Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

bir çelişki hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: bir çelişki hakkında

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154047#msg154047 date=1338324857]
    ve dediğim gibi tanrı indirdiği kitabı korumuyorsa artık hiçbirşeye güvenemeyiz.
    [/quote]
    Korumak istememiştir belki.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154043#msg154043 date=1338324136]

bu imtihan nedir ya ? tanrı herşeyi bilirken yine imtihan ediyor. üstelik durmadan durumu zorlaştırıyor ki cehennem dolsun.

tevratı bozanlar mesul olsun sonra insanlar ona bilmeyerek uyanlar ne olacak

soruna gelince eğer öğrenciler soruları değiştirse ve bunu bilmeyen öğrencilerine verse o zaman suçlu öğretmen olur. öğrencilerden bin kat suçlu olan öğretmendir , çünkü soruları değiştirdi ve diğer masum öğrencilere dağıttı onlarda habersizce hocanın sorusu diye çözdüler. o öğrencilerin suçu ne ? hele o öğrencilerin başarısızlığı halinde sonsuza dek yakıldığını düşünün . akla ve vicdana sığar mı bu ?
      [/quote]

Valla zorlaştıran insanlardır Allah degil, zinayı yapanda insan, birbirini dograyanda insan kimse onu kolundan tutup yapmıyor.

tevratdan sonra 2 tane kitap geldi el insaf..

o ogrencıye bir şey verilmiş dimi akıl ? dogruyu yanlıştan ayırt edebılıyor...

bak mousawi ben konuşmamın basına sana sordum ki yaratıcıya inanıyormusun sen evet dedıkten sonra bunları yazdım, ama sen inanmayan biri gibi sualler soruyorsun, eger inanmıyorum deseydın zaten sana bunları izah etmezdim, aslında sorun ne biliyormusun
      teslim olamamak bi tane inkarcı çıkıyor laf soyluyor ondan sonra sen kıvranıyorsun cevap vermeye ALLAH boyle ıstedi diyemiyecek kadar aciz olduk, ALLAH istiyor kardeşim olay bu yani, sen bir şeyi icat ediyorsun gidip hemen patent hakkkını alıyorsun, onunla alakalı bir şey olsa hemen dava acıyorsun her şeyine sen sahıp oluyorsun, ama ALLAH yarattıgı kul uzerınde tasarruf hakkı oluncamı olmuyor SUBHANALLAH Allah bize adeleti iyligi akrabaya yardım etmeyi cirkin işleri fenalıgı yasaklarken, bizim şu dustugumuz hale bak kalkıp sorguluyoruz Ya Rabbi sen bize merhamet et..
      http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154047#msg154047 date=1338324857]
        ms 200den sonra tevrat değişmiz olamaz elimizde o yıldan kalma kalıntılar ve gunumuzdekinin aynısıdır. değiştirildiyse dahaönce değiştirilmiş olması gerekir.
        [/quote]
        O yıldan kalanlarla günümüzdekiler aynı mı?
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Mousawi sen halen tevrattamısın sana o kadar tevratla alakalı sozler yazdım tevratta gecen bir tanesinin mantiki acıklamasını yapsana yazdıklarımdan sadece bir tanesini

NUSAYRİ YALANI

Yorum

yaratıcıyı sorgulamıyoruz onun adına söylenenleri sorguluyoruz. yaratıcıya kesin olarak inanıyorum.

ama kullarına kitap gönderip onu korumayan sonra onları kaynar sularla haşlayan bir tanrıya değil.

akıl var işte. bende aklımı kullanıyorum ve sizin anlattığınız tarzdaki bir inancın asla doğru olamayacağını buluyorum.

herkes aklıyla aynı şeyi bulmak zorunda değil.
            Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=salim link=topic=23433.msg154052#msg154052 date=1338325114]
              Mousawi sen halen tevrattamısın sana o kadar tevratla alakalı sozler yazdım tevratta gecen bir tanesinin mantiki acıklamasını yapsana yazdıklarımdan sadece bir tanesini
              [/quote]

konu o değil. konu eğer tanrı sözü ise değişmemiş olması gerekir.

