Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLI SUNNET KAYNAKLARINDA ALLAHIN SIFATLARI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Hudeyfe link=topic=15552.msg112430#msg112430 date=1292323052]
    HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Yukarda Nurus Sagaleyn de geçen rivayeti ben kabul ediyorum eğer ilgili eserde sahih olarak geçiyorsa ben tevatür olarak kabul ediyorum sözün hakkaniyetinede iman ediyorum bunu bilmeni istedim.

Ben sana burda bu sözü şerh etmiyecem. Senin anladığın hassasiyet bumudur sen hiç bu hak ve hakkaniyet kokan sözü araştırma vede alimlerin bunu nasıl şerh ettiklerini araştırma zahmetinde bulundunmu? Tabiki yok sonrada gelip siz benden hassasiyet beklemeyin bu sözden dolayı demeye hakkın yok. Eğer hakkı ile araştırsa idin genede bu sözü sana küfür olarak gelse idi senin bileceğin iş derdim. Ama sen araştırmadan hemen hükmü verdin sanırım sizin akideniz bunu emretmekte idi değil mi?
    [/quote]
    Seni küfüre girdiğinden dolayı kutluyorum senin akidene göre Hz Ali (ra) Kurandan üstündür sübhanallah bu kadarda olmaz baris küfür bu.Nurus hatta Hz Ali(ra) peygamberdende üstün olduğun zikir ediyor.

Kaldı ki bunu araştirmağa inan Bakuda şia ilim ehli var onlarda sormusum bunun sahih olduğun diyorlar bazısı hata etiğin diyor,bazısı senin gibi küfüre giriyor,Bunu ben mizanul hikmet kitabında okumuşum kitap kendisi bende var imam alinin fazilet bölümünde var sende varsa aç oku yalan diye sizi gibi olsun

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=15552.msg112432#msg112432 date=1292324058]
      bu hadis El Kafide de var, sahihtir
      [/quote]
      Mizanul hikmete var

Yorum

Elmeddin her konuda sehabilere iftira atıyorsun dil uzatıyorsun ibn seba okulunu bitirdiğin aşıkar,bu okulun cahileride Hz Aişeye olan kinini nefretini o kadar büyük ki,bak gör aliminiz Hz peyğamberin namusuna nasıl dil uzatıyorlar:

Şii alim el-Meclisî de, Bihâru’l-Envâr, 40/2’de (Dâru İhyâu’t-Turâsi’l-Arabî, Beyrut) Hz. Aişe radiyallâhu anhâ ile Hz. Ali radiyallâhu anh’ın aynı yatakta ve aynı yorgan altında uyuduklarını zikreden rivayeti zikrederken Hz. Aişe’ye iftira etmiştır

Hansı bir kadın namehremle başka birisi ile aynı yatakta aynı yorganda uyur ? tabiki Aişe (RA) bunu yapmamıştır.Bunu ibn seba ordusunun cahilleri zikir ederik HZ Aişe( ra) anamızın namusuna dil uzatmak.Ama ibn seba ordusu bilmiyor ki HZ Aişe annemizin namusu Peygamberin( sas) namusudur.

Yorum

[quote author=Deli_Molla link=topic=15552.msg112436#msg112436 date=1292326561]
          [b]Elmeddin her konuda sehabilere iftira atıyorsun dil uzatıyorsun[/quote]
          olmuyor ama böyle. ben nerede iftira attım? hemde sahabeye? ben sadece munafıklar hakkında yazdım, yazdıklarımı da her iki tarafın üzerinde ittifak ettiği haberlere binaen yazdım, hepsinde kaynak bıraktım. şimdi Amr b. As canını kurtarmak için şerefsizce avretini açmışsa benmi suçlu oluyorum?

sahabeye gelince, onlara kurban olayım ben. Rasulullahın s.a.a sahabeleri r.a amelleri, mücahitliği ile munafıkların maskelerini düşürmüştür. Malik b. Nuveyre, Ebu Zerr, ibni Mesud, Ammar, ibni Teyhan, Ezdli Cündeb ve bunlar gibi yüzlerce sahabe. Allah hepsinden razı olsun.

ibn seba okulunu bitirdiğin aşıkar,
          ne oldu? "Rafizi" adından bıktınızmı? ben çok seviyorum o adı, Rafizi olmam ile gurur duydum her zaman, bugünde gurur duyuyorum, bana rafizi diye hitap et. bende sana gerçek isminle, nasibi adı ile hitap edeceğim. ibni Sebaya gelince, öncelikle ibni Seba uydurmadır, sizin iftiranızdır. iftiralara cevaplar bölümünde diğer iftiralarnızla birlikte onu da göre bilirsin. ikinci olarak, faraza ki, ibni Seba adlı bir melun yaşamış ama bu Şİayı ne kadar bağlar? acaba Şiiler onu övüyorlarmı? Şii kitaplarında onun sözleri esas ve dayanakmı? ama bak, sizler yahudileri övüyorsunuz, Ebu Hureyre, Ka'bu'l-Ahbar ve İkrime gibi yahudi ve hariciler hakkında bir sözün varmı? şimdi de ısrarın üzere yahudilerle benzerliklerinize dokunalım:

