Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ABDESTTE AYAKLARIN YIKANMASI MI MESHEDİLMESİ Mİ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ABDESTTE AYAKLARIN YIKANMASI MI MESHEDİLMESİ Mİ?

[quote author=Murtazaali link=topic=17621.msg151965#msg151965 date=1337250212]
    Aklıma bir olay geldi. Bir dönem birisi ile sohbet ediyorduk. Çok radikaldi. Uydurma Hadisler üzerine konuşuyorduk. O sünni kaynaklarda geçen tüm hadislerin uydurma ve batıl olduğunu savunuyordu. Ben ise tersini. Ben Uydurma hadislerin Şii kaynaklarda da var olduğunu ve olabilkeceğini söylediğimde bana, "O Kaynaklarda geçen uydurma hadislere Kurban" demişti. İlginç bir yaklaşım bu. Şimdi bu söz de aklıma şunu getirdi. Adamın birisi yanımda bir hocaya soru soruyor, diyor ki: Hocam Şii birisi Namaz kılmasa, Zina yapsa, Oruç tutmasa sadece ve sadece Ehl-i Beyte sevgi beslese, bu hali ile o kişi Cehenneme gider mi?" Hoca, "Hayır gitmez, Şia'ya cehennem haramdır" demişti. Devamında "Buna dair Hadislerimiz çoktur" demişti. Şimdi bu adamın eline Devlet geçse artık siz düşünün gerisini... Bunlar Şii değil...SÖZDE ŞİİLER...

İşte bundan dolayı bazıları öyle bir doldurulmuş öyle bir yıkanmış ki, Namazdan ürkek koyun gibi kaçarlar yada kazaya bırakırlar yada kılmazlar, ya da elin kızını kandırır her türlü pisliği yaparlar, ya da müçtehitlere küfrederler, ya da tahrif vardır derler, ya da dümen üstüne dümen çevirirler ve... sadece yılda bir kez Huseyn Huseyn deyip dövünürler veya bol hadis naklederler...Ve Mantık şu olur...Bu benim günahlarımı affettirir...Mantık budur...Atmıyorum bunu...Yaşayan bilir kardeş...Yaşamayan ne bilecek...Duymak değildir bu...Görmek bir başkadır...Birazcık gerçekçi olalım... Şimdi bunların eline Devlet geçse bu gün Emevi Sünniliğinden ne farkı kalır?

Hamdolsun Şia haktır. Ama Ne kadar şia'yız ona da bakacağız. Taassuba gerek yok. Şiilik, Hak mektep, Gökten Zembille indi ama bunu Şiiler için diyemeyiz. Ya da demeye kalkarsak o zaman Şia'nın açılımını yapıp içini doldurduktan sonra şöyle deriz...Selman Gökten Zembille indi. Ebu Zer, Mikdat, Humeyni, Hamanei, Malik Eşter Zembille indi...Ben değil...Onlar indi... (Bu bir benzetme veya örnektir. Yanlış anlaşılmasın)
    [/quote]

yüzde yüz katılıyorum.

sözde şiileri gördük ben ehli sünnetten çoğunun o sözde şiilerden daha iyi oldugunu düşünüyorum.
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=17621.msg151974#msg151974 date=1337256113]

yüzde yüz katılıyorum.

sözde şiileri gördük ben ehli sünnetten çoğunun o sözde şiilerden daha iyi oldugunu düşünüyorum.
      [/quote]

Mesela azerievi milliyetçi şii sitesi çevresi buna basit bir örnek olabilir.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ben katılmıyorum...

