Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

[quote author=Mufaddal link=topic=23024.msg151890#msg151890 date=1337182540]
    Bu ne demek şimdi? Nasıl bir Hadis bu? Şerh edin böyle hadisleri ya bir sorun sorgulayın ve yorumunu yazın buraya alimlerin dilinden. "Şunu şunu yapmayan bizden değildir" ve sonra dön, "cennete bile girse misafir olur" Parantez içinde ki cümle ise tam bir acaip...Bu nasıl bir şey ya...Allah aşkına kuru kuruya kopyalayıp, kopyalayıp geçmeyin. Yorumunuda sorun bulun yazın aktarın...

Evet...Bekliyorum... Her zaman ve bir çok konuda beklediğim gibi...
    [/quote]

bu hadisi malum kişilerden bende duymuştum. cennette dilenci olurlar diye.
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 22:36.
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=23024.msg151890#msg151890 date=1337182540]
      Bu ne demek şimdi? Nasıl bir Hadis bu? Şerh edin böyle hadisleri ya bir sorun sorgulayın ve yorumunu yazın buraya alimlerin dilinden. "Şunu şunu yapmayan bizden değildir" ve sonra dön, "cennete bile girse misafir olur" Parantez içinde ki cümle ise tam bir acaip...Bu nasıl bir şey ya...Allah aşkına kuru kuruya kopyalayıp, kopyalayıp geçmeyin. Yorumunuda sorun bulun yazın aktarın...

Evet...Bekliyorum... Her zaman ve bir çok konuda beklediğim gibi...
      [/quote]
      Mufaddal bende sana imamet inancını sorgulamanı tavsiye ediyorum.
      Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23024.msg151904#msg151904 date=1337183949]

bu hadisi malum kişilerden bende duymuştum. cennette dilenci olurlar diye.
        [/quote]

malum kişler derken neyi kastediyorsuunuz
        Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg152006#msg152006 date=1337269921]
          Mufaddal bende sana imamet inancını sorgulamanı tavsiye ediyorum.
          [/quote]

Bu sözü çok işittim Vallahi. Her işittiğimde de gülüyordum. Ne zaman sizlere bir konuda muhalafet edilse alınan cevap yukarıdadır "İmamet İnancını Sorgula"

Görende zanneder ki biz Tevelladan vazgeçtik, biz teberradan vaz geçtik, Biz İmametten vaz geçtik, Biz Şiilikten vazgeçtik...Yok Kardeş korkma endişen olmasın bunlar bizim olmazsa olmazlarımızdır. Biz sadece sizden vazgeçtik. Sizden ve öğretilerinizden...
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 22:35.

Yorum

Daha önce uyarmıştım. Bu tip Uydurma hadislere forumda yer vermeyeceğiz diye.

Yorum

Ha pardon. Hakkına girmeyeyim. Her kopyaladığına Uydurma diyemem. ama çoğunluk öyle. Güzel hadislerde var. Maşaallah dedik. Ama onun haricinde insanların anlayamayacağı ve duyupda anında inkar edeceği sözlerde var. Çünkü sen bile anlamıyorsun o kopyaladığını. Nitekim kaç kez soru sordum cevap alamadım. Anlamıyorsun ama ard arda kopi yapıyorsun. İşte bir kısmınıda bu huyundan dolayı kaldırıyorum. Yoksa biz Hadis düşmanı değiliz KARDEŞİM....

Yorum

malum kişileri yazmamı sanırım Mufaddal abi istemez
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 22:37.
                Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=23024.msg152011#msg152011 date=1337270168]
                  Bu sözü çok işittim Vallahi. Her işittiğimde de gülüyordum. Ne zaman sizlere bir konuda muhalafet edilse alınan cevap yukarıdadır "İmamet İnancını Sorgula"

Görende zanneder ki biz Tevelladan vazgeçtik, biz teberradan vaz geçtik, Biz İmametten vaz geçtik, Biz Şiilikten vazgeçtik...Yok Kardeş korkma endişen olmasın bunlar bizim olmazsa olmazlarımızdır. Biz sadece sizden vazgeçtik. Sizden ve öğretilerinizden...
                  [/quote]

