Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLI SUNNET KAYNAKLARINDA ALLAHIN SIFATLARI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=vehhabi link=topic=15552.msg117296#msg117296 date=1296839187]
    YOK MESELA BİZ ALLAHIN ELİ DERKEN MADDİ BİR ELDEN BAHSETMİYORUZ MESELA KEYFİYETİ MEÇHUL BİR ELDEN BAHSEDİYORUZ.[/quote]
    bunun konu ile alakası yok. ayetlere cevap ver. size göre Allah -haşa- unuturmu? kıyamette baldırı, bacağı, elelri, parmakları yok olacakmı? Selefin akidesinin bu konuda bir sözü yokmu ya?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=15552.msg117299#msg117299 date=1296839548]
      YOK MESELA BİZ ALLAHIN ELİ DERKEN MADDİ BİR ELDEN BAHSETMİYORUZ MESELA KEYFİYETİ MEÇHUL BİR ELDEN BAHSEDİYORUZ.[/quote]
      bunun konu ile alakası yok. ayetlere cevap ver. size göre Allah -haşa- unuturmu? kıyamette baldırı, bacağı, elelri, parmakları yok olacakmı? Selefin akidesinin bu konuda bir sözü yokmu ya?
      [/quote]

Arkadaşlar siz iyice hadlerinizi aşıyorsunuz farkındamısınız? Allah c.c. hakkında (sırf sen bunumu ima ediyorsun tarzında bile olsa) bu kadar alçaltıcı kelimeleri nasıl kullanırsınız hiç mi Allahtan utanmanız yok.. aklınızı başınıza alın basit bir varlığı tartışmıyorsunuz herşeyin yaratıcısı rabbimiz hakkında konuşuluyor fakat iş belaltı nitelemelere kadar varmış! subhanehu teala! Allahu Tealaya herşeyi görür fakat bu senin gördüğün göz gibi değildir! o gözü de yaratandır. Allahu teala işitir herşeyden haberdardır fakat senin duyduğun kulak gibi değildir şekli şemali cismi düşünülemez "O yerlerin ve göklerin nurudur" Onun huzurunda saygı ve haşyetten el pençe divan duran melekler onun hakkında böyle umarsızca tek laf edemezken bizler işi hayli ileri götürmüşüz.. Bu konuşmaları burada noktalayın ve Allah rızası için artık onun hakkında yakışıksız nitelemelerde benzetimlerde bulunmaya kalkmayın biz onun sadece yarattıklarını idrak edebiliriz Zâtını değil!!!

Yorum

tezi çürütmek için yazıyor bu kuranda da var aynı şekilde karşı tarafın çürümesi için...

Yorum

siz karşı tarafı çürütedurun Allahın gazabını üzerime alır mıyım diye korkmayın önemli olan karşı tarafın çürümesi.. ne söylediğinize dikkat etmeyi de unutmayın çünkü dil bundan sorumludur!

"Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur."(İsra 36)

Yorum

KARŞI TARAFIN SÖZÜNÜ SÖYLEDİ ARKADAŞ...YOKSA ELMEDDİN ALLAHIN MUNEZZEH OLDUGUNU BILIR VE BEN INANIYORUM KI ALLAH ONDAN RAZI OLUYOR

Yorum

YOK MESELA BİZ ALLAHIN ELİ DERKEN MADDİ BİR ELDEN BAHSETMİYORUZ MESELA KEYFİYETİ MEÇHUL BİR ELDEN BAHSEDİYORUZ.
              [/quote]

bunu delilsiz kendi görüşünüzden söylüyorsunuz.. ve bu sözünüzle kaynaklarınızda geçen keyfiyeti malum hadislerin önüne geçiyorsunuz.. Çelişiyorsunuz bu rivayetlerle..

