Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

GÜNEŞİN DÖNDÜRÜLMESİ HADİSİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: GÜNEŞİN DÖNDÜRÜLMESİ HADİSİ

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23239.msg150714#msg150714 date=1336657931]
    Böyle söylediğine şahid olsa İmam Ali sizi Abdullah İbni Sebe gibi yakardı herhalde. Her şey Allahın elindedir. Elbetteki İmam Ali Allahın insanlara hücceti, Ümmetin İmamı Şahı Velayettir, ama sizin düşünceleriniz guluv işte. Her şey İmam Alinin elinde olur mu?
    [/quote]
    tabiki herşe Allahın emrindedir. Allahın istediği imamın istediğidir, imamaın istedğide Allahın istediğidir.
    azrail can alırken hiçte Allahın izniyle demiyorsunuz. imama gelince hemen allahın izniyle lafını yapıştırıyorsunuz. nedir bu kıskançlık
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

hadisin elestirilecek bir cok yani var da ondan ziyade
      buna benzer bir hadis "dört büyük halife" isimli israiliyat kokulu kitapta ebubekir hakkinda yaziyordu

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23239.msg150718#msg150718 date=1336658591]
        hadisin elestirilecek bir cok yani var da ondan ziyade
        buna benzer bir hadis "dört büyük halife" isimli israiliyat kokulu kitapta ebubekir hakkinda yaziyordu
        [/quote]
        normaldir çünkü imamla ilgili bir çok olay bu krallara yamanmıştır muhalifler tarafından

İmam Ali a.s

Yorum

Bu Hadise bu hali ile inanmak Küfürdür. Çıkan şu oluyor, İmam Ali a.s Namazını kaçırdı, Kaçan namazını iade etmek için Güneş'i geri getirdi...İşte Ahbariliğin doruk noktasında bu tür hadisler "Şirin-Şirin" diye tabir edilirdi...Şirin Hadis diye bu tür sözlere bel bağlamak İnsanı Dininden imanından eder. Hadisin tam metnini sunun kardeşim. Allah'tan ki Bu hadisi Sünni Camiaya delil diye farklı bir sitede sunmaya kalkmamışsın. Gerçi kalksan bile alacağın cevap karşısında veremeyeceğin cevaptan dolayı Laneti savurup yok olacaktın...

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150717#msg150717 date=1336658364]
            tabiki herşe Allahın emrindedir. Allahın istediği imamın istediğidir, imamaın istedğide Allahın istediğidir.
            azrail can alırken hiçte Allahın izniyle demiyorsunuz. imama gelince hemen allahın izniyle lafını yapıştırıyorsunuz. nedir bu kıskançlık
            [/quote]

Kardeşim Azrailin bile görevi sınırlı bak, sadece can almakla görevli. peygamberler ve imamlar ise insanları hidayet ile görevli. Allahın tasarruf alanı kadar tasarruf sahibi olabilirler mi peygamberler ve imamlar. Ne bir peygamberden ne de bir imamdan böyle bir söz işittiniz mi?
            Onlar Allaha yöneliş ve yakarışta bulunurkan, sanırsınız ki günahkar bir kul Allaha yalvarıyor. Dualara bak, siz kalkmış neler söylüyorsunuz.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mutahhari Ahbariliğin hristiyanlıktan esinlendiğini boşuna mı söylemiş. Ne kadar haklıymış. Tıpkı hristiyanların Hazreti İsa a.s. hakkındaki inançlarının şiayi gulata tercüme edilmesi gibi.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23239.msg150725#msg150725 date=1336659084]
                Mutahhari Ahbariliğin hristiyanlıktan esinlendiğini boşuna mı söylemiş. Ne kadar haklıymış. Tıpkı hristiyanların Hazreti İsa a.s. hakkındaki inançlarının şiayi gulata tercüme edilmesi gibi.
                [/quote]

Zaten Onu da Şehit eden O Münafıklar olmadımı...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23239.msg150725#msg150725 date=1336659084]
                  [/quote]
                  sen önce ebubekir ve ömerin ve diğerlerinin sevgisin gönlünden sil at boşver ahbariliği falan

İmam Ali a.s

Yorum

59- İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur:
                    Namazı hafife alanlar şüphesiz ki asla şefaati¬mize nail olamazlar.
                    (Biharu'l-Envar, c.82, s.236)

MİKTAT bu hadis de Biharul Envardan. senin yazdığın hadis ile bu hadis birbiriyle çelişiyor.

yani bu hadise göre (haşa) imam Ali a.s namazı hafife almış ve Resulullah'ın uyukusu bölünmesin diye namazı kılmamıştır.

bir başka hadis:

60- Ebu Basir şöyle diyor:
                    İmam Cafer Sadık'm (a.s) şahadeti için baş sağlığı dilemek üzere) Üm¬mü Hamide'nin (İmam Musa Kâzım'm -a.s- anne¬sinin) huzuruna vardım. Ümmü Hamide ağladı, ben de ardından ağlamaya başladım, daha sonra bana şöyle dedi: Ey Eba Muhammedi İmam Cafer Sadık'ı (a.s) ölüm anında görmüş olsaydın, ilginç bir şey görmüş olurdun. İmam Cafer Sadık (a.s) gözlerini açtı ve "Aramızda akrabalık olan herkesi toplayın." dedi. Ümmü Hamide daha sonra şöyle dedi: "Bunun üzerine biz de ilgili herkesi oraya topladık. İmam (a.s) oradakilere baktı, sonra şöyle buyurdu:
                    "Şüphesiz ki namazı hafife alanlar şefaatimize nail olamaz."