bu konuda şiileri İmama şikayet eden ve avamı öven bir şiiye İmamımızın verdiği cevabı veriyorum böyle düşünenlere...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17621.msg151965#msg151965 date=1337250212]
          Aklıma bir olay geldi. Bir dönem birisi ile sohbet ediyorduk. Çok radikaldi. Uydurma Hadisler üzerine konuşuyorduk. O sünni kaynaklarda geçen tüm hadislerin uydurma ve batıl olduğunu savunuyordu. Ben ise tersini. Ben Uydurma hadislerin Şii kaynaklarda da var olduğunu ve olabilkeceğini söylediğimde bana, "O Kaynaklarda geçen uydurma hadislere Kurban" demişti. İlginç bir yaklaşım bu. Şimdi bu söz de aklıma şunu getirdi. Adamın birisi yanımda bir hocaya soru soruyor, diyor ki: Hocam Şii birisi Namaz kılmasa, Zina yapsa, Oruç tutmasa sadece ve sadece Ehl-i Beyte sevgi beslese, bu hali ile o kişi Cehenneme gider mi?" Hoca, "Hayır gitmez, Şia'ya cehennem haramdır" demişti. Devamında "Buna dair Hadislerimiz çoktur" demişti. Şimdi bu adamın eline Devlet geçse artık siz düşünün gerisini... Bunlar Şii değil...SÖZDE ŞİİLER...

[/quote]

bu hoca dediğin kimdir görmek tanımak ve olayı kaynağından öğrenmek istiyorum...

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=17621.msg151974#msg151974 date=1337256113]

yüzde yüz katılıyorum.

[/quote]
            sizin düşünceniz veya mantığınız önemli değil. imam ne diyor bu konuda ona bakın . muahalifin, imam için değeri varmı ona bakın. bırakın dini kendi aklınızla yorumlamayı artık.
            Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=17621.msg151992#msg151992 date=1337269117]
              bu hoca dediğin kimdir görmek tanımak ve olayı kaynağından öğrenmek istiyorum...
              [/quote]

Sen Kaynağını bulmuşsun kardeş. Yolun Açık olsun.

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=17621.msg151993#msg151993 date=1337269212]
                sizin düşünceniz veya mantığınız önemli değil. imam ne diyor bu konuda ona bakın . muahalifin, imam için değeri varmı ona bakın. bırakın dini kendi aklınızla yorumlamayı artık.
                [/quote]

Hoşgeldin.

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=17621.msg151993#msg151993 date=1337269212]
                  [/quote]

Sen Usul-i Kafinin 2. Ci cildini okudun mu kardeş.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17621.msg151962#msg151962 date=1337249193]
                    Şii Kaynaklarda ki uydurma Hadisle, Sünni Kaynaklarda ki Uydurma Hadisin arasında Fark yoktur. Uydurma, Uydurmadır. Sünni devletler ve yönetimlerin eline geçen fırsatta, Uydurma sözlerle Mektep tesis edebilmişlerdir. Fakat Şia'nın eline öyle bir fırsat geçmemiştir yada çok nadirdir. Örneğin Ayetullah Behbehaninin Hayatını okuyanlar Kerbelada Uydurma Hadisler üzerine kurulu Ahbari düzeni görebilirler. Çünkü Kerbela o dönem Ahbariliğin kalesi idi. Uydurma uydurmadır. Bu gün Şia'nın eserlerinde nerde uydurma, nerde saçma bir rivayet varsa alıp onunla amel eden yoluna devam eden niceleri vardır. Azınlık olabilirler ama sözleri büyüktür. Ve hele bir de o nicelerinin eline Yönetme Fırsatı geçtiğini düşünün? Devlet kurduğunu düşünün. Durum değişmez. Şia'da ki Uydurma ne ise, Ehl-i Sünnette ki Uydurma da odur. Allah uydurma hadislere bel bağlayıpda, onunla fırsatı ele geçirmeye çalışan sünni ve Şii görünümlü sözde şii ve sünnilere fırsat vermesin inş.
                    [/quote]

uydurma uydurma değildir. uydurma zarar verdiği için kötüdür. ama zararı kontrol altına alınmışsa uydurma kötüdür denmez. sünnilerdeki uydurmaların zararları engellenecek bir sistem geliştirilmemiştir. genele teşmil olan bir uygulama oluşmuştur. bu gün hangi sünniler teravihin cemaatle kılınmasından, fatihadan sonra amin denmesinden müstağni kalabiliyor, kalıyorlar?

şiada böyle gelenek haline gelmiş bir uydurma var mıdır?