Ruyetullah konusunda da sünnilere sorduğumuzda aynı cevap veriliyor. biz Allah'ın suret olarak tasvir etmiyoruz nasıl görüneceğini bilmiyoruz ama keyfiyetsiz görülecek deniyor. Yani sizin cevabınızla aynısı.. oysa hadislere bakalım bakalım öyle mi: ha hadislere geçmeden önce kütübü sittedeki rivayetlere nasıl bakıyorsunuz klasik vahhabiler gibi hepsi sahihtir mi diyorsunuz önce onu alalım sonrasında rivayeti değerlendirin. bu bu alanda bir kaç rivayetten bir tanesi. Buharide kitabu tevhid bölümünde geçiyor. Yani iman konusunda ve Allah'ın nasıl bir, bir olduğu konusunda geçiyor:

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=12247.msg113844#msg113844 date=1294217751]

72- Ruyetullah:

...Resulullah: Şübhesiz sizler Güneş ile Ay'ı görmekte birbirinizle sıkışıp darlığa düşmediğiniz gibi, o gün Rabb'inizi görmekte de hiç bir birinizle sıkışıp darlığa düşmeyeceksiniz" buyurdu.
              ...
              (mü'minler) Her kavim vaktiyle ibadet ettiği ne idiyse ona kavuşsun! diye nida ettiğini işittik. Ondan dolayı bizler Rabb'imizi bekleyip duruyoruz!. diyecekler.
              Dedi ki: "Meydanda kalan mü'minlere Cebbar olan Allah, onlara ilk defa gördükleri tanıdıkları SURETTEN başka SURETTE gelecek de:
              "Ben sizin rabbinizim! buyuracak.
              Onlar da:
              "Sen bizim Rabb'imizsin! diyecekler.
              Artık O'nunla peygamberlerden başkası kelam edemez. Allah Taala:
              -Rabbinizi tanıyabilmek için aranızda bir almet var mıdır? diye sual edecek. Onlar:
              "Evet, sâk'tır! demeleri üzerine Rabb Taala, sâk'ını keşfedip açacak.
              Bunun üzerine her mü'min Allah'a secde eder....

Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 65. Cilt: 16 s: 7304

Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 66. Cilt: 16 s: 7306-7307
              [/quote]

sak ise ayak bileği anlamına gelmektedir. bu da surete giren Allah'ın suretinden bir organı olduğuna dair suretî bir açıklamadır.. Yani keyfiyetsiz olmayıp en ince ayrıntısına kadar açıktır..

ne dersiniz buna ve hadiste vurguladığımız kırmızı bölüme?..

Yorum

[quote author=HidayetVerYarab link=topic=15552.msg117584#msg117584 date=1297104919]
                Arkadaşlar siz iyice hadlerinizi aşıyorsunuz farkındamısınız? Allah c.c. hakkında (sırf sen bunumu ima ediyorsun tarzında bile olsa) bu kadar alçaltıcı kelimeleri nasıl kullanırsınız hiç mi Allahtan utanmanız yok.. aklınızı başınıza alın basit bir varlığı tartışmıyorsunuz herşeyin yaratıcısı rabbimiz hakkında konuşuluyor fakat iş belaltı nitelemelere kadar varmış! subhanehu teala![/quote]
                meraklanmayın biz Allah c.c hakkında değil sizin kaynaklarda geçen CİSM olan put hakkında konuşuyoruz. siz sim olan böyle bir puta tapmaktan utanmıyormusunuz?

Allahu Tealaya herşeyi görür fakat bu senin gördüğün göz gibi değildir! o gözü de yaratandır. Allahu teala işitir herşeyden haberdardır fakat senin duyduğun kulak gibi değildir şekli şemali cismi düşünülemez "O yerlerin ve göklerin nurudur" Onun huzurunda saygı ve haşyetten el pençe divan duran melekler onun hakkında böyle umarsızca tek laf edemezken bizler işi hayli ileri götürmüşüz.. Bu konuşmaları burada noktalayın ve Allah rızası için artık onun hakkında yakışıksız nitelemelerde benzetimlerde bulunmaya kalkmayın biz onun sadece yarattıklarını idrak edebiliriz Zâtını değil!!!
                bunu bize değil nasibi ruhlu alimlerinize söyle. çünkü Rasulullahın s.a.a emanetlerine, Kuran ve Ehli Beyte a.s sırt çeviren, Kuranı kendi akılları ile alıp tefsir eden, yahudi inançlarını, masallarını İslam adı altında insanlara tanıtan ve bu yüzden de sapan onlardır biz değiliz. bu arada sen kendi kaynaklarını, Buhariyi yalanlıyormusun?