1. yahudiler mabudlarının yere geldiğine, kendi peygamberleri ile güreştiğine inanırlar, nasibilerde Sakaleyne yüz çevirip akidelerini yahudi üstatlardan aldıkları için ayne yahudiler gibi cism olan bir mabuda taparlar.
          2. yahudiler nebi ve rasullere a.s günah isnat eder ve iftira atarlar, nasibilerde Efendimizin s.a.a risaletten önce kafir olduğunu, haram et yediğini ve risalet döneminde de Şeytana uyduğu iftirasını atarlar.
          3. yahudiler nebi ve rasullere a.s düşmandırlar, nasibilerde Kuranda sevgisi İslam dinine karşılık üceret olarak istenen Ehli Beyte a.s düşmandırlar.
          4. yahudiler nebi ve rasullerin a.s katilleridir aynı şekilde nasibilerde Ehli Beytin a.s düşmanlarını "müçtehid" ve "imam" olarak görürler.
          5. yahudiler başka kavimlere yalan nispet eder, iftira atarlar, nasibilerde Ehli Beytin a.s Şiilerine iftira atar ve yalan nispet ederler.
          6. yahudilerde cinsi sapkınlıklar hadd safhadadır, aynı şey nasbiler içinde geçerlidir.

not: yazılarımda geçen renkli yerler linklerdir. üzerine tıkladığınızda ilgili kaynakların olduğu sayfalar açılacaktır.

Yorum

bu okulun cahileride Hz Aişeye olan kinini nefretini o kadar büyük ki,bak gör aliminiz Hz peyğamberin namusuna nasıl dil uzatıyorlar:[/quote]
            ahmak adam! cümlenin başı ile sonunu doğru getirseydin hiç olmazsa... siz bu meseleleri nasıl ağzınıza alıyorsunuz? yani insanda utanma, arlanma güzel şey sizde o bile yok. yav Selman Rüşdi l.a Aişeye ve Rasulullahın s.a.a diğer zevcelerine hakaret ettiğinde, fah...şe dediğinde neredeydiniz? niye sesiniz çıkmadı? bir tek beğenmediğiniz Seyyid Humeyni r.a ölüm fetvası verdi o meluna. peki, Selman Rüşdiyi l.a geçtik, Azerbeycanda Rafik Tağı l.a Rasulullaha s.a.a ve zevcelerine hakaret ettiğinde neredeydiniz? o zamanda sadece Şeyh Fazıl Lenkerani r.a ölüm fetvası verdi ama sizlerden ses çıkmadı. neden? neredeydiniz? ölmüşmüydünüz? bugünmü aklınıza geldi Aişe? bugünmü Rasululalhın s.a. namusunu korumak (!) gerektiğini hatılradınız? bunu ne ile yapıyorsunuz peki? Şiilere iftira atmaklamı? beni zorlama Aykut! yoksa kaynaklarınızda Aişeye isnat edilen hadisleri buraya koyarım, Aişenin -haşa- erkeklere cinsellik dersleri verdiğini ve s. buraya koyarım.

Yorum

Şii alim el-Meclisî de, Bihâru’l-Envâr, 40/2’de (Dâru İhyâu’t-Turâsi’l-Arabî, Beyrut) Hz. Aişe radiyallâhu anhâ ile Hz. Ali radiyallâhu anh’ın aynı yatakta ve aynı yorgan altında uyuduklarını zikreden rivayeti zikrederken Hz. Aişe’ye iftira etmiştır

Hansı bir kadın namehremle başka birisi ile aynı yatakta aynı yorganda uyur ? tabiki Aişe (RA) bunu yapmamıştır.Bunu ibn seba ordusunun cahilleri zikir ederik HZ Aişe( ra) anamızın namusuna dil uzatmak.Ama ibn seba ordusu bilmiyor ki HZ Aişe annemizin namusu Peygamberin( sas) namusudur.[/quote]
              gevezeliği bırak ve Biharul Envardan bana sözünü ettiğin hadisi göster, kitaba link veriyorum: Allame Meclisi r.a, "Biharul Envar", 40/2

Yorum

emevilerin hadisleri ancak bu kadar olur.

