Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

14 MASUMDAN HADİSLER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 14 MASUMDAN HADİSLER

Allaha yakınlık için vesile olmaz çünkü ayette belirtildiği üzere allah zaten şah damarımızdan daha yakın daha ne vesilesi?

Şefaat,tevessül gibi kavramlar başka ama ben (allaha yakınlık için) vesileye inanmıyorum.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

sofilerde aynı sizin gibi der, bir insan başbakanı gormeye gidiyor ama onun için araya referans sokuyor, aracı sokuyor o yuzden boyle yapmamız hak dıyorlar..

evet bu dogru hakikaten başbakana gitmek için aracı lazımdır, neden ? cunku o seni tanımaz, seni bilmez, inancını bılmez, dusunceni bilmez..

ama Allah azze ve celle oylemi, senin acıga vurmadıgını, senin zihninden gecen şeyleri bilir, şah damarından daha yakındır, ve senin aracı kıldıgın kişiden seni daha iyi tanıyor, senin gelecegini bilen, kaderini bilen birine bir kul nasıl anlatıcak seni ? nasıl vesile kılacaksın ? utanmadan Allah'ı bir kul ile olan olayla kıyaslayıp, bakın burda da aracı ediniliyor diye, haddi eden laflar ediniliyor yani subhanallah insna utanır, kul ile kıyas etmeye..

Yaratılanın, yaratan üzerinde hiç bir tasarrufu yoktur.
      http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=21719.msg160771#msg160771 date=1347397166]
        Allaha yakınlık için vesile olmaz çünkü ayette belirtildiği üzere allah zaten şah damarımızdan daha yakın daha ne vesilesi?

Şefaat,tevessül gibi kavramlar başka ama ben (allaha yakınlık için) vesileye inanmıyorum.
        [/quote]

tevessül ne vesile ne?

Yorum

[quote author=salim link=topic=21719.msg160774#msg160774 date=1347397443]

sofilerde aynı sizin gibi der, bir insan başbakanı gormeye gidiyor ama onun için araya referans sokuyor, aracı sokuyor o yuzden boyle yapmamız hak dıyorlar..

evet bu dogru hakikaten başbakana gitmek için aracı lazımdır, neden ? cunku o seni tanımaz, seni bilmez, inancını bılmez, dusunceni bilmez..

ama Allah azze ve celle oylemi, senin acıga vurmadıgını, senin zihninden gecen şeyleri bilir, şah damarından daha yakındır, ve senin aracı kıldıgın kişiden seni daha iyi tanıyor, senin gelecegini bilen, kaderini bilen birine bir kul nasıl anlatıcak seni ? nasıl vesile kılacaksın ? utanmadan Allah'ı bir kul ile olan olayla kıyaslayıp, bakın burda da aracı ediniliyor diye, haddi eden laflar ediniliyor yani subhanallah insna utanır, kul ile kıyas etmeye..

Yaratılanın, yaratan üzerinde hiç bir tasarrufu yoktur.
          [/quote]

bütün bunlara amenne. Allah bilir yakındır. ama burda amaç farklı

ama ben bunu anlattım. şefaatte gerekçe neyse vesilede de aynı şey. bizim sofilerden farklı gerekçemiz var.

gerekçemiz özetle, İmamları otoriter kılıp Allah'ın hükümlerini onlardan duymayı sağlama ve onlara müracaatı sağlama... İmamlar olmasa güncel konularda Allah'ın hükümlerini yanlışsız eksiksiz nasıl bileceğiz?

Yorum

bir örnek daha vereyim. Allah bize şah damarımızdan daha yakın da (haşa uzak demiyorum) neden bize ilahi hükümleri Peygamberi aracılığıyla ulaştırmıyor? bize duyuramaz mı uzak mı gücü mü yetmez? neden araya peygamber koyuyor. Allahtan bize gelirken aracıyı koyan Allah bizden oraya giderken neden aracı koymasın? Allah bize bir şeyi verirken aracı koymadaki gerekçe ne ise bizden oraya giderken de neden aynı gerekçeler olmasın. hanginiz Allah'tan direk bir şey aldınız, yediğiniz içtiğiniz veya hava dahil...

Yorum

[quote author=salim link=topic=21719.msg160692#msg160692 date=1347359409]

bu sozu biraz açarmısınız..
              [/quote]

Velayete iman demek Allah'a iman demektir.Velayetin sahipleri ise 12 İmam (a.s)'dır.
              Kim onların emrine itaat eder ise Allah'a itaat etmiş olur.Onun için Allah'ın güzel isimleri onlardır.Onlar hüccettir.(Allah'ın varlığına delildir)

Tabi ki bu kadar basit değil bazı şeyleri anlamak yada kabul etmek.
              Biraz emek istiyor,okumak gerekiyor,okuduklarını anlamaya çalışmak,anlayamayınca inkar etmemek gerekiyor.
              Ehlibeyt (a.s) yani 12 İmam, senin kim olduğunu (iman dereceni) söyler.

İlk önce İmamının kim olduğunu öğrenmekle başlayabilirsin.Zira Hz.Muhammed (s.a.a) ''kim imamını tanımadan ölürse cahil ömrü ile bu dünyadan göçmüştür'' dediğini tanıyıp tanıyacağın tüm alimlerin tastikleyeceği kesindir.

Ayrıca herkesin aklı ve inancı olduğuna göre,senin yada benim onayına ihtiyacı olmadığını anlamak en büyük başlangıç sayılabilir.İstediğin kadar karşı çık yada tez uydur,imanını seninle tartışmayacaktır.

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X