Yorum

bunu bize değil nasibi ruhlu alimlerinize söyle. çünkü Rasulullahın s.a.a emanetlerine, Kuran ve Ehli Beyte a.s sırt çeviren, Kuranı kendi akılları ile alıp tefsir eden,
                  senin lafına karşılık bende kalkıp senin alimlerine (onlar beni bağışlasınlar layık olmayanları tenzih ederim) isevi ruhlu desem hiç hoş olmaz heralde! sırf beni ve ehli olduğum zümreyi aşağıladığın için cevap vermek zorunda değilim hele senin gibilere haddini bildirmek için senin alimlerine laf dil uzatmam bu benim ahlakım değil! bizler "hiç düşünmez misiniz?" "hiç akletmez misiniz?" "Allahın ayetleri hakkında tedebbür (olayın görünmeyen/arka planını görmeye çabalamak) etmez misiniz?" diyerek bize gösterdiği hidayet rehberi ışığında "aklımızı" bu emirler dolayısıyla elbette kullanırız bu körü körüne bağlanmaktan evladır!
                  meraklanmayın biz Allah c.c hakkında değil sizin kaynaklarda geçen CİSM olan put hakkında konuşuyoruz. siz sim olan böyle bir puta tapmaktan utanmıyormusunuz?
                  Kimin neye taptığını Allah c.c. en iyi bilendir. Dikkat et bu attığın bilinçsiz iftira kendi aleyhine döner! Ben bir puta değil yukarıda da belirttiğim gibi "Herşeyi yaratan bir ve tek olan eşi ve benzeri bulunmayan" bir Allaha tapıyorum tıpkı İhlas suresinde rabbimizin kendisini tanıttığı gibi onu tanıyorum Sahih mi değil mi üzerinde ihtilaf olan hadislere dayanarak kafamda hiçbir şekil CİSM de belirlemeye çalışmadım çalışmam! dahası onun Zatı üzerinde düşünmeyi baştan yenilgi kabul ederim çünkü ben onu İDRAK edemem sizler idrak etmiş olmalısınız ki başkalarının Allah inancını sorguluyorsunuz!
                  yahudi inançlarını, masallarını İslam adı altında insanlara tanıtan ve bu yüzden de sapan onlardır biz değiliz.
                  Aynı şekilde bizim kaynaklarada bulaştığı gibi sizin kaynaklara da isevilik membasından (mehdi, kurtarıcı vs. gibi) bozuk itikatlar bulaşmıştır önemli olan bunları ayıklamaktır zaten körü körüne kabul etmemek değil hele varsa AKLINIZI kullanmamanız değil.

bu arada sen kendi kaynaklarını,Buhariyi yalanlıyormusun?
                  Buhari dediğiniz de bir insan! onun sahihi de Kuran değil, kendi kriterlerine göre sahih olarak derlediği bir kitap nitekim Müslim onun öğrencisi iken Buharinin sahih kabul ettiği pek çok hadisi kendi sahihine almamıştır zayıf hatta mevzu buldukları olmuştur şimdi kendi kaynaklarımız birbirini yalanlıyor mu diyeceğiz? Hayır! birinin görmediğini ötekisi görmüş olabilir diyerek çaplı bir araştırmadan sonra sahih/mevzu olanları ayıracağız sizin gibi alimimizin söylediği Kuran gibidir ona uymayan yoldan dinden çıkar gibi kat'i görüşümüz yoktur!

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=15552.msg117289#msg117289 date=1296838552]
                    [quote author=vehhabi link=topic=15552.msg117265#msg117265 date=1296834253]
                    Hadisler ne derse inanırım kabul ederim selefin akidesi budur[/quote]
                    [b]bildiğim kadarı ile ayetler içinde aynı şekilde inanıyorsunuz. peki selefin akidei şu ayetler hakkında ne diyor:

"Doğu da batı da Allah'ındır; nereye dönerseniz Allah'ın yüzü oradadır. Doğrusu Allah her şeyi kuşatan ve her şeyi bilendir." Bakara suresi 115-ci ayet

Alalhın yüzü nerededir? doğudamı? batıdamı? bu ne biçim tezad, hani -haşa- Allah gökte idi. gökteyse yüzü niye doğuda batıda geziyor?

