Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

14 MASUMDAN HADİSLER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 14 MASUMDAN HADİSLER

velayet imanın şartı ise imam ali niye imanın şartı için savaşmadı ?
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=21719.msg152589#msg152589 date=1337691440]
      velayet imanın şartı ise imam ali niye imanın şartı için savaşmadı ?[/quote]

Zaten yukarıda anlatılan da bu değil miydi kardeş. İmamet Usul-i Dindir. İmam Ali a.s'ın ise buna sabrı İslam içindir. Hz. Hüseyin a.s'ın Kıyamıda İslam içindir.

Yorum

...edit...

SIK, SIK KURAL İHLALİNDEN DOLAYI FORUMA YASAKLANDINIZ.
        Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Aldattığın kimseden vefa bekleme.

imam Naki a.s
          [center]
          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
          [center]
          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

İmam Rıza (a.s):

Allah Rahmet etsin bizim emrimizi ihya eden kula.
            Arz edildi,sizin emriniz nasıl ihya edilir.?
            İmam (a.s) buyurdu: Bizim ilimlerimizi insanlara öğretir.Eğer insanlar bizim kelamımızın güzelliğini bilseler bize tabi olurlar.

Yorum

İmam Caferi Sadık (a.s):

Allah'ın güzel isimleri vardır,onu o isimlerle çağırın.(Araf 180) Vallahi güzel isimler biziz.
              Allah Azze ve Celle bizi tanımayan hiçbir kulun amelini kabul etmez.

Yorum

[quote author=alias link=topic=21719.msg160678#msg160678 date=1347341703]

İmam Caferi Sadık (a.s):

Allah'ın güzel isimleri vardır,onu o isimlerle çağırın.(Araf 180) Vallahi güzel isimler biziz.
                Allah Azze ve Celle bizi tanımayan hiçbir kulun amelini kabul etmez.
                [/quote]

bu sozu biraz açarmısınız..
                http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

Allah'ın isimleri kainatta tecelli eder. Onun isimleri aynı zamanda sıfatlarıdır. Örneğin hadiste denir ki zalim Allah'ın kılıcıdır, Allah onunla başka bir zalimden öc alır.

Allah'ın güzel sıfatları (isimleri) örneğin bağışlayıcı, örneğin şefkatli, örneğin cömert örneğin affedici... bunların her biri bir imamımızda tecelli etmiştir. Örneğin İmam Hasan a.s. o kadar cömertti ki kendinden bir mal isteyene istediğinden kat kat fazlasını verirdi. Yine İmam Bakır a.s. o kadar öfkesine hakim ve o kadar şefkatli idi ki, kendisine ve annesine kötü sözlerle hakaret edene güzelce dua etti, ve onun hidayetine vesile oldu. Böylece İmam Hasan a.s.'dan Allah'ın cömert sıfatı (ismi) İmam Bakır a.s.'da bağışlayıcı sıfatı tecelli etmiş, görülmüştür.

Yorum

tamam o zaman nasıl cagıracagız Allah'ı ?

NUSAYRİ YALANI

Yorum

"En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır." A'raf 180.

Allah parçalardan oluşmayan bir bütündür, dağılma olmayan, cüzlere ayrılmayan bir tamdır. Ona hiç bir şey iliştirilemez. O her türlü güzel vasıfların bile üzerindedir.

İsimler ve sıfatlar Allah'tan ayrı şeylerdir dersen o zaman Allah'ın ayrılır bütün ya da parçalardan oluşan bir tam olduğunu savunmuş olursun. Allah'ın isimlerine çağrı diye onun esmai husna (güzel isimlerine) seslenirsen o zaman esmai hüsnayı Allah'a eş koşmuş olursun. Bu anlamda esmai hüsnayı Allah'a eş koşmakla insanları ya da putları Allah'a eş koşmanın bir farkı yoktur. Ancak isimleri veya diğer meşru varlıkları aracı koyarak Allah'ı çağrabilir, yani dua edebiliriz. Bunun delili ve nasıl yapılacağı Kur'an'da vardır.

Şüphesiz ki Allah'a herkes yakındır. Müşriklerin taptığı taşlardansa insanlar Allah'a daha yakındır. Müşriklerin şöyle bir mantıkları vardı: biz bu günahkar halimizle mi Allah'ın huzuruna çıkacağız. Oysa biz bu put denilen taşlara tapsak, bunların içinde Allah'a ait ruh tapınmalarımızı Allah'a iletecektir. Çünkü bu taşlar günah işleyen varlıklar değildir. o yüzden Allah bunları aracı kılarsa bizim kulluğumuzu kabul eder.