Meğer sünni olmuşsun haberimiz yok kardeş ???
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Rabbim en son halimizi şii eylesin. yoksa nice şii görünenlerin sünni olarak can vermesi, nice sünni olanlarınsa şii olarak can vermesi işten bile değil.. Rabbim bize acımazsa şüphesiz kaybedenlerden oluruz. O yüzden şii kalmak istiyorsak, şianın değerini çok iyi bilmeliyiz. onu bir cevher gibi titizlikle elimizde tutmalı onu söylerken sözümüz nereye gidiyor iyi ölçüp biçmeliyiz. ki böylece Rabbimiz bize rahmet etsin ve bizi hep şii kılsın...

tabi bu vahdet konusunu ve başka insanlarla kardeşlik hukumuzu görmezlikten gelelim anlamına gelmiyor. vahdet, kendini olanca açıklıkla beyan edersin. sonra karşı tarafı da aynen dinlersin. ondan sonra birbirinle çatışan konularda çözüm yollarını bulursun, ve ortak alanlarda yardımlaşırsın, düşmanlara karşı birbirini korursun. yoksa vahdet kimsenin kırmızı çizgileri olmasın anlamında değildir. o sentez veya ilhak olur. ki vahdet ayrı bir şey...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg152055#msg152055 date=1337289558]
                      Rabbim en son halimizi şii eylesin. yoksa nice şii görünenlerin sünni olarak can vermesi, nice sünni olanlarınsa şii olarak can vermesi işten bile değil.. Rabbim bize acımazsa şüphesiz kaybedenlerden oluruz. O yüzden şii kalmak istiyorsak, şianın değerini çok iyi bilmeliyiz. onu bir cevher gibi titizlikle elimizde tutmalı onu söylerken sözümüz nereye gidiyor iyi ölçüp biçmeliyiz. ki böylece Rabbimiz bize rahmet etsin ve bizi hep şii kılsın...

tabi bu vahdet konusunu ve başka insanlarla kardeşlik hukumuzu görmezlikten gelelim anlamına gelmiyor. vahdet, kendini olanca açıklıkla beyan edersin. sonra karşı tarafı da aynen dinlersin. ondan sonra birbirinle çatışan konularda çözüm yollarını bulursun, ve ortak alanlarda yardımlaşırsın, düşmanlara karşı birbirini korursun. yoksa vahdet kimsenin kırmızı çizgileri olmasın anlamında değildir. o sentez veya ilhak olur. ki vahdet ayrı bir şey...
                      [/quote]

Çok güzel bir açıklama. Maşaallah.

Yorum

qumuaşk

Sizin kırmızı çizgilerin sünni müslümanları sapık görmek mi? Böyle bir tarz ile hangi vahdeti sağlayacaksınız? Vahdeti nasıl olacağı Rehberin mesajlarında belli, ama sizin tarzınıza hiç uymuyor maalesef.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg152055#msg152055 date=1337289558]

[/quote]

kalemine, emeğine sağlık,
                          Rabbim sizleri İmam Mehdi(a.f)'nin sancağını görenlerden eylesin!
                          [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23024.msg152088#msg152088 date=1337342690]

kalemine, emeğine sağlık,
                            Rabbim sizleri İmam Mehdi(a.f)'nin sancağını görenlerden eylesin!
                            [/quote]

İlahi amin kardeşim. bu ne güzl dua. Rabbim seni de burdaki tüm şii kardeşlerimi de o canım kurban olası sancağı göstersin. Bakalım Rabbim neyler.. Allahümme Salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve Accil Ferecehum..

Sizin kırmızı çizgilerin sünni müslümanları sapık görmek mi? Böyle bir tarz ile hangi vahdeti sağlayacaksınız? Vahdeti nasıl olacağı Rehberin mesajlarında belli, ama sizin tarzınıza hiç uymuyor maalesef.

buradan nasıl bu sonuca ulaştın? kime düşmanlık nasıl sezdin?

