Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

GÜNEŞİN DÖNDÜRÜLMESİ HADİSİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: GÜNEŞİN DÖNDÜRÜLMESİ HADİSİ

[quote author=huge link=topic=23239.msg150738#msg150738 date=1336662521]
    Siz imam kelimesini manasını öğrenin,ondan sonra hadisi inkar edersiniz veya inanırsınız.
    Bunda şaşılacak ne var, yada şöyle diyeyim siz kendinizi imam ile niye karşılaştırıyorsunuz.
    [/quote]
    çünkü bunlar kendileriyle imamı a.s aynı gördükleri için
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23239.msg150744#msg150744 date=1336665504]

tamamen katılıyorum. herşey Allahın emrindedir ve onun hiçbir ortağı yoktur.

güneş döndüyse döndüren allahtır.

ama güneş dönmüş olsa bunun tüm dünyada şahidi olurdu
      [/quote]
      ozman siz ayın ikiye bölündüğünede inanmıyorsunuz. yorumlarsınız hayret verici

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=23239.msg150747#msg150747 date=1336665935]
        Bir yandan İmam a.s için Melekten üstündür diyeceksin diğer taraftan Meleklerin yapacağı işi, İmam'ı yüceltmek için İmam A.s'a yükleyeceksin...Ve İmam a.s'ı Hizmetçi ettiğinin Farkına bir türlü varamayacaksın...

Bir taraftan İmam Masum diyeceksin, diğer taraftan İmam'ın a.s Namazı zamanında kılamadığından Güneşi geri döndürdüğünü Namazı iade ettiğini söyleyeceksiniz...

Ya kardeş! Siz kandırılıyorsunuz...Size bunları anlatanlar sizi Kandırıyorlar... Dönün Ehl-i Beyt'e dönün onun Vekiline ve Tertemiz Müçtehitlere...
        [/quote]
        imamın emrine niyesiz nasılsız uymayanların sonu budur işte.
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 15:36.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=23239.msg150747#msg150747 date=1336665935]
          Bir yandan İmam a.s için Melekten üstündür diyeceksin diğer taraftan Meleklerin yapacağı işi, İmam'ı yüceltmek için İmam A.s'a yükleyeceksin...Ve İmam a.s'ı Hizmetçi ettiğinin Farkına bir türlü varamayacaksın...

Bir taraftan İmam Masum diyeceksin, diğer taraftan İmam'ın a.s Namazı zamanında kılamadığından Güneşi geri döndürdüğünü Namazı iade ettiğini söyleyeceksiniz...

Ya kardeş! Siz kandırılıyorsunuz...Size bunları anlatanlar sizi Kandırıyorlar... Dönün Ehl-i Beyt'e dönün onun Vekiline ve Tertemiz Müçtehitlere...
          [/quote]
          Mufazzal ben sana hadisi kaynaktan verdim ordan burdan değil. niye kafandakini okuyup duruyorsun.
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 15:36.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150708#msg150708 date=1336657320]
            biharul envar c.41 s 169 ispatul hüdal c.2 s. 321[/quote]

"Bihar el-Envar"dan nakeln hadisin aslı:
            • [li]محمد بن عبدالحميد ، عن أبى جميلة ، عن أبي عبدالله عليه السلام قال : صلى رسول الله صلى الله عليه و آله العصر ، فجاء علي عليه السلام ولم يكن صلاها ، فأوحى الله ( 2 ) إلى رسوله عند ذلك ، فوضع رأسه في حجر علي عليه السلام فقام رسول الله صلى الله عليه وآله عن حجره حين قام وقد غربت الشمس ، فقال : يا علي أما صليت العصر ؟ فقال : لا يا رسول الله ، قال رسول الله صلى الله عليه وآله : اللهم إن عليا كان في طاعتك، فردت عليه الشمس عند ذلك

II Meclisi r.a, "Bihar el-Envar", 41/169
              [/li]

hadisin senedinde işaretlediğim ravi Ebu Cumeyle zayıf, yalancı ve gulattır. Seyyid Tefşiri r.a onun biografisinde diyor ki:
            • [li]المفضّل بن صالح أبو جميلة الأسدي النخاس
              Mufaddal b. Salih, Ebu Cumeyle el-Esedi en-Nehhas

ضعيف ، كذاب يضع الحديث ، روى عن أبي عبد الله وأبي الحسن عليهما السلام ، رجال ابن الغضائري
              "Ricali ibni Ğadairi"de zayıf, yalancı ve hadis uydurucusu olarak vasf edilmiştir.