Allah onların bu masumize edilmiş hurafelerine de ki Allah'tan böyle olduğuna dair bir söz mü aldınız Allah'ın hakkında hiç bir delil indirmediği putlara mı yalvarıyorsunuz. şeklinde ayetlerle reddediyor.

Buna karşın Allah kendisine ulaşmamız için vasıtaları tamamen atmış değildir. örneğin şu ayetler bunu anlatır:

"Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının, O’na yaklaşmaya vesile arayın ve O’nun yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz." maide 35. burada vesile arayın diyor. vesile ibadet olabileceği gibi masumlar da olabilir. Şu ayet vesilenin insan türünden olabileceğini anlatıyor:

"Biz her peygamberi sırf, Allah’ın izni ile itaat edilmek üzere gönderdik. Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah’tan günahlarının bağışlamasını dileseler ve Peygamber de onlara bağışlama dileseydi, elbette Allah’ı tövbeleri çok kabul edici ve çok merhametli bulacaklardı." Nisa 64.

Şüphesiz ki varlıklar içinde Allah'a en yakın varlık Muhammed s.a.a. tir. bu nedenle insanların onu aracı tutarak Allah'a yalvarmalarından daha doğal ne olabilir ki?

Peygamber hayatta değil? şimdi napacağız? bu ayet peygamber s.a.a zamanında yaşayanlarla bizi ayıran adaletsizliğin mi delilidir? hayır Peygamber s.a.a.'ten sonra masumlar imamete ererek onun nübüvvet hariç işlevini yerine getirirler. İşte İmamların vesile oluşları, güzel isim oluşları Allah'a onları vesile tutarak yalvarmamız Allah'a en güzel isimleriyle (kullarıyla) yalvarmamız isteniyor.

isimler harflerden oluşur. masum insan harflerin oluşturduğu isimlerden çok daha yücedir. Ayette ifade edilen kuru isimlerle yalvarmak değil, İmamların vasıtasıyla yalvarmaktır.

Bunun mantığına gelmeden önce Allah günahsız taşları aracı tutmayı şunun için yasaklıyordu:

Tağutlar putları ön plana çıkararak kendilerini çıkarlarını garantiye alan bir düzen koymuşlardı. Diyorlardı ki putlarımız bu düzeni istiyor. taşlar da konuşamadığı için bunu yalanlayamıyor, hayır bu düzeni biz istemiyoruz siz çıkarlarınız için insanları sömürmek için bunu istiyorsunuz diyemiyorlardı. Bu yüzden Allah bu düzenin Allah adının kullanılarak sürmesinin doğru olmadığını belirtti. tıpkı bu gün birilerinin kemalizm şunu istiyor diye.. kemalizmin şimdi kalkıp hayır ben böyle bir düzeni istemiyorum siz tersine kendi menfaatleriniz için bu düzeni ayakta tutuyorsunuz diyebiliyor mu? hayır

Allah bunun yerine şöyle düzen istiyor:

Emirlerini Peygamberlere iletti, onlar görevlerini yapıp gidince son peygamber s.a.a. de böyle olunca onun yerine imamları seçti. Aynı görev için. her imam kendi dönemindeki insanlar Allah'ın hükümlerini eksiksiz yanlışsız iletti. o dönemin insanları da onlara itaat ettiler. ne zaman meseleleriyle ilgili Allah'ın hükmünü merak etseler imama gittiler ondan öğrendiler. böylece Allah inancını kendi çıkarlarına vasıta ederek insanları sömürme düzeni oluşturulamadı. Allah bunun karşılığı olarak kullara ödül verdi. Aynı silsileyle bu kez geri bildirim düzenini kurdu. kullar imamlara/peygamberlere dileklerini ilettiler onlar da Allah'a dua ettiler günahkar kullar için bağışlanma dilediler böylece Allah bu geri bildirimleri de kabul etti. Şüphesiz Allah duaları çok kabul eden ve bağışlayıcıdır.

Şimdi insanların kendisine tam bağlanması için Allah'ın Peygamberleri ve İmamları seçmesine mi şaşırıyorsunuz, yoksa bu tam bağlılığı sağlamak için İmamlarına şefaat, aracı olma gibi ödülleri vermesine mi? Allah şefaati meşru kıldığı gibi bu dünyada da vesileyi meşru kıldı.

