Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

bir çelişki hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: bir çelişki hakkında

tahrif edilmemiş tevrattan bahsediyorsa niye nur vardır diyor.

bu arada kutsal kitapta korunacak diyor

“Ot kurur, çiçek solar: fakat Allah’ımızın sözü ebediyen durur” (Peygamberlerin kitaplarından, Yeşaya 40:9) “Gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan (Tevrat’tan) en küçük bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecektir” (İncil, Matta 5:18). (İsa dedi ki), ‘Gök ve yer ortadan kalacak, benim sözlerim ise asla ortadan kalkmayacaktır’(İncil, Markos 13:31). (İsa havarilerine dedi ki), “Baba’nın (Allah’ın) Benim adımla göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh (Ruhül-Kudüs), size her şeyi öğretecek, bütün söylediklerimi size hatırlatacaktır” (İncil, Yuhanna 14:26). (Havari Pavlus, kendinden ve diğer havarilerden söz ederken dedi ki), “(Kutsal) Ruh’u alanlara ruhsal gerçekleri açıklarken, Tanrı’nın lütfettiklerini insan bilgeliğinin öğrettiği sözleri değil, (Kutsal) Ruh’un öğrettiği sözlerle bildiririz” (İncil, 1 Korintliler 2:13).
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154011#msg154011 date=1338317490]
      tahrif edilmemiş tevrattan bahsediyorsa niye nur vardır diyor.

bu arada kutsal kitapta korunacak diyor

“Ot kurur, çiçek solar: fakat Allah’ımızın sözü ebediyen durur” (Peygamberlerin kitaplarından, Yeşaya 40:9) “Gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan (Tevrat’tan) en küçük bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecektir” (İncil, Matta 5:18). (İsa dedi ki), ‘Gök ve yer ortadan kalacak, benim sözlerim ise asla ortadan kalkmayacaktır’(İncil, Markos 13:31). (İsa havarilerine dedi ki), “Baba’nın (Allah’ın) Benim adımla göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh (Ruhül-Kudüs), size her şeyi öğretecek, bütün söylediklerimi size hatırlatacaktır” (İncil, Yuhanna 14:26). (Havari Pavlus, kendinden ve diğer havarilerden söz ederken dedi ki), “(Kutsal) Ruh’u alanlara ruhsal gerçekleri açıklarken, Tanrı’nın lütfettiklerini insan bilgeliğinin öğrettiği sözleri değil, (Kutsal) Ruh’un öğrettiği sözlerle bildiririz” (İncil, 1 Korintliler 2:13).
      [/quote]

Tahrif edilmemiş tevrata inandıgımız için olabilirmi mesela ?

ayrıca yukarıda kıtaplardan ornek vermişsiniz kimi markos dan kimi yuhannadan farkındaysan bunlar markosun yuhannanın ıncılı dıye anılır, peygamber bile olmamalarına ragmen, ama kuran Allahın indirdigidir kime ? kulu muhammedı s.a.v aracılıgıyla bize..

bu verdigin ornekler bile zaten tahrif edildiginin ispatıdır, farklı farklı kitap isimleri icerikleri farklı sen hic gordunmu kuranın tahrıf edıldıgını soyleyip ona inanan kimseyi ?
      http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

kuranın tahrifine inananlar var evet.

tevratı korumadıysa allah kuranıda korumamış olabilir sizin mantığınıza göre.

oysa tahrile ilgilide sayısız rivayet var kitaplarda.
        Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154015#msg154015 date=1338319285]
          kuranın tahrifine inananlar var evet.

tevratı korumadıysa allah kuranıda korumamış olabilir sizin mantığınıza göre.

oysa tahrile ilgilide sayısız rivayet var kitaplarda.
          [/quote]

Kuranın tahrifine Allahın varlıgına ve resulune inanan bir tane Allah kulu inkar etmez..

Bu hiç bir inanışta hiç bir mezhepte yoktur..

bunu sadece islamı tahrif etmek isteyenlerin kafa bulandırmak maksadıyla ortaya attıklarıdır.

ama hristiyanlarda mesela yuzlerce kitabtan 4 tane incile dusurmusler onlarada farklı farklı ısımler vermişler..

Tevratı Allah koruyacagını vaad etseydi kesınlıkle korurdu.. Eger oyle yazsaydı kesınlıkle korurdu..

Farkındaysan o yuzden sordum sana yaratıcı varmı dıye yaratıcıya ınanan bir adama yaratıcının sozunu tutacagına inandırmaya gerek yok sanırım.

