Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLI SUNNET KAYNAKLARINDA ALLAHIN SIFATLARI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

hudeyfe abi küfür dediğim kısım o baldır ve onla ılgılı hadisler.imamlarımızda bunlara küfür der...allahın vasfedilemeyeceği ve tersinin küfür oldugu usuli kafide geçer abi. bu hadislerin geçtiği kitaplar elbette okunabilir ama artık hüccet olmazlar.yani yezide biat allah ve resulunun emridir diyen bir kitap bence hüccet olamaz. ha okuma kitabı olarak okunur.

abi ben şiiyim diye kotulemıyorum bu hadisleir ilk okudugumda da sunni idim

9 hanım ile yatma olayı küfür değil ama hoşda değil turan dursun gibiler bunları kullanıyor...

Yorum

مَ يُكْشَفُ عَن سَاقٍ وَيُدْعَوْنَ إِلَى السُّجُودِ فَلَا يَسْتَطِيعُونَ
      42. Baldırın açılacağı o günde onlar, secde etmeye davet edilecekler de edemeyecekler.
      (Kalem 42)
      Imam Kurtubi Ibni Abbas ve diger büyük müfessirlerin görüslerini acikladiktan sonra:
      ...
      Yüce Allah'ın bacağının üzerini açacağına dair gelen rivayete gelince, şüphesiz ki yüce Allah azalardan ve üstünü açıp kapatmaktan yüce ve münezzehtir. Bunun anlamı işinin oldukça büyük, azametli olan bazı yanlarını açı*ğa çıkarması şeklindedir. Nurunu açıp göstereceği diye de açıklanmıştır.

Ebu Musa'nın Peygamber (sav)'dan rivayetine göre yüce Allah'ın: "Baldırın açılacağı" buyruğu hakkında şöyle buyurmuştur: "O pek büyük bir nu*run üzerini açacak, onlar da onun için secdeye kapanacaklardır."[Ebu Ya'lâ, Müsned, XIII, 269; Heysemî, Mecmu', VII, 12S - Heysemi hadisin senedindeki Ravi, Cenahın Duhaym* tarafından olan sika kabul edilmekle birlikte, "pek kuvvetli değildir dediğini, geri kalan râvilerinin sika olduğunu kaydetmektedir.]
      *burdaki isim tam dogru olmaya bilir, cünkü bende olan dosyada isim tam okunamıyordu.
      (İmam Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an, Buruç Yayınları)

ne Ehli sünnet ne de biz hiçbir zaman Allah c.c için ne şanına yakışmayacak nitemelerde bulunuruz ne de onu bir cisme, şekle, surete benzetemeyiz Resulullah da zaten Allahın zatı hakkında düşünmeyin, yarattıkları hakkında düşünün diyerek onu kavramaktan aciz olduğumuzu beyan etmiştir.
      Buradaki baldırı açmak arapçada bir deyimdir ve "çok öfkeli" olmaktan da kinayedir. nitekim başka hadislerde kıyamet gününde Allah c.c. hiçbir zaman öfkeli olmadığı kadar öfkeli olacağı fakat 100 rahmetinin 99 unu da kıyamete ayırdığı nakledilmektedir.

Yorum

AYETTE BALDIRLAR ACILACAK DİYOR ALLAHIN BALDIRI DEMIYOR KI.O GUNUN ŞİDDETİNDE KULLARIN BALDIRI AÇILACAK

Yorum

bir başka yorum:
          sâk, mecazen güç kuvvet anlamına gelirken türkçedeki deyim karşılığı paçaları sıvamak/tutuşmak bu durumda "Allahın ezici gücünü gösterdiği zor gün" veya "paçaların tutuştuğu gün" olur.

Yorum

Bize Şu'be, Katâde'den; o da Enes(R)'ten tahdîs etti Ki, Peygamber (S) şöyle buyurmuştur: "Cehennemin içine kâfirler devamlı atılır durur".
            Buharı şöyle dedi: Bana Halîfe ibn Hayyât söyledi: Bana Yezîd ibn Zuray' tahdîs etti: Bana Saîd ibn Ebî Arûbe, Katâde'den; o da Enes(R)'ten ve (yine bana Yezîd ibn Zuray' ile) Mu'temir ibn Süley¬man'dan; o, şöyle demiştir: Ben babam Süleyman'dan işittim; o da Katâde'den; o da Enes ibn Mâlik'ten ki, Peygamber (S) şöyle buyur¬muştur: "Cehennemin içine kâfirler atılır durur. Cehennem de: Da¬ha ziyâde var mı? der. Nihayet Âlemlerin Rabbi ona ayağını koyacak da cehennem, bâzısı bâzısına toplanıp, dürülecek. Sonra cehennem: Yâ Rabb! Sen 'in izzetine ve keremine yemîn ederim ki, yeter, yeter! diyecek. Ve cennet ise (içine girenlerle) devamlı artıp büyüyecek, ni¬hayet Allah onun (boşluğunu doldurmak) içinyeniden birtakım halk yaratıp da bunları kalan cennet fazlalığında iskân edecektir"

