlatmaktı. halk olarak bizlerin küfrün temsilcilerine tahammül etme görevimiz yoktur. bunu beyan etmekti ki geciktik. bu hak düşmanı rejimin başına kalplerde zaten yer açıldığını, nifağını oraya sızdırmaya başladığını görüyoruz.

hakaretlerinize gelince uykunuza veya cahilliğinize veriyorum. ayrıca bunları yazacak kadar az edindiğiniz terbiyenin de bunda payı var sanırım. fikrinizi yazarak paylaşır ve anlatmaya çalışırsanız belki anlaşırız ama ağzınızdan kin kusarken sizi muhatap saymayız. midemiz kaldırmaz.

bizi tanımadan hakkımızda münafık kanaatine ulaşıp, yaşadığımız coğrafyadaki zulmü görmezden gelip o zulmün temsilcisini de aklayıp pakladığınız için sizi Allah'a havale ediyorum ve hakkımı helal etmiyorum. İnşaallah sevdiklerinizle haşrolursunuz.

ne demiş şair "illa edep, illa edep"

Kıyamı unuttuk ya Rab! Namazı batıl eyledik.
              KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

hakkaniyet kardeş sizde biliyoyorsunuz ki devlet diyanete verdiği vergiden yüzde 3'lük payı verirken başka şeyler istemektedir. Öle babasının hayrına vermiyor. Bu gün diyanetten devlet rejiminin kuralları Allah'ın kurallarına ters düştüğünde devlet rejiminin kuralını değil Allah'ın kuralının geçerli olması geretiği söyleyen bir başkan gösterebilirmisiniz? Hiç unutmam Fırat kültür merkezinde Celaleddin Rumu'nin anıldığı bir proğramba diyanet işleri eski başkanı gelmişti Mehmet Nuri Yılmaz kürsüye çıktı konuşması esnasında bir genç ayağa kalkıp "Siz bu ülkenin din temsilcisisiniz birazda başörtüsü zulmünden bahsedin bu konuda neler yaptığınızı anlatın dedi. (96 da olsa gerek) diyanet başkanı ise biz yaptığımızı yaptık dedi ve o genci zorla salondan çıkarmak istediler ama hepimiz tepki gösterince çıkaramadılar. Böyle bir diyanettin yardımını istemek ne kadar İslam şer'iatına Ehl-i beyt risaletine uygundur bilemem. Eminim sayın Özgündüz bu konuda benden daha iyi bilir.

Geçmişte yaşanan katliamlara gelince bu gün başbakan olan zat zamanında Sosyalistlerle mücadele derneklerinin has adamının dizleri dibinde az şiir okumadı. O has adamdı faşist gençlere yol gösteren o has adamdır "Ali haklıdır ama Muaviyede haksız değil" diyen. Başbakan eylemlere katliamlara katılmamış olabilir ama o safta olduğunu herkes bilir 80 li yıllarında. O dönemin tarihini sadece sağ görüşlü bir yazardan değil sol görüşlü yazarlardan da okumak gerek. Hala düzenleniyormu bilmem MGV'cilerin her yıl düzenlediği Başbağlar katliamı ile ilgili proğramlarına katılmak yeterlidir. Unutmamak gerek o vakıfta yetişmiştir sayın başbakan.

Bide gerçekten merak ediyorum Iğdırda en son seçimlerde Akp'yi yezid partisi ilan etmemişlermiydi? Ne olduda şimdi İmam Huseyn'in anıldığı proğrama yezid partisi olarak gördükleri partinin liderini çağırdılar?

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Allah insaf versin. Durumu Fedeğe benzeten Konuşmacı dün de Iğdırda İnci Düğün Salonununda biat istemişti. Ama Iğdırlı seslendi biz İmam Hamaneiye Biat ettik. Liderimiz odur diye... Allah insaf versin.

Yorum

Az önceki mesajım kapalı olduğu için biraz açma ihtiyacı hissettim:

Son Gadir-i Hum Programında Iğdıra Davetli olarak gelen Sayın Selahattin Özgündüz, Iğdırlı Halka açıkça, "beni lider olarak kabul edin, bana biat edin, bana biat edenler selavat çevirsin" ardından "etmeyenler selavat çevirsin" demiştir. Komik olduğu gibi bir o kadarda insanı derinden üzen bu manzara 84 dakika boyunca bizleri ve Iğdırlıları şok etmiştir. Iğdırlıların cevabı ise şu olmuştur ve olmayada devam edecektir. BİZİM LİDERİMİZ AYETULLAH HAMANEİDİR...VES SELAM...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=18537.msg113118#msg113118 date=1293024670]
                      Son Gadir-i Hum Programında Iğdıra Davetli olarak gelen Sayın Selahattin Özgündüz, Iğdırlı Halka açıkça, "beni lider olarak kabul edin, bana biat edin, bana biat edenler selavat çevirsin" ardından "etmeyenler selavat çevirsin" demiştir. Komik olduğu gibi bir o kadarda insanı derinden üzen bu manzara 84 dakika boyunca bizleri ve Iğdırlıları şok etmiştir. Iğdırlıların cevabı ise şu olmuştur ve olmayada devam edecektir. BİZİM LİDERİMİZ AYETULLAH HAMANEİDİR...VES SELAM...
                      [/quote]

Allah(cc) sonumuzu hayreylesin.Bu gidiş iyi değil. Bunları okudukça Türkiye Caferileri için Rabbimin hayırlar vermesini,basiretli alimlerii başımızda kılmasını diliyorum. Türkyeli Şii-Caferilerin lider sorunu yokki bu şahıs illada kendisini lider yapmak istiyor.

Son yaşananlarda gösteriyorki gidişat Hüseyin(as) Aşurasından çıkıp Halkalı Aşurasına dönüyor.
                      “Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
                      Sizleri kılıçtan geçiririm.
                      Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
                      Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

Bu bahsettiğiniz konuyla ilgili kanıt video koymanız mümkünmüdür...

Yorum

[quote author=YazıkCokYazık link=topic=18537.msg113122#msg113122 date=1293030602]
                          Ya tam "Kendini tatmin odası" olmuş burası ) fitneciler birleşin )

Site Kurallarını ihlal ettiğiniz için Uyarı aldınız:

[/quote]

siz burayı bir oda kendinizi bir alem kabul ediyorsanız, kibir muhasebesi yapmanız yerinde olacaktır. Gece yalnızken bunu yapınız...

Yorum

siyaset ne kötü, kardeşlerimiz birbirine düştü.

Yorum

[quote author=YazıkCokYazık link=topic=18537.msg113133#msg113133 date=1293034025]
                              Bosuna ugrasmayın gelen paralardan size pay düşmez
                              [/quote]
                              niyetiniz simdi anlasilidi demek gelen paralari yanliz yemek pesindesiniz,nereden gelen paralari bunuda soyleyin bizde bilelim.

Yorum

[quote author=YazıkCokYazık link=topic=18537.msg113133#msg113133 date=1293034025]
                                Bosuna ugrasmayın gelen paralardan size pay düşmez
                                [/quote]

kimsenin uğraştığı yok.aslına bakarsanız adı geçen kişiyi sizler kadar umarsayan yok.Ehl-i Beyti(as) kullanarak kişsel hırslarının peşinde olanlarlada işimiz yok.

ve

burası fitnecilerin yeri ise bu foruma sizleri zorla üye yapmadık.

ve

eğer fitne ise mesele

Ramazan ayının başlangıç ve sonunda lideriniz tarafından çıkarılan "fitne" en büyük fitnedir.

“Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
                                Sizleri kılıçtan geçiririm.
                                Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
                                Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X