aynı tarzda kuranda da şeyler var. ben cehennemi insanlar ve cinlerle dolduracağım diyor mesela. eğer saf aklınızı kullansanız bunun da asla kabul edilemez olduğunu kavrarsınız. bunu metafor-mecazi diyerek yorumlarsanız ancak olay çözülür.

kuranda gökler ve yer altı günde yaratıldı diyor. sizim mantığınızla baksak kesin yanlış çıkar evren altı dünya günüyle yaratılmadı. ama ne diyoruz ordaki gün bildiğimiz gün değildir belki evredir. literal olarak almamak lazım.
              Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

mousawi 6 gün olayının tevilini yapmışsın. o zaman :

Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hattâ daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.(araf,179)

buyur buna da bi açıklama yap.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23433.msg154056#msg154056 date=1338325460]
                  mousawi 6 gün olayının tevilini yapmışsın. o zaman :

Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hattâ daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.(araf,179)

buyur buna da bi açıklama yap.
                  [/quote]

Bunun tevili nasıl olur bilmiyorum.

Yorum

insan insanın kanını akıtacak,zina edecek, bi yerlerde birileri açlıktan ölürken başka bi yerde millet yemek beğenmeyip çöpe atacak,başkasının namusuna göz dikecek,hırsızlık yapacak,laf taşıyacak,doğaya zarar verip sistemi bozacak vs vs velhasıl dünya yaşanmaz bi hale gelecek sonra cennet insanla dolacak? cehennemin nesi mantıksız geliyo anlamadım ki?

Yorum

cevabı çok basit aslında ne ekersen onu biçersin. Dünya'da nasıl yaşıyosan öbür dünyada öyle haşrolursun ve layık olduğun gibi yaşamaya devam edersin.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23433.msg154058#msg154058 date=1338325751]
                        insan insanın kanını akıtacak,zina edecek, bi yerlerde birileri açlıktan ölürken başka bi yerde millet yemek beğenmeyip çöpe atacak,başkasının namusuna göz dikecek,hırsızlık yapacak,laf taşıyacak,doğaya zarar verip sistemi bozacak vs vs velhasıl dünya yaşanmaz bi hale gelecek sonra cennet insanla dolacak? cehennemin nesi mantıksız geliyo anlamadım ki?
                        [/quote]

size göre yardımseverde olsa iyide olsa sırf hristiyansa ceheneme girecek.

kaldı ki ceza olsa bile bunun sonsuz olması akla vicdana zerre uymuyor.

hem o ayette cehennem için insan yarattım diyor. yani insanlar bilinerek başta cehennem için yaratılıyor.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154060#msg154060 date=1338325975]
                          size göre yardımseverde olsa iyide olsa sırf hristiyansa ceheneme girecek.
                          [/quote]
                          neeeee?

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23433.msg154058#msg154058 date=1338325751]
                            [/quote]

aynen oyle

hatta cevabı ayette geciyor ne diyor ayette devamında onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla.

yani onların vasıfları bunlar bunu yapanlar cehennemı hak edecektir.

Ne diyor rabbimiz başınıza gelenler kendi elinizle yaptıklarınız yuzundendir, onların cehennemlık olacagını soylemesi Rabbiminiz ezeli ilminden kaynaklanmaktadır..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23433.msg154061#msg154061 date=1338326078]
                              neeeee?
                              [/quote]

mesela bedava insanların hayatını kurtaran doktor eğer hristiyansa size göre ebedi cehennemlik olacak.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154060#msg154060 date=1338325975]
                                hem o ayette cehennem için insan yarattım diyor. yani insanlar bilinerek başta cehennem için yaratılıyor.
                                [/quote]
                                İnsanların çoğunun imtihandan başarısız olacağını biliyor. Nitekim şeytan 'pek azı hariç çoğunu saptıracam' diyor. şeytan bile emin bu durumdan.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X