Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

GÜNEŞİN DÖNDÜRÜLMESİ HADİSİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: GÜNEŞİN DÖNDÜRÜLMESİ HADİSİ

İmam Aliye şirke varan özellikler izafe etmek bedel gerektirmiyor. At atabildiğin kadar. Hayallerini geniş tut tamamdır. Canı ne isterse söyle. Gulatta bunu yapıyordu zaten. Nasıl olsa masrafsız. Böyle yapmaklada bu heseyanları İmam Aliye izafe etmeyen müminlerden daha fazla İmama tabi olmuş zannediyorlar kendilerini.

Böyle olunca da elbetteki İmam Alinin yolunu canları kanları bedenleri ruhları, çektikleri eziyetlerle her türlü çile ile insanların hidayetine çalışan ehlibeyt mektebi mensuplarınada doğal olarak muhalefet etmek durumunda kalmaktadırlar.

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23239.msg150777#msg150777 date=1336669622]
      Boşuna uğraşıyorsun... Bu kardeş bilmez bunları Aziz dostum...
      [/quote]
      bana kardeş falan dmeyin lütfen çok yapmacık oluyorsunuz. sizinle ehlibeyt a.s ın dostluğunun çatısı altında bir aradayız ama bu ifadeleriniz çok yapmacık geliyor bana. siz muhterem , üstat vb. kelimeleri kendi aranızda kullanın lütfen
      Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23239.msg150782#msg150782 date=1336669941]
        İmam Aliye şirke varan özellikler izafe etmek bedel gerektirmiyor. At atabildiğin kadar. Hayallerini geniş tut tamamdır. Canı ne isterse söyle. Gulatta bunu yapıyordu zaten. Nasıl olsa masrafsız. Böyle yapmaklada bu heseyanları İmam Aliye izafe etmeyen müminlerden daha fazla İmama tabi olmuş zannediyorlar kendilerini.

Böyle olunca da elbetteki İmam Alinin yolunu canları kanları bedenleri ruhları, çektikleri eziyetlerle her türlü çile ile insanların hidayetine çalışan ehlibeyt mektebi mensuplarınada doğal olarak muhalefet etmek durumunda kalmaktadırlar.
        [/quote]
        sizmi diyorsunuz bunu ?daha ehlibeyt a.s yoluna dikenler koyanların sevgisini gönlünden atamamış olanların bunları söylemesi çok ilginç

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23239.msg150782#msg150782 date=1336669941]
          Nasıl olsa masrafsız.[/quote]

Allah iyiliğini versin emi

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23239.msg150781#msg150781 date=1336669925]
            Eğer genç değilsen yanılmışım demek ki...O zaman özür Kardeş, Özür...
            [/quote]
            söylemdin yaşını. genç diye diyebir hal oldun. başakalrını bana abi yaptın. noldu yaşını söylemek çokmu zor oldu bu kadar laftan sonra

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150784#msg150784 date=1336670165]
              bana kardeş falan dmeyin lütfen çok yapmacık oluyorsunuz. sizinle ehlibeyt a.s ın dostluğunun çatısı altında bir aradayız ama bu ifadeleriniz çok yapmacık geliyor bana. siz muhterem , üstat vb. kelimeleri kendi aranızda kullanın lütfen
              [/quote]

Öyle deme kardeş. Ben herkese kardeş derim. Hatta Hristiyan, Ortodoks bir arkadaşım var ara, ara ziyaretime gelir. Ona bile kardeş derim...

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150788#msg150788 date=1336670445]
                söylemdin yaşını. genç diye diyebir hal oldun. başakalrını bana abi yaptın. noldu yaşını söylemek çokmu zor oldu bu kadar laftan sonra
                [/quote]

Sende bana genç diyebilirsin. Genç yaşta ihtiyarladım zaten belki teselli olur.

