Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ABDESTTE AYAKLARIN YIKANMASI MI MESHEDİLMESİ Mİ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ABDESTTE AYAKLARIN YIKANMASI MI MESHEDİLMESİ Mİ?

ne o sinirleriniz bozuldu galiba..

bizim gibi üzerinize değil de nereye istibra yapıyorsunuz. garip oldu 1.

aptal sözünüzü iade ederim. 2

canınız yazmak istemiyorsa yazmazsınız. benim de vaktimi çalmazsınız.
    "iftira, aptal " gidiyoruz bakalım...

gittiği yere kadar arkadaşım. ben de ilkokul ççocuğunun anlayabileceği gibi anlatmaya çalışıyorum ama sorular devam ediyor. ...
    Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
    Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

bu mesaj size bi şeyler anlatır belki diye aktardım ama gelen mesajınzıdan hangisi sizin yazınız hiç bir şey anlamadım...

Yorum

anlayacağınızı bekliyorum ama hala anlama yok.. biraz ara vereceim

keyfim gayet yerinde.. Elhamdülillah. sinir falan yok.. varsa sizdedir..

kendimi üreticiliğimin zirvesinde hissediyorum..

siz anlayana kadar ben biraz yokum... yarım saate varmaz anlarsınız inşaAllah..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=17621.msg108687#msg108687 date=1288039951]
          bu mesaj size bi şeyler anlatır belki diye aktardım ama gelen mesajınzıdan hangisi sizin yazınız hiç bir şey anlamadım...
          [/quote]

anlatttı evet. hakaret edecek yer arıyormuşsunuz bulmanın sevinci ile başladınız. bakalım nereye kadar gidecek .

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=17621.msg108688#msg108688 date=1288040071]

[/quote]

ben bir yıldır uğraşıyorum anlatmaya ama başarılı olamadım. demekki anlatmak kolay değilmiş.
            ısrar ve taassubun zirvesinde olduğunuzu görebiliyorum. Enaniyetin tam tepesinde.

ben epey olmayacağım. sizin anlayacağınız yok.

kay da değer bir şeyler yazarsanız okurum... Makul sorularınız olursa da cevap veririm.
            seviye irtifa kaybediyor.

tartışacak kimse kalmamış ne acı...

İçinizde hakkı söyleyecek birilerinin olmaması daha acıklı bir durum.Size acımaktan başka bir şey gelmiyor elimden.

Allah affetsin. Allah bağışlasın. Şükürler olsunki defaatle anladığım gibi ehl-i sünnet velcemaat akidesinin doğruluğunu, akla yatkınlığını bir kere daha görmüş oldum....

İyi geceler dilerim.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=17621.msg108692#msg108692 date=1288040415]
              [quote author=Qom_u_aşk link=topic=17621.msg108688#msg108688 date=1288040071]

[/quote]

ben bir yıldır uğraşıyorum anlatmaya ama başarılı olamadım. demekki anlatmak kolay değilmiş.
              ısrar ve taassubun zirvesinde olduğunuzu görebiliyorum. Enaniyetin tam tepesinde.

ben epey olmayacağım. sizin anlayacağınız yok.

kay da değer bir şeyler yazarsanız okurum... Makul sorularınız olursa da cevap veririm.
              seviye irtifa kaybediyor.

tartışacak kimse kalmamış ne acı...

İçinizde hakkı söyleyecek birilerinin olmaması daha acıklı bir durum.Size acımaktan başka bir şey gelmiyor elimden.

Allah affetsin. Allah bağışlasın. Şükürler olsunki defaatle anladığım gibi ehl-i sünnet velcemaat akidesinin doğruluğunu, akla yatkınlığını bir kere daha görmüş oldum....

İyi geceler dilerim.
              [/quote]

bunların tek taktiği bu.kendileri dışındakiler hep enaniyyet peşinde bunlara göre...