"Gökleri ve yeri yoktan var eden Allah'tır. O, bir şeyin olmasını dilerse, ona ancak «Ol» der ve o da hemen oluverir." Bakara suresi 117-ci ayet

gökyüzünü yaratmadan önce neredeydi?

"Toptan Allah'ın ipine sarılın da ayrılmayın" Ali İmran suresi 103-cü ayet

bu ip nerede? neredeyse lütfen yerini söyleyinde gidip ona sarılalım ki, ümmet kurtulsun, ihtilaflar yok olsun, neyin doğru ve neyin yanlış olduğu her kese aşikar olsun. yok eğer böyle bir ip yoksa -haşa- neden bizi kandırıyor? neden "sarılın" diyor? olmayan bir şeye nasıl sarılalım?

"Göklerde olanlar da yerde olanlar da Allah'ındır. Allah her şeyi kuşatıcı olandır." Nisa suresi 126-cı ayet

Arşta olan Allah nasıl her şeyi kuşatıyor? bu ne biçim çelişki? bir yerde göktedir diyorsunuz diğer yerde her şeyi kuşatmış diyorsunuz.

"O'nun yüzünden başka her şey helak olucudur." Kasas suresi 88-ci ayet

ayet "yüzünden başka her şey helak olacak" diyor. yani Allahın eli, ayağı, gözleri, baldırdamı yok olacak?

"İkiyüzlü erkek ve kadınlar da birbirlerindendir. Kötülüğü emreder, iyilikten alıkoyar, ellerini sımsıkı tutarlar. Onlar Allah'ı unuttular. Allah da onları unuttu! Çünkü münafıklar fâsıkların ta kendileridir." Tevbe suresi 67-ci ayet

şimdi sorma gereği duyuyorum. sizin inandığınız Allah bazı şeyleri unutuyormu?

"(İbrahim'in dinidir) Allah'ın rengi! Rengi (dini) Allah'ınkinden daha güzel olan kim vardır? Biz sadece O'na ibadet edenleriz." Bakara suresi 138-ci ayet

bir şey daha. sizin Allahınızın rengi nasıldır? hangi renktedir?

[/quote]

Pardon Elmeddin kardeşim ama kaç yaşındasınız? 7-8 yaşlarında aklı henüz olgunlaşmamış ve "Somut algılama" döneminden "Soyut algılama" dönemine geçememiş bir veled gibi sorular sormuşsunuz. Hiç deyim nedir mecaz nedir bilmez misin? teşbih nedir müteşabih nedir bilmez misin? bunları ögrenip sonra Kuran okumaya başla istersen yoksa sapıtırsın..
                    Bunları sormadan önce şu senin mantık(!)ına göre Caferi mealindeki şu ayeti açıkla
                    - İmanı satıp da küfrü alanlar, Allah’ı zararlandıramazlar, onlaradır elemli azap. - Ali imran 177
                    iman ve küfür elle satıp alınan bir şeymi yoksa kalp ile inanılıp inkar edilen bir şey mi? Allah neden imanı satmaktan bahsetmiş Allah tüccar mı haşa!
                    işte senin akıl seviyene inersek böyle saçma sorular da sorabiliriz!

Yorum

[quote author=HidayetVerYarab link=topic=15552.msg117621#msg117621 date=1297153954]
                      senin lafına karşılık bende kalkıp senin alimlerine (onlar beni bağışlasınlar layık olmayanları tenzih ederim) isevi ruhlu desem hiç hoş olmaz heralde![/quote]
                      iyide neye dayanarak benim alimlerimi İsevi ruhlu olmakla itham edeceksin? bak ben kaynaklarınızdakı nasibilere dayanarak bunu söylüyorum. eğer o nasibileri alim olarak kabullenmiyorsan söyle bende öyle hitap etmeyeyim

sırf beni ve ehli olduğum zümreyi aşağıladığın için cevap vermek zorunda değilim hele senin gibilere haddini bildirmek için senin alimlerine laf dil uzatmam bu benim ahlakım değil!
                      ben seni neden aşağılayayım? buna ne lüzum var? senin alim olarak gördüğün kimseler nasibi ise benmi suçluyum? yada senin kaynaklarının ve nasibi ruhlu alimlerinin çizdiği Tevhid inancı bir cisme tapmaksa benmi suçluyum?