Allah şefaati öteki dünyada neden meşru kıldı? torpil mi bu? neden hep kendisi bağışlamıyor? bu kulları aracılara sevketmek içindir. Yani kullar Muhammed'e rağbet etsinler onu sevsinler onun değerini yüceliğini bilsinler, ona muhtaç olsunlar bağışlanmayı onun kendilerinden razı olmasına bağlasınlar diye. Peki insanlar Muhammedi nasıl razı ederler? her dediğine harfiyyen uyarak ve onu severek değil mi? evet. Peki insanlar Muhammed'in her dediğinde ne olur? ne yapmış olurlar, Allah'a tam olarak itaat etmiş hep Allah'ın dediğini yapmış olmazlar mı? Çünkü Muhammed Allah'ın dilediğinden farklı bir şey mi söylüyor.

peki bir Allah hiç bir insanla konuşmadığına ona direk emirleri göndermediğine, güncel konulardaki hükmünü iletmediğine göre insanların Muhammed s.a.a.'ten başka yolla Allah'ın emirlerini alma şansları var mı? yok! Peki o zaman Allah'ı çok sevse biri ben Allah'tan başkasına tapmam dese ben ondan başkasına itaat etmem ondan başkasının emrini dinlemem Muhammed falan takmam dese Allah'a itaat ve imanda samimi ya da uygulanabilir yöntem sahibi midir? hayır onun Allah'a imanı bile samimi değildir. Bu yüzden ayette der ki Ey Muhammed de ki Eğer Allah'ı seviyorsanız bana itaat edin.

Peki Peygamber s.a.a'ten sonra bu düzen nasıldır? bir insan Ben Allah ve Muhammed s.a.a.ten başkasını dinlemem ondan başkasına itaat etmem ne ebuhureyreymiş en Caferi sadık (a.s.)mış beni enterese etmez dese. ben Muhammedle arama aracı koymam dese samimimi midir? Muhammede itaat edebilir mi? edemez.

işte bu gün Muhammed'e itaat etmenin yoluda Mehdi a.f.'e tam itaattir. O ise der ki bizler Allah'ın en güzel isimleriyiz.ona en güzel isimlerle yalvarmalıyız...

uzun mu oldu?

sana yeni sorular sorma zahmeti vermek istemedim...

Yorum

e siz bu akide de iseniz cubbelinin tayfasından hiç bir fark yok, onlarda sizin getirdiginiz ayetleri delil getiriyorlar vesile diye, demek ki bu sizde de varmış.

Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.

NUSAYRİ YALANI

Yorum

bir adam şimdi haliçe düşse, boğulmak üzereyken kenardakilere bağırsa: iiiimdaaaat yardım edin diye.. onlardan yardım dilese kenardakileri Allah'a eş mi koşmuş olur? bir adam doktora gitse ya doktor bıktım bu ağrıdan şu kafamı söküp atacan mı napacaksın kurtar beni bundan bu ağrı ölümden beter dese.. doktoru Allah'a eş mi koşmuş olur?

adam cennet ümidi cehennem korkusuyla ibadet etse cennet chennemi Allah'a eş mi koşmuş olur?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=21719.msg160761#msg160761 date=1347395809]
                            bir adam şimdi haliçe düşse, boğulmak üzereyken kenardakilere bağırsa: iiiimdaaaat yardım edin diye.. onlardan yardım dilese kenardakileri Allah'a eş mi koşmuş olur? bir adam doktora gitse ya doktor bıktım bu ağrıdan şu kafamı söküp atacan mı napacaksın kurtar beni bundan bu ağrı ölümden beter dese.. doktoru Allah'a eş mi koşmuş olur?

adam cennet ümidi cehennem korkusuyla ibadet etse cennet chennemi Allah'a eş mi koşmuş olur?
                            [/quote]

nasıl bir mantık olcunuz var sizin bogulmak uzere olan adam ile Allah'a dua ederken araya aracı koymanın nasıl bagdaştırıyorsunuz.

hastalık diyorsunuz adam orda sebeblere ama meşru sebeblere sarılmış..

adam cennet umidiyle demişsin, bunda anormal bir şey yok, adam burda ameiliyle iş yapıyor araya kimseyi koymuyor, yukarıda dediklerinizin hepsi dunya işleri ile alakalı, son dediginiz din ile alakalı onda da Allah'ın gosterdigi yolu tutmuş..

Allah bize deger veriyor isteyin verecegim diyor, ben size şah damarınızdan daha yakınım diyor, ama sen diyorsun ki yok rabbim ben ılk once felanca aracılıgı ile senden isteyecegim, birinden dua istersin eyv, ama bunu hangi mantık ile bagdaştırıyorsunuz ve bunu denizde bogulmak ile bir tutuyorsunuz hayret ediyorum..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

kızma kardeş, sorduk. kızacaksan konuşmayalım.. hani güzel güzel muhabbet ediyoruz..

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=21719.msg160765#msg160765 date=1347396405]
                                kızma kardeş, sorduk. kızacaksan konuşmayalım.. hani güzel güzel muhabbet ediyoruz..
                                [/quote]

buyrun buyrun inanın ben bu meseleyi sofiler le cok tartıştım, aynı şeyleri sizinde soyledıgınızı gorunce insan ister istemez sendemi brutus diyesi geliyor..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X