ونبه النجاشي على ضعفه عند ترجمة جابر بن يزيد
              Necaşi Cabir b. Yezid el-Cufi r.a'ın biografisinde onun için zayıf demiştir.

Seyyid Tefşiri r.a, "Nakdur Rical", 4/406-407, 5396-cı ravi
              [/li]

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23239.msg150757#msg150757 date=1336667891]
              "Bihar el-Envar"dan nakeln hadisin aslı:
              • [li]محمد بن عبدالحميد ، عن أبى جميلة ، عن أبي عبدالله عليه السلام قال : صلى رسول الله صلى الله عليه و آله العصر ، فجاء علي عليه السلام ولم يكن صلاها ، فأوحى الله ( 2 ) إلى رسوله عند ذلك ، فوضع رأسه في حجر علي عليه السلام فقام رسول الله صلى الله عليه وآله عن حجره حين قام وقد غربت الشمس ، فقال : يا علي أما صليت العصر ؟ فقال : لا يا رسول الله ، قال رسول الله صلى الله عليه وآله : اللهم إن عليا كان في طاعتك، فردت عليه الشمس عند ذلك

II Meclisi r.a, "Bihar el-Envar", 41/169
                [/li]
              hadisin senedinde işaretlediğim ravi Ebu Cumeyle zayıf, yalancı ve gulattır. Seyyid Tefşiri r.a onun biografisinde diyor ki:
              • [li]المفضّل بن صالح أبو جميلة الأسدي النخاس
                Mufaddal b. Salih, Ebu Cumeyle el-Esedi en-Nehhas

ضعيف ، كذاب يضع الحديث ، روى عن أبي عبد الله وأبي الحسن عليهما السلام ، رجال ابن الغضائري
                "Ricali ibni Ğadairi"de zayıf, yalancı ve hadis uydurucusu olarak vasf edilmiştir.

ونبه النجاشي على ضعفه عند ترجمة جابر بن يزيد
                Necaşi Cabir b. Yezid el-Cufi r.a'ın biografisinde onun için zayıf demiştir.

Seyyid Tefşiri r.a, "Nakdur Rical", 4/406-407, 5396-cı ravi
                [/li]
              [/quote]
              allame meclisiden ve diğer sahih bilen alimlerden daha üstün delilleriniz var demek. niyesiz nasılsız itaat başka birşey tabii

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150753#msg150753 date=1336667294]
                Mufazzal ben sana hadisi kaynaktan verdim ordan burdan değil. niye kafandakini okuyup duruyorsun.
                [/quote]

Her kaynakda yazılanı doğru diye sunarsan o kaynağa değil, sunulana kim itibar eder... Bak yukarıda Elmeddin Abin ne yazmış:

hadisin senedinde işaretlediğim ravi Ebu Cumeyle zayıf, yalancı ve gulattır.

Eğer sizler işin bu boyutuna dikkat ederseniz inandıklarınızın çoğusunun batıl olduğunu anlarsınız.
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 15:37.

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150762#msg150762 date=1336668410]
                  niyesiz nasılsız itaat başka birşey tabii[/quote]

Dökülün, Dökülün... İşte bu... Çok yaşamıştım bu durumu... Kaynak istiyorsun dakkasında kaynak veriyorlar araştırıyorsun ya yerinde yok, ya farklı nakledilmiş, ya ekleme yada çıkarma yapılmış, ya da ravisi gulat, yalancı... İş böyle olunca sunum yapınca aldığımız cevap şu olurdu: "niyesiz nasılsız itaat başka birşey tabii"

Allah size insaf versin. Üzülüyorum size...