bizler "hiç düşünmez misiniz?" "hiç akletmez misiniz?" "Allahın ayetleri hakkında tedebbür (olayın görünmeyen/arka planını görmeye çabalamak) etmez misiniz?" diyerek bize gösterdiği hidayet rehberi ışığında "aklımızı" bu emirler dolayısıyla elbette kullanırız bu körü körüne bağlanmaktan evladır!
                      madem ki, aklını kullanarak düşünmek körü-körüne bağlanmaktan evladır -ki, öyledir- şu halde körü-körüne bağlı kalma. Rasulullahın s.a.a "size 2 emanet bırakıyorum ki, sarıldıkca asla sapmayacaksınız: Kuran ve Ehli Beytim" sözüne binaen Kuran ve Ehli beyte a.s muhalefet edenlerden, Kuran ve Ehli Beyte a.s uymayanlardan uzaklaş. Allahın Kitabında Ehli beyt a.s sevgisini (Şuara 23), Velayetini (Maide 55) farz kılmasına, Onları a.s hidayet önderleri (Rad 7), Kitap ilmine sahip kimseler (Rad 43), masum ve ter-temiz kimseler (Ahzab 33) beyan etmesine binaen Onlara a.s uy, sana farz kılınana uy ve hakkı gördükten sonra "babalarımı bu din üzere gördüm" düşüncesi ile hala diretme

Kimin neye taptığını Allah c.c. en iyi bilendir.
                      amenna

Dikkat et bu attığın bilinçsiz iftira kendi aleyhine döner!
                      biz Şiiler iftira nedir bilmeyiz, Kuran ve EHli Beyte a.s bağlıyız. dedilerimizde delil ve kaynaklarladır. delil ve kaynaklarını da her konuda ortaya koyuyoruz. ama size gelince, internette yazan nasibi ruhlu kardeşlerinize ve alim geçinen mollalarınıza anlat iftiranın ne denli büyük günah olduğunu

Ben bir puta değil yukarıda da belirttiğim gibi "Herşeyi yaratan bir ve tek olan eşi ve benzeri bulunmayan" bir Allaha tapıyorum tıpkı İhlas suresinde rabbimizin kendisini tanıttığı gibi onu tanıyorum Sahih mi değil mi üzerinde ihtilaf olan hadislere dayanarak kafamda hiçbir şekil CİSM de belirlemeye çalışmadım çalışmam! dahası onun Zatı üzerinde düşünmeyi baştan yenilgi kabul ederim çünkü ben onu İDRAK edemem sizler idrak etmiş olmalısınız ki başkalarının Allah inancını sorguluyorsunuz!
                      hala inat ediyorsun. ama olsun, böylede devam ederiz. ilk olarak aktardığım hadisler sahihtir, iknci olarak sadece hadis aktarmadım aksine alimlerinizden (mesela Ebu hanife) de delilelr getirdim. eğer sende bunları kabullenmiyorsan çok güzel hepsini tekfir et.

Aynı şekilde bizim kaynaklarada bulaştığı gibi sizin kaynaklara da isevilik membasından (mehdi, kurtarıcı vs. gibi) bozuk itikatlar bulaşmıştır önemli olan bunları ayıklamaktır zaten körü körüne kabul etmemek değil hele varsa AKLINIZI kullanmamanız değil.
                      bakıyorum hemen iftira ve yalan. Mehdi inancı sadece Şii kaynaklardamı? sadece şunu düşün ki, Mehdi konusundaki hadisler mütevatirdir. mütevatir ise yalan üzerine birleşmesi mümkünsüz olan ravilerin aktardığı hadislere denir. bizim kaynaklarda geçtiğini idda ettiğiniz İsevilik hakkındakı hadisleri ve s. bekliyorum. aktarmazsan, ortaya koymazsan müfterisin.