Yorum

musavi kardeşim biraz izin verin ve bizi izleyin.

sn ypa

ben ne seviyeyi düşürdüm ne de size hakaret ettim tersine sizi savundum ve iftiralardan korudum

nerde mi yukarıdaki yazımda..

gitmediyseniz açıklayabilirim

ama ne yazık ki siz hakaret anlayıp bana karşılık verdiniz..

Yorum

anlaşılan ypa bizi ciddi ciddi yanlış anlamış.. açıklamak sırası geldi artık :

ben şu yazımda asla bir hakaret etmedim. hatta konuyu baştan beri takip eden için uyarıcı ipucu bile verdim:

"bazıları demişlerdir: ki bu ypa o kadar aptal ki okuduğunu anlamaz, onun için ona ilk okuldaki öğrencilerinden birinin gelip bu yazıları okuması ve açıklaması lazım"

dikkat edilirse bu cümleler bana ait değil. başkalarının görüşleri.. Ama sn ypa bana aitmiş gibi bana hucum etti ve dedi ki:

[quote author=ypa link=topic=17621.msg108686#msg108686 date=1288039900]
                  ne o sinirleriniz bozuldu galiba..

aptal sözünüzü iade ederim. 2

canınız yazmak istemiyorsa yazmazsınız. benim de vaktimi çalmazsınız.
                  "iftira, aptal " gidiyoruz bakalım...

gittiği yere kadar arkadaşım. ben de ilkokul ççocuğunun anlayabileceği gibi anlatmaya çalışıyorum ama sorular devam ediyor. ...

[/quote]

evt sanki bu görüşler benimmiş gibi bana kızdı. Halbu ki ben sadece bir aracıydım. elçiydim başkasının görüşlerini taşıdım buraya..

işin daha da ilginci olayın devamı var ben bu konuyla yani ypa'nın durumuyla ilgili kendi görüşlerimin olduğu bölümü alıntılamadım oraya. bunu da bilerek yaptım çünkü Ypa Allame Tabatabai'den abdestte ayakların durumu ile ilgili yaptığı alıntı aynen böyle idi. Tabatabai: "bazıları diyor ki" diye başladığı metinde sünnilerin görüşlerini aktarıyor. ve bu görüşleri o kadar değersiz görüyor ki görüşlerin sahiplerini anmaya bile değer görmeyip bazıları diyor ki diye veriyor görüşleri.. sonra da bu görüşleri çürütüyor. Ama bizm tahrifçi iftiracı YPA bu başkasından aldığı görüşleri tabatabainin görüşleri diye veriyor ve sadece bu bölümü aktarıyor. Bunu daha önce diğer başlıkta tartıştık ve orada adam gibi açıkladım ama aynı sahtekarlığı burda da yaptı. Tabatabai ayakların yıkanması doğru diyormuş..

işte halbu ki ben ypa ile ilgili yazının devamında bazılarının, ypanın aptal olup bir ilkokul çocuğunun açıklamasına muhtaç olduğu şeklindeki görüşü çürütüyordum yazının alıntılamadığım böümnde. Şöyle ki:

"oysa Ypa böyle aptal değildir. Okuduğunu anlamasa Ehlibeyt mektebinin tanıtıldığı bu nadide sitede iki yıla yakın zaman kalamazdı anlamayıp çeker giderdi.. ama hala burda.. niceleri gitti ama o hala Ehlibeyt mektebinden nasiplenmekte bu da onun aptal olmadığının en büyük kanıtıdır. görüşleri uyuşmayabilir ama hala daha burda olması onun seviyeli biri olduğunu göstermektedir..."

evt ypa işte bazıları diye başlayan yazımın devamını görmediği için:

1- bu görüşü bana mal etti

2- bana karşı hakarette bulundu

3- böylece ben onu savunurken karşıtlarının eline koz verip beni de kaybetmiş oldu...

tıpkı Allame Tabatabai'yi yanlış alıntılayarak onu tamamen zıttına anladığı gibi..

Ypa eğer yazının devamını kopyalarsa TAbatabainin bu, bazılarından alıntıladığı görüşleri çürüttüğünü ve meshi savunduğunu görecektir..

bunu o önceki başlıkta kendine hatırlattık. ama ne hikmetse yine unutmuş...

