Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

seyyah bakiyorum yalniz gezmiyorsun artik, aglayinca mendilmi sunuyor arkadasin!?
    ve yine bakiyorum hemen baslamissin "adminler modlar"

...EDİT...

selametle

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

...EDİT...
      Ben kimseden ne destek alırım, nede ağlarım.
      Buhariye yaptığın yukardaki hakaretlerde artık sınırı aştı.
      ...EDİT...
      hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg36518#msg36518 date=1245004129]
        seyyah bakiyorum yalniz gezmiyorsun artik, aglayinca mendilmi sunuyor arkadasin!?
        ve yine bakiyorum hemen baslamissin "adminler modlar"

...EDİT...

selametle

[/quote]

işte siz busunuz gülistan!
        oyy oyy sana denecek cümle yok..
        Ben zaten yazıyorum yeni değilim..
        ama bana çizmeyi aşma diyen insan kendisi aşmada rekor kırıyor..
        ama burası sizin form de kimse sizi uyarmaz editlemez!
        şu kelimeleri biz yazsak anında edit..
        senin ilimden anladığın yok ehlibeytten anladığın yok yaptığın şıracının şahidi bozacı..
        seninle hiç bir şekilde konuşmaya değmez kelimelerime yaazık..
        ayrıca mendil sunma ve şakşak işinde seni geçmek mümkün değil..
        bunu layıkı ile yapan sensin...
        sınırına dikkat et...

Yorum

seyyah

bak yakami birak...benim buhari hakkindaki görüsüm budur...kanitlayabildigini kanitla, kanitlayamadiklarin icinde küplere binmekten vazgec, vazgecmesende böyle devam et...

nasil olsa iki saat sonra küser, iki gün sonrada yanina birini alir gelirsin...

buharinin kitabinin yarisini ...EDİT... buluyorum, bunda bu kadar kizacak birsey yok, herkes buhariyi kutsamak zorunda da degil.

...........
          buster beye gelince, seyyah ile ayni dili konusuyorsunuz
          ikide birde tehdit yagdirip durmayin, varsa buhariyi kurtarabileceginiz tutanaklariniz getirin asin siteye
          engel olanmi var

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

değerli kardeşlerim lütfen burda maalesef olay başka bir boyuta taşınıyor gerçekten çok üzücü
            şia kardeşlerim lütfen uzatmayalım herkes buharide yazanları okuyor ve herkes akıl ve kuran ölçüsünde kabul ediyor yada etmiyor bırakın ehli sünnet kardeşlerimizi
            yargılamak mektebimize yakışmaz
            ehli beyt a.s. bizim kurtuluşumuzdur ve her an yaşamımızda onları örnek almamız gerek allah aşkına devam etmeyin tartışmaya sınırlar aşılıyor bu şekilde lütfen kardeşlerim maksat hakkı ortaya koymaktır insanların tercihini yargılamak değil
            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

buster beye gelince, seyyah ile ayni dili konusuyorsunuz
              ikide birde tehdit yagdirip durmayin, varsa buhariyi kurtarabileceginiz tutanaklariniz getirin asin siteye
              engel olanmi var
              getirince ben bir arkadaşa baktım ilgili arkadaşlar cevab verir de kaç..
              en iyi yaptığın şey..
              karalamaya geldimi tam gaz ..
              ...EDİT...
              şakşakcılık yapacağına aç buhariyi oku!

Yorum

haklisin muttaki kardesim...
                buhari hakkindaki görüslerimi sundum, aynen belirttigim gibi düsünüyorum...
                bu düsünceme verilen tepkilerde umurumda degil...
                konuyu kendi adima kapatiyorum

Yorum

Wilayah' a Özel Mesajla konuyu takip etmesini ilettim.
                  Demek sizin yazdıklarınız sadece yorumdan ibaret öylemi!
                  Ehli Beyt anlayışının sizin anladığınız gibi olmadığını bilmesem,
                  Her neyse yaaa.
                  Sizi neden dikkate alıyorumki ben.
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=5072.msg36523#msg36523 date=1245004705]
                    değerli kardeşlerim lütfen burda maalesef olay başka bir boyuta taşınıyor gerçekten çok üzücü
                    herkes buharide yazanları okuyor ve herkes akıl ve kuran ölçüsünde kabul ediyor yada etmiyor

[/quote]
                    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36517#msg36517 date=1245003683]
                      oysaki o kitabin yaridan fazlasi hava civa
                      gulistan_2

Büyük bir söz.
                      Büyük bir hakaret.
                      Büyük bir saygısızlık
                      .
                      Sayın gulistan_2; bir yönetici olarak sadece kulaktan duyma bir kinle bunları yazdığın o kadar aşikarki.
                      İlmi bir birikime sahip olmadan, kaynağın baştan sona okumadığınız o kadar ayan beyan ortada ki!,

