Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’deki Hurafelere Bir Bakış

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’deki Hurafelere Bir Bakış

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=13896.msg139470#msg139470 date=1326026183]
    el bahai kim? ben biliyorum da bi de senden duyalım..
    [/quote]
    http://www.caferilik.com/sahsiyetler/bahai.htm

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Peygamberin namazda yanılma olayına ben inanmıyorum ben buna inanmamam beni gulat etmiyeceği gibi inananlarıda şialıktan çıkarmaz. Kendi düşünceleri. Şeyh Saduk kendisi araştırma yapmış kendisine ulaşan hadislere bakarak buna inanmış kendisine ulaşan bu konudaki rivayetleri sahih kabul edip inanmış bu Şeyh Saduk'u bağlar. Bir başka alimde çıkar derki bana ulaşan kaynaklara göre Peygamberin namazda yanılmasına dair nakiller sağlam değil ve inanmıyorum. Çok değer verdiğim Kelam hocamız Peygamberin namazda 1 kereye mahsus olsa bile yanılmasının mümkün olduğuna ve bunun masumiyete zarar getirmeyeceğine inanıyor.

Şii alimlerin buna inanmaları ile ehl-i sünnetin kaynaklarında geçen yanılma olayı arasında dağlar kadar fark var eğer gerçekten bu konuda ilmi bir birikimin var ise ehl-i sünnetin özellikle hadis külliyatında geçen rivayetleri namazda yanılma nedenlerini açıklayan rivayetleri ( Hanbelin Müsnedinde geçen rivaetler) tek tek ele alalım.
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=13896.msg139476#msg139476 date=1326028373]
        HUVE'L AZİZ

Peygamberin namazda yanılma olayına ben inanmıyorum ben buna inanmamam beni gulat etmiyeceği gibi inananlarıda şialıktan çıkarmaz. Kendi düşünceleri. Şeyh Saduk kendisi araştırma yapmış kendisine ulaşan hadislere bakarak buna inanmış kendisine ulaşan bu konudaki rivayetleri sahih kabul edip inanmış bu Şeyh Saduk'u bağlar. Bir başka alimde çıkar derki bana ulaşan kaynaklara göre Peygamberin namazda yanılmasına dair nakiller sağlam değil ve inanmıyorum. Çok değer verdiğim Kelam hocamız Peygamberin namazda 1 kereye mahsus olsa bile yanılmasının mümkün olduğuna ve bunun masumiyete zarar getirmeyeceğine inanıyor.

Şii alimlerin buna inanmaları ile ehl-i sünnetin kaynaklarında geçen yanılma olayı arasında dağlar kadar fark var eğer gerçekten bu konuda ilmi bir birikimin var ise ehl-i sünnetin özellikle hadis külliyatında geçen rivayetleri namazda yanılma nedenlerini açıklayan rivayetleri ( Hanbelin Müsnedinde geçen rivaetler) tek tek ele alalım.
        [/quote]

Hudeyfe ben sana delil getirsem ki sahih be yahut hasan olarak delil getirsem peygamber namazda sehv edip sen onu kabul edecek misin Hz Cafer (ra) ? şii kaynaklarından

Yorum

HUVE'L AZİZ

Bu konuda yazışmak istiyormusun? Sen önce buna karar ver ondan sonra sen elindeki delilleri tek tek yazarsın sonrada yorumunu eklersin sonra bende sana ulaşabildiğim kaynakları yazarım. Sağdan soldan topladıkların değil ana kaynaktan okudukların şartıyla.
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Hz. Peygamber (s.a.a), dinin direği olan namaz gibi bir ibadi amelde veya herhangi dini bir konuda ve tebliğde hata yaparsa artık O'nun sözlerine güven kalmaz, insanların güveni sarsılır.
            Şeyh Saduk'a gelince; farklı görüşe sahip olabilir ama Şia alimlerinin kahir ekseriyeti o görüşe karşıdırlar.. Şeyh Saduk (r.a) hata yapmaz diye bir şey yoktur, Hz. Peygamber'e hata yapabilir diyen sizler onun da hata yapabileceğini kabul etmeniz gerekir.. Arzettiğim gibi Şia alimlerinin geneli Peygamberleri ve Ehlibeyt İmamlarını masum biliyorlar..
            Akıllı olun, Allah Teala Peygamberleri gülünç bir duruma düşürerek onları rezil etmez, Hz. Musa'nın taşı dövmesi gülünçten de beterdir, taşın ne suçu vardır?! Şia kitaplarında yazılan her şeyi kabul etmek zorunda değiliz, nitekim Şeyh Tusi, Seyyid Murtaza ve diğer birçok alimler de o saçma rivayeti reddetmişler..
            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=13896.msg139488#msg139488 date=1326034375]
              HUVE'L AZİZ