Yorum

tekrar ediyorum sorumu mikdad

[quote author=Elmeddin link=topic=23239.msg150775#msg150775 date=1336669517]
                  Allame Meclisi r.a'dan daha üstün deliller mi? bana söyleye bilir misin Meclisi r.a bu hadisi sahih mi görmüştür? esasen bana haber vere bilir misin Meclisi r.a'ın "Bihar el-Envar" adlı kitabı yazmakta maksadı nedir? ve bana haber vere bilir misin Meclisi r.a hangi hadise sahih demekte, hangi hadisi kabul etmektedir?[/quote]

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23239.msg150794#msg150794 date=1336670772]
                    tekrar ediyorum sorumu mikdad
                    [/quote]
                    bu hadis sahihtir sadece bu kitapta değil başka kaynaklardada geçmektedir.bunun dışında ben alim değilim veya bu alanda eğitim görmüş biri değilim. sorduğunuz konuyla ilgili aşırı bir ayrıntıyla ilgili bir bilgimde yok.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150796#msg150796 date=1336671148]
                      bu hadis sahihtir sadece bu kitapta değil başka kaynaklardada geçmektedir.bunun dışında ben alim değilim veya bu alanda eğitim görmüş biri değilim. sorduğunuz konuyla ilgili aşırı bir ayrıntıyla ilgili bir bilgimde yok.[/quote]

çok garip, alim olmadığını, bu alanda eğitim almadığını söylüyorsun ama buna rağmen hadis için "sahih"tir demekten de geri kalmıyorsun. peki alim olmadığın, eğitim görmediğin bir konuda nasıl hüküm çıkarıyorsun?

benim sorduğum ve senin cevap vermediğin sorulara gelince:

1. Allame Meclisi r.a nezdinde sahih hadis senedindeki tüm ravilerin imami olduğu, tüm ravilerin adaletinin ve güvenilirliğinin sabit oldğu ve bununla birlikte senedi masumlara a.s ulaşana kadar her ravinin diğerini görüp hadisi bizzat ondan aldığı hadistir. Allame Meclisi r.a "el-Kafi"yi bu kıstasa göre değerlendirmiş, ondaki hadisleri bu ölçüye göre sahih kabul etmiştir. aynı şekilde Allame Meclisi r.a'ın babası I Meclisi r.a da Şeyh Saduk r.a'ın "Fakih" kitabındaki hadisleri bu kaideye göre değerlendirmiştir ki, bizim de baş vurduğumuz yönetm bu idi.

2. Allame Meclisi r.a'ın "Bihar el-Envar"ı yazmakta maksadı ancak sahih hadisleri toplamak olmamıştır. Allame r.a'ın bu kitabı telif etmekte maksadı tüm imamiyye kaynaklarını bir araya toplamaktır. yani "Bihar el-Envar" tüm imami kaynakları içerisine alan bir ana kaynaktır ki, buna ansiklopedi de diye biliriz.

3. Allame Meclis r.a'ın hadis alanındaki kendi ölçüsüne göre bu hadis sahih değildir. çünkü Meclisi r.a da aynı diğer muhaddisler gibi hadis hakkında hüküm çıkarırken hadisin ravilerini araştırıyor ve bu araştırmasını da "Ricali ibni Ğadairi", "Ricali Necaşi", "Ricali Berki", "Rical Tusi" ve s. gibi rical kaynaklarına dayandırıyordu.

Yorum

bu konuda biraz incelme yaptım. saat geç olduğu içinde hadisleirn tercümesi ve çeşitleriyle ilgili bir çalışma yapmadım ama şia kitaplarında epey yerde Hz.. ALi nin güneşi geri çevirdiği ile ilgli hadislere rasladım. bazıları miktat kardeşimiz rivayetlerini yazmış bazıları ise farklı....
                        ben kaynakları yazıyorum isteyen arkadaşlar bu kaynakları inceler sahihmi değilmi analizini yapar.

