Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Ayşe 30 yaşlarında , bir cariyeydi ebubekir tarafından peygamberin evine cariye olarak verildiğinde. hangi niyetlede verildiği bellidir tabi. muhaliflerin yalanlarına kanmayı bırakalım artık.
    peygamber s.a.a efendimizin ve ehlibeyt a.s ın katillerine hz demeyi bırakın artık.
    "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

kaynak?

Yorum

şunuda belirtiyim ayşe arap değildi siyahi bir kadındı.
        Bazıları, ehlibeyt a.s ın düşmanlarına hazret derken onlardanda buna dair kaynak isteseniz çok daha memnun olacağım.yazdığımız herşeyi kaynakla yazdıkta ne oldu sanki,sürekli silindi, kaynakla yazdığımzı hadisler bile .
        zahmet edin artık kendiniz araştırın.
        şunuda söyliyim qumu aşk sizin burdaki birçok kimseden bana göre maarifetiniz üstün.
        "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

Biri evlenmedi diyor dğeri 30 yaşında diyor birisi kaynak getirsin.
          Haktır Allahım Muhammed mahım
          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=5072.msg162190#msg162190 date=1348932147]
            Biri evlenmedi diyor dğeri 30 yaşında diyor birisi kaynak getirsin.
            [/quote]

O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

İşler hepten karıştı !1!1!!11!
              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

kesinlikle evlenmedi. ayşe sadece cariyeden başka birşey değildi.peygambere s.a.a hediye edilmişti

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=5072.msg162184#msg162184 date=1348921480]
                  Tahrim 4. ve 10. ayet kim hakkında inmiştir?
                  [/quote]

soruma cevap gelmedi?

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=5072.msg162187#msg162187 date=1348929757]
                    şunuda belirtiyim ayşe arap değildi siyahi bir kadındı.

[/quote]

Kerrar kardeşin bu yorumuna ilişkin bir çalışmaya rastlamış ve şaşırmıştım.

araştırmaya göre ebubekir ve ailesi ya köleydiler ya da kölelerle kan bağına sahiptileri

Köle oldukları iddiası akla daha yatkın geliyor, çünkü bizzat tarihçilerin ifadeleriyle sabittirki, ebubekrin adlarından biri de "atiyk" yani hür kılınmış, âzâd edilmiş, özgür (manasında) idi. her ne kadar sünni alimler bundan ebubekire keramet uydursalar da aslında "atiyk" lakabı ebu kuhafenin özgürlüğe hasretinden kaynaklı bir isimdi, çünkü ebubekrin 2 kardeşi daha vardı ve birinin adı "mu'tek" diğerinin de "uteyk"tir.

yani hepsi de "âzâd edilmek"ten türemiştir. bunun da ebubekrin soyunun kölelerden geldiğine kanıt sayılmakta.

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=5072.msg162185#msg162185 date=1348925707]
                      Ayşe 30 yaşlarında , bir cariyeydi ebubekir tarafından peygamberin evine cariye olarak verildiğinde. hangi niyetlede verildiği bellidir tabi. muhaliflerin yalanlarına kanmayı bırakalım artık.
                      peygamber s.a.a efendimizin ve ehlibeyt a.s ın katillerine hz demeyi bırakın artık.
                      [/quote]

KAYNAK?

Yorum

ebubekire olan kininiz , kızını peygamberin zevceliğinden dahi azlettirmeye varmıştır . peygamberimiz bize canlarımızdan daha azizdir , onun için canımızı gözden çıkarmışız , eğer aişe validemize küfür edecek noktaya varırsan , seninle uygun bir coğrafyada buluşmaya hazırım . dilersen kendi ev adresimi özelden gönderebilirim ? değerlerimizi eleştir ama küfür edip , hakaret etme.

sözüm aliasadır

Yorum

[quote author=alias link=topic=5072.msg162173#msg162173 date=1348873639]
                          o zat ile öyle bir olay olmamıştır.Akla mantığa aykırı,Peygambere (s.a.a) 'ye hakarettir.
                          [/quote]

bu mesaja mı şu tepkiyi verdin?

[quote author=evren link=topic=5072.msg162226#msg162226 date=1348956603]
                          ebubekire olan kininiz , kızını peygamberin zevceliğinden dahi azlettirmeye varmıştır . peygamberimiz bize canlarımızdan daha azizdir , onun için canımızı gözden çıkarmışız , eğer aişe validemize küfür edecek noktaya varırsan , seninle uygun bir coğrafyada buluşmaya hazırım . dilersen kendi ev adresimi özelden gönderebilirim ? değerlerimizi eleştir ama küfür edip , hakaret etme.

sözüm aliasadır
                          [/quote]

orantısız tepki değil mi? konuşmayı bırakıp tehditlere mi başladınız?