Buhari dediğiniz de bir insan! onun sahihi de Kuran değil, kendi kriterlerine göre sahih olarak derlediği bir kitap nitekim Müslim onun öğrencisi iken Buharinin sahih kabul ettiği pek çok hadisi kendi sahihine almamıştır zayıf hatta mevzu buldukları olmuştur şimdi kendi kaynaklarımız birbirini yalanlıyor mu diyeceğiz? Hayır! birinin görmediğini ötekisi görmüş olabilir diyerek çaplı bir araştırmadan sonra sahih/mevzu olanları ayıracağız sizin gibi alimimizin söylediği Kuran gibidir ona uymayan yoldan dinden çıkar gibi kat'i görüşümüz yoktur!
                      ne güzel. o zaman buyrun hadislerin ahngisinin zayıf olduğunu idda ediyorsanız onun zayıflığını ıspatlayın. havadan "zayıftır" demekten söz etmiyorum ıspatlamaktan söz ediyorum. birde hadisleri zayıfladıktan sonra bu hadisleri aktardığı zaman sahihliğine inanmış olan Buhariyi -çünkü iddasına göre sadece sahih olan hadisleri aldı- ve "ayetlerdeki el, yüz gibi ifadeler asıl anlamdadır" diyen alimlerinizi -yani tüm alimlerinizi- tekfsir edin.

Yorum

[quote author=HidayetVerYarab link=topic=15552.msg117622#msg117622 date=1297155613]
                        Pardon Elmeddin kardeşim ama kaç yaşındasınız? 7-8 yaşlarında aklı henüz olgunlaşmamış ve "Somut algılama" döneminden "Soyut algılama" dönemine geçememiş bir veled gibi sorular sormuşsunuz. Hiç deyim nedir mecaz nedir bilmez misin? teşbih nedir müteşabih nedir bilmez misin? bunları ögrenip sonra Kuran okumaya başla istersen yoksa sapıtırsın..
                        Bunları sormadan önce şu senin mantık(!)ına göre Caferi mealindeki şu ayeti açıkla
                        - İmanı satıp da küfrü alanlar, Allah’ı zararlandıramazlar, onlaradır elemli azap. - Ali imran 177
                        iman ve küfür elle satıp alınan bir şeymi yoksa kalp ile inanılıp inkar edilen bir şey mi? Allah neden imanı satmaktan bahsetmiş Allah tüccar mı haşa!
                        işte senin akıl seviyene inersek böyle saçma sorular da sorabiliriz![/quote]
                        sen benim yaşımı öğrenmeğe değil okuduklarını anlamaya çalışırsan daha iyi olacağı düşüncesindeyim. ben onu vehhabiye yazdım. yazmamdaki sebebpte vehahbilerin ve sizin Buhari, Ebu hanife gibi alimlerinizin "ayetlerdeki ifadeler nasıl kullanılmışsa o anlamda kabullenmek gerekir" sözü idi. yani ben bu şekilde inanıyor değilim aksine Kuran ve Ehli beytin a.s ortaya koyduğu akaid, fıkıh, sünnet, tefsir ve hadise iman ediyorum sizin gibi kendi görüşünü, kıyası dine ekleyenlere değil. Ehli beyt a.s ise sizin alimlerinizin ortaya koyduğu inancı tekfir ediyorlardı:

حدثنا محمد بن الحسن بن أحمد بن الوليد رحمه الله، قال: حدثنا محمد بن يحيى العطار، قال: حدثنا الحسين بن الحسن بن أبان، عن محمد بن أورمة، عن ابن محبوب، عن صالح بن حمزة، عن أبان، عن أسد(1)، عن المفضل بن عمر، عن أبي عبد الله عليه السلام، قال: من زعم أن الله في شئ أو من شئ أو على شئ فقد أشرك، لو كان الله عز وجل على شئ لكان محمولا، ولو كان في شئ لكان محصورا، ولو كان من شئ لكان محدثا.