men le yazhirul fakih kitabında farklı iki hadis var c. 1 s. 204 te
                        biharul envar kitabının 41. cildinin 166. sayfasında bulunan babın adı: "beb red şems lehu ve teklim şems me'ehu" güneşin ona geri dönmesi ve onunla konuşması babı. bu bab yaklaşık 166 ile 184. sayfalar arasında ben 10 tane hadis saydım güneşin geri dönmesi ile ilgili....

yine biharul envar c. 80 s. 317, 324 te ki hadisler.

el kısas lil cezairi: 372
                        elkısas li revendi 292
                        el'umde 374
                        ravdatul vaizin 1/129
                        ilel şarai' 2/352
                        hisal 2/558
                        keşful yakin 111
                        keşful ğumme 1/282
                        i'lemil vara 178
                        emeli tusi 671
                        emeli lil müfid 94
                        basairul derecet 217 ve 219
                        irşed (müfid) 1/345
                        menakib 2/316
                        irşedil kulub 2/227
                        tevilul ayet 695
                        tefsirul iyaşi 2/70
                        tefsirul kummi 2/234
                        hasaisul eimme 56

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                        Ebu Nevves

Yorum

Hz.Resulallah (s.a.a) şehit olduğundan günümüze kadar hep kurban olduğum İmam Ali (a.s) ile savaştılar.Zuhura kadar devam edecek bu aşikar,burada (velayet.com) bile mevcut.o kadar alim geldi geçti İmam Ali (a.s) 'ı anlatamadılar insanlara.ya korkularından,ya fesatlıklarından,ya şeytanlıklarından.Tabi durum böyle olunca dinini öğrenmeye çalışanlar hep kuşku,ikilem arasında kalma yada nebileyim akılının özelliklerini kullanamama gibi durumlardan velayeti tanımada zorluk çekiyorlar.İman meselesini bile başkalarına havale ediyorlar.sen müçtehid oldun benim yerime iman et,namazı sen öğrettin yanlışı varsa günahı senin boynuna deyip hep imanını havada asılı bıraktı. niye? çünkü velayet düşmanları hep 14 masumu kötüledi,onlara ulaşılmasını engelledi.hal böyle olunca insanlar acaba bunlar (14 masum düşmanları)bu kadar kötümü,islam için hiç mi birşey yapmadılar deyip onlara karşı kendini geri çekiyor.ne olur olmaz 14 masum düşmanlarına lanet etmeyeyim nasıl olsa günahı yok ama bu arada 14 masumuda seveyim belki cennetede gireriz.

Allah (c.c) Hz.Musa'ya (a.s) sormuş.
                          benim için ne yaptın?

Hz.Musa(a.s) arzetmiş,namaz kıldım.
                          Allah (c.c) buyurmuş, kendine.

Oruç tuttum,
                          buyurdu ,kendine (yani kendin için)

Hz.Musa arzetmiş,buyur ne istiyorsan onu yapayım.

Allah (c.c) buyurmuş.

benim için hub ve buğz'un olsun .(beni seveni sev,bana düşman olana düşman ol)

14 masumun düşmanları Allah'ın (c.c) düşmanları olduğuna göre,kime muhabbet beslenip kime düşman olunacağı aşikar,gün gibi ortadadır.

ve bu durumda 14 masumun düşmanlarını,kendisine düşman bilen kişi veya kişilere sen kafirsin,sen guluv ediyorsun nebileyim aklına geleni söylüyor.Üstelik Allah'a şirk koşmadığını söylediği ,halde bunu yapıyor.yok sen guluv ettin.
                          işte sen şunu söyledin,şunu mana ettin guluv ediyorsun.vs.vs.vs

eğer güneşin tekrar geri gidip,tekrar geri gelmesi olayı mantıksız geliyorsa,yaradılışını açıklayın ki bizde bu olayın olup olmayacağına kanaat getirelim.hiçbirşeyi bilmiyorsun,yaradılışdan en ufak bir bilgin yok ama olamaz yaftasını hemen yapıştırıyorsun.inanan kişiyede guluvcu diyorsunuz.aferdersiniz özrünüz kabahatinizden büyük.

