Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

bir çelişki hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: bir çelişki hakkında

usulu kafideki bazı hadislerde mana olarak açık ama onları bazı alimler kabul ediyor bazı alimler etmiyor.

kastım manadır. hadisin manası imamları kabul etmeyen kafirdir ama usuli alimleri böyle anlamıyor.
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg153964#msg153964 date=1338305724]
      usulu kafideki bazı hadislerde mana olarak açık ama onları bazı alimler kabul ediyor bazı alimler etmiyor.

kastım manadır. hadisin manası imamları kabul etmeyen kafirdir ama usuli alimleri böyle anlamıyor.
      [/quote]
      Kardeş yine çelişiyorsun. Cümleyi doğru kur diyorum ama artık demiyeceğim. Çünkü beni yanlış anlamandan üzerine üzerine geliyorum diye zannetmenden çekiniyorum.

Hadisi Kabul etmeyen ve Eden 2 Olur. 2 Zıt kutup. Fakat Hadisi Kabul edip iki farklı manaya yormak ise tamamen farklı bir durumdur.

Örnek verdiğin Alim Musa Aydın Hocamız Hadis hakkında sana ne dedi? Nasıl yordu? Diğerini dikkate almıyorum. Görüşü, Düşüncesi Tertemiz Şia inancını zerrece bağlamaz. Bütün Ahbariler dahil olmak üzere... Şimdi anladığım kadarı ile Musa Aydına sormuşsun ki böyle diyorsun. Ne cevap aldın konuyu nasıl izah etti. Birde mümkünse tek satılık sözler yazma. Konu kısırlaşıyor. Sabırla konuyu biraz izah et ki rahatça anlaşılasın...

Yorum

musa hoca hadisleri tek tek almamak gerektiğini ve diğer hadislerdeki mustazaflık kavramının göze alınması gerektiğini söyledi. bu hadis tek başına alınamaz dedi ve sunnilerin yüzde 80i mustazaftır adam bilmiyor ben anlatıyorum adam anlıyor diyordu. sunnilerin kafir sayılmaması gerektiğini söylüyordu. hatta dedi ki biz şiayı bilsede onu mustazaf sayarız bakışımız odur ki şiayı bilse ama inanmasa (ve gerçekte kafirde olsa) biz bunu bilemeyeceğimizden mustaza saymalıyız dedi. eğer kafir olsalar kestikleri yenmezdi dedi.
        Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg153967#msg153967 date=1338306703]
          musa hoca hadisleri tek tek almamak gerektiğini ve diğer hadislerdeki mustazaflık kavramının göze alınması gerektiğini söyledi. bu hadis tek başına alınamaz dedi ve sunnilerin yüzde 80i mustazaftır adam bilmiyor ben anlatıyorum adam anlıyor diyordu. sunnilerin kafir sayılmaması gerektiğini söylüyordu. hatta dedi ki biz şiayı bilsede onu mustazaf sayarız bakışımız odur ki şiayı bilse ama inanmasa (ve gerçekte kafirde olsa) biz bunu bilemeyeceğimizden mustaza saymalıyız dedi. eğer kafir olsalar kestikleri yenmezdi dedi.
          [/quote]

Cevap olarak seni tatmin etmiyor mu?

Yorum

sorun beni tatmin etmesi değil. musa hocaya inanıyorum elbette ama hadisin zahirine aykırı bir yorum getiriyor. hadisin zahiri manası imameti inkar edenler kafirdir diye çıkarken musa hocanın yorumu farklı.

aynı şeyi bir sunninin gadir hum için yaptığını düşünelim. gadir hum hadisini çok sevdiği alimine sordu o da dedi ki bu hadis hilaetle ilgili değil eğer olsaydı açıkça benden sonra halife alidir derdi diyecek. ee nolacak adam alimine güvenecek ve eski itikadında kalacak.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg153970#msg153970 date=1338307366]
              sorun beni tatmin etmesi değil. musa hocaya inanıyorum elbette ama hadisin zahirine aykırı bir yorum getiriyor. hadisin zahiri manası imameti inkar edenler kafirdir diye çıkarken musa hocanın yorumu farklı.[/quote]

Musa Hocaya bunun nedenini sormadın mı? Bak kardeş, buna benzer bir kaç hadisin İmam Humeyni'nin 40 Hadis şerhindede okuyabiliriz. Fakat Şerhe baktığımız zaman aklımızın almadığı noktalara temas edildiğini görüyoruz. Biz zahirine bakıp direk Cehenneme yolcu ederken birde bakıyorsun zahirin içinden farklı konular açıldı. İmam Humeyni genelde bir hadisi şerh ederken bir çok hadiside bu şerhde kullanır ve yardımcı görevi görür. Musa Aydında zaten öyle demiş. Ama burada direk sorumlu yine benim, sensin ve peşin hükmü verendir. Bir yerde okumuştum galiba. Her Muhkem hadis düşündüğümüzü yansıtmayabilir...