Aceba adminler bu sözü ne olarak algılıyor onu öğrenmel isterim
                      [/quote]

sayın seyyah buyrun bize izah edin o zaman hava ve civa olmadığını,

resulullah 6 yaşındaki bir kılza evlendiriliyor,9 yaşında gerdeğe sokuluyor
                      resululah kıbleye karşı abdest bozduruluyor
                      Resulullah ayakta bevlediyor
                      Resulullahın hanımı çırılçıplak erkeklere gusül öğretiyor
                      kazık kadar adamlar kocaman kadınların memelerinden emiyorlar
                      Resulullah oruçlu iken kadınlarının dilini emiyor

daha neler neler
                      bunlar have civa değilse aylardır haftalardır gelin kardeşim şu hadislerin izahını yapında hayra girin bizde bişeyler öğrenelim diyorus,laf salatası yapmakktan ajitasyon ve demogoji yapmaktan başka bişey yaptığınız yok,
                      buyrun teker teker açıklayın bize sözünüzü kesersek namerdiz,buyrun başlayın izahını yapmaya.
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

Ayrıca ben hala bekliyorum sayın seyyah lütfedip sözlerinizin kaynağını gösterirseniz sevinirim

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36247#msg36247 date=1244892550]

Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
                        Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.[/quote]

1-Buharide zayıf hadisler olduğunu belirten o bir çok alim kimlerdir?
                        2-Bu bir çok alim hadislerin zayıflığı konusunda ne demişlerdir
                        3- bu bir çok alimin zayıf dediği hadisler arasında 6 yaş rivayetide var mı?
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

Ayrıca ben hala bekliyorum sayın seyyah lütfedip sözlerinizin kaynağını gösterirseniz sevinirim
                          1)
                          Buharide geçen binlerce hadisi atlayıp, kendinize malzeme etmek için ele aldığınız bikaç rivayetle koca sunni inancını fütursuzca eleştirmeye devam ediyorsunuz .
                          Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
                          Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.
                          Yalnız sizin yapmak istediğiniz aslında Buharide geçen zayıf hadisler üzerinde durmak değil, BAĞCIYI DÖVMEK.
                          Şialarda farkettiğim şu. Üslubunuz oldukça kötü. Buharideki binlerce hadisi görmezden gelip, Efendimizi sapık ilan ettiğin anlatmaya çalışmanız, bunu ön plana sürmeniz, sizin niyetinizin halis olmadığını gösteriyor.
                          Sübyancı, sapık, uçkuruna düşkün gibi oldukça seviyesiz yorumlar yazmanız çok çirkin. Sanki Buharinin amacı bu gibi veriyorsunuz!.
                          Şayet kaynaklardaki rivayetleri eleştirecekseniz daha seviyeli bir üslup takının. Buhari; Efendimizi alçaltmak için hadis rivayet etmez. Böyle niyet taşıyan bir insanın kitabı, milyonlar tarafından itibar görmez!
                          Önce üslubunuzu düzeltin, ondan sonra İLMİ! münazaranızı yapın.
                          Hala aynı üslup devam ettiğinden İLMİ münazara yapmamız imkansız.

İspatı:
                          2)
                          Genel modunuzu daha uygun yorumlar yazmasını sağlamanız gerekirken birde aynı cümlelerle eleştirinizi sürdürmeniz,
                          bunlar have civa değilse
                          diyorus,laf salatası yapmakktan ajitasyon ve demogoji yapmaktan
                          vs.
                          hayat akşamlıdır...

Yorum

evet sayın seyyah
                            üzülerek söylemeliyimki şuana kadar demogoji ve ajitasyon yapmaktan başka hiçbir şey yapmadınız,
                            ilmi olarak hiç bir şey paylaşmadınız ve halada demogojiye devam ediyorsunuz.

Neyse haftalarca size Buharide geçen rivayet uydurmamıdır değilmidir diye sorduk cevap alamadık,

yine cevap alacağımı sanmıyorum o yüzden sorumdan vazgeçtim,nasıl olsa cevap falan vermeyeceksiniz.

seyyah kardeşim canınız nasıl münazara etmek istiyorsa öyle yapın kardeşim,ben artık size soru falan sormuyorum
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=5072.msg36549#msg36549 date=1245009073]
                              evet sayın seyyah
                              üzülerek söylemeliyimki şuana kadar demogoji ve ajitasyon yapmaktan başka hiçbir şey yapmadınız,
                              ilmi olarak hiç bir şey paylaşmadınız ve halada demogojiye devam ediyorsunuz.