Yorum

gelelim istibraya

bayan üyelerimizden özür dileyerek önemine binaen konuyu gündeme taşıyorum..

bize sünniyken küçüklükten beri anlatırlardı. abdestten önce taharet anlatılır sünnilikte de...

hatta hikayesi bile var:

bir müftü köyü denetlemek için gitmiş ve imama (sünniler camide namaz kıldırmala görevli devletin memuruna imam derler, bunların amirleri ise müftülerdir) demiş ki duyduğuma göre sen istinca ve istibra yapıyormuşsun..

imam bunların ne demek olduğunu bilmeyen gariban bir sünni olarak hayır hocam, bu bana yapılmış apaçık bir iftiradır.

tabi böylece bu tuzak soruyla müftü imamın istinca ve istibra yapmadığını bunların adını bile bilmediğini anlamış oluyor..

bir ay kadar önce idi eve gelirken bir camide ikindiyi kılayım dedim girdim abdest alacağım. orda kağıt dikkatimi çekti tam da abdest alınacak yerde aynaya asmışlar

okudum gayet samimi bir kaygıyla yazıldığı belli olan bu kağıt istibrasız abdestin olmayacağını ve abdestsiz de namaz kılınamayacağını söyleyip istibranın nasıl yapılacağını anlatıyordu..

aklımda kaldığı kadarıyla ve sünni bilgilerimle de özetleyeyim..

Tuvalette idrar tam olarak erkekler için dışarı atılmaz kanallarda bir iki damla kalır. Bunu çıkarma işlemine istibra deniyor.

sünniler bunu çıkarma eylemini dışarıda yapıyorlar. tuvaletten çıkmadan öksürmek tavsiye edilerise de haklı olarak bu yöntemin tam olarak kalıntıları atamayacağı söyleniyor ve dışarıda abdest almadan önce 40 adım kadar yürümek sağa sola eğilmek hatta öksürmeyi dışarıda devam ettirmek söyleniyor. bunları yapınca kalan bir iki damla atık sıvı dışarı çıkarmış..

ama nereye? tabi ki çamaşıra..

peki bu ne oldu?

sünnilerde idrar gibi necaseti galiza denilen sıvı pisliklerin elbise üzerinde bir iki damla bulunması namaza engel değil. el avucunun içi kadar bir miktarı aşarsa elbisedeki sıvı necaseti galiza (ağır pislik) o zaman namaza engel.. yani istibra sırasında çamaşıra akan bu bir iki damla sıvı sünni fıkhına göre namaza engel değil..

Rabbim affetsin. Tertemiz Ehlibeyt mektebi şia fıkhında istibra şeklini öğrenince şoka uğradım Yılar yılı bizi pis pis elbiseyle namaz kıldırmış bulunan sünnilikten nefretim daha da arttı. Namazlarımı kaza etmeyi düşündüm hala da düşünürüm ama 35 yıllık namaz hadi on beş yılını çıkar çocukluk de 20 yıllık namaz açıkçası cesaret edemedim. edemiyorum Rabbimin lutfuna sğınmaktan başka yolmuz yok.. Rabbim bizi keşke daha önceden hidayete layık olsaydık da Ehlibeyt mektebine daha önce ulaştırsaydı.

Şiadaki istibrayı öğrenince bir ayrıntı daha ekledi dostlarımız şiiler arasında Ehlibeyt mektebine has olan bu istibra şekli sayesinde tam temizlik sağlanıyor ve erkeklerde görülen prostat hastalığı yakalanma riski sıfırlanıyor.

bu arada sünnilere de bir bilgi. şiada kan hariç tüm necaseti galizalar buna idrar da dahil bir iğne ucu kadar bile elbiseye bulaşşa o elbise necistir ve asla namaz kılınmaz onunla.. Elhamdülillah..

kan ise tırnak genişliğini aşmamalı. sadece kan için geçerli bu..

bir not daha sünnilerden. Sünnilerin bu istibra şeklini beğenmeyen bazı tarikatlar pamuk kullanıyorlar.. bunda da kesin çözüm malesef yok..

tek kuruluş yolu Ehlibeyt fıkhı ...