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg153970#msg153970 date=1338307366]
              aynı şeyi bir sunninin gadir hum için yaptığını düşünelim. gadir hum hadisini çok sevdiği alimine sordu o da dedi ki bu hadis hilaetle ilgili değil eğer olsaydı açıkça benden sonra halife alidir derdi diyecek. ee nolacak adam alimine güvenecek ve eski itikadında kalacak.[/quote]

Gadir-i Hum Hadisinin hakkında dediğiniz tarzda şek ve şüpheye kapılacak birisini görmedim. Ehl-i Sünnet Kaynaklarında da mevcut. Önemli olan o hadisi doğru ve anlaşılır şekilde izah etmektir. Muhatabına anlatılması gerekenleri eksikzsiz, Tebliğ metoduna uygun bir şekilde anlattınsa sorun nedir? Dediğin gibi olur ise, o muhataba bu sefer yardımcı rol üstlenen konu ile alakalı hadis ve rivayetlerle destek verilir ki anlayışı tamam olsun. Farklı bir yöntem var mı sence?

Yorum

Selam Hidayete Tabi Olanların Üzerine Olsun.

Merhaba, Mousawi size bir soru sormak istiyorum, siz bir yaratıcıya ve onun gonderdigi kurana inanıyormusunuz, ve bir yaratıcıya inanıyorsan zikri(kuranı) biz indirdik onu biz koruyacagız ayeti hakkında ne duşunuyorsunuz.
                Şimdiden teşekkur ediyorum.

http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

yaratıcıya kesin olarak inanıyorum. kurana da inanıyorum inanmaya çalışıyorum.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg153988#msg153988 date=1338313474]
                    yaratıcıya kesin olarak inanıyorum. kurana da inanıyorum inanmaya çalışıyorum.
                    [/quote]

cevap için teşekkur ederim.

imzanızdaki yazı dikkatimi çekti baska bir kutsal kitaptan alıntı yapmışsınız zira siz bu kitabın muhattabı degilsiniz siz Kuran-ı Kerimîn muhattabısınız, neden boyle bir şey yaptınız zira zayıf bir rivayette olsa peygamberimiz s.a.v sahabesinin elinde ki tevrrat dolayısıyla kızmış ve ona musa yaşasa bana tabi olacaktır demiştir, neden Kuran degilde yeramya dan alıntı yaptınız.

Mesela yaratıcıyla alakalı aklınızı kurcalayan nedir, yazılarınızı takip ettim de veledi zinanın cehennemlik olmasına bayagı takılmışsınız sanırım.

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=salim link=topic=23433.msg153991#msg153991 date=1338314106]

cevap için teşekkur ederim.

imzanızdaki yazı dikkatimi çekti baska bir kutsal kitaptan alıntı yapmışsınız zira siz bu kitabın muhattabı degilsiniz siz Kuran-ı Kerimîn muhattabısınız, neden boyle bir şey yaptınız zira zayıf bir rivayette olsa peygamberimiz s.a.v sahabesinin elinde ki tevrrat dolayısıyla kızmış ve ona musa yaşasa bana tabi olacaktır demiştir, neden Kuran degilde yeramya dan alıntı yaptınız.

Mesela yaratıcıyla alakalı aklınızı kurcalayan nedir, yazılarınızı takip ettim de veledi zinanın cehennemlik olmasına bayagı takılmışsınız sanırım.
                      [/quote]

Yaratıcıya kesin olarak inanıyorum onda hiç şüphem yok.

imzama gelince tevrat allahın kitabıdır onun sözüdür ve aşağıdaki ayette çok hoş.

anlattığınız olay hadistir ama tevrata hidayet rehberi diyen bizzat kurandır.

