Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başbakan Erdoğan Aşura Matemine Katılacak

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ya bana siyasi İslam muhabbetleri yapmayın,
    -Sayın Başbakan İslam'a ve vatana hizmet ediyormu?
    Elcevap: ediyor..
    -İsraili dünyanın gözünde rezil ediyormu?
    Elcevap: ediyor..
    -İran ile ilişkiler altın çağını yaşıyormu?
    Elcevap: yaşıyor..
    Şu devirde (Sayın Ahmedinejat dahil) 4x4 lider bulamazsınız.. bu böyle biline!
    Gerisi yüzyıllardır İslam ümmeti içinde süren ve bir sonuca varılamayan siyasi muhabbet ve soruların kişilere göre yorumlanması ile ilgilidir.
    Sorduğunuz soruları 10 kişiye sorsak 20 ayrı cevap alırız?!

Yorum

her iki cevabınız çok "hızlı" olsa da ben sorumun cevabını alamadım, diğer yazdıklarınızla da ilgilenecek durumum yok sizin şahsi görüşleriniz.. sorumu aynen yineliyorum ve bunun siyasi (politik) bir soru değil Kur'ani bir soru olduğunu düşünüyorum:

"size göre Erdoğan İslam devletinin başı mıdır ve o itaat edilecek bir ulul emr midir? yoksa Kur'an'a göre konumu nedir?"

Kur'an'a göre bu soruyu cevaplayacak ilminiz varsa cevaplayın yoksa birine yöneltin bize inanmıyorsanız onu yazın. ve ona tabi olun...

Yorum

hocam evet benim imzam olsun diye yazdığım bir cümleydi, dün akşama aklıma gelmişti ama siteyi hala kullanamadığım için ne resim ekleyebiliyorum ne de imza. internet özürlüyüm işte.

hilalnur hanım bu saydığınız isimlerden ziyade bizim için İmam Hamaney'in ne dediği önemlidir. O'nun sözlerini de daha önce verdiğim örnekle anlamaya çalışırsanız derdimizi daha iyi anlamış olursunuz.

bizler ne olursa olsun zalim bir düzenin gönüllü bekçiliğini yapanları sevemeyiz, sevmemeliyiz. aksine mektebimiz onlarla mücadele mektebidir.

aşura törenlerine katılan halk kitlesi değil sünni ehl-i kitaptan dahi olsa başımızın üstünde yeri vardır. çünkü onlar ancak bu şekilde mektebimizi tanıyabilirler ama böylesine zalim ve tuğyani bir rejimin liderlerinin oraya gelmesi ve kendi fikir atalarıyla mücadele eden İmamızdan dem vurmaları hayra alamet değil. bizim vurgumuz buna.

"Kıyamı unuttuk ya Rab! Namazı batıl eyledik"
        KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Ben cevabımı verdim işinize gelirse!

..ve bu konuda hiç kimsenin kendi şahsi görüşü doğrultusunda yapacağı yorum ve zannından başka OBJEKTİF bir cevap verebileceğini sanmıyorum.

Herkes Sn. Başbakana olan bakış açısına göre yorumlayacaktır, bu da ne kadar sağlıklı olabilir?!

Siz ve sizin gibiler onunu aleyhine, sevenlerde onun lehine olarak cevaplar bulmak için ayetleri zorlayacaklardır.

Bana bu konuda tarafsız ve dürüst olduğunuzu iddia etmeyin lütfen!!

Yorum

bizim işimize gelip gelmemesini değilde Allah'ın rızasına uygunluğunu düşünseniz daha objektif bir bakış açısı yakalayabilirdiniz.

kaldı ki sizin onca olumsuzluğa, zulme, kötülüğe, inkarda aşırılığa, ictimai düzende gayrı ahlaki hertürlü şeyin serbestliğine velhasıl küfre, nifağa, tuğyana gark olmuş ve bu saydıklarımın menşei olmuş bir sistemin başında olan birine sonsuz hüsn-ü zannınızın yanında bizim su-i zanlarımız çok objektif kalır.

herkes sevdikleriyle haşrolacaktır. sevdiklerimizin bizi terketmediği suçlamadığı ve "ben bişey yapmadım, onlar kendileri saptılar" demediği bir ahiret yurdunu Rabbim nasip etsin.