Yorum

[/quote]
                      Çamaşırlarına istibra yapıyorlarmış, hayret
                      Bir de temizlikten bahsediyorlar!!
                      Bunların ne istibraları, ne abdestleri, ne de namazları doğrudur, hatta hacları bile doğru değildir. Bunlar tavafun nisa'yı bile yapmazlar, yapmayınca da ihramdan çıkmış olmazlar, ihramdan çıkmayanlara da eşleri bile haram olur. Eşleriyle birlikte olurlarsa çocukları haramzade olur...
                      Evet, Allah'ın kendilerini tertemiz kıldığı Ehlibeytten uzak kalınca işte böyle vahim durumlara düşüyorlar.
                      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

"tıpkı Allame Tabatabai'yi yanlış alıntılayarak onu tamamen zıttına anladığı gibi..

Ypa eğer yazının devamını kopyalarsa TAbatabainin bu, bazılarından alıntıladığı görüşleri çürüttüğünü ve meshi savunduğunu görecektir..

bunu o önceki başlıkta kendine hatırlattık. ama ne hikmetse yine unutmuş..." Qom_u_aşk

şimdi olayın devamına bakalım. Biz el mizanda Allame Tabatabai'nin meshi tefsir ilminin sınrıları dahilinde tefsirinde ele alıp ispatladığını daha önceki : üç açıdan şii sünni karşılaştırması adlı başlığımızda açıklamıştık.

Ypa orada da aynı sahtekarlığı yapmıştı. Yani Tabatabai'inin eleştirmek için aldığı görüşleri onun görüşleriymiş gibi aldığını, yazının öncesini ve sonrasını keserek gizlediğini söylemiştik.

Aynı sahtekarlığı burada da yaptı.

bu durumda üç ihtimal var:

1- okuduğunu anlamayacak kadar öncesini sonrasını görmeyecek kadar cahil,

2- kitabın kendini görmeyip ona kaynaklık eden sahtekarların sadece o bölümü almasından dolayı klavuzu karga olanın .. durumuna düştü

3- Ehlibeyt mektebine ve Ehlibeyt imamlarının uygulamasına düşmanlığından dolayı olayı ancak böyle çarpıtabildiğinden dolayı böyle kasıtlı eskik altıntı yapmakta ve utanmadan Tabatabai yıkamayı savunmakta kabul etmekte diyebilmektedir..

peki site bu sahtekarlığa neden izin veriyor. ilgili üyeye bu saptırıcı ve fitne doğurucu iftirayı paylaşmasına neden izin verdi site yönetimi diye sorulabilir..

işte bu da ypa'nın ikinci bir sahtekarlığı yapamasın mesajlarım siliniyor yaygarası ile siteyi tanımayanları kandırmasın diye alınmış bir önlemdir.. böylece bu ibret verici mesajlar burada tutulmaktadır..

Yorum

EVET ARKADAŞLAR HAKARET NASIL SITE KURALLARINA AYKIRI ISE SAHTEKARLIK DAHA FAZLA AYKIRIDIR. BOYLECE YPANIN IYI NIYETLI OLMADIGIDA ORTAYA ÇIKTI.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=17621.msg108685#msg108685 date=1288039749]
                            " bu konuyu konuşmuştuk. ikna olmadığınıza yemin edin.. sanırım hafızanız sadece kendi yazdıklarınızı hatırlıyor. linkiten alıp getirmem mi gerekir tabatabaiden sadece bir bölümü alıp devamını görmediğinizi anlamadığınızı yazmıştım.. "

ikna olmak. hangi konuda talatabeinin mesh etme görüşünde olduğunu biliyorum ..açıklamaları da bu yönde.

sizin kesinlikle böyle okunamaz bu kesinlikle yıkama anlaşılamaz demenize karşılık yukarıdaki açıklamadan da anlaşılacağı üzere doğal olan budur derken bunun aksi kesinlikle olamaz dememekte. .

demekki basit bir anlatım da olsa ayaklarınızı da ... diye biten cümle bir öncekine atfedilebilir.