Sahih-i Buhârî, Zümer Suresi tefsiri, c.2, s.122 ve Kitabu't-Tevhid,
            "Kavlullah Li-ma Haleqtu Bi-Yedî" bölümü, c.4, s.186 ve "Vucûhun Yevmeizin
            Nadire" bölümü, c.4, s.192; Sahih-i Müslim, Kitab-u Sıfati'l-Kıyamet-i ve'l-
            Cenne" kitabı, hadis: 19, 21, 22.
            3- Sahih-i Buhârî, Kalem Suresi 43. ayetin yani "Yevme Yukşefu An Sakin"
            ayetinin tefsiri ve Kitabu't-Tevhid, "Vucuhun Yevmeizin Nadire" ayetinin tefsiri
            bölümü, c.4, s.189.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=15552.msg112242#msg112242 date=1292146988]
              Bize Şu'be, Katâde'den; o da Enes(R)'ten tahdîs etti Ki, Peygamber (S) şöyle buyurmuştur: "Cehennemin içine kâfirler devamlı atılır durur".
              Buharı şöyle dedi: Bana Halîfe ibn Hayyât söyledi: Bana Yezîd ibn Zuray' tahdîs etti: Bana Saîd ibn Ebî Arûbe, Katâde'den; o da Enes(R)'ten ve (yine bana Yezîd ibn Zuray' ile) Mu'temir ibn Süley¬man'dan; o, şöyle demiştir: Ben babam Süleyman'dan işittim; o da Katâde'den; o da Enes ibn Mâlik'ten ki, Peygamber (S) şöyle buyur¬muştur: "Cehennemin içine kâfirler atılır durur. Cehennem de: Da¬ha ziyâde var mı? der. Nihayet Âlemlerin Rabbi ona ayağını koyacak da cehennem, bâzısı bâzısına toplanıp, dürülecek. Sonra cehennem: Yâ Rabb! Sen 'in izzetine ve keremine yemîn ederim ki, yeter, yeter! diyecek. Ve cennet ise (içine girenlerle) devamlı artıp büyüyecek, ni¬hayet Allah onun (boşluğunu doldurmak) içinyeniden birtakım halk yaratıp da bunları kalan cennet fazlalığında iskân edecektir"

Sahih-i Buhârî, Zümer Suresi tefsiri, c.2, s.122 ve Kitabu't-Tevhid,
              "Kavlullah Li-ma Haleqtu Bi-Yedî" bölümü, c.4, s.186 ve "Vucûhun Yevmeizin
              Nadire" bölümü, c.4, s.192; Sahih-i Müslim, Kitab-u Sıfati'l-Kıyamet-i ve'l-
              Cenne" kitabı, hadis: 19, 21, 22.
              3- Sahih-i Buhârî, Kalem Suresi 43. ayetin yani "Yevme Yukşefu An Sakin"
              ayetinin tefsiri ve Kitabu't-Tevhid, "Vucuhun Yevmeizin Nadire" ayetinin tefsiri
              bölümü, c.4, s.189.
              [/quote]
              Musavi kardeş burda neyi ima ediyorsun veya iddia ediyorsun belirtirmisin? eğer sırf "Allahın ayağı olmaz" kinaye de olsa böyle nitelemeler küfürdür diye iddia ediyorsanız Kur'anı kerimdeki "Allahın eli" ifadesini nasıl açıklayacaksınız? Eğer Te'vil yoluyla açıklanabilir dersen hadisler için de bunlar geçerli değil midir?..