Bu konuda yazışmak istiyormusun? Sen önce buna karar ver ondan sonra sen elindeki delilleri tek tek yazarsın sonrada yorumunu eklersin sonra bende sana ulaşabildiğim kaynakları yazarım. Sağdan soldan topladıkların değil ana kaynaktan okudukların şartıyla.
              [/quote]

insallah zamanim az yazismak istesem size mesaj atarim

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=13896.msg139494#msg139494 date=1326037710]
                Hz. Peygamber (s.a.a), dinin direği olan namaz gibi bir ibadi amelde veya herhangi dini bir konuda ve tebliğde hata yaparsa artık O'nun sözlerine güven kalmaz, insanların güveni sarsılır.
                Şeyh Saduk'a gelince; farklı görüşe sahip olabilir ama Şia alimlerinin kahir ekseriyeti o görüşe karşıdırlar.. Şeyh Saduk (r.a) hata yapmaz diye bir şey yoktur, Hz. Peygamber'e hata yapabilir diyen sizler onun da hata yapabileceğini kabul etmeniz gerekir.. Arzettiğim gibi Şia alimlerinin geneli Peygamberleri ve Ehlibeyt İmamlarını masum biliyorlar..
                Akıllı olun, Allah Teala Peygamberleri gülünç bir duruma düşürerek onları rezil etmez, Hz. Musa'nın taşı dövmesi gülünçten de beterdir, taşın ne suçu vardır?! Şia kitaplarında yazılan her şeyi kabul etmek zorunda değiliz, nitekim Şeyh Tusi, Seyyid Murtaza ve diğer birçok alimler de o saçma rivayeti reddetmişler..
                [/quote]

Allah razı olsun Üstadım.

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=13896.msg139494#msg139494 date=1326037710]
                  [/quote]

Elhamdullah, senin kabul edip veya inkar etmeyin, benim umrumda değil. Asıl mesele siz bu konuda Buhari rh dil uzatmadan önce, ilk önce kendi alimlerinize dil uzatın ondan sonra Buhari'den rh konuşun

Yorum

peygamber hata yapar ve yapmıştır ve duzeltilir. sizin bu isteğiniz gokten melek inseydi ya diyen mekkelilere benzer Allah bize bir insanı gönderdi bize örnek olsun diye.hata yapmayan örnek olamaz. hata yapmayan peygamber olamaz.
                    HASBUNALLAH

Yorum

Buhari'nin zırvalarını kabul edersek vay halimize..
                      Biz Peygamberleri o zırvalardan beri biliyoruz, Peygamberler abes bir iş yapmaz ve gülünç bir duruma düşmezler.
                      Evet, size göre Peygamberler insan oldukları için diğer insanlar gibi her çeşit iğrenç işleri yaparlar, ama bize göre onlar insanlara örnek ve mükemmel insanlar oldukları için seviyesiz ve gülünç işler yapmazlar..
                      Siz yaparlar düzeltilirler diyorsunuz, biz de halkın güveninin sarsmaması ve örnek olmaktan çıkmamaları ve rezil durumlara düşmemeleri için yapmazlar diyoruz. Örnek olmaları çirkin işleri yapmalarını ve günah işlemelerini gerektirmez.. Sizin seviyenize düşerlerse zaten onların bir özelliği de kalmaz.
                      Bu sözlerden sonra artık lekum dinikum demekten bakça söz kalmıyor.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=13896.msg139497#msg139497 date=1326038252]
                        Allah razı olsun Üstadım.
                        [/quote]

Âmin cümlemizden inş

Yorum

size göre insan değilmiler...bu arada haşa her türlü iğrençliği yapar demedik sadece hata yaparlar.
                          HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=13896.msg139499#msg139499 date=1326038826]
                            peygamber hata yapar ve yapmıştır ve duzeltilir. sizin bu isteğiniz gokten melek inseydi ya diyen mekkelilere benzer Allah bize bir insanı gönderdi bize örnek olsun diye.hata yapmayan örnek olamaz. hata yapmayan peygamber olamaz.
                            [/quote]
                            Peygamber hata yapmaz, Allah'ın düzelteceği yanlışlıklar yapmaz. her konuştuğu vahy değil mi pegamberin? konuşmakta mı çok hata olur fiillerde mi? insan fiilde mi iradesini daha çok kullanır konuşmasında mı? konuşma bir çırpıda düşünmeden hesaplamadan kontrolsüz olabilir ama fiilde bu daha zordur. Peygamberin her konuşması vahiy ise yaptıkları hayli hayli vahiydir ve o yaptıklarında asla yanılmaz, dolayısyla düzeltilmez.

peygamberlerin meleklerden seçilmemesinin nedeni, meleklerin iradesiz oluşlarındandır. iradesiz meleklerin hata yapmamaları iradeli insanlara örnek olabilecek bir yön olamaz, tersine iradeli ama hata yapmayan peygamberler insanlara örnek olur. Allah bu yolla iki şeyi ispatlamış olur:

1- dinin yaşanabilecek nitelikte kolay olduğu

2- insanın iradesinin hata yapmaya zorlar yönünün olmadığı.

yani eğer insan hata yapmadan edemezse burada iki durum ortaya çıkar:

1- dinin çok zor olduğu bu yüzden hata yapmadan yaşanamayacağı

2- insanın dini yaşayacak kapasitede olmadığı ve bu yüzden yanlış yaptığı.

her iki durumda da insanın sorgulanıp kınanması akli olmaz. ve kadir, mutlakı hakim, hikmetli şefkatli Allah inancına bunlar değil öncekiler yakışır..

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=13896.msg139506#msg139506 date=1326040062]
                              size göre insan değilmiler...bu arada haşa her türlü iğrençliği yapar demedik sadece hata yaparlar.
                              [/quote]

hata, Allah'ın yasakladığı bir fiil mi günah mı yoksa değil mi?

Yorum

her konuştuğu vahy değildir necm suresinde bahsedilen konuştuğudur yoksa peygamberi ikaz eden ayetleri açıklayamayız (veya sizin gibi açıklamak için tevilin belini kırarız) peygamber hata yapmadı demek kuranı inkar etmek ve küfürdür.
                                HASBUNALLAH

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X