Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

bir çelişki hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: bir çelişki hakkında

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154063#msg154063 date=1338326152]

mesela bedava insanların hayatını kurtaran doktor eğer hristiyansa size göre ebedi cehennemlik olacak.
    [/quote]

:huh
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23433.msg154064#msg154064 date=1338326201]
      İnsanların çoğunun imtihandan başarısız olacağını biliyor. Nitekim şeytan 'pek azı hariç çoğunu saptıracam' diyor. şeytan bile emin bu durumdan.
      [/quote]

tanrı bunu bile bile niye imtihan yapıyor. sayısız kulunun sonsuza kadar yanacağını bile bile niye hala imtihan yapıyor. şeytana saptırma hakkı veriyor.

tanrı kullarını sevmiyor mu ? bir baba oğluna bunu yapamazken en merhametli tanrı nasıl yapacak ?
      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154066#msg154066 date=1338326357]

tanrı bunu bile bile niye imtihan yapıyor. sayısız kulunun sonsuza kadar yanacağını bile bile niye hala imtihan yapıyor. şeytana saptırma hakkı veriyor.

tanrı kullarını sevmiyor mu ? bir baba oğluna bunu yapamazken en merhametli tanrı nasıl yapacak ?
        [/quote]
        mousawi aç kuranın mealini baştan sona oku. Melekler allaha neden kan dökecek varlıklar yarattığını sorunca allah 'ben sizin bilmediğinizi bilirim' buyuruyor. Sende tutmuş melekler gibi 'neden yaratmış o zaman' diye soruyosun. Bak aç meali ayetleri sindire sindire oku. her gün mesela 20 tane oku ama üstünde iyice düşünerek oku.
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23433.msg154068#msg154068 date=1338326637]
          mousawi aç kuranın mealini baştan sona oku. Melekler allaha neden kan dökecek varlıklar yarattığını sorunca allah 'ben sizin bilmediğinizi bilirim' buyuruyor. Sende tutmuş melekler gibi 'neden yaratmış o zaman' diye soruyosun. Bak aç meali ayetleri sindire sindire oku. her gün mesela 20 tane oku ama üstünde iyice düşünerek oku.
          [/quote]

50 kez okudum çok okuyorum. sorun zaten düşünmemden kaynaklanıyor
          Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154070#msg154070 date=1338326741]

50 kez okudum çok okuyorum. sorun zaten düşünmemden kaynaklanıyor
            [/quote]
            Sorularının cevabını tekrar kitabın içinde ara.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23433.msg154071#msg154071 date=1338326783]
              Sorularının cevabını tekrar kitabın içinde ara.
              [/quote]

onu bunu bırakta

insanlara iyilik yapan bir hristiyanın neden cehenneme gideceğini bana anlatırmısın

birde salim beye siz veledi zinanın cehennemlik olduguna inanıyormusunuz ?

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154073#msg154073 date=1338327003]
                insanlara iyilik yapan bir hristiyanın neden cehenneme gideceğini bana anlatırmısın
                [/quote]
                Mousawi neden bahsettiğini anlamıyorum. Uyuyacam cevap bekleme.

Yorum

cehennemde metafor olabilir. tanrıdan uzak kalmak olabilir. 6 gün deyince nasıl bildiğimiz altı günü anlamıyorsak cehennem deyince ateş deyince de hemen somut anlaşılmayabilir. onlar cehennemde ebedi kalacaklar allahın dilemesi hariç ayetide sonsuz azabın olmadığına yorulabilir.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Sayın Musavi bazı konularda azda olsa hemfikirin özellikle tafrif konusunda ama ben biraz daha farklı düşünüyorum senle bu konu üzerinde yazışmadan önce inancını meşrebini öğrenmemde bir sakınca var mı? Sakın yanlış anlama senin inancını sorgulamak için sormuyorum sana nasıl cevap vereceğimi kestirmek için soruyorum sadece
                    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154066#msg154066 date=1338326357]

[/quote]

ademin ilk yaratılışını düşün meleklere secde emrini vermesini şeytanın emre karşı gelmesi ve kovulması lanetlenmesi. ardından şeytanın bana mühlet ver demesi ben bu insanı yoldan çıkartırım demesi ve Allahın ona mühlet vermesi ve sana tabi olan herkesi ateşe atacam demesi. bunları düşünmeyi dene... yaratıcı bilinmez bir cevherdi bilinmek istedi insanı yarattı insan ise bu ağır emaneti taşıyamadı kimisi onu yaratanı bırakıp puta taptı kimisi doğaya taptı peygamberler gönderdi sırf bu insan oğlu yanlış yollara girmesin diye ama insan oğlu peygamberleir bile öldürdü yinede iman etmedi (az bir kesim hariç) şimdi bizler son dönemdeyiz son peygamberin dinine tabiyiz. Peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.a) ten sonra imamlara tabi olunması gerekiyorken bu insan oğlu gitti tüm imamları şehit etti. son imam hariç...

şimdi kitabımız belli peygamberin emirleri belli insan yine bu emirlere karşı çıkıyorsa Allah ona ne yapsın "ben seni afettim. olsun sene beni inkar ettin ama yinede affettim." bunu demesini mi bekliyorsun? o zaman Allah'ın vadi ne olacak? verdiği söz ne olacak. ona inanlar türlütürlü zorluğa katlanıp ona inanıp hak yolda gidenler. hak yolda gitmeyenlerinde cennete girdiğini görünce ne diyecekler????? İmamlara tabi olan atalarımız sırf imamların yolunda işkence gören, kazıklara oturtulan, katledilen, yakılan atalarımız bunlarında cennete girdiğini Allahın rahmetine ulaştıklarını gördüklerinden ne olacak? Allah mümini de biliyor kafiri de ama o kafire kendini düzeltmesi için fırsat veriyor. küfrünü açıkça izhar etisin sonra cehennemi hak eder.

Kuranda dikkat et çoğunluk zem edilmiş azınlık övülmüştür. çünkü çoğunluk şeytana uyarak yoldan çıkmış az bir kesim ise iman etmiştir bu tüm peygamberler döneminde aynıdır.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                      أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                      Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154073#msg154073 date=1338327003]

birde salim beye siz veledi zinanın cehennemlik olduguna inanıyormusunuz ?
                        [/quote]

Oyle bir şey yok bu soz batıl bir soz.. Kimse kimsenin gunahını çekmez..

Kuranda sabittir bu zaten..
                        http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

sveydi imamları şehit edenler suçlu ama ben sana bundan habersiz çoğunluk sunni halkı soruyorum.

Yorum

takip için..
                            [center]
                            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                            [center]
                            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=salim link=topic=23433.msg154096#msg154096 date=1338360062]

Oyle bir şey yok bu soz batıl bir soz.. Kimse kimsenin gunahını çekmez..

Kuranda sabittir bu zaten..
                              [/quote]

çok güzel.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154127#msg154127 date=1338367589]
                                sveydi imamları şehit edenler suçlu ama ben sana bundan habersiz çoğunluk sunni halkı soruyorum.
                                [/quote]

işte burada hüccet herkese sabit oluncaya kadar yeniden doğuş devreye girer.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                                أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                                Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X