Yorum

Hadis ehlinin teşbih inançlı olduğunu gösteren rivayetler­den biri de şudur: "Allah Hz. Adem'i kendi şeklinde yarattı." Ahmed b. Hanbel şöyle diyordu: Bu rivayetten kastedilen şey, Allah'ın Adem'i kendine benzer bir şekilde yaratmasıdır. Ve kendi inancını tekid etmek amacıyla şunları da ekliyordu:
                  "Suretihi" kelimesindeki, zamirden maksad Adem ise, o zaman Allah'ın sözünden hiçbir mana anlaşılamaz, çünkü Adem'den önce başka bir Adem yaratılmamıştı ki ikinci Ade­mi de ona benzer bir şekilde yaratsın.[83]
                  İmam Rıza (a.s.) bu istidlalin karşısında şöyle buyurdu: "
                  Onlar rivayetin baş kısmını atmışlar.
                  Resulullah (s.a.a.) birbirine küfreden iki kişi gördü, onlar­dan biri diğerine şöyle diyordu: Allah senin yüzünü ve sana benzeyenin yüzünü çirkin kılsın. Resulullah (s.a.v.) bunu duyunca buyurdu: Ey Allah'ın kulu, kardeşine öyle deme, çünkü Allah Hz. Adem'i ona benzer yaratmıştır."

Yorum

Konu nerelerden nerelere gelmiş şaşırdım kaldım..ve şunu anladım ki, müslümanlar aralarındaki ihtilaflı konuları usulüne uygun ve uslüb-ü fesih olarak konuşamıyorlarmış ...Allah hepimizi affetsin. inş..

Yorum

Hadisler ne derse inanırım kabul ederim selefin akidesi budur
                      necdiyim ölümüne.

Yorum

[quote author=vehhabi link=topic=15552.msg117265#msg117265 date=1296834253]
                        Hadisler ne derse inanırım kabul ederim selefin akidesi budur[/quote]
                        [b]bildiğim kadarı ile ayetler içinde aynı şekilde inanıyorsunuz. peki selefin akidei şu ayetler hakkında ne diyor:

"Doğu da batı da Allah'ındır; nereye dönerseniz Allah'ın yüzü oradadır. Doğrusu Allah her şeyi kuşatan ve her şeyi bilendir." Bakara suresi 115-ci ayet

Alalhın yüzü nerededir? doğudamı? batıdamı? bu ne biçim tezad, hani -haşa- Allah gökte idi. gökteyse yüzü niye doğuda batıda geziyor?

"Gökleri ve yeri yoktan var eden Allah'tır. O, bir şeyin olmasını dilerse, ona ancak «Ol» der ve o da hemen oluverir." Bakara suresi 117-ci ayet

gökyüzünü yaratmadan önce neredeydi?

"Toptan Allah'ın ipine sarılın da ayrılmayın" Ali İmran suresi 103-cü ayet

bu ip nerede? neredeyse lütfen yerini söyleyinde gidip ona sarılalım ki, ümmet kurtulsun, ihtilaflar yok olsun, neyin doğru ve neyin yanlış olduğu her kese aşikar olsun. yok eğer böyle bir ip yoksa -haşa- neden bizi kandırıyor? neden "sarılın" diyor? olmayan bir şeye nasıl sarılalım?

"Göklerde olanlar da yerde olanlar da Allah'ındır. Allah her şeyi kuşatıcı olandır." Nisa suresi 126-cı ayet

Arşta olan Allah nasıl her şeyi kuşatıyor? bu ne biçim çelişki? bir yerde göktedir diyorsunuz diğer yerde her şeyi kuşatmış diyorsunuz.

"O'nun yüzünden başka her şey helak olucudur." Kasas suresi 88-ci ayet

ayet "yüzünden başka her şey helak olacak" diyor. yani Allahın eli, ayağı, gözleri, baldırdamı yok olacak?

"İkiyüzlü erkek ve kadınlar da birbirlerindendir. Kötülüğü emreder, iyilikten alıkoyar, ellerini sımsıkı tutarlar. Onlar Allah'ı unuttular. Allah da onları unuttu! Çünkü münafıklar fâsıkların ta kendileridir." Tevbe suresi 67-ci ayet

şimdi sorma gereği duyuyorum. sizin inandığınız Allah bazı şeyleri unutuyormu?

"(İbrahim'in dinidir) Allah'ın rengi! Rengi (dini) Allah'ınkinden daha güzel olan kim vardır? Biz sadece O'na ibadet edenleriz." Bakara suresi 138-ci ayet

bir şey daha. sizin Allahınızın rengi nasıldır? hangi renktedir?

Yorum

örnekleri çoğalta bilirim. ama bu kadarını yeterli görüyorum. inşaAllah sorularımızı cevapsız bırakmayacaksınız.

Yorum

allahın her yerde olması ilmi iledir...allahın yüzünün heryerde olmasıda öyle.
                            necdiyim ölümüne.

Yorum

[quote author=vehhabi link=topic=15552.msg117291#msg117291 date=1296838686]
                              allahın her yerde olması ilmi iledir...allahın yüzünün heryerde olmasıda öyle.[/quote]
                              ayette ilmi falan yok. nereden çıkardın bunu? ayet nasıl gelmişse öyle kabulleniyorsunuz hatırlatırım.

Yorum

YOK MESELA BİZ ALLAHIN ELİ DERKEN MADDİ BİR ELDEN BAHSETMİYORUZ MESELA KEYFİYETİ MEÇHUL BİR ELDEN BAHSEDİYORUZ.
                                necdiyim ölümüne.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X