Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

...edit...
    Forum Kurallarını ihlal ettiğinden 2 Nolu Uyarıyı tarafımca aldınız.
    ALLAHUMME SALLİ ALE MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VEL EN EDAHUM

Yorum

Ravi şöyle diyor: "İmam Sadık (A)'a şöyle dedim: Bizlere nakledildiği üzere siz şöyle buyurmuşsunuz: "Bizleri tanıdığınız takdirde, istediğiniz gibi amel edin." İmam, "Evet ben öyle dedim." diye buyurdu. Ben, "Eğer o insan zina etse hırsızlık yapsa şarab içse de mi?" diye sordum. İmam bana şöyle buyurdu: "İnnalillah ve innaileyhi Raciun. Allah'a and olsun-ki bizlere insafsızlık etmişler. Bizler bile amellerimizle mua­heze edilecekken nasıl olur da onlardan hesab kaldırılmış olabilir. Ben sadece şöyle dedim: "Bizleri tanıdıktan sonra küçük veya büyük her türlü hayır amellerini işleyin; bu siz­den kabul edilir." (Usul-i Kafi c/2 s/464 İman ve Küfür kitabı 5. hadis)

BU HADİS USUL-İ KAFİDE BÖYLE GEÇER. AMA DİLLERDE DOLAŞAN ŞEKLİNE BAKINCA EYVAHLAR EDERDİK.

Yorum

1- Resulullah (saa), Ümmü Seleme’nin evinde iken kapı çalınır. Ümmü Seleme kapıyı açıp baktığında İmam Ali (as)'nin geldiğini gördü. Bunun üzerine Resulullah (saa) Ümmü Seleme’ye buyurdu ki: “Ali’nin huyu huyum, eti etim, kanı kanımdır. Kendisi ilmimin bulunduğu yerdir. Benden duy ve şahit ol ki, Ali benden sonra ahdi bozanlara, adaletten sapıp zulmedenlere ve dinden çıkanlara karşı savaşıp onları öldürendir. Benden duy ve şahit ol ki, ALLAH'a yemin olsun ki Ali sünnetimi diriltendir. Benden duy ve şahit ol ki, bir kul ALLAH'a bin yıl ibadet etse ve bin yıl daha rükün ve makam arasında (Mekke’de) bulunsa, sonra da ALLAH'ın huzuruna, Ali’yi buğz ettiği halde çıkarsa, ALLAH o kişiyi burnu üzere cehennemin içine dökecektir.”

Kaynak:

Menakıb-ı Hüvarezmi s.43-44
        İbn-i Asakir "Tarih-i Dimaşk" C.3, S.165
        2- Resulullah (saa) şöyle buyurdu : Ey Ali, ümmetim namaz kıla kıla yay gibi olsa, oruç tuta tuta kambur gibi olsa sonra seni buğz ederlerse ateşe dökülecekler.

Kaynak:
        el-Künci' nin "Kifayet' üt Talib" s.179
        el-Kureşi’ nin “Şems’ül Ahbar” s.33
        el-Hamvini eş-Şafii' nin "Feraid es-Simtayn"

3- İmam Ali’den naklen Resulullah (saa) şöyle buyurdu : Ey Ali, bir kul ALLAHa karşı Nuh’un kavmi içinde kaldığı gibi ibadet etse, Uhud dağı kadar altını olup onu ALLAHın yolunda harcasa, ömrü uzun olup bin kere yayan hac etmeğe ömrü yetse ve sonra Safa ve Merve arasında mazlum olarak öldürülse ve bütün bunlara rağmen senin velayetin altında değilse o kişi hiçbir zaman ne cennete girecek, ne de cennetin kokusunu koklayacaktır.

Kaynaklar:
        Menakıb-ı Hüvarezmi s.28
        Süleyman el-Kunduzi' nin "Yenabi' ul Mevedde" s.252
        Enis Emir'in "Fazilet-i Ehl-i Beyt-i Resulullah" s.458

Yorum

kardes bu ne ya Allah askina
          birilerinin cehennem tezkeresini yazmaktan baska isiniz yokmu sizin
          baska ameliniz yokmu yoksa size amel olarak "yazici"lik yetermi dediler

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23024.msg155590#msg155590 date=1339424775]
            kardes bu ne ya Allah askina
            birilerinin cehennem tezkeresini yazmaktan baska isiniz yokmu sizin
            baska ameliniz yokmu yoksa size amel olarak "yazici"lik yetermi dediler
            [/quote]

emir, masum a.s emridir. neden kendinizi itiraz etme gereği içinde görüyorsunuz.size dokunan birşeymi var.
            kinayeli konuşarak kendinizi aldatmaya çalışmayın. elbette herkesin günahı ve sevabı teraziden geçecek. kimse çocuk değil.
            ama kurtuluş ve şefaat, velayeti kabul edenden başkasına yoktur.