NUSAYRİ YALANI

Yorum

tevratta korunacak diyor işte. allah sözünü korumalıdır.

yaratıcıya inanmıyor demekle kastın ne ? yaratıcıya inanıyorum elbette.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154019#msg154019 date=1338320096]
              tevratta korunacak diyor işte. allah sözünü korumalıdır.

yaratıcıya inanmıyor demekle kastın ne ? yaratıcıya inanıyorum elbette.
              [/quote]

ben diyorum ki tahrif oldugu kuranda sabittir.

tahrif olmayacak olan bizim inandıgımız olan tevrattır.

onların tahrif ettigi zaten acıktır, incilde de yazıyor diyorsun ama 4 tane incil var nasıl olacak bu iş ?

yaratıcıya inanmıyor kısmıyla alakalı ozur dılerım orada cumleyı yanlış yazmışım.. İnanıyor yazmam lazımdır.

İmza kısmın için Enam suresi 102 veya hz Ali'nin r.a soyledıgı rivayet edilen bunuda onerebılırım..

Unutmayın tevrat incil belli bir gruba bır topluluga ınmıştır kuran gibi evrensel degildir, ve sen Allahın sana kuran gondererek sana şeref verdıgı insan sen sana gonderılenle sorumlu oldugun şey ıle hem hal ol.

[color=rgb(51, 51, 51)]Marifetlerin en üstünü insanın kendisini tanımasıdır ve en büyük cahillik ise insanın kendini tanımamasıdır. [/color]
              [color=rgb(51, 51, 51)][/color]

NUSAYRİ YALANI

Yorum

Veledi zinanın ebedi cehennemlik olmasına gelince oyle bir şey yok, zira Rabbimiz Kuran da kimse kimsenin gunahını yuklenmez diyor..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

kuran tahrif edilmedi diyor. tahrif edildi diyen ayeti yaz buraya.

dört incili dört sure gibi düşünebilirsin.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154022#msg154022 date=1338320990]
                    kuran tahrif edilmedi diyor. tahrif edildi diyen ayeti yaz buraya.

dört incili dört sure gibi düşünebilirsin.
                    [/quote]

Ayeti para karşılıgı satanlar kimler..

Onlar Kitabı elleriyle yazıp “bu Allah katındandır” diye yalan söylemektedirler. (Bakara, 2/79)
                    Allah'ın kelâmını değiştirmektedirler. (Bakara, 2/59, 75)

tevratta hz musanın mezarı bile yazılıdır, sonrada kayboldugu yazar nasıl oluyor bu peki
                    Kitab-ı Mukaddes, Tesniye 34/5-8
                    İsrailogulları kitabın tahrif olmasını bizzat tevratt itiraf ederler.

Yeremya peygamberin dilinden şöyle söyler: "Allah'ımızın sözlerini değiştirdiniz." (Yeremya, 23/36)
                    Tevrat'ta Allah'a oğul isnâd edilir. (Tekvin, 6/2; Mezmurlar, 2/7

Allah'ın, yiyip bitiren bir ateş olduğu ifade edilir. (Tesniye, 4/24)Allah'a yorgunluk isnâd edilir. (Tekvin, 2/2)Allah'ın, Hz. Yakub'la güreşip ona yenildiği aktarılır. (Tekvin, 32/28)

Hz. Nuh'a içki içiren kızlarının onunla zinaettikleri ve öz kızlarının bu peygamberden hamile kaldığı söylenir. (Tekvin, 19/30-36) HAŞA
                    Hz. İbrahim ,hanımı Sâra'yı kendi elleriyle Firavun'a peşkeş çeken biri olarak gösterilir. (Tekvin, 12/14-19)

İncile gelince İlk 3 incilde teslis inancı yoktu 4. incilde yanı yuhannada bu iftira yer aldı.

Kimi Allahın isa olduguna haşa kimi insandan dogan (hz meryem) bir tanrı olduguna gibi batıl inançlara inanırlar

süt içen, yemek yiyen tanrımı olur ? hem doguyor hemde yaratıyor nasıl bu iş ?

4 sure diyorsun ama inan buna kendın bile inanmıyorsun, bunların arasında ıncıllerı oluştururken cıkan kavga ve hatta olumleri (mesela papaz aryus) artık ayan beyandır..

İnan bana bunları cok daha fazla uzatabılırız..

Ş
                    imdi mousawi sana kim ne demiş senın kafanı nasıl ters yonde cevirmişler bilmem ama su bir gercek ki birisi sana gayet saglam yuklenmiş bu kişi kimse ondan uzak dur, zira bu yolda yuruken dusunulecek bir şey degil veya hangı sanal ortamdan etkılendıysen uzak dur sana acizane tavsiyemdir.İslam o kadar parlak ve temiz ki hiç bir eksik hiç bir açık bulamazsın..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

kimse beni etkilemedi.

sen hala allahın niye gönderdiği kitabı korumadığını açıklayamadın ?

allah kitap gönderiyor ve bozulmasına izin veriyor sonra o kitaba inananlar cehennemlik oluyor.

bu mantığına uyuyor mu sen onu söyle ?