Yorum

[quote author=yüzük24 link=topic=18537.msg112827#msg112827 date=1292770157]
              bizim işimize gelip gelmemesini değilde Allah'ın rızasına uygunluğunu düşünseniz daha objektif bir bakış açısı yakalayabilirdiniz.

kaldı ki sizin onca olumsuzluğa, zulme, kötülüğe, inkarda aşırılığa, ictimai düzende gayrı ahlaki hertürlü şeyin serbestliğine velhasıl küfre, nifağa, tuğyana gark olmuş ve bu saydıklarımın menşei olmuş bir sistemin başında olan birine sonsuz hüsn-ü zannınızın yanında bizim su-i zanlarımız çok objektif kalır.

herkes sevdikleriyle haşrolacaktır. sevdiklerimizin bizi terketmediği suçlamadığı ve "ben bişey yapmadım, onlar kendileri saptılar" demediği bir ahiret yudunu Rabbim nasip etsin.
              [/quote]

Sn. Başbakana bu şekilde bakış açısı olan birinden nasıl bir objektiflik beklenebilir ki?
              Siz bu önyargılarla Tayyip düşmanlığını " Allah rızası" olarak görüyorsunuz zaten...
              Gerisi laf-ı güzaf!?

Yorum

Allah aşkına yazdıklarımızın herhangi birinde tayyibin adına rastladınızmı? isimler umurumda değil. temsil ettikleriyle bizim kavgamız var.

kaldı ki siz tayyip dostluğunu "Allah rızası" olarak görüyorsanız ve buna yapılan müdahalelerde böylesine agresifleşiyorsanız bu önyargı değilmidir?

masumiyetine inandığınız şahsın bizde mücrimliğine inanıyoruz. bizler her yazdığımızda onun temsil ettiği sistemin ve rejimin çirkefliğini ve zulmunü de belirtiyoruz. siz de Allah yolunda attığı bir tek adımı söyleyin faydalanalım.

yoksa hakkaten gerisi laf-ı güzaf!

Yorum

kur'an'a göre cevabını hangi ayetle verdiniz?

bu işin peşini bırakmam.. bizi siyasetle suçlayanlar (ki siyasetle ilgilenmek suç değildir) siyasi bir lideri dini lider gibi sunmalarına sessiz kalmam bu sitede..

dürüst olun, editlenmediğinden hala duran hakaretrlerinize boşuna mı katlandım?

Yorum

ARKADAŞLAR LÜTFEN GÖRÜŞLERİNİZİ BEYAN EDERKEN KİŞİSEL SATAŞMALARADAN UZAK DURUN SİTEDE HEM ZİYARETÇİ KARDEŞLERİMİZİ HEM ÜYELERİMİZİ RAHATSIZ EDECEK MESAJLARI YAZMAYA KİMSENİN HAKKI YOK KİŞİSEL PROBLEMLERİNİZİ UMUMA AÇIK YERLERDE DİLLENDİRMEYİN EĞER BÖYLE BİR PROBLEMİNİZ DE YOK İSE LÜTFEN İNSANLARI RAHATSIZ ETMEYİN
                    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Tayyip erdoğan=yalancı ...EDİT... )))) halen bu adamın yalanlarına inana var pes yani vallahi pes..

(SN ÜYEMİZ DELİLSİZ SUÇLAMADA BULUNMAYALIM VE HİÇ BİR ŞEKİLDE HAKARETE BAŞ VURMAYALIM İNŞAALLAH)
                      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

S.a..