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=17621.msg108684#msg108684 date=1288039581]
                            "Bazıları demişlerdir ki:"

bu ne demek?

..................

bazıları demişlerdir: ki bu ypa o kadar aptal ki okuduğunuz anlamaz, onun için ona ilkokuldaki öğrencilerinden birinin gelip bu yazıları okuması ve açıklaması lazım
                            [/quote]
                            [/quote]

Qum aptal değildir. cümleleri iyi okur ona göre düşünür. iftiracı sahtekar derken vicdanının sesini dinlerdi eskiden. ama geçen zaman gözünün daha da körleşmesine sebep olduğu için okuyamama durumuna düşmüş yorumlayamaz hale gelmiş hatta cümle kuramaz olmuştur.

şimdi yukarıdaki cümlelerimi açıklayayım inşAllah:

-Taletabai meshi caiz görür bunu ispata çalışır. bunu ne inkar etmişim ne de farklı bir duruma sokmuşum. taletabai ilgili yerde bu cümleden ayakları yıkama sonucunun çıkarılabileceğini ve fakat bunun Kuranın beliğ anlatımına aykırı olduğu görüşünü sunar.

burada benim anlatmak istediğim şudur: ( Sizin yaptığınız sahtekarlıklar gibi alıntıları yarım yapmam. hemen hepsini eklerim çok uzun ise link veririm. okuduğunuzu düşündüğüm mizandan alıntıdır. herkes okuduğuna göre (!!!!!) hepsini eklemeye gerek görülmemiştir. )
                            Taletabai de buradan beliğ olmasa da doğal konuşmaya uymasa da yıkamak anlaşılabilir demektedir.

Qum arkadaşın ki kendisini kaybettiğimi söylemiş .. biz sizi hiç kazanmamıştık ki kaybedelim. doğumunuzdan beri yakın olduğunuz bir mezhepte bulunmaktasınız. Ve Elhamdülillah bize hiç yakın olmadınız...

gene anlaşılmadı ise rica ederim hakaretlerinizi özelden yazın da bari okuyanlar bu takip ettiğim adamlar da neyin nesiymiş demesinler... anlamadık deyin bir daha anlatayım. sorun cevap vermeye çalışayım..

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=17621.msg108701#msg108701 date=1288045870]

[/quote]
                              Çamaşırlarına istibra yapıyorlarmış, hayret
                              Bir de temizlikten bahsediyorlar!!
                              Bunların ne istibraları, ne abdestleri, ne de namazları doğrudur, hatta hacları bile doğru değildir. Bunlar tavafun nisa'yı bile yapmazlar, yapmayınca da ihramdan çıkmış olmazlar, ihramdan çıkmayanlara da eşleri bile haram olur. Eşleriyle birlikte olurlarsa çocukları haramzade olur...
                              Evet, Allah'ın kendilerini tertemiz kıldığı Ehlibeytten uzak kalınca işte böyle vahim durumlara düşüyorlar.
                              [/quote]

konu istibra değil... fakat sizi dinliyorum buyrun.. siz nerenize ne yapıyorsunuz. bizimle paylaşır mısınız? istibra beklemedir. çamaşırı kirletme değil. kirlenirse değiştirilir. abdest öyle alınır. bir emniyettir istibra. sizin anladığınız gibi çamaşırları kirletmek değildir...