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154036#msg154036 date=1338323281]
                        kimse beni etkilemedi.

sen hala allahın niye gönderdiği kitabı korumadığını açıklayamadın ?

allah kitap gönderiyor ve bozulmasına izin veriyor sonra o kitaba inananlar cehennemlik oluyor.

bu mantığına uyuyor mu sen onu söyle ?
                        [/quote]

İmtihan diyorum ama nedense anlamak istemiyorsun bunu, eger hersey gulluk gulustanlık olsaydı imtihan nerde o zaman mosawi ?

bir topluluga Allah kitap gonderıyor, ve bu topluluktan kimi inanıyor kimi inanmıyor inananlar cennete inanmayanlar ise Allah ın kıtabını tahrif ediyorlar, buda onların ımtıhanı...

Allah kitab gonderıyor o topluluktan onu bozmayanlar cennete, o kitabta ne yazıyor ? kendınden sonra gelen resulu yazıyor o kıtabı para karşılıgı tahrif ediyorlar

o kıtaba inandıkları ıcın degil tahrif ettikleri ve tahrif edilene inandıkları ıcın cehennemlık oluyorlar..

Vallahi o kadar cok mantıgıma uyuyor ki, duşun ki bir ogretmen ogrencılerıne sınav yapıyor ve konuları verıyor bunlar bunlar dıye, ogrencıler gidip baska konuya calısıyorlar yada o konuda yazanları tahrıf edıyorlar ve ogretmen ona gore snav degerlendırmesı yapıyor şimdi hangisi suclu hocamı ogrencımı ?

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=salim link=topic=23433.msg154039#msg154039 date=1338323830]

İmtihan diyorum ama nedense anlamak istemiyorsun bunu, eger hersey gulluk gulustanlık olsaydı imtihan nerde o zaman mosawi ?

bir topluluga Allah kitap gonderıyor, ve bu topluluktan kimi inanıyor kimi inanmıyor inananlar cennete inanmayanlar ise Allah ın kıtabını tahrif ediyorlar, buda onların ımtıhanı...

Allah kitab gonderıyor o topluluktan onu bozmayanlar cennete, o kitabta ne yazıyor ? kendınden sonra gelen resulu yazıyor o kıtabı para karşılıgı tahrif ediyorlar

o kıtaba inandıkları ıcın degil tahrif ettikleri ve tahrif edilene inandıkları ıcın cehennemlık oluyorlar..

Vallahi o kadar cok mantıgıma uyuyor ki, duşun ki bir ogretmen ogrencılerıne sınav yapıyor ve konuları verıyor bunlar bunlar dıye, ogrencıler gidip baska konuya calısıyorlar yada o konuda yazanları tahrıf edıyorlar ve ogretmen ona gore snav degerlendırmesı yapıyor şimdi hangisi suclu hocamı ogrencımı ?
                          [/quote]

bu imtihan nedir ya ? tanrı herşeyi bilirken yine imtihan ediyor. üstelik durmadan durumu zorlaştırıyor ki cehennem dolsun.

tevratı bozanlar mesul olsun sonra insanlar ona bilmeyerek uyanlar ne olacak

soruna gelince eğer öğrenciler soruları değiştirse ve bunu bilmeyen öğrencilerine verse o zaman suçlu öğretmen olur. öğrencilerden bin kat suçlu olan öğretmendir , çünkü soruları değiştirdi ve diğer masum öğrencilere dağıttı onlarda habersizce hocanın sorusu diye çözdüler. o öğrencilerin suçu ne ? hele o öğrencilerin başarısızlığı halinde sonsuza dek yakıldığını düşünün . akla ve vicdana sığar mı bu ?
                          adam tanrı indirdi diye kitaba uyacak sonra o kitabı indirdim ama tahrif ettiler onun için cehennemliksin diyecekler

Yorum

Onların (peygamberleri) ardından yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryem oğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat'ı doğrulayan ve muttakiler için yol gösterici ve öğüt olan İncil'i verdik. maide 46

yanlarındaki tevratı doğrulayan diyor , tahrif edilmemiş hayali bir tevratı değil...

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23433.msg154045#msg154045 date=1338324652]
                              Onların (peygamberleri) ardından yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryem oğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat'ı doğrulayan ve muttakiler için yol gösterici ve öğüt olan İncil'i verdik. maide 46

yanlarındaki tevratı doğrulayan diyor , tahrif edilmemiş hayali bir tevratı değil...
                              [/quote]
                              O zamanlar tevrat tahrif edilmemiştir belki?
                              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

ms 200den sonra tevrat değişmiz olamaz elimizde o yıldan kalma kalıntılar ve gunumuzdekinin aynısıdır. değiştirildiyse dahaönce değiştirilmiş olması gerekir.

ve dediğim gibi tanrı indirdiği kitabı korumuyorsa artık hiçbirşeye güvenemeyiz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X