Yorum

Hudeyfe
                Sana bir tek sunu diye bilirim ''Helal olsun sana hakki ile yazmissin''

Yorum

[quote author=HidayetVerYarab link=topic=15552.msg112367#msg112367 date=1292228278]
                  Musavi kardeş burda neyi ima ediyorsun veya iddia ediyorsun belirtirmisin? eğer sırf "Allahın ayağı olmaz" kinaye de olsa böyle nitelemeler küfürdür diye iddia ediyorsanız Kur'anı kerimdeki "Allahın eli" ifadesini nasıl açıklayacaksınız? Eğer Te'vil yoluyla açıklanabilir dersen hadisler için de bunlar geçerli değil midir?..[/quote]
                  iş böyle olsaydı problem olmazdı ki. sizin alimleriniz Kuran ve hadislede kast edilen "el, yüz" gibi ifadelerin tevil edilemesinin caiz olmadığını söylüyorlar. mesela Ebu hanife. bak bakalım ne demiş:

Yorum

[quote author=Deli_Molla link=topic=15552.msg112405#msg112405 date=1292254026]
                    Hudeyfe
                    Sana bir tek sunu diye bilirim ''Helal olsun sana hakki ile yazmissin''[/quote]
                    Hudeyfenin yazdıkları, yani Tevhid hakkında kitaplarınızda gelen bozuk hadislerin tevilini yazmasını hakk olarakmı biliyorsun? yani Kuran ve Ehli beyte a.s dayanmadığı için sapmış olan akidenizi temize çıkarmak için yapmayacağınız şey yok. ya siz değilmisiniz Allahın -haşa- yüzü tüysüz, yeşil elbisede, başında taç, belinde kemer, kıvrım saçlı, geceler rüyalarınıza girip size vahy eden bir cism olduğuna inanan? ne oldu? yoksa imamlarınızı ve akidenizi inkarmı ediyorun?

not: yazılarımda geçen renkli yerler linklerdir. üzerine tıkladığınızda ilgili kaynakların olduğu sayfalar açılacaktır.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=15552.msg112407#msg112407 date=1292255310]
                      Hudeyfenin yazdıkları, yani Tevhid hakkında kitaplarınızda gelen bozuk hadislerin tevilini yazmasını hakk olarakmı biliyorsun? yani Kuran ve Ehli beyte a.s dayanmadığı için sapmış olan akidenizi temize çıkarmak için yapmayacağınız şey yok. ya siz değilmisiniz Allahın -haşa- yüzü tüysüz, yeşil elbisede, başında taç, belinde kemer, kıvrım saçlı, geceler rüyalarınıza girip size vahy eden bir cism olduğuna inanan? ne oldu? yoksa imamlarınızı ve akidenizi inkarmı ediyorun?

not: yazılarımda geçen renkli yerler linklerdir. üzerine tıkladığınızda ilgili kaynakların olduğu sayfalar açılacaktır.

[/quote]
                      Ben Huzeyfenin Sunnileri mudafiyesi hakta helal demedim bu sozune gore helal dedim
                      hemen küfür damgası vurmadan önce oturur düşünürüm anlamaya çalışırım hadisi şerh edenlere bakarım sonra değerlendirmeye çalışırım kendimce. Bunu daha öncede defalarca dedim sanırım.
                      Elmeddin Tevhid konusunda konusmasan iyi olur o kadar kitaplariniza kufur sozler var hangi birisini yazayim tuysuz konusuna gelince ona Hanbeli kardesim kopyaladigim siteden cevabin verip

Yorum

Ben Huzeyfenin Sunnileri mudafiyesi hakta helal demedim bu sozune gore helal dedim
                        çok şaşırtıcı, bu sözlere "helal, hakk" diyen sen ve nasibi taifesi neden Şia kaynaklarına gelince bu sözleri unutuyorlar acaba? ama dur... ben biliyorum nedenini. 12 imamın a.s ehli sünnete muhalif olduğu insanlara ulaşırsa vicdanı olanlar sünni kalmaz hemen şii olurlar ondan dolayı değilmi? sapık olduğunuz anlaşılır değilmi? ne dedi Rasulullah s.a.a? "isze 2 emanet bırakıyorum ki, tutundukca asla sapmazsınız: Kuran ve Ehli Beytim", "Ehli Beytim Nuhun a.s gemisi gibidir. Ona tutunan kurtuldu ve muhalefet eden helak oldu", "Ali Kuran ile Kuran Ali iledir", "Ali hakk iledir hakk Ali iledir"

