Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

14 MASUMDAN HADİSLER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 14 MASUMDAN HADİSLER

"Resulullah'tan (s) duydum ki buyuruyordu:

Musa b. İmran ölen kardeşi Harun için Allah'tan yarlıganma diledi. Allah ona vahiy indirdi: Ya Musa, eğer geçmiş ve gelecek bütün insanları bağışlamamı istersen eğer icabet ederim. Fakat Hüseyin b. Ali b. Ebi Talib'in katillerini asla affetmem.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Hz.Resullullah (s.a.a):

Ey cabir. Hüseyin'in kabrini ziyaret et,çünkü Hüseyin'in kabrini ziyaret etmenin sevabı yüz haccın sevabıyla eşittir.Kuşkusuz Hüseyin'in kabri
      cennet bahçelerinden bir bahçedir.
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Cafer Sadık (a.s), değerli babalarından, Onlar da Hz. Muhammed (s.a.a)’den, O da Cebrail’den, Cebrail de Allah Teala’dan şöyle buyurduğunu nakletmektedir:

“Her kim Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed (s.a.a)’in benim kulum ve resulüm olduğuna ve Ali b. Ebi Talib’in benim halifem olduğuna ve Ali b. Ebi Talib’in evlatlarından olan İmamların benim hüccetlerim olduğuna şehadet etse, onu kendi rahmetimle cennette götürür ve kendi affımla cehennem ateşinden kurtarırım. Ona cennet hurilerini mubah eder ve onun için kerametimi gerekli kılarım; onun üzerine nimetimi tamamlar ve onu halis kullarımdan sayarım. Eğer bana seslense cevabında lebbeyk derim; beni çağırsa icabet ederim; benden bir şey talep etse ona bağışlarım; sessiz kalsa onunla konuşurum; kötü durumda olsa rahmet ederim; benden kaçsa onu isterim; bana dönüş yapsa kabul ederim; rahmet kapımı çalsa yüzüne açarım.

Her kim benden başka bir ilah olmadığına ve benim birliğime şehadet etmezse veya bana şehadet edip de Muhammed’in benim kulum ve resulüm olduğuna şehadet etmezse veya buna şehadet edip de Ali b. Ebi Talib’in benim halifem olduğuna şehadet etmezse veya buna şehadet edip de Ali b. Ebi Talib’in evlatlarından olan İmamların benim hüccetlerim olduğuna şehadet etmezse, muhakkak ki benim nimetlerimi inkar etmiş, azametimi küçük saymış, ayetlerimi, kitaplarımı ve peygamberlerimi inkar ederek kafir olmuştur. Eğer o kimse bana yönelse, rahmetimi ondan gizler ve istediğini ona haram ederim; beni çağırsa sesine kulak vermem; dua etse icabet etmem ve bana ümit etse ümidini boşa çıkarırım. Bu, benden taraf onun cezasıdır ve ben kullarıma zulmedici değilim.”

Yorum

[quote author=huge link=topic=21719.msg150867#msg150867 date=1336725970]

Musa b. İmran ölen kardeşi Harun için Allah'tan yarlıganma diledi. Allah ona vahiy indirdi: Ya Musa, eğer geçmiş ve gelecek bütün insanları bağışlamamı istersen eğer icabet ederim. Fakat Hüseyin b. Ali b. Ebi Talib'in katillerini asla affetmem.
          [/quote]

gerci siz yüksek sinif bir yaratilansiniz, bir bay olarak bize tenezzül etmeyecek üstünlüge sahipsiniz lakin sormadan edemiycem, bu bagislanacak insanlara "sirk kosnlar"da dahilmiydi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=huge link=topic=21719.msg150867#msg150867 date=1336725970]

[/quote]

Bu hali ile inanmıyorum böyle bir Hadise. Allah'a sığınırım. Allah daha iyi bilendir. Kaynağını verin hadisin şerhine baktırmak ve şerhini öğrenmek istiyorum...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=21719.msg150882#msg150882 date=1336728281]
              Bu hali ile inanmıyorum böyle bir Hadise. Allah'a sığınırım. Allah daha iyi bilendir. Kaynağını verin hadisin şerhine baktırmak ve şerhini öğrenmek istiyorum...
              [/quote]

Ben inanıyorum bu bana yeter.inanmıyorsan o senin sorunun.