Siteye 1 dk once kaydoldum. Nedeni de burada "Ne yaptıklarının farkında olmayan" bazı arkadaslarıma birkaç acizane uyarım..

Öncelikle herkes kendi evinin önünü süpürsün, herkes üstüne düşenleri yapsın sonra kalkıp onun bunun hakkında konussun. Şiiliğe ya da mektebimize hizmet bu mu? Sadece eleştirmek mi? Gercekten çok ileri gidiyorsunuz. Yazdığınız kelimelere bir bakın... Resmen isim vererek rahatca konusabiliyorsunuz. Tabi nick denilen maskelerin arkasındayız, kimse goremez ya...

Sizlere tavsiyem artık bu meseleleri burlarda konusmayı bırakın.. Selahattin ÖZGÜNDÜZ ile problemi olan gitsin yüzyüze konussun... Burada yazdıklarını onun yüzüne konussun.. Lütfen artık mide bulandırıcı seyler soylemeyin...

Bismillahirrahmanirrahim

Hucurat (49/12) “Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.”

Yorum

a slm

hoş geldiniz kardeşim, üyeliğiniz hayırlı olsun umarım birbirimizden istifade ederiz bol ve hayırlı paylaşımlarımız olur..

bir hınçla gelmişsiniz.. Değerli alimimiz Selahattin Özgündüz hakkında haksızlık yapıldığına inanıyorsunuz, ve zanlarda bulunulduğunu söylemişsiniz..

kim hangi zanda bulunup haksızlık yapmış alıntı yaparak belirtirseniz sonuca daha kolay ulaşırız diye düşünüyorum. Yoksa böyle ortaya konan hem de öfkeyle konan bir mesuliyeti ya herkes toptan üzerine alınır ya kimse alınmaz.. bu da sonuçta sizi hedefinize ulaştırmaz.

eğer amacınız bir yanlışı düzeltmekse tabi. yok eğer içinizi boşaltmaksa bunu yaptınız.. buna karşılık birileri de içini boşaltmaya başlayınca ortalık karışabilir. öyleyse biraz daha ölçülü ve öğrenmeyi ya da yanlışı işaret edici konuşmamız Ehlibeyt davasına daha uygundur diye düşünüyorum...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=18537.msg112592#msg112592 date=1292501484]
                            Aşura sabahında yani bu sabah(16/12/2010-10 mUHARREM 1432) Turgutludaydık. Üzüldüğümüz nokta, bu yas törenlerine her geçen yıl artarak devam eden bidatlerin karışması.

Tağuti rejimin yöneticileri, tağuti rejimin ilçe teşkilatı yöneticileri, çelenkler, protokol sandalyeleri,
                            İmam Humeyninin: " Şeytanın yeryüzündeki görüntüsü " olarak nitelediği kamil şeytanın resminin böyle bir törende asılması. Ve bütün bu durumlar yıl geçtikçe artıyor. Ne iştir anlamış değiliz.

Kerbela yas meclislerinin nasıl tertip edildiğine dair Kum, Meşhed, Necef, Kerbela, Kazımiyye apaçık gün gibi ortada değil mi?

Yoksa Türkiye caferilerini rejime entegre etmek isteyenler mi var. Öyleleri varsa bilmelidirler ki, işte tam da onlar SAFEVİ ŞİALARI dır.

Şia İslamın özü ise, şiilerin bu öze sadık kalmaları gerekir. Kalmazlarsa safevi şialarına dönüşüverirler.
                            [/quote]

Size gore en dogrusu neyse oyle yapın da katılalım..

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg112785#msg112785 date=1292757110]
                            bırakın biz bu işi şiilerimizle halledelim konuşalım hilalnur kardeşim..

BU İŞİN HALLETME YERİ BURASI MI?