Elmeddin Tevhid konusunda konusmasan iyi olur o kadar kitaplariniza kufur sozler var hangi birisini yazayim
                        hangisini istersen onu yaz. kaynaklarından ve kitaplarından korkanlar sizlersiniz. çünkü kitaplarınız, akideniz, fıkhınız sadece ve sadece yahudilerden kaynaklanıyor. sırf bunu ört bastır tmek için devamlı olarak Şii kaynaklara saldırıyor ve ibni Sebeyi uyduruyordunuz. ama bir gün savunma yapan Şiilerin kitaplarınızdakı küfürleri ortaya koyacağınızı düşünmüyordunuz.

tuysuz konusuna gelince ona Hanbeli kardesim kopyaladigim siteden cevabin verip
                        ehli sünnette her zaman çelişki görmek mümkündür. mesela Amr b. As savaş meydanında canını krtarmak için avretini açar, soyunur ehli sünnet bu adamı şerefli, büyük sahabe olarak tanımlar. şimdi de sen munazara zamanı cevapsız kalarak munazarayı terk etmiş olan Ebu ibrahimin cevaplar verdiğini söylüyorsun. şaşılacak şey doğrusu. buyur cevapları bizimle paylaş.

şimdi sana bir soru, sen şimdiye kadar inandığınız mabuddan vahiy aldınmı?

Yorum

[quote author=Deli_Molla link=topic=15552.msg112405#msg112405 date=1292254026]
                          Hudeyfe
                          Sana bir tek sunu diye bilirim ''Helal olsun sana hakki ile yazmissin''
                          [/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Sana teşekkür etmiyecem yazından dolayı ben burda sadece doğru bildiğimi yazdım hadis konusundaki hassasiyetimi dile getirdim. Ne sen ne itikadın nede mezhebin bundan pay çıkarmayın sizi hele hele senin inancını asla savunacak değilim.

Keşke bizim hadis konusundaki gösterdiğimiz hassasiyeti sizde şia'nın hadis mecmualarında aynı hassasiyeti gösterebilseydiniz.
                          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=15552.msg112426#msg112426 date=1292316571]
                            HUVE'L AZİZ

Sana teşekkür etmiyecem yazından dolayı ben burda sadece doğru bildiğimi yazdım hadis konusundaki hassasiyetimi dile getirdim. Ne sen ne itikadın nede mezhebin bundan pay çıkarmayın sizi hele hele senin inancını asla savunacak değilim.

Keşke bizim hadis konusundaki gösterdiğimiz hassasiyeti sizde şia'nın hadis mecmualarında aynı hassasiyeti gösterebilseydiniz.
                            [/quote]
                            Ben senden zaten tşk beklemiyorum beklememde sizin sünnilere nasil düşman olduğumuz zaten şii kitaplarından geçiyor,Ben sünni olmasam şimdiden tşk almiştim.Diyorsun ki "bizim gibi aynı hassasiyetle davransanız" Şimdi izle İmam Ali buyrur:ALLAH tealanın Bende büyük nişanesi yoktur ;Allahın Benden Büyük Heberi yoktur 5 Nurus-seqeleyni,c seh 491,hedis 5 Bu sözden hassasiyetliğimi koruyamam baris küfür olduğu aşıkar.
                            Neyse bunun bize hiç bir faydası yok bu söhbet sadece bizi geri götürür.
                            Huzeyfe sen kendi akideni nasıl hak görüyorsan benim akidemde haktir senin ki sana benimki bana !

Yorum

HUVE'L AZİZ

Yukarda Nurus Sagaleyn de geçen rivayeti ben kabul ediyorum eğer ilgili eserde sahih olarak geçiyorsa ben tevatür olarak kabul ediyorum sözün hakkaniyetinede iman ediyorum bunu bilmeni istedim.

Ben sana burda bu sözü şerh etmiyecem. Senin anladığın hassasiyet bumudur sen hiç bu hak ve hakkaniyet kokan sözü araştırma vede alimlerin bunu nasıl şerh ettiklerini araştırma zahmetinde bulundunmu? Tabiki yok sonrada gelip siz benden hassasiyet beklemeyin bu sözden dolayı demeye hakkın yok. Eğer hakkı ile araştırsa idin genede bu sözü sana küfür olarak gelse idi senin bileceğin iş derdim. Ama sen araştırmadan hemen hükmü verdin sanırım sizin akideniz bunu emretmekte idi değil mi?
                              EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

bu hadis El Kafide de var, sahihtir

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X