Suriye yönetiminin yüzde 60'ı sünni. Geri kalanlar da nusayri ve hristiyan diye biliyorum. şii neredeyse yok denecek kadar az. nüfus da öyle suriyede. Ama İranla tam bir vahdet içindeler. Esad İrana her yerde istediğin okulu kurabilirsin demiş. Ve düşmana karşı görüldüğü gibi maşallah, çelik gibi kaynaşmışlar tavizsiz birbirlerini koruyorlar.

biz işte bu vahdeti diyoruz. kendini inkar etmeden, gizlemeden, anlat, karşıdakini de dinle, ortak yaşam alanlarında orta çözümü bul ve düşmanı araya sokma. İranda da sünniler var ve bu tarz uygulanıyor. İranda farklılıklar gizleniyor mu? hayır. farklılıklar çatışma nedeni olmaz. Çatışmayı farklı inançlar çıkarmaz. çatışmayı, herkesi her yeri ben yönetceğim diyen hırslı tamahkar doymaz yöneticiler zalim diktatörler çıkarır. dolayısıyla sen burda avazın çıktığı kadar şu hak şu batıl de bu çatışma nedeni olmaz. hatta en çok izlenen bir tv kanalını aç avazın çıktığı kadar bağır falanca hak falanca batıl diye yine bu çatışma ve savaşa neden olmaz. Ama ne zaman ki ölçüsüz kitleler hainlere kanar işte o zaman.. sen de uyanık ol hainlere kanma. o hainler, sen şia diye bir şey yok herkes sünni desen bile yine seni parçalayacak ve bir iç savaş çıkaracak bölecek ve öyle yönetecek sömürecektir.

Öyleyse hak olanı haykırmak gerekir ki özgür beyinler temiz fıtratlar, ışığı arayan hidayet yolcuları elleri boş dönmesin, bu yaşamlarını çaresiz tüketmesin... o ışığı biz yakmazsak kim yakacak?

Yorum

Güzel söylüyorsunda görebildiğimiz kadarıyla velayet sitesinde bir tek sünni ile vahdet sağlayabilmiş değilsiniz. Nedense hepsinin kalbini kırarak velayetten uzaklaştırmışsınız. Basit bir forum ortamında bile vahdeti sağlayamayan siz, sosyal hayatta bunu nasıl sağlarsınız, düşünemiyorum.

Kendinizi test etmek istiyorsanız bir sünni müslümana sorun isterseniz. Deyin ki, benim üslubumla vahdet sağlanabilir mi? Siz sizin taassup dolu açıklamalarınızla şii müslümanlarla bile anlaşamazken sünnilerle anlaşabileceğinize inanmak çok zor.

İmam Ali halifelere farklı muaviyeye farklı davranırken sizin şiiliğiniz sanki İmam Aliyi aşmışcasına muaviye ile halifeler arasında bir fark görmemenizle mi vahdeti sağlayacaksınız?

Yorum

Kafi'de yar alan bir hadiste İmam Bakır (A) şöyle buyurmaktadır: "Ey Al-i Muhammed'in şiileri sizler orta yolda olunuz. Taki ileri gidenler sizlere geri dönsün ve geride kalanlar sizlere mülhak olsun." Sa'd adında Ensardan birisi şöyle arzetti: "Fedan olayım ileri gidenler kimlerdir?" İmam şöyle buyurdu: "Onlar öyle insanlardır ki bizim kendi hakkı­mızda, demediğimiz şeyleri onlar bizim hakkımızda derler. Dolayısıyla onlar bizden değildir. Bizde onlardan değiliz." O halde geride kalanlar kimdir?" diye sorulunca da İmam şöyle buyurdu: "O kimsedir ki hidayet talibidir ama bunun yolunu bilmiyor ve kendisine hayrın ulaşması için amel etmek istiyor." İmam daha sonra şiilerine dönerek şöyle buyurdu: "Allah'a and olsun ki, bizde Allah (c.c.)'ın azab ve gazabından kurtuluş için bir beraat yoktur ve bizimle Allah arasında bir akrabalıkta yoktur. Ve bizim Allah-u Teala için bir hüccetimiz de yoktur. Biz Allah-u Teala'ya sadece itaat ile yakınlaşırız. Sizden her kim Allah-u Teala'ya itaat ederse, bizim velayetimizin ve dostluğumuzun da kendisine bir faydası vardır. Ama kim Allah (c.c.)'a itaat etmezse bizim velayetimizin ona hiç bir faydası yoktur. Yazıklar olsun size, sakın gururlanmayın... Yazıklar olsun, eyvahlar olsun size, sakın gururlanmayın.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X