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg112785#msg112785 date=1292757110]
                            "Sn Başbakanımızın ... sığınıyoruz" ifadeleri, bütün bir şii halkı ve izleyicileri bırakıp tüm hitaplarında "sn başbakanım" hitabının bulunması, "himmetinize sığınıyoruz" ifadesi şia mektebine mi aittir?

hangi İmamımız, Allah'ın yasalarıyla hükmetmeyen bir yönetici karşısında böyle onur kırıcı bir hale bürünmüştür?

bu sitede yazdık, İmamlarımızdan biri halifenin, toplumun haklarını dağıttığını duyunca gider ve bizim de hakkımızı ver der. Sizin adaletinize sığınıyoruz demez. Allah'ın yasaları dışındaki yasalarla hükmeden birisinde adaletin olduğunu olabileceğini söylemek, bir şii alimi olarak bunu ifade etmek, dahası buna sığındığını söylemek nasıl bir duygu ve mektebi hitaptır..

sizce sayın alimimiz Selahattin Özgündüzün konuşması ve sonraki savunuları benzeşiyorsa zıt değilse

benim diyebileceğim bir şey yok..

her şey herkeste olan göz ve kulaklarının önünde...
                            [/quote]

BUNLAR BİLE GIYBET DEGİL Mİ? VARSA BİR SORUN YA DA YANLIŞ GİDİP KENDİSİ İLE KONUSURSUNUZ. Eğer muhlis niyette iseniz...

Yorum

sizce bir yanlış ya da sorun yok mu,

belli ki bunları sorun görmeyip bizim sorun görmemizden rahatsız olmuşsunuz. demek ki oldukça şartlı şekilde dinlemişsiniz.

sizce bunlar sorun değil mi biz sormuşuz hangi şia imamı böyle Allah'ın yasasıyla hükmetmeyen birisine sığınmış, ondan adalet beklemiş?

buyrun bizi aydınlatın..

gıybet demişsiniz.. burası kapalı kapı değil. tüm dünyaya bir tıkla ulaşılabilen bir yer. halkalı meydanından bile daha açık bir meydan.. dünyanın her yerine açılıyor.

bu yazdıklarımızı okumak için siteye üye olmak bile gerekmiyor.. bu durumda gıybet nasıl oluyor sanki gizli kapalı yerlerde konuşuyormuşuz gibi?..

hem nerden biliyorsunuz bunların direkt alimlerimizce görülüp okunmadığını?...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg112911#msg112911 date=1292864513]
                                sizce bir yanlış ya da sorun yok mu,

belli ki bunları sorun görmeyip bizim sorun görmemizden rahatsız olmuşsunuz. demek ki oldukça şartlı şekilde dinlemişsiniz.

sizce bunlar sorun değil mi biz sormuşuz hangi şia imamı böyle Allah'ın yasasıyla hükmetmeyen birisine sığınmış, ondan adalet beklemiş?

buyrun bizi aydınlatın..

gıybet demişsiniz.. burası kapalı kapı değil. tüm dünyaya bir tıkla ulaşılabilen bir yer. halkalı meydanından bile daha açık bir meydan.. dünyanın her yerine açılıyor.

bu yazdıklarımızı okumak için siteye üye olmak bile gerekmiyor.. bu durumda gıybet nasıl oluyor sanki gizli kapalı yerlerde konuşuyormuşuz gibi?..

hem nerden biliyorsunuz bunların direkt alimlerimizce görülüp okunmadığını?...
                                [/quote]

Tamam siz bana bakmayın devam edin... Allah muvaffak etsin. Klavyelerinize hızlı basın belki biraz daha sevap alırsınız. Ehlibeyt icin emekleriniz harika...
                                Daha iyisi varsa buyursun o kadar insanın icinde konussun... Burada yazıp çizmek ile olmaz bu işler... Sen demişsin "Bırakın bu işleri şiileirmizle halledelim" . Ben de diyorum ki amacın sorunları halletmekse git sorun olan konusmaların muhattapları ile konus. Buradan ona ulaşamazsın. Anca kendinizi tatmin edersiniz...
                                Allah ıslak etsin ne diyeyim...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X