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=23239.msg150763#msg150763 date=1336668488]
                    Her kaynakda yazılanı doğru diye sunarsan o kaynağa değil, sunulana kim itibar eder... Bak yukarıda Elmeddin Abin ne yazmış:

hadisin senedinde işaretlediğim ravi Ebu Cumeyle zayıf, yalancı ve gulattır.

Eğer sizler işin bu boyutuna dikkat ederseniz inandıklarınızın çoğusunun batıl olduğunu anlarsınız.
                    [/quote]
                    sen elmeddin abinle istedğin şekilde inanmaya ve muhalif kardeşlerinle misafirlik oynamaya devam et.
                    bizi düşünme boşver.
                    nasıl olsa hepimiz imamın a.s. önünde hesap vereceğiz Allaha c.c

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=23239.msg150764#msg150764 date=1336668706]
                      Dökülün, Dökülün... İşte bu... Çok yaşamıştım bu durumu... Kaynak istiyorsun dakkasında kaynak veriyorlar araştırıyorsun ya yerinde yok, ya farklı nakledilmiş, ya ekleme yada çıkarma yapılmış, ya da ravisi gulat, yalancı... İş böyle olunca sunum yapınca aldığımız cevap şu olurdu: "niyesiz nasılsız itaat başka birşey tabii"

Allah size insaf versin. Üzülüyorum size...
                      [/quote]
                      uslubun aynı mehmet , diyorum ya insan muhalifle yatıp kalktıkca yavaşaca ona benzemeye başlıyor

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150762#msg150762 date=1336668410]
                        allame meclisiden ve diğer sahih bilen alimlerden daha üstün delilleriniz var demek. niyesiz nasılsız itaat başka birşey tabii[/quote]

Allame Meclisi r.a'dan daha üstün deliller mi? bana söyleye bilir misin Meclisi r.a bu hadisi sahih mi görmüştür? esasen bana haber vere bilir misin Meclisi r.a'ın "Bihar el-Envar" adlı kitabı yazmakta maksadı nedir? ve bana haber vere bilir misin Meclisi r.a hangi hadise sahih demekte, hangi hadisi kabul etmektedir?

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150773#msg150773 date=1336669270]
                          sen elmeddin abinle istedğin şekilde inanmaya ve muhalif kardeşlerinle misafirlik oynamaya devam et.
                          bizi düşünme boşver.
                          nasıl olsa hepimiz imamın a.s. önünde hesap vereceğiz Allaha c.c
                          [/quote]

Yine Kaç, Kaç... Her zaman ki gibi Genç...Soruları yanıtsız bırakmaya devam et... Senin için iyilikten başka bir şey düşünmüyoruz...

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150773#msg150773 date=1336669270]
                          sen elmeddin abinle istedğin şekilde inanmaya ve muhalif kardeşlerinle misafirlik oynamaya devam et.[/quote]

Kıskandı isen buyur gel sende bizim misafirimiz ol.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23239.msg150775#msg150775 date=1336669517]
                            Allame Meclisi r.a'dan daha üstün deliller mi? bana söyleye bilir misin Meclisi r.a bu hadisi sahih mi görmüştür? esasen bana haber vere bilir misin Meclisi r.a'ın "Bihar el-Envar" adlı kitabı yazmakta maksadı nedir? ve bana haber vere bilir misin Meclisi r.a hangi hadise sahih demekte, hangi hadisi kabul etmektedir?
                            [/quote]

Boşuna uğraşıyorsun... Bu kardeş bilmez bunları Aziz dostum...

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=23239.msg150776#msg150776 date=1336669580]
                              Yine Kaç, Kaç... Her zaman ki gibi Genç...Soruları yanıtsız bırakmaya devam et... Senin için iyilikten başka bir şey düşünmüyoruz...

Kıskandı isen buyur gel sende bizim misafirimiz ol.
                              [/quote]
                              genç falan diyip duruyorsunya senin yaşın kaç ya söylede bilelim

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150780#msg150780 date=1336669879]
                                genç falan diyip duruyorsunya senin yaşın kaç ya söylede bilelim
                                [/quote]

Eğer genç değilsen yanılmışım demek ki...O zaman özür Kardeş, Özür...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X