Ehl-i beyti yakın olduğunu zannedip uzak kalınca da sizin gibi olunuyor herhalde. Burada sergilediğiniz tutumlardan onlarcasını sayarım ki hiç bir ehl-i beyt imamı yapmamıştır. yapmaz tasvipte etmez.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=17621.msg108705#msg108705 date=1288070116]
                                "tıpkı Allame Tabatabai'yi yanlış alıntılayarak onu tamamen zıttına anladığı gibi..

bunu o önceki başlıkta kendine hatırlattık. ama ne hikmetse yine unutmuş..." Qom_u_aşk

şimdi olayın devamına bakalım. Biz el mizanda Allame Tabatabai'nin meshi tefsir ilminin sınrıları dahilinde tefsirinde ele alıp ispatladığını daha önceki : üç açıdan şii sünni karşılaştırması adlı başlığımızda açıklamıştık.

Ypa orada da aynı sahtekarlığı yapmıştı. Yani Tabatabai'inin eleştirmek için aldığı görüşleri onun görüşleriymiş gibi aldığını, yazının öncesini ve sonrasını keserek gizlediğini söylemiştik.

Aynı sahtekarlığı burada da yaptı.

bu durumda üç ihtimal var:

1- okuduğunu anlamayacak kadar öncesini sonrasını görmeyecek kadar cahil,

2- kitabın kendini görmeyip ona kaynaklık eden sahtekarların sadece o bölümü almasından dolayı klavuzu karga olanın .. durumuna düştü

3- Ehlibeyt mektebine ve Ehlibeyt imamlarının uygulamasına düşmanlığından dolayı olayı ancak böyle çarpıtabildiğinden dolayı böyle kasıtlı eskik altıntı yapmakta ve utanmadan Tabatabai yıkamayı savunmakta kabul etmekte diyebilmektedir..

peki site bu sahtekarlığa neden izin veriyor. ilgili üyeye bu saptırıcı ve fitne doğurucu iftirayı paylaşmasına neden izin verdi site yönetimi diye sorulabilir..

işte bu da ypa'nın ikinci bir sahtekarlığı yapamasın mesajlarım siliniyor yaygarası ile siteyi tanımayanları kandırmasın diye alınmış bir önlemdir.. böylece bu ibret verici mesajlar burada tutulmaktadır..

[/quote]
                                1. cahilim. öncesni sonrasını anlarım. okurum. okumaya bilmeyenlere de öğretirim. yetişkinlere yönelik okuma yazma kursu da veriyoruz ara ara. fırsatınız olursa buyrun.. gerçi çözümsüz vakasınız ama elimizden geldiğince artık öğretmeye çalışırız. BUrya gelemezseniz her okulda her okulda olmazsa her bölgede açılıyor bu kurslar müracaat edebilirsiniz. Cahilliğimi gidermeye çalışırken kendimle birlikte bir kaç kişinin daha cehaletini alabilirmiyim diye çabalamaktayım.

2.kitabın kendisini gördüm. sahtekar diyen sahtekarın anlamak istememesi sebebiyle bu tür bir yorum yapması ise ayrı bir vehamet. ben adaletin olmamasına bağlıyorum adalet yoksahiç bir şey olmaz. bahsettiğim kısım yukarıda yazıyor. okuma bilen birisi okuyup bu arkadaşa da anlatırsa umarım o da faydalanır.

3.[color=#FF1D00]Ehlibeyt mektebine ve Ehlibeyt imamlarının uygulamasına düşmanlığından dolayı olayı ancak böyle çarpıtabildiğinden dolayı böyle kasıtlı eskik altıntı yapmakta ve utanmadan Tabatabai yıkamayı savunmakta kabul etmekte diyebilmektedir.

şuna yemin eder Allah huzurunda böyle olduğuna şahitlik ederim der misin? NE düşmanlığımı gördün bu zamana kadar. hangi tavuğunuz akış denildi. düşmanım evet uydurmalara hakatretlere, Peygamber s.a.v. in bile önüne geçirilmeye çalışılan düşüncelere, hainlere, zalimlere, karşıyım..

oldum olacağımda.. bundan da ancak saydığım sıfatlar içerisinde yer alanlar rahatsız olacak.

VAllahi ve billahi mesajlarım silindi. silen arkadaş delikanlılık edip ben sildim diyememiş. Benim de ispat edecek durumum yok. Çünkü kaydetmemiştim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X