(Vesailü'ş-Şia, c.4, s.26)

bu hadise göre ise yine İmam Ali a.s (haşa) namazı hafife almış olmuyor mu?

bu hadisler çelişkide olmuyor mu mikdat?

oysa sen şu hadisi çok iyi biliyorsun ki Hz. Resulullah s.a.a buyuruyor:
                    "Size bir hadis anlatıldığında Allah'ın kitabı ve sünnetimle karşılaştırın; Allah'ın kitabı ve sünnetine uygun olanı alın, Allah'ın kitabı ve sünnetime uymayanı / ters olanı bırakın"

mikdat senin yazdığın diğer iki hadis ve sünet karşısında terstir. o yüzden o hadisi alamayız.
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150729#msg150729 date=1336659419]
                      sen önce ebubekir ve ömerin ve diğerlerinin sevgisin gönlünden sil at boşver ahbariliği falan
                      [/quote]

her zaman değişmeyen üslup...varsa yoksa ömer ebubekr...

Yorum

Siz imam kelimesini manasını öğrenin,ondan sonra hadisi inkar edersiniz veya inanırsınız.
                        Bunda şaşılacak ne var, yada şöyle diyeyim siz kendinizi imam ile niye karşılaştırıyorsunuz.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23239.msg150714#msg150714 date=1336657931]
                          Böyle söylediğine şahid olsa İmam Ali sizi Abdullah İbni Sebe gibi yakardı herhalde. Her şey Allahın elindedir. Elbetteki İmam Ali Allahın insanlara hücceti, Ümmetin İmamı Şahı Velayettir, ama sizin düşünceleriniz guluv işte. Her şey İmam Alinin elinde olur mu?
                          [/quote]

tamamen katılıyorum. herşey Allahın emrindedir ve onun hiçbir ortağı yoktur.

güneş döndüyse döndüren allahtır.

ama güneş dönmüş olsa bunun tüm dünyada şahidi olurdu
                          Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23239.msg150744#msg150744 date=1336665504]

tamamen katılıyorum. herşey Allahın emrindedir ve onun hiçbir ortağı yoktur.

güneş döndüyse döndüren allahtır.

ama güneş dönmüş olsa bunun tüm dünyada şahidi olurdu
                            [/quote]

Kesinlikle Katılıyorum....

Yorum

Bir yandan İmam a.s için Melekten üstündür diyeceksin diğer taraftan Meleklerin yapacağı işi, İmam'ı yüceltmek için İmam A.s'a yükleyeceksin...Ve İmam a.s'ı Hizmetçi ettiğinin Farkına bir türlü varamayacaksın...

Bir taraftan İmam Masum diyeceksin, diğer taraftan İmam'ın a.s Namazı zamanında kılamadığından Güneşi geri döndürdüğünü Namazı iade ettiğini söyleyeceksiniz...

Ya kardeş! Siz kandırılıyorsunuz...Size bunları anlatanlar sizi Kandırıyorlar... Dönün Ehl-i Beyt'e dönün onun Vekiline ve Tertemiz Müçtehitlere...

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23239.msg150732#msg150732 date=1336659941]
                                59- İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur:
                                Namazı hafife alanlar şüphesiz ki asla şefaati¬mize nail olamazlar.
                                (Biharu'l-Envar, c.82, s.236)

MİKTAT bu hadis de Biharul Envardan. senin yazdığın hadis ile bu hadis birbiriyle çelişiyor.

yani bu hadise göre (haşa) imam Ali a.s namazı hafife almış ve Resulullah'ın uyukusu bölünmesin diye namazı kılmamıştır.

bir başka hadis:

60- Ebu Basir şöyle diyor:
                                İmam Cafer Sadık'm (a.s) şahadeti için baş sağlığı dilemek üzere) Üm¬mü Hamide'nin (İmam Musa Kâzım'm -a.s- anne¬sinin) huzuruna vardım. Ümmü Hamide ağladı, ben de ardından ağlamaya başladım, daha sonra bana şöyle dedi: Ey Eba Muhammedi İmam Cafer Sadık'ı (a.s) ölüm anında görmüş olsaydın, ilginç bir şey görmüş olurdun. İmam Cafer Sadık (a.s) gözlerini açtı ve "Aramızda akrabalık olan herkesi toplayın." dedi. Ümmü Hamide daha sonra şöyle dedi: "Bunun üzerine biz de ilgili herkesi oraya topladık. İmam (a.s) oradakilere baktı, sonra şöyle buyurdu:
                                "Şüphesiz ki namazı hafife alanlar şefaatimize nail olamaz."

(Vesailü'ş-Şia, c.4, s.26)

bu hadise göre ise yine İmam Ali a.s (haşa) namazı hafife almış olmuyor mu?

bu hadisler çelişkide olmuyor mu mikdat?

oysa sen şu hadisi çok iyi biliyorsun ki Hz. Resulullah s.a.a buyuruyor:
                                "Size bir hadis anlatıldığında Allah'ın kitabı ve sünnetimle karşılaştırın; Allah'ın kitabı ve sünnetine uygun olanı alın, Allah'ın kitabı ve sünnetime uymayanı / ters olanı bırakın"

mikdat senin yazdığın diğer iki hadis ve sünet karşısında terstir. o yüzden o hadisi alamayız.
                                [/quote]
                                meşedi ali bak sana dedimki git bu hadisi büyük bildiğin alimlere sor ondan sonra yorum yap.imamın emirne niyesiz nasılsın uymalanların hayrı yoktur bunu biliyosun.
                                sor öğren sonra devam ederiz.

İmam Ali a.s

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X