Neyse haftalarca size Buharide geçen rivayet uydurmamıdır değilmidir diye sorduk cevap alamadık,

yine cevap alacağımı sanmıyorum o yüzden sorumdan vazgeçtim,nasıl olsa cevap falan vermeyeceksiniz.

seyyah kardeşim canınız nasıl münazara etmek istiyorsa öyle yapın kardeşim,ben artık size soru falan sormuyorum
                              [/quote]

Sayın mikdat;
                              Senin genel modun gulistan_2 nin yorumlarını bi incele istersen!.
                              Araya girip olayları provaka etmekten, ortamı germekten, hakaret etmekten, aşağılamaktan, haddini aşmaktan başka ne yapıyor bir görün isterseniz.
                              İLMİ hangi yazısı var genel modunuzun. Önce siz kendi içinizdeki İLMİ problemini çözünki, bizlerde inancımıza olan alaya almaların olmadığı ortamlarda İLMİ dediğiniz( ilmi anlayışınızıda çok merak ettim, size göre ilmi ne oluyor) yapalım.
                              Diğer birçok başlıkta aynı üslubu sürdüren gulistan_2 nin kaç ilmi çalışması var.
                              Murtazaalinin tabiri ile, kopy pasteden başka ne yapmış
                              .,
                              Siz bir admin olarak, karşıdakinin inancına saygı duyulmasını, bu çirkin aşağılamaları yapmaması gerekmesini söyleyeceğinize, yaptığınız yorumlara bakın.
                              Size göre; yapılan yorumların hakaret olması için ille küfürlü kelimeler mi yazması gerekiyor, çok merak ediyorum!
                              hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36323#msg36323 date=1244912018]
                                Murtazaali;
                                Yukardaki yorumumda da belirttim.
                                Sen bu üslubunla devam ettikçe, belirttiğin ateistelere malzeme veren sen ve senin düşüncendekiler olmaya devam edecektir. [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Kardeşim gerçekten sizin tavrınıza hayret ediyorum. Nasıl bir İslam anlayışın var senin? Selman Rüştü benim kullandığım kelimelerini beterini en iğrencini, en sapıkçasını kendi eserinde kullanmıştı. Ama Ayetullah Humeyni hariç hiçbir Müslüman (Sünni) lider gerekeni yapmamıştı. Fıkhınız katledilmesi gerektiğini belirtmesine rağmen Dünya genelinde ulemanız es geçmişti. Değerli kardeşim, miktadın dediği gibi senin ki ajitasyon senin ki demagoji senin ki sıkışınca ordu göreve mantığı…

Selman Rüştü yapınca sus pussunuz! Ateistler ve Hristiyanlar yazıp, çizip, çürütünce hiç uğramazsınız. Ama biz Şiiler bunlara değindik mi, kötü oluyoruz. Sevilmiyoruz. Vahdetten uzaklaşılan toplum oluyoruz. Yahu Hristiyanlar forumlarında bunların en alasını yapmalarına rağmen Sizin Ağa babalarınız Dinler Arası diyalog diye tutturmuşlar.

Bak kardeşim! Üslup, üslup deyip tutturma. Bu forumda mevcut bulunduğundan beri ne bir soruma cevap verdin? Ne de ilmi bir açıklamada bulundun. 6-9 yaş rivayeti 17-18 rivayeti ile reddettin etmene rağmen 6-9’ada uydurma diyemedin. Öncelikle bu Buhari Taasubunu yık ki daha rahat yazabilesin.

Ben Müminlerin Annesi Aişeyi savunuyorum. Diyorum ki o Aişe çırılçıplak başkalarına uygulamalı Gusül Dersi veremez. Bu olsa olsa iftiradır. Ben diyorum ki, Bizim Peygamberimiz bir gece de 9 hanımını gezip idare etmemiştir. Ben diyorum ki Peygamberimiz sokakta elin kadınına bakıp şehvetinden dolayı Hanımı Zeynebe koşmamıştır. Ben diyorum ki Peygamber kadın elbisesi giyip baldır bacak yere uzanmamıştır. Ben diyorum ki Peygamber ayakta bevl etmemiş, kabeye doğru hacette bulunmamıştır ve ben….

Değerli kardeşim bunun neresi üslupsuzluk? Ben burada Senin Peygamberini Savunuyorum ama sen Peygambere karşı Buhariyi savunuyorsun. Pes vallahi…

Sen daha, bir şeyi yorumlarken, eleştirirken o kadar üst perdeden bakan bir gözlük sunuyorsunki, sanırım kendinin neyi-neden-nasıl savunduğunun, eleştirdiğinin farkında değilsin. [/quote]

Hayır çok farkındayım. fark ettirmek istiyorum ama sen fark etmiyorsun. Eden ediyor ama.