Yorum

ama o sizin muhattabınız degildir, eger muhattabınız olsaydı zira iki kitaba gerek kalmazdı, aayrıca tevratta bu kıtabı biz koruyacagız diye bir şeyy yazmıyor, lakin kuran yaratıcısı tarafından koruma altına alınmıştır, rica etsem oraya kurandan bir ayet yada mesela hz aliden bir soz yazarsanız mutlu olurum.

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=salim link=topic=23433.msg154000#msg154000 date=1338314733]
                          ama o sizin muhattabınız degildir, eger muhattabınız olsaydı zira iki kitaba gerek kalmazdı, aayrıca tevratta bu kıtabı biz koruyacagız diye bir şeyy yazmıyor, lakin kuran yaratıcısı tarafından koruma altına alınmıştır, rica etsem oraya kurandan bir ayet yada mesela hz aliden bir soz yazarsanız mutlu olurum.
                          [/quote]

o da ilginç allah kitap gönderiyor ama korumuyor.

bu arada tevrattada bu kitap değişemez diye yazar koruma altındadır diye

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154001#msg154001 date=1338314895]

o da ilginç allah kitap gönderiyor ama korumuyor.

bu arada tevrattada bu kitap değişemez diye yazar koruma altındadır diye
                            [/quote]

Allah korumuyor diyorsunuz, bu yahudi ve hristiyanların imtihan meselesidir, ve o yuzden onlar kuran da Allahın ayetlerini satmışlardır ithamına maruz kalmaktadırlar, ve tahrif edilmese mesela birden fazla incil olmaz, ayrıca tevratın hukmunu yaratıcı kaldırmıştır, tevratta koruma olsaydı bunu yaratıcı elbette korurdu..

ve o kitaplarda peygamberımızın s.a.v mujdesi vardır, peygamberımız hakkında ne dusunuyorsunuz peki ?

NUSAYRİ YALANI

Yorum

“Ey Resul’üm (Muhammed), eğer sana indirdiğimiz kıssa ve haberlerden bilfarz şüphe edecek olursan, senden evvel kitap (Tevrat ve İncil) okuyanlara sor” (Sure 10:94).
                              eğer değiştiyse nedne böyle diyor

[/size]“Biz Allah’a, …Musa’ya ve İsa’ya verilenlere ve bütün peygamberlere Rab’leri tarafından verilen kitaplara iman ettik. Onların hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz.” (Sure 2:136, Ayrıca Sure 2:285, 4:136, 29:46’ya bakınız.).
                              [/size]
                              [/size]“Süphesiz ki, Tevrat’ı biz indirdik (Allah indirdi). Onda hidayet ve nur vardır” (Sure 5:44)

bakın vardı demiyor vardır diyor.[size=small]

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154009#msg154009 date=1338315801]
                                “Ey Resul’üm (Muhammed), eğer sana indirdiğimiz kıssa ve haberlerden bilfarz şüphe edecek olursan, senden evvel kitap (Tevrat ve İncil) okuyanlara sor” (Sure 10:94).
                                eğer değiştiyse nedne böyle diyor
                                [/quote]
                                Evet guzel bir soru bakalım neden demiş rabbimiz ?

Yahudi ve Hristiyanlar peygamberimizin sıfatlarını kitaplarında görmüş olduklarından olabilir mi mesela ?

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154009#msg154009 date=1338315801]
                                “Biz Allah’a, …Musa’ya ve İsa’ya verilenlere ve bütün peygamberlere Rab’leri tarafından verilen kitaplara iman ettik. Onların hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz.” (Sure 2:136, Ayrıca Sure 2:285, 4:136, 29:46’ya bakınız.).

[/quote]

Bu Peygamberlerin hepsi aynı yol uzeredir hepsi tevhid inancı uzerinedir, zira bu zaten imanımızdan bir parçadır, zaten onlara gelen kitablara inanıyoruz tahrif edilene degil, hiç Allah katından gelen ayırt edilir mi ?

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154009#msg154009 date=1338315801] “Süphesiz ki, Tevrat’ı biz indirdik (Allah indirdi). Onda hidayet ve nur vardır” (Sure 5:44)

bakın vardı demiyor vardır diyor.
                                [/quote]

Yukarıda da dedigim gibi tahrif edilmemiş tevrattan bahsedılıyor, zira ondan bahsedildigi ayetin devamında Rabbimizin benden korkunuz da ayetlerimi bir parça karşılığında satmayın deyip devamında meşhur bir ayet olan Allah'ın indirdigiyle hukmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. sozleri geliyor Rabbimizin..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X