şiadaki uydurmalarla sünnilerdeki uydurma aynıdır demek sadece polemik ve insafsızlıktır. insanları, şiayla sünnilik konusunda: ikisi arasında pek fark yok, ikisinde de uydurmalar var" şeklinde katliam olan bir yanlışa sevk etmektir.

Vebali büyütür. bizden duyurması...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17621.msg151995#msg151995 date=1337269328]
                      Hoşgeldin.
                      [/quote]
                      hoşbulduk murtazali. gene niye gülümsüyorsun.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17621.msg151996#msg151996 date=1337269355]
                        [/quote]
                        okudum üstelik burda da okudum: yani sitede.

sitedeki okumam, usulü kafide uydurma vardır diyenlerle tartışmak istiyorum şeklinde bir meydan okumaydı. aynısı geçerlidir.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17621.msg151994#msg151994 date=1337269234]
                          Sen Kaynağını bulmuşsun kardeş. Yolun Açık olsun.
                          [/quote]

anlamadım?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=17621.msg151997#msg151997 date=1337269419]
                            insanları, şiayla sünnilik konusunda: ikisi arasında pek fark yok, ikisinde de uydurmalar var" şeklinde katliam olan bir yanlışa sevk etmektir.

Vebali büyütür. bizden duyurması...
                            [/quote]

amaç bu zaten .

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17621.msg151996#msg151996 date=1337269355]
                              [/quote]
                              daha öncede söyledim böyle sorularına cevap vermem. benim neyi okudğum veya okumadığım seni niye bu kadar ilgilendiriyor. ne söyleyeceksen onu söyle . saadete gel yani

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=17621.msg151997#msg151997 date=1337269419]
                                uydurma uydurma değildir. uydurma zarar verdiği için kötüdür. ama zararı kontrol altına alınmışsa uydurma kötüdür denmez. sünnilerdeki uydurmaların zararları engellenecek bir sistem geliştirilmemiştir. genele teşmil olan bir uygulama oluşmuştur. bu gün hangi sünniler teravihin cemaatle kılınmasından, fatihadan sonra amin denmesinden müstağni kalabiliyor, kalıyorlar?
                                şiada böyle gelenek haline gelmiş bir uydurma var mıdır?
                                şiadaki uydurmalarla sünnilerdeki uydurma aynıdır demek sadece polemik ve insafsızlıktır. insanları, şiayla sünnilik konusunda: ikisi arasında pek fark yok, ikisinde de uydurmalar var" şeklinde katliam olan bir yanlışa sevk etmektir.
                                Vebali büyütür. bizden duyurması...[/quote]

Yine diyorum UYDURMA UYDURMADIR. İster Sünnilerde olsun ister Şii kaynaklarda olsun. Farkeden bir şey yoktur. Senin sözünün bu kısmını hedef almıştım zaten "uydurma uydurma değildir. uydurma zarar verdiği için kötüdür. ama zararı kontrol altına alınmışsa uydurma kötüdür denmez. sünnilerdeki uydurmaların zararları engellenecek bir sistem geliştirilmemiştir. "...Cevabım buna yönelikti. Anlamadın galiba. Dediğim gibi art niyetli o şahıslar Devlet yönetse idi Sünni dediğin o kesimden farkı ne olurdu hiç bir şey. Amacım Polemik ve İnsafsızlık değildir. Tam tersine Polemik ve İnsafsızca sözleri son zamanlarda edenleri Allah ve Akıl sahipleri görmektedir. Sünni Kaynaklarda da Uydurmalar Mevcuttur. Sözüm çarpıtılmasın. Uydurmalar arasında fark yoktur diyorum. Tek fark şunu en başta dersen güzel. Fark şudur: Sünniler O uydurmaların çoğusuna sahih gözü ile bakıyor, 6 kitapda olduğu gibi. Ama Şia'da öyle değil. Şia elemesini biliyor. Fakat birde elemeye tabii tutmayan Şia görünümlü Hainleri düşün...İşte onlar devlet sahibi olsaydı ne olurdu diyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X