Yorum

Hz.Fatıma (s.a):

“Emir-ul Müminin Ali hakkında Allah’ın ve Peygamber’in ahdini bozan, hakkımdan dolayı bana zulmeden, mirasımı gasp eden, babamın bana yazdığı Fedek’in malikiyet senedini yakan, tanıklarımı tekzip eden kimseler bana namaz kılmasınlar. Allah’a ant olsun ki, o tanıklar Cebrail, Mikail, Emir-ul Muminin Ali ve Ümmü Eymen’di. Bize yardım edilmesi gerektiğinde onlar (ashap) evlerine çekildiler. Oysa Emir-ul Müminin Ali beni, Hasan ve Hüseyin’le birlikte gece ve gündüz onların (Muhacir ve Ensarın) evlerine götürüyordu. Allah’ı, Peygamberi onlara hatırlatıyordum; biz Ehl-i Beyt’e zulmetmeyin, Allah’ın bize verdiği hakkı gasp etmeyin diyordum. Gerçi, size yardım edeceğiz diye olumlu cevap veriyorlardı, ama gündüz olunca bize yardım etmekten vazgeçiyorlardı. Nihayet bizim eve saldırdılar, kapımızın önüne çok odun topladılar, o odunları yakarak bizi yakmak istediler… Böyle bir ümmet mi bana namaz kılacak?!!!”

Yorum

Hz. Fatıma, Peygamber (s.a.a) defnedildikten sonra perişan bir halde evden çıkıp halsizlikten babasının kabrine zor ulaşabildi. Mihrabı, ezan okunan yeri görünce bağırmasıyla yere düşmesi bir oldu. Kadınlar bu durumu görünce yüzüne su serptiler. Ayıldığında babasının kabrine bakarak şöyle dedi:

“Babacığım gücüm tükendi, bedenimde hal kalmadı, düşmanım şematet etti, üzüntü beni öldürdü.

Babacığım! Yalnız, hayran ve tek kaldım. Sesim tutuldu, belim kırıldı, hayatım bunaldı, günlerim karardı.

Babacığım! Senden sonra yalnızlığım için bir munis, gözyaşımı dindirecek birisi, zaafım için bir yardımcı bulamam. Babacığım! Senden sonra Kur’an’ın hükmedildiği yer, Cebrail ve Mikail’in indikleri mekan yok oldu.

Babacığım! Senden sonra sebepler (ilişkiler) değişti, kapılar yüzüme kapandı.

Babacığım! Senden sonra artık dünyadan nefret ediyorum, nefesim tükeninceye dek sana ağlayacağım.

Babacığım! Sana olan aşkım tükenmek bilmez, sana olan hüznüm sona ermez. Eyvah babacığım! Eyvah Allah’ım!”

Yorum

İmam Muhammed Baqır (Aleyhisselam):

Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemden buyurmuştur: Karada yaşayanlar, denizdeki canlılar ve balıklar, havada yaşayan ruh sahibi canlılar, göklerde ve yerde olanların tamamı, hayrı öğreten kişi için bağışlanma dilerler. Alim ve öğrenci sevap açısından eşittirler. Bu ikisi kıyamet günü yan yana, omuz omuza birbirlerine benzer halde gelirler.

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam babası İmam Muhammed Baqır Aleyhisselamdan O da Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemden buyurmuştur: Her kim ilim talep ederek bir yola düşerse Allahu Teala cennete giden yolu ona verir. İlim talibinin önüne melekler kanatlarını sererler, ondan razı oldukları için. Göklerde ve yerde olanlar hatta denizdeki balıklar ilim talibi için istiğfar ederler.(Bağışlanma dilerler) Alimin abidden üstünlüğü dolunayın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir. Alimler peygamberlerin varisleridir. Zira peygamberler altın ve gümüş değil ilim miras bırakırlar. (Her kim o ilimden alırsa çokça bir haz almış olur) Bu kısım Biharul Envardan izafe edilmiştir.

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam buyurdu:

Her şey, denizdeki balıklar ve gökteki kuşlar ilim talibi için bağışlanma dilerler.

Yorum

İmam Muhammed Baqır Aleyhisselam buyurdu:

Yeryüzündeki bütün canlılar ve denizdeki balıklar ilim talibine salat ve selam gönderir.

Yorum

İmam Muhammed Baqır Aleyhisselam buyurdu:

Yeryüzündeki canlılar, denizdeki balıklar ve Allahu Tealanın göğünde ve arzında büyük küçük her şey ilim talibi için bağışlanma dilerler.

Yorum

Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem buyurmuştur:

İlim talep etmek her Müslümana farzdır. Gerçekten de Allahu Teâlâ ilim talep edenleri, peşinden koşup öğrenenleri sever.

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam buyurmuştur:

Bütün hallerde (durum ne olursa olsun) ilim talep edip öğrenmek farzdır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X