Yukarda mikdat demiş ki. Uydurma!!! hadisler 100 lerden fazla, çünkü Murtazaali aktaracaklarını henüz bitirmemiş demek daha fazla! Yani Murtazaali bunları yazıyorsa, bu hadis konusunda kriter oluyor ve uydurma!!! hadisler Murtazaalinin yorumlarına bağlı. Pes demekten başka bişey diyemiyorum. [/quote]

Ne alaka demeden geçemiyorum. Vallahi bu yoruma ancak ben pes derim. Vallahide pes. Kriter ben değilim. Asıl kriteri öğrenmek istersen Buhariye bak. Bu konuda benim Kriterim Buharidir. Yahu ben size elimle yazmadım. Size Buharinizden fotoğrafını çekip yapıştırdım. Hangi açıklamayı yaptın. Hangi şerhini yazdın.

Sehle Peygambere diyor ki, salim yanıma girince kocam Ebu Huzeyfe rahatsız oluyor. Ben ne yapayım? Peygamber diyor ki giti Salimi Emzir? Sehle diyor Ey Peygamber o koskoca adamken ben onu nasıl emziririm? Peygamber diyor onun koskoca adam olduğunu bende biliyorum. Sehle denileni yapıyor ve geliyor. Ey Peygamber ben salimi emzirdim. Artık Kocam Ebu Huzeyfe Rahatsız olmuyor. (Dairimi)

Şimdi kardeşim ben bu rivayetin fotosunu çektim yapıştırdım. Bir arkadaşınız bana kadı iyazın şerhini getirmiş. Kadı diyor ki: Aslında Sehle memesinden emzirmemiş, sütünü kaba sağmış Salime öyle içirmiş. Peygamberde emzir demek istememiş, sağ içir demek istemiş….miş de miş mi…

Ben bunu reddedince siz diyorsunuz ki, Yahu Murtaza şerh istiyorsun getiriyoruz ama reddediyorsun. Yahu kardeşim şerh doğru ise neden kabul etmeyeyim. Neden reddedeyim. Derdim ne benim?

Getirince mantıklı deliller ve şerhler getirin. Kadı iyaz mantığı ile hareket etmeyin. Gerçi sen Kadı iyaza taş çıkarttırırsın. Kadı İyazla seni karşılaştırmam bile yanlış.

Hadis yorumlamak için;
                                Usuli Hadis ilmine tam anlamıyla vakıf olmak gerekir. Sadece okuduğunu aklına vurup yorum yapan insanlar büyük bir yanılgının içine düşmüş olur. Murtaaalinin İLMİ çalışma dediklerinin çoğunda buna rastlamaktayız. Yani daha çok aklına ve mantığına göre, duygusal yorumlarda bulunuyor, bu başlık için değil birçok başlık için geçerli , adınada ilmi çalışma! diyor. [/quote]

İyi de kardeşim, madem sizde Hadis ilmi var ise buyurun çürütün bu rivayetleri veya bu rivayetler hakkında ki sözlerimizi? Ama hayır Hadis ilminiz yok ise ne diye durup, durup reddediyorsunuz? Hangi Hadis ilminle reddediyorsun? Mirzehan demeli, o zaman neden çeviriliyor bu Buhari. İnsanlar inek gibi okuyup ot gibi yesin diye mi? Hiçbir insan içinden bir rivayete karşı çıkamaz mı? Çıkması için illa gidip 5-10 yıl hadis ilmi mi okuması gerekiyor. Veya sizin Süper modunuz Allame Mücahitfiliziniz gibi 7 yıl Medrese eğitimi mi alması gerekiyor? Onunda hadis ilmini gördük.

Bakın kardeşim bu forumda hadis ilmine vakıf bir çok insan ve alim var. Eğer o alimlerden birisi Hadis ilmi bağlamında yazar çizerse siz yine reddedersiniz. Atalarınızın reddettiği gibi? Çünkü senin hadis ilminden kastın insanların Sünni Hadis ilmini kastediyorsun. Yoksa Şia’nın Şia Hadis ilmini tınlamadığını çok iyi biliyorum. Umutforumu unutmadım seyyahım.

Şayet Hadis konusunda yeterli ilme sahipse ben ondan bir kitap çıkarmasını isterim.Zira bu kadar bilgili bir insanın ilminden insanlarında istifade etmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Hem böylelikle ateistlere daha çok malzeme verilmesinden kurtulmuş oluruz değilmi Murtazaali.[/quote]

Bir aileden bir kişi yeter canım benim. Kitap işlerine ben bakmam. Ve ben beceremem. Hem biz sizin ulemanız gibi ayda bir kitap çıkaramayız. O parayıda nerden bulacağız. Ama şahsen imkanım olsaydı Buhariden seçtiğim ve fotosunu çektiğim 120 rivayeti olduğu gibi altını çizer insanlara sunardım.

Neyse buyur ailemizden hadis ilmine vakıf ve bir çok eser kaleme alan Mehdi Aksunun Eseri…Okuyunuz.

http://www.islamkutuphanesi.com/turk...giden_yol.html

Hadi göreyim hadis ilmini….

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X