Masum a.s emri umrunuzda değilse ve inanmıyorsanız o sizin bileceğiniz birşey. hesabı vercek olan sizsiniz.

Yorum

oldu, mesele sizin dar düsüncelerinizden ibaret
              gidin kendinize bir ilan panosu acin, oturun giseye cehennem bileti kesin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23024.msg155593#msg155593 date=1339426615]

[/quote]

İlahi Bacı

Yıllar önce Kitap Dergisinde Laiklerin gözüyle müslümanlar adında ironik bir anekdot aklıma geldi.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bulursaniz paylasin ins

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23024.msg155593#msg155593 date=1339426615]
                    [/quote]
                    tam tersine, siz ve sizin gibiler masuma a.s karşı o akadar çok kıskançlık ve ihanet içindesinizki,.

hadiste cennetin yolu gösterilmiş ama siz bunu idrak etmekten yoksunsunuz.

size kendi mantık ,akıl ve felsefenizle başarılar.

Yorum

“Sizin velayetinizi kabul eden mutlu olur,size düşman olan helak olur,size karşı çıkan hüsrana uğrar,sizden ayrılan sapıtır,size sığınan güven içinde olur,sizi onaylayan salim olur,size sarılan hidayet olur,size uyanın yeri cennet olur,size muhalif olanın yeri ateş olur,size isyan eden kafirdir,size karşı savaşan müşriktir,sizi reddededn cehennemin en altında yer alır.”

Ya Ali Aleyhisselam Medet !!!

Yorum

[quote author=ebuzer111 link=topic=23024.msg155647#msg155647 date=1339495962]
                        tam tersine, siz ve sizin gibiler masuma a.s karşı o akadar çok kıskançlık ve ihanet içindesinizki,.

[/quote]

Siz bunu şii birisine mi söylüyorsunuz? Siz sadece kendinizi mi şii sanıyorsunuz? Ya da sizin kalıplarınıza göre şia yeniden mi dizayn edildi de bizim haberimiz yok?
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=ebuzer111 link=topic=23024.msg155647#msg155647 date=1339495962]

[/quote]

efendi
                          haddini bil
                          ne demek "ihanet icerisinde"
                          baskalarina cehennemliksin diye bagirirken yedi dilli ejderha kesilmiyorum
                          kendimi bu halimle cennetlik görüyorum diye ilan etmiyorum diyemi söyleniyor bu sözler
                          vallahi her harfine bin kelime yersin

bir sorum olacak
                          SIZIN MEKANINIZ YOKMU
                          BU SITEDE BU YAPTIGINIZ YASAK DIYORUZ
                          ISINIZE GELSEDE GELMESEDE
                          IHANET OLARAK TANIMLASANIZDA YA-SAK
                          BU ISRARIN ARKASINDA HANGI NEDEN VAR ACABA???

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23024.msg155475#msg155475 date=1339346610]
                            Bu kadar yalan hadisi ebu hüreyre bile uyduramazdı yani?
                            [/quote]

Bu tavır sünnileri inciten ve onları şiaya düşman yapan tavır.. bu vahdete aykırı bir tavır. bu tavır şianın da tavrı değil. Şii alimler şianın doğrlarını anlatır karşı tarafın yanlışlarına işaret eder ve kimseyi yalancılıkla hadis uydurmakla itham etmez (!)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg155673#msg155673 date=1339510176]
                              Bu tavır sünnileri inciten ve onları şiaya düşman yapan tavır.. bu vahdete aykırı bir tavır. bu tavır şianın da tavrı değil. Şii alimler şianın doğrlarını anlatır karşı tarafın yanlışlarına işaret eder ve kimseyi yalancılıkla hadis uydurmakla itham etmez (!)
                              [/quote]

Sünniler muaviyeden ebu hureyreden vazgeçtiler, bunlarla yetinsen gücenmezler de duracağın bir nokta yok senin.

Yorum

sen sünnileri tanımıyorsun ama onlar adına konuşabiliyorsun.. benim çevremde Ebu hureyreye peygamber muamelesi yapan tonlarla sünni var... Hem eğer sünniler Ebu Hureyreden vazgeçseler sünnilik çöker öyle bi şey kalmaz ortada.. Çünkü hadislerin çoğu ondan geliyor

sen çifte standart yapıyorsun. kendin yaparkan bi şey yok ben yapınca kıyamet kopuyo

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X