Ebu Abdullah a.s. buyurdu: Kim Allah bir şeyin içinde, bir şeyden, bir şeyin üzerinde derse şirk etmiştir. eğer Alalh bir şeyin üzerinde olsaydı taşınan, bir şeyin içinde olsaydı çevrelenmiş, bir şeyden olsaydı ondan sonra yaranmış olurdu

ابن المتوكل ، عن السعد آبادي ، عن البرقي ، عن داود بن القاسم قال : سمعت علي بن موسى الرضا عليه السلام يقول : من شبه الله بخلقه فهو مشرك ، ومن وصفه بالمكان فهو كافر ، ومن نسب إليه ما نهى عنه فهو كاذب

İmam Rza a.s. buyurdu: Kim Allahı yaratdığına benzetirse müşriktdir, kim onu mekanla vasf eders kafirdir, kim (Allaha) nispet edilmesi yasak olan şeyi Allaha nispet ederse yalancıdır

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=15552.msg117623#msg117623 date=1297155685]
                          hala inat ediyorsun. ama olsun, böylede devam ederiz. ilk olarak aktardığım hadisler sahihtir, iknci olarak sadece hadis aktarmadım aksine alimlerinizden (mesela Ebu hanife) de delilelr getirdim. eğer sende bunları kabullenmiyorsan çok güzel hepsini tekfir et.[/quote]
                          gerekiyorsa delilleri ile ortaya koyarım

Yorum

[quote author=HidayetVerYarab link=topic=15552.msg117622#msg117622 date=1297155613]
                            Pardon Elmeddin kardeşim ama kaç yaşındasınız? 7-8 yaşlarında aklı henüz olgunlaşmamış ve "Somut algılama" döneminden "Soyut algılama" dönemine geçememiş bir veled gibi sorular sormuşsunuz.[/quote]
                            bir daha ki sefere dikkatli okuyun sayın veled

Yorum

biz Şiiler iftira nedir bilmeyiz, Kuran ve EHli Beyte a.s bağlıyız. dedilerimizde delil ve kaynaklarladır. delil ve kaynaklarını da her konuda ortaya koyuyoruz. ama size gelince, internette yazan nasibi ruhlu kardeşlerinize ve alim geçinen mollalarınıza anlat iftiranın ne denli büyük günah olduğunu
                              az önce yukarıda bizim bir CİSM'e taptığımızı söyleyen sen açıkça iftira attın!
                              ...yazmamdaki sebebpte vehahbilerin ve sizin Buhari, Ebu hanife gibi alimlerinizin "ayetlerdeki ifadeler nasıl kullanılmışsa o anlamda kabullenmek gerekir" sözü idi.
                              ...senin kaynaklarının ve nasibi ruhlu alimlerinin çizdiği Tevhid inancı bir cisme tapmaksa benmi suçluyum?
                              sende de bir çeşit anlama problemi var bunun suçlusuda ben değilim!
                              ayette ifadeler nasıl kullanılmışsa "o anlamda" kabullenmek gerekir sözünü "o keyfiyette" veya "insanlardaki uzuvların aynıyla" olarak anlaman senin problemin!
                              Allah kullarına hitap ederken kullarının diliyle hitap etmiştir onların "anlayacağı" şekilde hitap etmiştir ayette yüz ifadesi "vechillah" geçiyor diye onu cisim olarak anladığımızı nasıl iddia ediyorsun? bir zatın yüzü demek aynı zamanda onun şahsiyeti, vasıflarının sembolü demektir. Elmeddin sende de hiç yüz yok dersem ne anlamda kullanmış olurum? cisim olan yüzün mü? yoksa şahsiyet, sıfat vs anlamında mı? "el" (yedillah) kudret, güç, iktidar, yardım manalarına da gelir tıpkı "elinden tutmak", "el elden üstündür" vs gibi imamlarımızın da dediği gibi ayette hangi anlamda kullanılmışsa "o anlamda" anlamak gerekir "o ŞEKİLde" değil CİSİM olarak değil. attığınız şu başlık başlı başına iftiralarla doludur hangisini düzeltelim?
                              Ehli sünnet kaynaklarında Allahın sıfatları diyip koca bir toplumu müşrik ilan eden sizlerden doğacak haklarımızı Allaha havale ediyorum..
                              Vesselam..

Yorum

Ehli sünnet değil ama selefiler gerçek manalarına inanır kardeşim...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X