Yorum

Arkadaşlarınızdan birisiydi galiba. Geçenlerde (2 Hafta Kadar oldu) bir arkadaş vesilesi ile bir yerde denk gelip sohbet etmiştik. Tutturmuştu, Aişe, Peygamberin eşi değildir diye. Neye dayanarak söylüyorsun dediğimde bana; Mehriyesi nerde yazıyor mehriyesi nedir diye sormuştu. Ben önce kendisine Peygamberin diğer eşlerinin Mehriyesini nerde okudun dedim "Onları bilmiyorum" demişti. Şimdi diğer eşlerde mi Peygamberin eşi olmuyor demiştim. Ardından Kuran'ı Kabul ediyor musun dedim. "EVET" dedi. Kurandan Tahrim Süresinin ilk 10 ayetini okumuştum. Ayetlerde şöyle geçiyor:

1-
                            Ey peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak, Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

3- Hani peygamber eşlerinden birine, gizli bir söz söylemişti. Fakat eşi o sözü (başkasına) haber verip Allah da bunu peygambere bildirince, peygamber bunun bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona (sırrı açıklayan eşine) haber verince o, "Bunu sana kim bildirdi?" dedi. Peygamber, "Bunu bana, hakkıyla bilen ve hakkıyla haberdar olan Allah haber verdi" dedi.

4- (Ey peygamber'in eşleri!) Eğer siz ikiniz Allah'a tövbe ederseniz, ne iyi. Çünkü kalpleriniz kaydı. Eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka çıkarsanız bilin ki Allah onun yardımcısıdır, Cebrail de, salih mü'minler de. Bunlardan sonra melekler de ona arka çıkarlar.

5- Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha hayırlı, müslüman, inanan, sebatla itaat eden, tövbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verebilir.

10 - Allah, inkar edenlere, Nûh'un karısı ile Lût'un karısını örnek gösterdi. Bu ikisi, kullarımızdan iki salih kişinin nikahları altında bulunuyorlardı. Derken onlara hainlik ettiler de kocaları, Allah'ın azabından hiçbir şeyi onlardan savamadı. Onlara, "Haydi, ateşe girenlerle beraber siz de girin!" denildi.

Bu ayetleri kendisine okuduktan sonra, "EVET, ŞİMDİ NE DİYORSUN" demiştim. Bana Cevabı aynen şu olmuştu.

"YA GARDAŞ ŞİMDİ KURANIDA OSMAN YAZMIŞTIR NASIL İNANALIM"

Burda alacağımız cevapda bundan öte olmayacaktır. Nitekim Bu durum Uzun yıllar öncede bu insanların beslendiği kaynağın yanında konuşulduğunda cevap bundan öteye geçmemiş, kaynak sunulmamış, kaynak soranlara kaynak sordukları için onlar "AHMAKTIR" denilmişti.

Yorum

Eğer Peygamber s.a.a'e müşriklerle tartışırken: "eğer doğru sözlüyseniz hani getirin delilinizi, onlar bir takım kuruntulardan başkasına uymazlar, şeklinde söylemesi bizzat Rabbimiz tarafından emrediliyorsa, kaynak sormak iyi bir şeydir. Eğer kötü olsaydı bunu Peygamberine Allah emretmezdi. Çünkü O batılı ve kötüyü emretmekten münezzehtir.

doğru her konuda kaynak sorulmaz. çünkü o zaman kaynağı olmayan ve akılla ulaşılabilecek bir çok konuya iman etmemek gerekir. Örneğin Allah'ın varlığına dair kaynak Muhammed s.a.a. diye birinin yaşadığına dair kaynak nedir diye sormak abestir. Yine İsrailoğullarının, bize Allah'ı göstermedikçe sana inanmayacağız gibi Musa a.s'a hinliğine kaynak sormaları, batıldır ve şimşek azabı gerektirir. Ama çok yaygın olmuş mütevatir haline gelmiş bir bilginin zıttı iddia edildiğinde kusura bakmayın biz samimi olarak kaynak isteriz. Çünkü rivayetlerde Tahrim suresi ayetlerinde geçen eşlerin Aişe ile Hafsa olduğu yazıyorsa bu durumda Peygamberin s.a.a eşinin Aişe olmadığına dair bilginin kaynağını isteriz.

benim de aklıma yatıyor... Aişe'nin Peygamberin s.a.a eşi olmamasına ama kaynak olmadığı sürece bu zandan öte gitmez... Zanınsa bir kısmı hakikatten bir şey ifade etmez.

Yorum

orantısız tepki değil mi? konuşmayı bırakıp tehditlere mi başladınız?

senin annene hakaret edilip küfredilse , ne yapardın?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X