Yüce Allah (c.c) o güneşi yarattığı gibi,ileride alır geride.Ve bunu istediği sebepten yapar sorgulaması bize düşmez.Siz bu olayı İmam Ali (a.s) için yaptı diye sırf hasedinizden inkar ediyorsanız daha ne dolanıp duruyorsunuz velayet diye.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmame Ali a.s namazının kazaya kaldığını söylemek imam a.s ve diğer masumlara vurulan birer darbedir. evvela bütün imamların a.s masum olduklarına iman getirmek vaciptir.
                            masum bir imam nasıl olurda namazı(Resulullah'ın uykusu bölünmesin diye) kılmaz !

bunu söylemek küfürdür, buna iman getirmek masumluğu kabul etmemektir.
                            masumluğu kabul etmemek buğz etmektir. eğer masum iseler neden namazı kazaya kalıyor. hemde sırf Resulullah saa 'ın uykusu bölünmesin diye

şöyle sormak lazım.
                            Medine de sabah ezanı okunmuyor muydu?
                            sabah ezanı okunurken Resulullah'ın s.a.a uykusu bölünmüyor muydu?

bu durumda imam Ali a.s'in, sabah ezanını okuyan kişiye engel olması gerekirdi.
                            zira Resulullah s.a.a'ın uykusu bölünmesin diye kendisi vacip namazı kılmamış ve kazaya kalmıştı

[center]
                            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                            [center]
                            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23239.msg150828#msg150828 date=1336719751]
                              İmame Ali a.s namazının kazaya kaldığını söylemek imam a.s ve diğer masumlara vurulan birer darbedir. evvela bütün imamların a.s masum olduklarına iman getirmek vaciptir.
                              masum bir imam nasıl olurda namazı(Resulullah'ın uykusu bölünmesin diye) kılmaz !

bunu söylemek küfürdür, buna iman getirmek masumluğu kabul etmemektir.
                              masumluğu kabul etmemek buğz etmektir. eğer masum iseler neden namazı kazaya kalıyor. hemde sırf Resulullah saa 'ın uykusu bölünmesin diye

şöyle sormak lazım.
                              Medine de sabah ezanı okunmuyor muydu?
                              sabah ezanı okunurken Resulullah'ın s.a.a uykusu bölünmüyor muydu?

bu durumda imam Ali a.s'in, sabah ezanını okuyan kişiye engel olması gerekirdi.
                              zira Resulullah s.a.a'ın uykusu bölünmesin diye kendisi vacip namazı kılmamış ve kazaya kalmıştı

[/quote]

Tebrik ederim. Bu kadar da uydurma olur mu yahu. Rasulullah sabah namazı kılacağına uyuyor, kestiriyor. Ona layık olan hüccetullah İmam Ali ise, onun uykusu bölünmesin, sabah namazını kaçırsın diye beklliyor ha?!!!!!!!!!!!!!
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23239.msg150829#msg150829 date=1336720312]
                                Tebrik ederim. Bu kadar da uydurma olur mu yahu. Rasulullah sabah namazı kılacağına uyuyor, kestiriyor. Ona layık olan hüccetullah İmam Ali ise, onun uykusu bölünmesin, sabah namazını kaçırsın diye beklliyor ha?!!!!!!!!!!!!!
                                [/quote]
                                miktatın yazdığı hadisten bu anlam çıkıyor ufukalp gardaşım. men ne edeyim?

imam Ali a.s Resulullah'ın s.a.a uykusu bölünmesin diye VACİP NAMAZI kılmadığına göre,
                                ezan okununca Resulullah'ın s.a.a uykusu bölünecekse,

İmam Ali a.s o ezanı okutmaması lazım.

hadisten bu anlam çıkmıyor mu?
                                [center]
                                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                                [center]
                                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X